Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Farmacist

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Farmacist și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
Editează acest CV

Exemplu de profil profesional în CV-ul de farmacist: o introducere profesionistă

Prima rubrică observată de recrutori pe CV după datele de contact este profilul profesional, numit și secțiunea „Despre mine”. Aici ai ocazia de a te prezenta așa cum vrei, în cea mai bună lumină posibil, și de a-ți etala abilitățile profesionale și pasiunile. 

Nu e loc de modestie – vorbește cu încredere despre realizări, contribuții, calități și productivitate. Dacă nu arăți că ești un candidat atrăgător, nici cititorii CV-ului nu te vor crede eligibil.

Exemplu de profil adaptabil

Farmacist competent și dedicat, cu experiență și succes în domeniul serviciilor farmaceutice. Traseu profesional solid în farmacologia clinică și managementul medicamentului. Cunoștințe ample privind operațiunile specifice farmaciilor, managementul unităților farmaceutice și medicamente. Istoric de reușite dovedite în consilierea adecvată a clienților și manifestarea unei atitudini empatice. Abilități tehnice și comunicaționale superioare, necesare excelării în mediile profesionale intense.

O mostră de istoric profesional: experiența ta în câteva cuvinte

Aici le vei spune recrutorilor nu doar unde ai lucrat, ci și ce ai realizat. Deoarece candidezi la un post de farmacist, putem presupune și că ai un palmares profesional în domeniu. Totuși, indiferent de anvergura experienței tale, ceea ce contează este să captezi rapid atenția responsabilului de angajări.  

Așa cum am arătat mai sus, angajatorii trebuie să fie prezentați în ordine invers cronologică. Este important să plasezi cele mai relevante și impresionante informații în partea de sus a secțiunii. Pune și liste cu buline sub fiecare angajator și prezintă-ți realizările, contribuțiile, proiectele, cifrele și datele concrete.

Nu îți mai prezenta „responsabilitățile”, ci vorbește despre realizările tale. De exemplu, „Onorarea cu precizie a aproximativ 12.000 de rețete” impresionează mai mult decât „Responsabilități: eliberarea rețetelor pacienților”.

Dacă tocmai ai absolvit sau ești încă în facultate, menționează și stagiile sau experiența aferentă. În unele cazuri, chiar și experiența profesională din domenii total diferite ar putea demonstra că ești de încredere, că ai o experiență variată și că știi să gestionezi relațiile interpersonale.

Exemplu de istoric profesional adaptabil

Farmacist at Team Med, Timișoara
January 2013 — August 2019

  • Verificarea prescripțiilor medicale și eliberarea medicamentelor pe baza acestora
  • Verificarea eventualelor reacții adverse, contraindicațiilor și fondului alergic al pacientului
  • Tratarea pacienților cu sensibilitate și respect pentru viața lor privată
  • Consilierea pacienților privind administrarea în condiții de siguranță
  • Colaborarea cu medici pentru a oferi un sprijin optim pacienților
  • Consilierea eficientă a pacienților privind administrarea medicamentelor

 

Referent farmacolog at Farmaciile Doina, Timișoara
November 2011 — December 2012

  • Recepționarea și aranjarea eficientă a medicamentelor și produselor conexe
  • Consemnarea și menținerea datelor computerizate privind termenele de valabilitate
  • Promovarea unui mediu productiv în farmacie, prin eliminarea erorilor din evidențe
  • Monitorizarea și administrarea stocurilor, asigurarea aprovizionării oportune
  • Implementarea campaniilor promoționale și orientarea lor eficientă către client

Exemplu de educație în CV-ul de farmacist

În principiu, această secțiune din CV n-ar trebui să le ridice probleme farmaciștilor. Prezintă-ți educația și certificările care te recomandă pentru acest post în formă invers cronologică, începând cu cea mai înaltă formă de învățământ. 

Farmaciștii trebuie să fi urmat o școală postliceală sau o facultate de profil și să dețină diplome care să ateste studiile. Farmaciștii studiază materii precum biochimia, farmacologia și etica medicală. Durata studiilor la Facultatea de Farmacie este de cinci ani; la o postliceală sanitară, durata studiilor este de trei ani. La școala postliceală, nu este necesară diploma de bacalaureat. 

Unii farmaciști urmează cursuri de perfecționare continuă. Datorită lor, rămân în pas cu ultimele noutăți din farmacologie. 

Diverse instituții oferă și cursuri online, dar și programe specifice pentru domenii conexe, cum ar fi legislație și management.     

Exemplu de educație adaptabil

Diplomă de master în Farmacologie clinică și reguli de bună practică medicală, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iulie Hațieganu”, Cluj-Napoca
August 2012 — August 2014

  • Stagiu de practică la Centrul Medical de Vest.

 

Diplomă de licență în Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Timișoara
October 2007 — July 2012

  • Șef de promoție

Exemplu de abilități în CV: punctele tale forte

Prezintă-ți abilitățile tehnice și cele non-tehnice, adică cele care te ajută să relaționezi cu oamenii. S-ar putea ca unele abilități esențiale pentru farmaciști să nu poată fi integrate corect în secțiunile de CV sus-menționate. Secțiunea cu abilități își va demonstra utilitatea aici. 

Vorbești o limbă străină și vei putea ajuta și pacienți din alte țări? Ai experiență în managementul afacerilor, care îți va utilă când trebuie să gestionezi desfășurarea activității în farmacie? Ai cunoștințe de software care te vor ajuta să folosești sistemele de evidență electronică? Toate merită menționate.

În plus, nu uita și de abilitățile interpersonale care te ajută să discuți cu pacienții și colegii („abilități de comunicare”). Farmaciștii trebuie să interacționeze corect cu pacienții, să identifice alergii, să le explice când și cum să-și ia medicamentele și să le recomande cum să procedeze în caz de efecte adverse. Spre deosebire de profil, secțiunea cu abilități îți permite să te lauzi puțin cu calitățile tale. De regulă, este una dintre cele mai scurte și lapidare secțiuni din CV, însă datele trecute aici sunt cele care te aduc în fruntea grupului de candidați.

Gândește-te la toate abilitățile pe care ai putea spune că le ai și trece-le într-o listă de referință. Apoi, selectează-le din listă pe cele mai adecvate pentru această candidatură. Nu uita că aceasta este o scurtă listă cu buline, așa că fiecare cuvânt trebuie să aibă un impact.

Listă de abilități adaptabilă
  • Operațiuni farmaceutice
  • Bune practici clinice
  • Consilierea pacienților
  • Siguranța produsului
  • Managementul echipei
  • Servicii clienți excelente
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul