Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Arhitect

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2025. Poți edita acest exemplu de CV pentru Arhitect și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
Editează acest CV

Exemplu de profil profesional în CV: un început în forță

În general, profilul (numit și secțiunea „Despre mine”) ocupă o poziție de maximă vizibilitate în partea de sus a CV-ului, imediat după numele și informațiile tale de contact. De aceea, va fi și primul lucru citit atât de robotul care sortează automat candidații, cât și de recrutorul uman. Acest autoportret în 3-5 fraze este un fel de prezentare-fulger: începi cu cele mai solide calități, cea mai relevantă experiență și o mică doză din educația ta. În cazul arhitecților, aici este și locul unde vei spune dacă ai sau nu drept de semnătură, acreditări etc.

Exemplu de istoric profesional: fundația

Secțiunea cu istoricul profesional nu este o simplă listă a posturilor din trecut, ci este o veritabilă planșă pe care schițezi și detaliezi cele mai importante abilități și realizări. Nu uita să începi cu cele mai recente. De la cel mai recent post, continuă în sens invers cronologic până ce ai trecut 3-5 poziții relevante. Studenții și proaspeții absolvenți trebuie să elimine experiența profesională irelevantă, care nu indică un interes clar în domeniu.

Exemplu de secțiune cu abilități: o structură rezistentă

Abilitățile tale sunt eșafodajul cu care ți-ai construit cariera de arhitect. Poți integra procese mai complicate în secțiunea istoricului profesional, însă în secțiunea cu abilități vei trece doar o scurtă listă a celor mai importante competențe.

În situația în care candidezi la mai multe companii, ai putea să-ți creezi o listă de referință. Alocă-ți puțin timp și reflectă la cele mai solide calități de care dai dovadă – apoi, le poți și împărți în abilități tehnice și non-tehnice. Când urmează să-ți adaptezi CV-ul pentru un alt post, poți consulta lista și alege doar acele abilități care se pretează la postul anunțat de angajatorul respectiv.

Spre deosebire de alte profesii, abilitățile tehnice nu sunt opționale în cazul arhitecților. Trebuie să te pricepi la piese desenate, machetare și softuri de proiectare. Competențele de bugetare, documentare și cod urbanistic intră tot în această categorie. Include numele programelor de proiectare mai cunoscute, însă renunță la softuri mai generale, precum Microsoft Word.

Exemplu de educație: cunoașterea în acțiune

În materie de educație, arhitectura este un domeniu destul de formalizat. Majoritatea arhitecților au cel puțin o diplomă de licență în domeniu și au executat diverse stagii la firme de profil. Arhitecții care vor să aibă un orizont cât mai larg trebuie să încerce să-și obțină dreptul de semnătură de la OAR. Toate aceste aspecte sunt extrem de importante pentru secțiunea cu educație din CV-ul arhitectului. 

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul