Dacă ești de-abia la începutul carierei de inginer constructor, o idee bună ar fi să-ți personalizezi CV-ul pentru fiecare specializare în parte. Dacă faci următorul pas în carieră, trebuie să te decizi dacă vei urma aceeași specializare sau dacă vrei să te extinzi și în alt domeniu. CV-ul de inginer constructor trebuie să reflecte aceste obiective.
Inginerii constructori au nevoie de diverse abilități, pe lângă cele din domeniul matematicii și ingineriei. Acest exemplu de CV de inginer constructor și ghidul de redactare specific te vor ajuta să treci în CV cele mai importante abilități pentru fiecare post. Aceste cuvinte-cheie orientative vor fi un atu important în fața programelor care au rolul de a limita numărul de CV-uri ce ajung în fața ochilor recrutorilor.
Știm că ai multe cunoștințe tehnice de inginerie civilă, însă nu trebuie să-ți neglijezi nici abilitățile interpersonale. Înainte de a începe să lucrezi la CV, fă un mic inventar cu abilitățile tale. Ai putea să le treci pe o listă de referință, indiferent de nivelul cunoștințelor tale. Ulterior, poți consulta lista și alege doar cele mai relevante abilități pentru CV.
Abilitățile tale pot fi împărțite în categorii. Abilitățile tehnice sunt cele din domeniul matematicii și ingineriei și sunt esențiale pentru profesia ta. Abilitățile non-tehnice sunt necesare pentru interacțiunea cu ceilalți și pentru o bună coordonare în mediul de lucru. Angajatorii sunt interesați de ambele categorii, așa că va trebui să le treci pe CV-ul de inginer constructor. Lista de referință cu abilități va fi baza redactării CV-ului tău. Poți alege la discreție dintre ele, până obții o secțiune de abilități potrivită fiecărui job în parte. Secțiunea de abilități este o simplă listă cu 10 puncte care contează cel mai mult pentru postul de inginer constructor la care candidezi. Asortează lista cu fișa postului. Inginerii constructori trebuie să aibă cunoștințe de software cu diverse funcții. Nu uita să treci denumirea programelor în care lucrezi. Detaliile sunt esențiale în CV-urile de inginer constructor. Sistemele ATS vor analiza CV-urile și vor căuta programe specifice, nu abilități generale.
Acesta este locul în care îți vei etala cele mai impresionante realizări. Însă o simplă descriere nu va fi suficientă. Trebuie să-ți construiești frazele cu aceeași atenție cu care construiești infrastructura. Nu ai mult spațiu la dispoziție, așa că fiecare cuvânt va conta. Folosește cuvinte de acțiune incisive și formulări declarative. Ești motivat și duci proiectul la sfârșit cu brio, așa că punctează acest aspect în CV. Această secțiune este pusă în fruntea CV-ului, așa că trebuie să impresioneze. Aici ai și ocazia de a-ți demonstra abilitățile de comunicare scrisă. Poți începe prin a te axa întâi pe experiența relevantă din domeniul ingineriei civile. Apoi, scrie una sau două fraze despre realizări. În cele din urmă, adaugă o frază despre obiectivele tale și viitoarele tale contribuții. Ca de obicei, consultă fișa postului și înglobează cerințele postului de inginer constructor în profilul profesional.
Inginer constructor experimentat și dedicat profesiei mele, dețin cunoștințe aprofundate asupra principiilor, teoriei, specificațiilor și standardelor din domeniu. Contribui cu spiritul meu de lider, entuziasmul și cei peste șapte ani de experiență. Competențe dovedite prin finalizarea de proiecte complexe fără a depăși bugetul sau timpul alocat. Cunoștințe și experiență substanțiale în domeniul construcțiilor sustenabile.
Această secțiune nu este o simplă înșiruire cronologică – dimpotrivă, aici le vei demonstra recrutorilor că ești într-un proces de formare continuă ca inginer constructor. Printre primele aspecte căutate de recrutori în CV-uri se numără datele despre locul de muncă actual. Odată ce le-au găsit, vor să vadă și un tipar de realizări și reușite. Angajatorii vor să afle cum vei contribui la companie, dar și dacă ești dispus și capabil să înveți și să accepți noi provocări când vei deveni următorul lor inginer constructor.
Inginer constructor, Uvrier Construct, Constanța
September 2014 - September 2019
Inginer constructor, Frații Mauăr, Slobozia
August 2012 - August 2014
Inginer junior, Frații Mauăr, Slobozia
August 2009 - August 2012
Dacă tocmai ai intrat pe piața muncii, ai putea și să treci și media examenului de licență, cu condiția să fie una impresionantă. Ai putea și să creezi o secțiune cu „Experiență” în loc de „Istoricul profesional” și să precizezi câteva proiecte realizate în cadrul cursurilor.
Nu uita să indici și că ai toate certificările necesare sau că ești stagiar sau nu ai parcurs încă toate etapele formării. Pe măsură ce avansezi în carieră, s-ar putea să ai nevoie de alte certificări pentru a deveni specialist. Dacă ai mai multe certificări profesionale, ai putea să le treci într-o secțiune separată din CV. În această secțiune, poți adăuga și orice asociații de profil în care ești membru sau conferințele la care participi. Nu uita să le pui și eticheta corectă: Certificate sau Asociații. Recrutorilor le va face plăcere să vadă că te implici în formarea continuă și în afara biroului.
Diplomă de master în Inginerie Structurală, Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, UTCB, București
January 2009 - January 2011
Diplomă de licență în Inginerie Civilă, Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, UTCB, București
August 2006 - May 2009