Fiecare profesor apreciat își începe cursul cu „ideea principală”, cea pe care trebuie să o înțeleagă studenții. Secțiunea cu profil din CV-ul pentru educație este acea idee principală. Gândește-te la mesaj în ansamblu (legat de locul de muncă specific) și folosește apoi 3-4 rânduri de text în care să transmiți acel mesaj.
Acesta este singurul loc din CV în care poți adăuga o doză de personalitate și va trebui ca stilul tău să transpară din ceea ce scrii. Descrie-ți cariera per ansamblu în prima frază. Apoi, detaliază acel moment din carieră cu care te mândrești cel mai mult. Dacă ai destul loc, arată-ți pasiunea pentru materia predată sau explică de ce ai devenit profesor.
Această secțiune îți oferă libertate creativă, așa că poate vrei mai multă inspirație. Încearcă aceste mostre de CV: la nivelul universitar, oferim o mostră de CV pentru admitere la facultate și un exemplu de CV pentru profesor universitar. Dacă activezi în învățământul preuniversitar, îți recomandăm mostrele de CV pentru profesor de liceu, profesor de gimnaziu sau învățător. Oferim și un exemplu de CV pentru meditații dacă vrei să lucrezi individual cu elevii.
Poți găsi un exemplu de CV pentru secțiunea de profil mai jos.
Educatoare experimentată și pasionată de formarea celor mici. Sunt specializată în crearea unui plan educațional cuprinzător și clar, adaptat la cerințele și standardele din educație. Pot facilita experiențe de învățare prin care copiii preiau inițiativa la anumite lecții și își cultivă curiozitatea. M-am familiarizat cu numeroase concepte pedagogice care susțin dezvoltarea educațională, emoțională și socială a copilului. Contribui prin implicare, calități profesionale și dorința de a avea un impact pozitiv asupra vieții celor mici.
Secțiunea cu istoricul profesional din CV-ul destinat educației este acel loc în care le spui recrutorilor ceea ce ai realizat deja în cariera ta. Am folosit intenționat cuvântul „realizat”. Aici nu îți vei enumera doar responsabilitățile, ci vei da măsura succeselor tale.
Ai predat matematica la clasa a șaptea? Perfect, dar ai putea da și niște detalii atrăgătoare? De exemplu, ai crescut media pe clasă? Ai putut atrage către matematică un elev căruia nu-i plăcea materia înainte? Ai creat o lecție pe care au început să o folosească și alți profesori? Folosește aceste „vârfuri” din carieră pentru a o pune într-o lumină frumoasă.
Din moment ce educația se bazează adesea pe cifre și statistici pentru a cuantifica progresele înregistrate, nu uita să incluzi și câteva dintre aceste date în secțiunea cu istoricul profesional pentru a arăta ce impact ai avut în fiecare post.
Educator-puericultor, Lumea celor mici, Ploiești
Septembrie 2015 — Septembrie 2021
Educator-puericultor, Tărâmul Piticoților, Brașov
Septembrie 2013 — Mai 2015
Când elaborezi secțiunea cu abilități din CV, probabil te gândești la comunicare, colaborare și empatie, însă profesoratul se axează tot mai mult pe înalta tehnologie. Nu uita să treci și cunoștințele de software (mai ales cele trecute în fișa postului).
Secțiunea cu abilități are la bază o combinație de abilități educaționale și tehnice, asortate cu acele calități prin care te faci apreciat(ă) și de părinți, și de elevi. Această secțiune este importantă, deoarece recrutorii vor înțelege rapid dacă ai calitățile căutate, însă vor afla și motivele pentru care te consideri un bun pedagog.
Mai jos, vei găsi un exemplu de CV cu secțiune de abilități adaptabilă.
Nu e de mirare că personalul din învățământ apreciază o educație solidă, așa că va trebui să muți această secțiune deasupra celei cu abilități (poate și deasupra istoricului profesional dacă ești profesor debutant). Trece aici toate diplomele și mediile obținute la examene (cu condiția să fie medii mari). Nu uita că multe instituții îți vor cere diplomele și rezultatele obținute.
Dacă ai participat la seminare sau cursuri de perfecționare, notează-le aici.
Dacă ai avut prezentări la conferințe, ai publicat articole sau participi activ la organizații educaționale, ai putea adăuga o secțiune cu Activități profesionale pentru a comunica aceste informații importante.
Diplomă de licență în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Facultatea de Psihologie și științele educației, Universitatea Transilvania, Brașov
Septembrie 2013 — Iulie 2016
Diplomă de bacalaureat, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Ploiești
Septembrie 2009 — Iunie 2013