Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Director

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Director și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
Editează acest CV

Exemplu de profil: leadership și competență

Profilul dintr-un CV de director trebuie să se axeze pe impactul pe care l-ai avut asupra oamenilor și asupra funcției proprii. Ce „magie” ai adus la locul de muncă? Deși toți directorii manifestă o bună parte din comportamentele necesare (altfel nici n-ar fi fost angajați), profilul CV-ului trebuie să arate anvergura realizărilor acestora. În profil, vei deschide cu momentele de excepție din cariera ta; nu uita că directorii de calibru au o listă lungă de succese impresionante din care pot alege. Dintre miile de directori de marketing, cine are cele mai apreciate și îndrăznețe campanii? Care director de operațiuni a coordonat proiecte majore care au schimbat din temelii compania? Care directori de tehnologie și-au menținut compania în avangarda schimbărilor din domeniu?

Pune în prim-plan competențele tale solide din domeniu

Mulți directori au cariere de durată în unul-două sectoare din industrie. Profilul este locul în care subliniezi cu linii și mai îngroșate lungimea istoricului tău profesional și arăți câte situații dificile ai rezolvat. Dacă nu îi poți explica angajatorului de ce te consideri un adevărat lider în domeniu, trebuie să analizezi cu luciditate motivele pentru care te duci la muncă zilnic. Oamenii tăi și compania ta nu se așteaptă la nimic altceva de la tine.

Nu poți prezenta chiar toate calitățile directoriale

Profilul este locul în care descrii una sau două „victorii” importante, făcând aluzie și la noi detalii similare care vor transpare din restul CV-ului. Dacă exagerezi cu detaliile de aici, riști să creezi o listă monotonă de responsabilități, nu acea „salvă” de impresii cu care-ți cucerești cititorii. Dacă discuți despre câteva realizări cu adevărat impresionante, cititorii vor avea încrederea că urmează și altele.

Exemplu de profil profesional în CV adaptabil

Director dinamic, cu șase ani de experiență în care am ajutat companiile să-și valorifice întregul potențial. Specializat în adoptarea unor decizii cheie și colaborarea cu alți profesioniști pentru concretizarea obiectivelor și soluționarea problemelor. Experimentat în gestionarea programelor consacrate angajaților și comunității și dedicat coordonării reușite a operațiunilor companiei.

Istoric profesional: cu dreptul înainte

Istoricul profesional al unui director trebuie să continue profilul, însă aici directorul va avea mai mult loc pentru a-și detalia proiectele. Angajatorul potențial trebuie să fie convins că acel candidat satisface absolut toate criteriile. Nu contează când s-a ocupat de un anumit proiect în decursul carierei sau când a fost necesar un anumit comportament – experiența directorilor se acumulează de-a lungul multor ani. Istoricul profesional trebuie să înceapă cu cea mai recentă funcție (și să prezinte date despre două-trei mai apropiate în timp), însă, dacă există și porțiuni interesante din experiența mai veche, ar fi păcat să fie excluse. Și diversitatea experienței este importantă.

S-ar putea ca unii directori să aibă un istoric discontinuu din cauza unor funcții de interimat sau consultanță, însă și acestea oferă o experiență valoroasă pe care angajatorii nu o vor trece cu vederea. Dacă ești un lider cu vechime, perspectivele diferite sunt adesea utile la luarea unor decizii grele. Dacă vrei să descrii detaliat o situație, ai putea folosi metoda STAR; S – Situația în care te aflai; T – Tema/sarcina pe care o aveai; A – Acțiunea/strategia aplicată; R- Rezultatul obținut. 

Exemplu de istoric profesional adaptabil

Director vânzări de nivel senior at Estmag, București
January 2013 — September 2019

  • Generarea de noi oportunități de afaceri și întreținerea unor relații excelente cu clienții actuali
  • Susținerea clienților cu resurse tehnice, crescând rata de succes în vânzări
  • Negocierea și concretizarea tranzacțiilor majore
  • Contribuții la administrarea reușită a celui mai valoros brand românesc
  • Contribuții la monitorizarea tranzacțiilor și soluțiilor software

 

Director vânzări de nivel junior at Estmag, București
March 2010 — January 2013

  • Gestionarea de proiecte care au generat o reducere substanțială a riscurilor globale pentru companie și o creștere a profitului
  • Contribuții la obținerea de date geografice adecvate pentru decizii de afaceri mai pertinente și executarea oportună a proiectelor
  • Realizarea obiectivelor atât prin activitate independentă, cât și prin colaborarea cu colegii

Exemple de secțiune cu abilități:  dincolo de noțiunile fundamentale

Secțiunea cu abilități din CV-ul de director poate fi și foarte lungă, deoarece directorii sunt supuși unor solicitări deosebite. Prin urmare, abilitățile evidențiate trebuie să fie pe măsura funcției respective. Exemplele cu format mai lung și explicațiile abilităților pot fi integrate în secțiunile de profil și istoric profesional.

Exemplu de secțiune cu abilități adaptabilă
  • Abilități de conducere
  • Soluționarea problemelor complexe
  • Spirit antreprenorial
  • Spirit de echipă
  • Abilități de comunicare interpersonală

Secțiunea educației: un efort în plus, dar bine compensat

Mulți directori au calificări suplimentare impresionante în domeniul lor, care depășesc o simplă diplomă de licență. Un masterat e ceva normal, dar merită și să treci cursurile generale de management. Un director bun învață mereu. O diplomă de licență în administrarea afacerilor sau în domenii conexe precum marketing, aprovizionări, IT sau Resurse Umane stau la baza secțiunii dedicate educației; și totuși, fiecare director trebuie să aibă o listă scurtă cu cele mai importante cursuri care i-au influențat dezvoltarea. Multe interviuri se vor axa pe modul în care s-au dezvoltat în carieră; dacă o educație formală lipsește, lipsesc și bazele unei dezvoltări maxime.

Exemplu de educație adaptabil

Diplomă de licență în Marketing, Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice, București
September 2003 — May 2007

Diplomă de bacalaureat, Colegiul Național „Cantemir Vodă”, București
September 1999 — May 2003

Formatul și structura unui CV de director

Structura CV-ului trebuie să-ți ofere destul spațiu în care să-ți prezinți pe larg abilitățile. Multe CV-uri de director au trei pagini, nu doar două; dacă există aspecte pe care vrei să le comunici, nu te teme să adaugi și alte detalii. Dacă un angajator potențial ar vrea să te angajeze, nu îl va deranja să mai citească o pagină în plus, iar CV-ul extins îi va oferi mai multe informații pe care să le detaliezi la interviu. 

Dacă vrei puțină inspirație, CVapp.ro, îți oferă numeroase exemple de CV specifice ocupației tale, un creator de CV-uri, modele personalizabile și sfaturi utile.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul