Antetul scrisorii de intenție se află chiar în vârful paginii. Este prima secțiune observată de recrutori, așa că trebuie să aibă și informațiile corecte. Antetul trebuie să conțină cel puțin numele, numărul de telefon și adresa de e-mail, dar și alte date importante care te identifică drept autorul scrisorii.
Dată fiind vizibilitatea lui, antetul trebuie să aibă parte și de o prezentare cât mai atractivă. În cazul scrisorii de intenție pentru electricieni, vei opta pentru un antet care captează privirile, fără a exagera pe partea cromatică sau de design. Responsabilul de angajări trebuie să vrea să citească totul despre tine.
Ce scop are antetul, prin urmare? El transmite cele mai importante informații personale într-o manieră atrăgătoare și profesionistă.
Personalizarea scrisorii de intenție este calea de aur către o impresie de durată asupra angajatorului. Formula de salut din scrisoarea de intenție este primul și cel mai important pas către acest obiectiv. Dacă este posibil, încearcă să-i spui pe nume responsabilului de angajări sau supervizorului. Așa, vei crea o apropiere față de el.
„Stimate/Stimată”, urmat de apelativul corect („domnule” sau „doamnă”), vor crea acea abordare profesională pe care o cauți. Dacă ai stabilit deja o legătură cu angajatorul, poți opta pentru ceva mai puțin formal, precum „Bună” și un prenume. Acest stil este util mai ales în scrisorile de intenție trimise în cuprinsul e-mailului.
Ce scop are formula de salut a scrisorii de intenție? Cu ea, te adresezi pe nume destinatarului, creând o atmosferă de respect și o legătură personală în restul scrisorii.
În introducere, responsabilii de angajări se decid dacă vor citi întregul text sau nu. De aceea, va trebui să depui toate eforturile pentru ca secțiunea să fie atractivă și relevantă. Un responsabil de angajări poate fi convins să citească și restul scrisorii printr-o relatare, o statistică sau niște date concrete.
Ce scop are introducerea? Ea captează atenția cititorului și îl încurajează să treacă la partea principală.
Stimate domnule Antohi,
În postul de electrician-șef la Bartina, aș avea ocazia să-mi dezvolt cei 12 ani de experiență, în care am condus echipe de 5 până la 15 electricieni pentru proiecte rezidențiale și comerciale.
Acum, că cititorul a investit interes în scrisoarea ta, poți să-ți detaliezi realizările și abilitățile. Metoda STAR este cea mai potrivită în acest sens. Întâi, descrii Situația cu care te-ai confruntat și Tema pe care ai avut-o. Apoi, explică Acțiunea întreprinsă și Rezultatul obținut. Nu uita să dai exemple concise și relevante pentru postul respectiv.
Spre final, te poți axa pe abilități de reținut și eventuale contribuții pe care le vei aduce companiei.
Ce scop are cuprinsul scrisorii de intenție? Îți prezintă experiența și realizările, menționând și eventuale abilități și contribuții unice.
Sunt electrician autorizat cu gradul IVB și am lucrat în domenii dintre cele mai diverse, începând cu instalațiile electrice pentru clădiri noi, instalarea sistemelor de iluminat în clădiri de birouri și până la lucrări industriale în fabrici. Am experiență în colaborarea cu echipe de construcții formate din 5 până la 140 de persoane și înțeleg criteriile colaborării. Niciun spațiu nu poate funcționa fără schemele electrice corecte, iar eu am fost adesea persoana care a coordonat relațiile cu întreaga echipă de construcții.
Am absolvit fiecare curs din domeniu cu distincții, am 0 accidente de muncă în cei doisprezece ani de activitate, iar la ultimul loc de muncă m-am ocupat de formarea în domeniul siguranței și reglementărilor pentru peste 20 de ucenici. Sunt perfect familiarizat cu cele mai noi norme ANRE. Am redus cu 12% accidentele din teren după ce am creat un curs online destinat tuturor angajaților.
Datorită cunoștințelor mele, am devenit un membru de bază în intervențiile de reparare, mentenanță și identificare a problemelor și am lucrat la soluționarea lor alături de clienți și colegi aflați în alte județe pe baza tehnologiilor „remote”.
Planific totul cu atenție și învăț din curiozitate: fiecare proiect este diferit și, când o problemă are mai multe soluții, trebuie să vedem imaginea de ansamblu și să căutăm alternative. Am lucrat la peste 350 de proiecte și am învățat valoarea serviciilor oferite clienților.
Odată ce ai terminat corpul scrisorii de intenție pentru electrician, ești aproape de finalul paginii unice obligatorii. A venit momentul să închei pe o notă pozitivă și respectuoasă. Nu uita de „îndemnul la acțiune”. Cu el, îți vei exprima interesul față de activitatea la companie și rogi politicos angajatorul să te contacteze.
Apoi, termină scrisoarea cu formula potrivită, în funcție de cât de formală este relația cu angajatorul. Poți încheia cu „Vă mulțumesc pentru atenția acordată”, „Cu stimă” sau „Cu sinceritate”.
Ce scop are încheierea scrisorii de intenție? Încheie scrisoarea cu un îndemn la acțiune prietenos prin care încurajezi responsabilul de angajări să te contacteze. Continuă cu formula de final corectă și scrie-ți numele la final.
Anexez un portofoliu profesional și v-aș fi recunoscător pentru șansa de a afla mai multe despre proiectele dvs. din viitorul an și modul în care abilitățile mele v-ar fi de ajutor.
Cu stimă,
Cezar Stoica