Din CV-ul de bonă trebuie să transpară impresia de eficiență, încredere și căldură. Familia trebuie să știe că-și poate lăsa și copilul, și detaliile vieții intime în mâinile tale.
Pentru a începe să redactezi un CV de bonă, trebuie să înțelegi întâi secțiunile pe care trebuie să le utilizezi. CV-ul trebuie să trebuie să conțină următoarele elemente:
Tu vei contribui la creșterea unui copil, așa că abordarea ta față de CV-ul de bonă trebuie să difere de cea pentru o carieră mai impersonală. Fii cât mai creativă. Trebuie să menții un ton profesionist, dar nu te sfii să explici de ce vei fi o bonă excelentă.
Principala calitate necesară pentru orice persoană implicată în puericultură este dragostea față de copii. Ai greși dacă nu ai spune și exemplifica modul în care tratezi și distrezi copiii în singura secțiune din CV în care poți fi tu însăți. De regulă, profilul din CV conține două-patru fraze. Tu nu scrii o biografie. În schimb, această introducere trebuie să-ți descrie reușitele profesionale și atributele datorită cărora copiii te vor respecta și plăcea, iar părinții te vor crede și accepta. Folosește un limbaj expresiv și cuvinte de acțiune care spun povestea realizărilor tale profesionale.
Bonă cu peste zece ani de experiență în îngrijirea copiilor și a familiilor acestora. Specializată în creșterea copiilor de la cele mai mici vârste, chiar și de la 8 săptămâni în sus. Ofer un istoric dovedit de clienți mulțumiți, care sunt gata să-mi ofere cele mai înalte recomandări. Sunt dispusă să mă ocup și de activități casnice și să stabilesc împreună cu părinții cum le pot transforma cerințele în realitate.
Când vine vorba de crearea unui CV reușit de bonă, va conta toată experiența ta cu copiii, inclusiv creșterea propriilor odrasle. Chiar dacă ești la prima ta încercare în domeniu, s-ar putea să ai experiență care să arate că te implici cu adevărat.
Istoricul profesional le va demonstra agențiilor și părinților că iei în serios activitatea de bonă. Dacă ți-ai crescut propria familie, acesta este jobul în care așa ceva se consideră un succes profesional. Care sunt principalele tale reușite în parenting? Ai putea să consideri parentingul un „job” și să treci aici câteva filosofii și realizări proprii.
Dacă nu ai mai fost angajată ca bonă, gândește-te dacă nu ai totuși experiență în îngrijirea copiilor. Ai mai făcut babysitting, chiar și pentru un frate mai mic? Ai oferit meditații? Poate ai antrenat o echipă sportivă sau ai predat un curs artistic? În toate cazurile de mai sus, ai fi fost responsabilă de copiii altora. Nu uita că numeroase abilități necesare pentru a fi o bonă de excepție sunt necesare și în alte joburi. Încrederea pe care o inspiri, amabilitatea și comunicarea pot fi demonstrate și de activitatea într-un alt domeniu.
Bonă, Mrs Doubtflame
Iun 2018 — Oct 2023
Bonă, BabySitRep
Aug 2007 — Mai 2018, București
Agențiile și părinții trebuie să poată să-ți vadă dintr-o privire în CV abilitățile cu care vei contribui. Dacă vrei să lucrezi cu familii, trebuie să îi înțelegi pe alții, dar asta e doar partea întâi.
Înțelegerea și abilitățile interpersonale sunt numite abilități non-tehnice (abilitățile „soft”), însă și cele tehnice sunt necesare. Abilitățile tehnice (abilitățile „hard”) sunt cunoștințele de care ai nevoie pentru a te achita de o sarcină.
Înainte să închei secțiunea cu abilități, ocupă-te de aceste două aspecte:
Pentru a fi bonă, ai totuși nevoie de o diplomă de bacalaureat, însă unii părinți vor mai mult. Dacă ai urmat cursuri educaționale sau ai o diplomă de învățământ superior, trece-le în secțiunea destinată educației din CV-ul de bonă.
Dacă ai o diplomă de licență în puericultură, educație sau alt domeniu conex, vei deveni un candidat mai dezirabil. Unele agenții cer o diplomă de licență sau măcar un certificat în domenii legate de creșterea copiilor. Numeroase studente lucrează ca bone deoarece așa mai au timp să meargă și la cursuri. Dacă te regăsești aici, trece-ți data la care vei absolvi și orice cursuri legate de puericultură. Trece în această secțiune și orice eventuale certificări, inclusiv de prim ajutor sau de resuscitare.
Super Nanny School, Diplomă de bonă acreditată
Mar 2008 — Mar 2009
București Colegiul național „Elena Cuza”, Diplomă de bacalaureat
Sep 2003 — Iun 2007, București