Peste 180 de exemple de scrisori de intenție gratuite (+ghiduri specializate)

Exemplele noastre gratuite de scrisori de intenție + ghidurile specializate sunt pline de sfaturi utile și de practici optime pentru angajarea în zeci de domenii. Aceste mostre, împreună cu modelele noastre și soluția de creare a scrisorilor de intenție, te ajută să devii candidatul perfect în doar câteva minute.
Creează-mi scrisoarea de intenție
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Peste 180 de exemple de scrisori de intenție gratuite (+ghiduri specializate)

Mostre de scrisori de intenție reușite

Indiferent dacă ești la primul job sau vrei să faci o schimbare de carieră, scrisorile noastre de intenție specializate te ghidează în procesul de redactare, oferindu-ți și posibilitatea de a adapta secțiunile la nevoile și experiența ta. În plus, poți să aplici frazele predefinite din creator pentru a adopta rapid o exprimare profesionistă în scrisoarea de intenție.

Mostrele de scrisoare de intenție și de CV conțin toate ingredientele unei scrisori de intenție reușite, de la selectarea antetului corect pentru domeniul tău de lucru și până la o frază de încheiere care îi poate convinge pe responsabilii de angajări să te sune.  

Nu contează de câte ori ai mai redactat scrisori de intenție până acum – puțină noutate nu strică. O mostră de scrisoare de intenție bună îți poate arăta ce strategii funcționează în domeniul tău și la nivelul tău de experiență. Astfel, vei redacta mesajul mai rapid și mai convingător.  

Exemple de scrisori de intenție pentru CV cu care te angajezi

Ți-ai dat seama de când l-ai văzut: este jobul perfect pentru abilitățile tale, compania oferă condiții atractive și cariera ta va avea numai de câștigat. Exemplele noastre de scrisori de intenție pentru CV sunt cele cu care îl vei și obține. Doar nu te mulțumești cu puțin, nu?

Ți-ai cizelat CV-ul ani la rând, numai ca să prezinți cât mai bine toate reperele și realizările din cariera ta. Acum, e momentul să scrii acea scrisoare de intenție prin care CV-ul să-ți impresioneze angajatorul și să-ți aducă locul de muncă dorit. Datorită mostrelor de scrisori de intenție oferite de noi, mergi la sigur: ai la discreție informații de actualitate și sugestii relevante prin care scrisoarea ta de intenție se va face remarcată, indiferent de câți concurenți ai avea.

Top 10 cu cele mai bune exemple

Stagiar

Stagiile sunt acel fragment prețios de experiență profesională prin care îți poți lansa o carieră de vis. Dată fiind importanța lor, ai nevoie de mostra noastră de scrisoare de intenție pentru stagiari, din care înveți cum să pășești cu dreptul și să lași o impresie excelentă, chiar dacă ești încă la început.

Această scrisoare de intenție exemplificativă pentru stagiari are un spectru întreg de sugestii pentru redactare și format, de la identificarea formei potrivite de exprimare pentru debutanți, și până la psihologia legăturilor personale. Aceste sfaturi de specialitate sunt valabile pentru orice domeniu sau tip de stagiatură și se combină perfect cu ghidul exemplificativ pentru domeniul ales de tine. Nu uita să arunci o privire și la exemplul de CV pentru stagiari.

Servicii clienți

Companiile din întreaga lume au înțeles că un serviciu de calitate oferit clienților crește vânzările și îi fidelizează. Această mostră de scrisoare de intenție te ajută să subliniezi calitățile esențiale dorite de recrutorii care caută asistenți de servicii clienți. Lasă-ți unicitatea să se manifeste și creează imaginea profesionistă de care ai nevoie într-un post în care comunicarea e totul. 

Serviciile de asistență clienți sunt excelente căi de acces către lumea vânzărilor și marketingului. Orice obiective ai avea în carieră, mostra de scrisoare de intenție pentru servicii clienți îți arată toate dedesubturile unei structuri de scrisoare de intenție eficiente, indiferent de postul pe care îl cauți. 

Asistent administrativ

Asistenții administrativi sunt la mare căutare acum, deoarece ei cunosc din interior numeroase domenii și au acces la întreaga structură ierarhică. Cu această mostră de scrisoare de intenție, vei afla cum să ai șanse maxime la un astfel de post apreciat și cum să-ți pui în prim plan abilitățile și experiența relevantă.

Indiferent de domeniul în care vrei să lucrezi, această mostră de scrisoare de intenție pentru asistenții administrativi are o mulțime de sfaturi utile, iar perspectivele dobândite pot fi aplicate fără probleme și pentru alte posturi administrative sau de recepționer. Ghidul îți prezintă per ansamblu și metode de structurare profesioniste, care se pot utiliza cu stilurile atractive de scrisoare de intenție.

Învățător

Indiferent dacă tocmai ai absolvit un program de studii pedagogice sau vrei doar să-ți propulsezi cariera în educație, obținerea postului de învățător n-ar trebui să-ți consume atât de multe resurse. Ghidul studiază modul în care te poți angaja ca învățător sau profesor, oferindu-ți și acele atuuri cu care îți poți întrece concurenții.

Exemplul nostru de scrisoare de intenție pentru învățători îți arată cum le demonstrezi directorilor și managerilor că ai abilitățile și cunoștințele prin care poți gestiona sala de clasă și dezvolta elevii. Odată ce ai stăpânit bine stilul, poți face o primă impresie excelentă cu modelele de scrisoare de intenție și resursele prin care îți exprimi personalitatea și profesionalismul.

 

Asistent medical

În domeniul asistenței medicale, poate fi uneori dificil să te faci remarcat. Partea bună? Noi îți oferim această mostră de scrisoare de intenție, plină cu informații esențiale pentru acel post mult visat într-un spital sau cabinet medical. Ghidul se concentrează pe modul în care să îți evidențiezi abilitățile și personalitatea ta unică și să-ți impresionezi imediat angajatorii.

Indiferent dacă ai ani de experiență în asistență medicală sau ești doar la început, acest exemplu de scrisoare de intenție îți arată pașii prin care creezi o scrisoare de intenție convingătoare și îți arăți capacitatea de a lucra cu empatie și încredere chiar și în situații stresante.

Bursă

Bursele nu sunt doar resurse educaționale excelente – datorită lor, poți și să stabilești relații solide în domeniul tău. Această mostră îți arată cum scrisorile de motivație pentru bursă diferă adesea de alte tipuri de scrisori de intenție și vei vedea și cum să impresionezi comisiile de acordare a burselor.

Acest exemplu de scrisoare de motivație acoperă toate aspectele procesului, de la exprimarea entuziasmului și personalității, și până la analiza tonului corect pe care să îl folosești când transmiți cereri donatorilor și comisiilor. Modelele noastre concepute de specialiști și soluția de creare a scrisorilor de intenție îți oferă acea încredere de care ai nevoie.

 

Recepționer

Posturile de recepționer pot fi extrem de satisfăcătoare, deoarece ai ocazia de a contribui la succesul companiei, atât în colectivul ei, cât și în relația cu clienții. Îți oferă și posibilități excelente de a învăța și chiar și de a avansa în carieră. Mostra de scrisoare de intenție pentru recepționeri îți prezintă rețeta unei scrisori de intenție excelente în câțiva pași simpli pe care îi poți aplica în orice domeniu.

Această mostră de scrisoare de intenție pentru recepționeri îți arată cât de mult contează să-ți personalizezi scrisoarea pentru fiecare post în parte și analizează folosirea instrumentelor psihologice în avantajul tău. Ghidul îți dă sfaturi de specialitate pentru structurarea și crearea unei imagini personalizate, potrivindu-se perfect cu modelele noastre profesioniste și resursele privind formatul scrisorilor de intenție.

Inginer

Pentru a obține un post de inginer, va trebui să îți demonstrezi abilitățile și realizările, dar și trăsăturile de caracter unice care te transformă într-un atu pentru potențialul angajator. Această mostră de scrisoare de intenție pentru ingineri analizează componentele procesului de redactare și te ajută să creezi o legătură personală și o primă impresie excelentă.

Ghidul tratează și regulile pentru un format profesionist și alegerea structurii potrivite pentru fiecare loc de muncă vizat. Datorită modelelor noastre testate în practică și sfaturilor stilistice clare, ai siguranța că aspectul scrisorii tale de candidatură va corespunde calității experienței tale.

 

Grafician

Dacă ești grafician, știi cât de mult contează o prezentare reușită. Poate te descurajează perspectiva impresionării unui responsabil de angajări din acest domeniu, însă exemplul nostru de scrisoare de intenție pentru designeri grafici te poate diferenția puternic de restul candidaților, indiferent de experiența ta.

Acest ghid exemplificativ îți arată și cât de important este să personalizezi scrisoarea pentru a stabili o legătură personală cu responsabilul de angajări. Un alt subiect este și crearea unui layout atractiv care să-ți surprindă originalitatea și contribuțiile unice din cariera de designer.

Contabil

Mostrele noastre de scrisori de intenție pentru contabili te ajută să-ți evidențiezi precizia și acuratețea, totul cu o doză potrivită de personalitate prin care să te distingi de concurenți. Acest exemplu îți arată cum să atragi atenția unui responsabil de angajări prin realizarea unei conexiuni personale și demonstrarea contribuțiilor tale unice în fața unui potențial angajator.

Contabilii trebuie să fie siguri că imaginea scrisorii de intenție corespunde cu mesajul redactat profesionist. Modelele noastre create de experți, cu exemple de fraze predefinite, combină toate ingredientele necesare pentru o candidatură care îți dă șanse maxime de a obține postul perfect.

Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.400.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 440.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 280.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 62.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 92.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.300 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 45.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 61.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 51.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 22.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.500 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri