Formatul CV-ului are cel mai pronunțat impact asupra secțiunii cu istoricul profesional, deoarece îți vei trece locurile de muncă începând cu ultimul și vei continua în sens invers. Ca medic stomatolog, va trebui să precizezi și stagiile sau rezidențiatul sau celelalte cabinete la care ai mai lucrat.
Dacă ai totuși competențe într-o zonă deosebit de complexă a stomatologiei, ai putea lua în calcul și formatul de CV funcțional, deoarece pune mai mult accent pe abilități decât pe experiență. Medicii stomatologici care tocmai au ieșit de pe băncile facultății (felicitări!) sau cei cu experiență pot opta și pentru unul dintre formatele hibride sugerate de noi.
Profilul (secțiunea „Despre mine”) din CV-ul de dentist este plasat în partea de sus a documentului și îți oferă ocazia de a-ți prezenta personalitatea. Competențele tale sunt esențiale din perspectivă profesională, însă comunicarea cu pacienții este la fel de importantă. Profilul profesional îți dă ocazia de a defini modul în care abordezi îngrijirea și relațiile cu pacienții. Dacă încerci să te angajezi la o clinică mare, alți specialiști vor putea să decidă dacă ești persoana potrivită.
În aceste 3-4 fraze, trebuie să arăți că ai încredere în calitățile tale, fără a lăsa însă impresia că te autoelogiezi. Începe prin a te prezenta pe tine și cariera ta, apoi dă un exemplu solid de bune practici. Explică și de ce ai fi un bun candidat pentru postul respectiv. (Vei avea ocazia de a explica pe îndelete și în scrisoarea de intenție.)
Încă ai ezitări? Citește exemplul de CV de dentist de mai jos. Apoi, consultă și exemplele de CV-uri medicale asemănătoare. Exemplul de CV din domeniul sănătății este un bun punct de plecare. Poți încerca și mostra de CV de endodont sau exemplul de CV de medic.
Medic dentist pasionat, cu experiență amplă în diagnosticarea afecțiunilor dentare, odontoterapie restauratoare, protetică dentară, proceduri estetice dentare și multe altele. Sunt devotată profesiei mele și mă angajez să le asigur pacienților vizite confortabile și reușite la cabinet. Competență de nivel înalt în managementul durerii și oferirea de îndrumări privind profilaxia dentară.
Această secțiune este baza CV-ului de dentist. Recrutorii vor să afle detalii specifice despre experiența ta, așa că trebuie să le oferi ceva mai consistent. Cele mai reușite CV-uri oferă detalii care formează portretul carierei și atuurilor tale.
În primul rând, trebuie să menționezi responsabilitățile și realizările de la fiecare loc de muncă în parte. Apoi, alege-le pe cele mai potrivite pentru postul la care candidezi. Nu uita să schimbi punctele din listă în funcție de cerințele fiecărui cabinet medical în parte.
Fiecare punct din CV-ul de dentist urmează un format standard:
Medic stomatolog at Joy Dent, Constanța
June 2013 — October 2018
Medic stomatolog at SparkSmile Clinic, Ilfov
August 2009 — May 2013
Secțiunea cu abilități seamănă cu o primă consultație. Recrutorii vor să vadă o imagine de ansamblu înainte să-ți sondeze în profunzime cariera. Prin urmare, va trebui să alegi cu atenție calitățile evidențiate. Este și secțiunea pe care o poți adapta cel mai ușor la fișa specifică a postului.
Medicii stomatologi au nevoie de multe abilități tehnice (cele dobândite în facultate, necesare în profesia lor), dar și de abilități non-tehnice, precum o comunicare excelentă (dacă ești poliglot, ai un mare avantaj!) și atenția la detalii. Ține cont de specificul postului și combină atributele tale în așa fel încât să atragi atenția recrutorilor. Consultă secțiunea cu abilități din mostra de CV de mai jos.
Profesia de medic stomatolog cere un angajament substanțial: șase ani de facultate, apoi încă trei ani de rezidențiat, în funcție de specializare. Secțiunea destinată educației din CV-ul de dentist este cea în care te mândrești cu eforturile depuse.
Aici vei trece diploma de medic stomatolog și facultatea urmată, certificatul de medic specialist și rezidențiatul. Dacă ai un palmares academic excelent, poți să-ți treci și mediile sau distincțiile obținute. Nu uita însă că aceste informații pierd din importanță pe măsură ce avansezi în carieră.
Aici poți să treci și educația specializată. Include experiența ta clinică în secțiunea cu istoricul profesional din CV-ul de dentist. Dacă ești membru într-o asociație a medicilor dentiști, poți să scrii aici sau să creezi o secțiune cu Afilieri. Mai jos găsești un exemplu de CV care îți arată ce format trebuie să aibă secțiunea destinată educației.
Certificat de medic specialist - specialitatea „Odontoterapie restauratoare”, Ministerul Sănătății din România, București
October 2007 — July 2009
Diplomă de medic stomatolog, Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea „Titu Maiorescu”, București
October 2001 — July 2007