Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Lucrător agricol

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Lucrător agricol și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
Editează acest CV

Munca la fermă poate fi solicitantă fizic, dar poate aduce și multe satisfacții. Responsabilitățile muncitorilor agricoli diferă mult în funcție de tipul de fermă. În plus, programul este afectat schimbărilor de anotimp și de condițiile meteorologice. Această varietate poate face munca mai interesantă, dar îți cere și să ai multe abilități diferite.

Tu ești gata să plantezi semințele din care va ieși o nouă provocare, iar CVapp.ro îți vine în ajutor!

Noi îți oferim un creator de CV-uri online, modele de CV-uri concepute de experți, dar și acest ghid, care va discuta următoarele subiecte:

  • Cum se completează un CV de muncitor agricol?
  • Alegerea formatului optim pentru CV-urile muncitorilor agricoli
  • Recomandări pentru fiecare secțiune a CV-ului tău de muncitor agricol ( profil, istoric profesional, educație, abilități)
  • Sugestii de la profesioniști pentru structura și designul CV-ului.

În doar 15 minute, vei avea toate avea toate atuurile cu care să creezi un CV de lucrător agricol care să-ți convingă angajatorii! 

Continuă să citești și vei găsi o prezentare cu toate sfaturile și regulile utile.

Cum se completează un CV de muncitor agricol

Înainte de a începe să redactezi CV-ul de muncitor în agricultură, trebuie să știi ce secțiuni conține. CV-ul trebuie să aibă următoarele elemente:

  • antetul CV-ului;
  • profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
  • secțiunea cu istoricul profesional;
  • secțiunea cu abilități din CV;
  • secțiunea destinată educației.

Alegerea celui mai bun format de CV pentru muncitorii agricoli

Dacă ți-ai început cariera ca lucrător agricol și ai continuat să lucrezi în domeniu, cea mai bună alegere este formatul cronologic invers. În acest format, secțiunea cu istoricul profesional este organizată începând de la cea mai recentă experiență (maximum 10 ani).

Îți recomandăm să urmezi acest format, deoarece angajatorii îl apreciază cel mai mult (pot să găsească mai ușor informațiile pe care le caută). În plus, te ajută când candidezi online pentru un loc de muncă, deoarece sistemele de triere a candidaților (ATS) îți scanează și încarcă CV-ul într-un program software. ATS este de obicei configurat să citească documente în ordine invers cronologică.

Dacă ai mai lucrat și altundeva sau ai avut locul de muncă actual mult timp, ai putea urma și un alt format, de exemplu unul hibrid.

Exemplu de profil profesional în CV

Deci, unde se trece obiectivul profesional? Ar trebui să am unul?

Răspunsul la prima întrebare: a dispărut. Angajatorii știu că obiectivul tău este să fii angajat pe postul pe care îl oferă, altfel nu ai fi candidat! Există câteva excepții rare, dar, în general, vei redacta o secțiune de profil mai scurtă.

Răspunsul la a doua întrebare: oarecum. Această secțiune face parte din prezentarea numită și „Despre mine”, dar este și o șansă de a-ți prezenta realizările din carieră și de a da puțină personalitate CV-ului tău. 

Alege unul sau două repere din parcursul profesional, îmbunătățirile aduse fermei și rezultatele obținute sau modul în care ai făcut ca un proces de recoltare să fie mai eficient, de exemplu. Apoi, spune ce părere ai tu despre îngrijirea animalelor, recoltarea plantelor și stilul tău de relaționare cu alți lucrători agricoli și cu șeful tău. Dacă îți place să lucrezi cu animale de fermă și dacă ai experiență în domeniu, aici poți folosi experiența respectivă. Însă, dacă te pricepi să conduci utilaje grele, concentrează-te pe acest aspect și pe alte atuuri similare.

Deoarece abilitățile în domeniul agricol sunt atât de diverse, de la operarea stivuitorului la creșterea animalelor, trebuie să arăți și ce experiență ai în domenii specifice, dar și abilitățile tale generale. 

Profilul CV-ului (secțiunea „Despre mine”) nu trebuie să cuprindă mai mult de patru-cinci propoziții (100 - 200 de cuvinte), asta dacă nu ești începător și nu ai multe de spus despre istoricul tău profesional. Pe de altă parte, dacă ai un istoric mai substanțial, scrisoarea de intenție este locul perfect pentru o descriere mai detaliată. Ghidul nostru îți va arăta cum viitorii angajați pot fi ajutați de scrisorile de intenție.

Exemplu de profil profesional în CV adaptabil

Lucrător agricol specializat, dispun de inițiativa și experiența necesare pentru a duce la bun sfârșit activitățile zilnice și proiectele de durată în fermele agricole. Competențe în utilizarea echipamentelor și utilajelor agricole și cunoașterea unei game largi de proceduri din domeniu. Abilități de pregătire a solului, irigare, plivire, arare și fertilizare. Angajament de a fi un membru al echipei cu o mentalitate pozitivă, flexibilă și adaptabilă.

Exemplu de istoric profesional 

În secțiunea istoricului profesional trebuie să treci toate posturile și foștii angajatori, dar descrierile nu trebuie să fie o simplă enumerare a responsabilităților. La fel ca în profil, trebuie să prezinți fiecare punct ca pe un succes profesional.

Dacă ai lucrat la o fermă de lactate și ai contribuit la creșterea producției de lapte, arată cum ai reușit și oferă și date. Dacă te pricepi să repari clădiri sau echipamente agricole, exemplifică ceea ce ai realizat.

O secțiune cu istoric profesional reușită are două baze:

  1. Arăta că ai învățat și că te-ai dezvoltat în fiecare loc de muncă din domeniul agricol. Nu trebuie să repeți că ai recoltat culturi la fiecare loc de muncă. Odată ce ai demonstrat că ai această abilitate, treci la alte realizări.
  2. Concentrează-te pe postul specific la care candidezi. Se poate spune că adaptarea CV-ului la fiecare loc de muncă este cel mai important aspect când cauți un loc de muncă. De aceea, va trebui să studiezi cu atenție anunțul respectiv și să folosești fiecare punct din listă pentru a demonstra că ai făcut deja activitatea respectivă. Astfel, recrutorii vor vedea că ai abilitățile pe care le caută. Astfel, vei trece de ATS, care îți clasifică CV-ul parțial pe baza cuvintelor-cheie și a propozițiilor care apar în anunț.

Include doar experiența profesională, mai puțin în cazul în care ai crescut la o fermă. Dacă ai avut joburi cu abilități care se pot transfera la cel actual, cum ar fi repararea echipamentelor mecanice, trece-le și pe ele aici. Folosește cuvinte de acțiune percutante, care să arate că ești o persoană activă. 

Exemplu de istoric profesional adaptabil în CV

Operator utilaje agricole la Fermele Buzești, Alexandria
Martie 2021 — Prezent

  • Poziționarea ca sursă excelentă de sprijin pentru fermieri și respectarea sarcinilor primite
  • Comunicarea cu membrii echipei într-un mod profesional și pozitiv
  • Operarea, întreținerea și efectuarea de reparații esențiale la echipamentele agricole
  • Efectuarea pregătirilor de dinaintea mulgerii și aplicarea practicilor corecte de mulgere a vitelor
  • Aplicarea procedurilor de igienizare în conformitate cu specificațiile producătorului

 

Lucrător agricol la 3 Mesteceni, Slobozia
Martie 2017 — Noiembrie 2020

  • Desfășurarea operațiunilor zilnice din fermă, inclusiv plantarea, cultivarea și procesarea culturilor horticole și legumicole
  • Întreținerea utilajelor agricole și pregătirea solului pentru diferite procese
  • Efectuarea plivirii, răririi și tăierii culturilor
  • Manifestarea unei etici profesionale solide și implicarea constantă în echipă

Exemplu de abilități pentru CV-ul de lucrător agricol 

Această secțiune îți dă ocazia de a-ți prezenta cunoștințele despre procesele agricole, procedurile de recoltare și cunoștințele despre echipamentele și utilajele agricole. Acestea sunt abilitățile tehnice pe care le-ai dobândit când lucrai la fermă. Ar trebui să semnalezi și că poți asculta și dobândi noi abilități, deoarece aplicarea instrucțiunilor date de șeful fermei este o parte importantă a activității tale. În plus, trebuie să arăți că poți lucra în echipă, dar și fără ajutorul altora. Trebuie să subliniezi că ești apt fizic, că reziști la efort și că ai o etică profesională solidă.

Adaptează această secțiune la fiecare loc de muncă, înlocuind una dintre abilitățile tale cu o alta pe care responsabilul de angajări a indicat-o în anunț.

Secțiune exemplu de abilități adaptabile în CV 
  • Etică profesională
  • Cunoștințe în domeniul cultivării
  • Abilități de muncă în echipă
  • Comunicare excelentă
  • Experiență cu echipamente agricole

Exemplu de educație în CV

Nu toate locurile de muncă din domeniul agricol necesită și o diplomă, însă s-ar putea ca angajatorii care cer abilități specifice să caute pe cineva cu diplomă în agricultură, zootehnie, botanică sau alte domenii asociate. Aici, trebuie să treci toate diplomele și certificatele. Nu uita să vorbești și de eventuale distincții sau premii. Poți adăuga aici cursuri sau certificări sau poți crea o secțiune separată pentru ele. 

Exemplu de educație în CV adaptabil

Diplomă de bacalaureat, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, Alexandria
Septembrie 2013 — Iunie 2017

Structura și designul CV-ului

Acum ai înțeles cum să redai în cuvinte povestea carierei tale. Contează și ultimele tușe pe care le dai CV-ului, dar și prima impresie pe care o face. Recrutorii sunt foarte ocupați și vor să găsească rapid datele personale și ultimul loc de muncă, funcția ta și angajatorul. De aceea, CV-ul trebuie să fie ușor de citit, să aibă fonturi lizibile, mult spațiu gol și titluri care să iasă în evidență.

Noi oferim modele de CV-uri create de profesioniști, împărțite în patru categorii diferite. Încearcă-le pe fiecare în parte și apoi folosește un creator de CV-uri online special ca al nostru, prin care să eviți eventuale erori de formatare. 

Îți poți personaliza designul, dar ține cont de aceste aspecte:

  • Un strop de culoare este suficient – el are doar rolul de a atrage atenția la prima vedere
  • Nu micșora marginile; o pagină plină cu text se citește greu
  • Folosește fonturi lizibile și nu le micșora dimensiunea față de șablon; lizibilitatea este esențială
  • S-ar putea ca sistemele să nu poată scana antetul și subsolul paginii, așa că nu plasa acolo informații vitale (cum ar fi datele de contact sau detaliile profesionale). Singura excepție aici este dată de modelele special concepute (cum ar fi cele de la cvapp.ro), cu care eviți problemele tehnice.

Și, să nu uităm: corectează și/sau folosește un program online de creare a CV-urilor care să aibă corector ortografic (de el ne ocupă noi). N-ar fi recomandat să-ți strici șansele de angajare cu o simplă greșeală de tipar.

Aspecte de reținut pentru CV-urile de lucrător agricol

  1. Formatul invers cronologic al CV-ului este aproape mereu cea mai bună alegere.
  2. Evidențiază-ți expertiza specifică în profil.
  3. Munca la fermă este foarte variată, trebuie să-ți adaptezi CV-ul la fiecare nouă candidatură.
  4. Folosește creatorul de CV-uri pentru a scăpa de povara formatării și pentru a consacra mai mult timp scrierii conținutului.

Ai toate uneltele de care ai nevoie pentru a culege roadele muncii tale și a te angaja! 

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul