Secțiunea profilului profesional este acel element din CV-ul de veterinar care îți oferă suficientă libertate creativă pentru a-ți arăta iubirea pe care le-o porți animalelor. Aici, va trebui să oferi o prezentare de ansamblu a carierei, demonstrându-ți totodată pasiunea și cunoștințele.
În cam 100 de cuvinte, va trebui să arăți cât de bine te-ai integra în cabinetul în care vrei să lucrezi. Explică de ce ai devenit medic veterinar. Apoi, evidențiază principalele repere din carieră. Descrie cu cuvinte tari experiența și felul în care tratezi cu proprietarii de animale.
Medic veterinar dedicat și atent, cu peste cinci ani de experiență în îngrijirea câinilor și felinelor în scopul diagnosticării, tratării și promovării unei sănătăți adecvate. Experimentată în informarea și educarea proprietarilor de animale privind o îngrijire și un stil de viață corecte, colaborând îndeaproape cu echipa pentru a asigura asistență veterinară la cele mai înalte standarde.
Angajatorul potențial trebuie să-ți vadă cea mai bună latură, iar secțiunea cu istoricul profesional din CV-ul de veterinar servește exact acestui scop. Prin urmare, în loc să precizezi toate responsabilitățile de la ultimul job, trebuie să consideri că fiecare element din listă este o dovadă a calităților tale excepționale.
Evidențiază o abilitate diferită la fiecare punct, pentru a crea o imagine completă a talentelor tale. În domeniul tău, nu te ocupi doar de animale, ci și de relația cu stăpânii lor. Trebuie să menții o evidență clară și să-ți perfecționezi mereu cunoștințele medicale.
Folosește metoda STAR când scrii lista. Începe cu situația. Apoi, descrie-ți tema (sarcina atribuită). Relatează acțiunea întreprinsă pentru a soluționa problema și rezultatele obținute.
Medic veterinar, Clinica veterinară VetMaxim, București
September 2012 — September 2019
Tehnician veterinar, Clinica Prietenii Animăluțelor, București
January 2006 — February 2012
Secțiunea cu abilități din CV este locul din care recrutorii află imediat dacă ai calitățile necesare pentru job și cum te distingi de restul plutonului. În plus, vor afla și care sunt abilitățile tale de bază. Aceasta este prima rubrică la care se opresc și s-ar putea să nu continue dacă nu găsesc ceea ce caută. De aceea, personalizarea acestei secțiuni din CV este extrem de importantă.
Alege-ți principalele 4-7 abilități, însă fără a pune prea mult accent pe un singur domeniu. Susține-ți prin exemple cunoștințele medicale, abilitățile de relaționare cu oamenii (și, bineînțeles, cu animalele) și abilitățile administrative. Verifică din nou fișa postului pentru a avea siguranța că ți-ai optimizat candidatura pentru un eventual sistem automat de triere a candidaților și că ai trecut atributele căutate de potențialul angajator.
Profesia de medic veterinar este foarte apreciată. Tot mai multe instituții oferă această specializare în programa lor. Dacă tocmai ai absolvit o facultate de profil, ai putea să urci secțiunea destinată educației deasupra celei cu istoricul profesional. Dacă ai avut o medie excepțională la examenul de licență, ai putea să o treci aici.
Dacă nu, lasă secțiunea cu educația la final, deoarece experiența ta valorează mai mult decât diploma obținută. Aici, trebuie doar să treci toate diplomele și certificatele. Nu uita să vorbești și de eventuale distincții sau premii.
Doctor în Medicină Veterinară, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, București
October 2008 — July 2012
Diplomă de licență, doctor-medic veterinar, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, București
October 2002 — July 2008
Diplomă de bacalaureat, specializarea „Tehnician veterinar”, Liceul Tehnologic Agricol, Bistrița
September 1998 — June 2002