Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Manager de hotel

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Manager de hotel și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
Editează acest CV

Indiferent că vorbim de Plaza Hotel din New York, de Marina Bay Sands din Singapore sau de ceva mai modest și mai domestic, hotelurile nu se organizează singure, oriunde ar fi ele. Un post în managementul hotelier îți va oferi tot ce ai putea găsi mai bun în HoReCa: interacțiuni cu clienți interesanți, coordonarea unui personal harnic și mândria de a avea o clădire bine întreținută.

Totuși mult visatul post de manager de hotel nu te va căuta el pe tine. Pentru a-l obține, ai nevoie de un CV de top, care să demonstreze că ai ansamblul de experiențe și abilități potrivit. Din fericire, acest exemplu de CV pentru managerii de hotel îți vine în ajutor.

Exemplul nostru de CV pentru managerii de hotel vine la pachet cu o mostră adaptabilă, care îți va arăta cum să:

  • redactezi un CV de manager de hotel care să iasă în evidență într-un domeniu aflat la mare căutare;
  • înțelegi cum funcționează și cum să treci de scanerele de CV folosite de multe lanțuri hoteliere mari;
  • alegi cel mai bun format de CV pentru managementul hotelier și să incluzi cele mai importante secțiuni din CV pe care le caută responsabilii de angajări;
  • folosești un exemplu de CV din HoReCa drept fundament pentru o structură bună și un design corect.

Cu ce se ocupă un specialist din domeniul managementului hotelier?

Profesioniștii managementului hotelier lucrează în diverse unități de cazare, inclusiv hoteluri, hosteluri, moteluri, pensiuni, stațiuni, hanuri, și cluburi rezidențiale.

Managerii de hotel se ocupă de curățenia, siguranța, organizarea, satisfacția clienților și întreținerea clădirii proprii. Iată câteva activități frecvente:

  • Planificare financiară, stabilirea bugetului, contabilitate;
  • Angajarea, formarea și organizarea programului de lucru al personalului
  • Coordonarea întreținerii, reparațiilor și renovărilor clădirii
  • Ajutarea personalului de la recepție să îndeplinească nevoile clienților
  • Gestionarea reclamațiilor clienților
  • Supravegherea creării materialelor de marketing și de promovare

Cu atâtea sarcini pe agendă, flexibilitatea, răbdarea și spiritul organizatoric sunt esențiale în managementul hotelier. Abilitățile desăvârșite de gestionare a timpului și de asistare a clienților sunt și ele fundamentale, deoarece postul este bazat pe interacțiunea umană. 

Cum se completează un CV de manager de hotel

Personalul de management hotelier se ocupă simultan de siguranță, confort, eficiență, curățenie și servicii pentru clienți. Trebuie să-i arăți clar managerului care îți evaluează CV-ul că te poți împărți în mai multe direcții.

Acest exemplu de CV pentru managementul hotelier te va ajuta să incluzi secțiunile importante fără a irosi niciun cuvânt. Iată componentele esențiale ale unui CV de manager de hotel:

  • un profil profesional în care te prezinți și îți „pledezi” cauza;
  • o secțiune cu istoricul profesional în care prezinți parcursul tău profesional;
  • o secțiune cu abilități care punctează atuurile tale;
  • o secțiune cu educație care explică formarea ta.

În capitolul următor, vom oferi exemple de CV-uri de management hotelier pentru fiecare secțiune în parte; mai întâi, hai să vedem cum se prezintă viitorul tău post pe piața actuală a locurilor de muncă.

Perspective de angajare în domeniul managementului hotelier

Nu este de mirare că anii trecuți au fost dificili pentru managementul hotelier, în condițiile în care numărul de cazări a scăzut cu 74% în 2020, de exemplu. 

Cu toate acestea, domeniul a intrat recent pe un făgaș ascendent. Turismul și-a revenit în formă. În 2022, peste nouă sute de milioane de turiști au călătorit în altă țară, de două ori mai mulți decât în 2021. Aceasta cifră reprezintă o valoare îmbucurătoare de 63% din media de dinaintea pandemiei, iar experții sugerează că în 2023 această cifră va ajunge la 80-95%. 

Sfat profesionist

Cât câștigă personalul de management hotelier?

Deși salariul mediu al unui profesionist în managementul hotelier este de 1.100 - 1.600 euro net pe lună, conform Ziarului Financiar, această industrie oferă multe oportunități de creștere în materie de câștig personal. Managerii de la hoteluri și stațiuni de lux pot câștiga și dublu. În plus, cu cât cunoști mai multe limbi străine sau ai și certificări profesionale relevante, cu atât poți câștiga mai bine. Și, cum managerii de hotel sunt căutați în toate colțurile lumii, cariera ta îți oferă oportunități infinite de a încerca lucruri noi. 

Accentul pe serviciile oferite clienților va avea o importanță tot mai mare în domeniul managementului hotelier, la fel și învățarea și adaptarea la noile tehnologii și softuri. În plus, profesioniștii din domeniul managementului hotelier vor trebui să pună siguranța pe primul loc și să implementeze noi strategii pentru a identifica și combate potențialele focare epidemiologice. Dacă arăți în CV că poți gestiona aceste situații, vei demonstra că ții pasul cu schimbările din domeniu, în loc să rămâi în urmă.

Exemplu de profil profesional în CV-ul pentru managerul de hotel: începe cu dreptul

Un profil reușit pentru managerul de hotel este cel mai bun punct de plecare pentru CV-ul tău. Acesta este un fel de check-in: responsabilul de angajări evaluează deja felul în care te prezinți și cuvintele pe care le-ai ales pentru a decide cum va fi restul „sejurului” său.

Profilul profesional al managerului de hotel este format dintr-o combinație de personalitate, profesionalism, experiență, abilități și chiar și educație. În 3-5 propoziții, trebuie să-ți descrii stilul de management și să-ți evidențiezi cele mai relevante realizări din carieră. Pe baza profilului, responsabilul de angajări trebuie să își imagineze chipul tău zâmbitor și personalitatea ta fermecătoare care întâmpină oaspeți la recepție.

Sfat profesionist

Economisește spațiu și crește impactul frazelor tale, înlocuind verbe precum „am” sau „sunt” și cu alte cuvinte de acțiune descriptive. Dacă poți, atrage atenția recrutorului cu o cifră esențială, cum ar fi anii de experiență sau numărul de angajați pe care i-ai condus. Consultă exemplul de profil adaptabil de mai jos pentru a-ți face o idee despre cum să creezi un profil impecabil. 

Mai jos vei găsi o mostră de CV cu secțiune de profil.

Mostră de profil CV adaptabil

Manager de hotel experimentat, capabil să coordoneze eficient toate operațiunile hoteliere. Angajament pentru crearea și menținerea unei atmosfere excepționale pentru oaspeți, generând recenzii excelente și clienți fideli.

Învinge sistemele ATS cu propriile lor arme

Deși poți să-ți găsești un loc de muncă în managementul hotelier doar dacă intri în clădire și lași un CV, în prezent vei candida cel mai probabil online, ceea ce înseamnă că vei avea de-a face cu un sistem ATS.

ATS (sistemul de triere a candidaților) se referă la algoritmii integrați în multe dintre portalurile online din ziua de azi. După ce trimiți dosarul, scanerele de CV-uri vor căuta cuvinte cheie în documentul tău și îl vor clasifica în raport cu restul candidaților. Doar eșalonul de top va ajunge în fața ochilor responsabilului de angajări. Exact - chiar dacă ai stat ore să-ți pui la punct CV-ul, s-ar putea să fii descalificat înainte ca el să ajungă în fața unui om.

Din fericire, nu trebuie să fie neapărat așa. Cu puțină atenție, poți trece de ATS și îți poți crește la maximum șansele de interviu. Iată trei etape de bază:

  1. Află care sunt cele mai căutate abilități și segmente de experiență pentru posturile din managementul hotelier
  2. Citește cu atenție anunțul și notează eventualele cerințe sau sarcini subliniate
  3. Structurează-ți CV-ul cu titluri de secțiune clare și dă-i un aspect care să-l facă cât mai ușor de citit

Cuvintele-cheie sunt unul dintre factorii esențiali dacă vrei să treci de ATS. Un cuvânt-cheie poate viza orice abilitate repetată în anunț, o sarcină evidențiată sau chiar și numele hotelului. Dacă ți-ai adaptat CV-ul exact în funcție de postul oferit, probabil că ai deja multe dintre ele în document.

Așa da
  • Integrează firesc cuvintele cheie în secțiunile corespunzătoare
  • Dă și mai multă atenție secțiunilor cu profil și abilități când plasezi cuvintele-cheie
  • Folosește exact formularea din anunț
Așa nu
  • Adaugă cuvinte cheie în CV care nu reflectă realitatea sau nu sună firesc
  • Ascunde cuvinte-cheie cu text alb – responsabilii de angajări le vor vedea!
  • Repetă cuvintele-cheie de multe ori – e inutil

Exemplu de istoric profesional: piatra de temelie

Posturile de manager hotelier se bazează pe experiența practică. De aceea, secțiunea cu istoricul profesional este cea care va determina decizia responsabilului de angajări de a te chema la interviu. Angajații din managementul hotelier trebuie să aibă experiență profesională anterioară, așa că CV-ul în format cronologic este obligatoriu.

Începe prin a preciza postul actual sau cel mai recent, funcția, intervalul în care ai lucrat și locul. Sub fiecare titlu, poți include 3-5 buline în care să descrii obligațiile și realizările tale. Intrările din listă trebuie să fie majoritatea unice și nerepetabile, pentru a arăta că ai o gamă largă de competențe și abilități. 

Folosește oricând poți verbe de acțiune incisive și încorporează cifre cheie pentru a-ți cuantifica realizările și a arăta ce impact ai avut. Iată câteva posibile surse de cifre pentru CV-ul tău:

  • dimensiunea personalului gestionat;
  • numărul de camere din hotel;
  • numărul de clienți cazați pe zi;
  • numărul de locuri în restaurantele hotelului;
  • suprafața în metri pătrați a clădirii;
  • numărul de stele ale hotelului;
  • numărul de oaspeți săptămânali.

Mai jos vei găsi un exemplu de CV adaptabil cu o secțiune de istoric profesional pentru managementul hotelier.

Exemplu de istoric profesional în CV adaptabil

Manager hotel la Hotel Intermezzo, Cluj-Napoca
Martie 2020 — Noiembrie 2023

  • Supervizarea unei echipe formate din peste 200 de angajați
  • Coordonarea eficientă a executării strategiilor dezvoltate de membrii conducerii
  • Promovarea hotelului, facilităților și serviciilor sale
  • Asistarea clienților la efectuarea rezervărilor și onorarea cererilor speciale
  • Crearea de baze de date și sisteme interne de urmărire pentru a asigura exactitatea datelor

 

Manager hotel la Hanul Tilton
Noiembrie 2016 — Februarie 2020

  • Elaborarea și implementarea de programe care au mărit gradul de implicare a angajaților și productivitatea hotelului
  • Crearea de programe de loialitate care au generat creșterea numărului de clienți fideli
  • Colaborare directă cu managerul general pentru a crea și implementa inițiative și campanii
  • Executarea sarcinilor manageriale zilnice cu entuziasm și o atenție deosebită la detalii

Exemplu de secțiune cu abilități: calitățile tale esențiale

În managementul hotelier, abilitățile tale stau mereu în prim-plan. Cum multe dintre ele pot fi încorporate în listele de activitate aferente angajatorilor anteriori, secțiunea de abilități este locul perfect în care să-ți exemplifici competențele tehnice, limbile străine cunoscute și abilitățile concrete. Bineînțeles, din moment ce industria HoReCa are la bază serviciile pentru clienți, ar trebui să adaugi și câteva dintre abilitățile tale interpersonale. Acest articol îți va arăta și cum să demonstrezi că ai comunicarea în ADN.

Sfat profesionist

Cererea de lucrători cu cunoștințe de limbi străine este mai importantă ca oricând, spune un articol . Această afirmație este cu atât mai adevărată în HoReCa, unde atât oaspeții, cât și personalul comunică în diverse limbi. Dacă știi o a doua (sau chiar și a treia!) limbă, vei deveni pe loc mai atractiv pentru recrutori și poți obține chiar și un salariu de pornire mare.

Mai jos vei găsi secțiunea de abilități din modelul nostru adaptabil de CV pentru management hotelier.

Exemplu de secțiune cu abilități adaptabilă
  • Coordonarea activităților multiple
  • Abilități comunicaționale
  • Gestionarea eficientă a timpului
  • Adaptabilitate
  • Servicii clienți
  • Abilități organizatorice

Exemplu de educație: un pas înainte

Deși educația era odată o mică secțiune în CV-ul managerilor de hotel, aceasta este tot mai importantă pe măsură ce piața muncii se contractă. Deși multe dintre competențe pot fi învățate la locul de muncă, o diplomă în domeniul HoReCa, al turismului sau al managementului îți poate crește considerabil șansele de a obține un interviu. Dacă ai o diplomă de licență sau una superioară, poți omite să mai treci și liceul în CV. Consultă exemplul nostru adaptabil de CV pentru managementul hotelier și vei vedea un model de formatare optimă a secțiunii dedicate educației.

Exemplu de educație adaptabil

Diplomă de master în Management hotelier, Facultatea de Business, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca 
Septembrie 2016 — Iunie 2018

Diplomă de master în Administrarea afacerilor, Facultatea de Business, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Septembrie 2013 — Iunie 2016

Certificări și asocieri

Dacă faci parte din mai multe asociații sau dacă ai absolvit cursuri suplimentare de SSM sau de management, îți poți demonstra angajamentul față de calitatea în domeniu cu o secțiune suplimentară de certificări și asocieri. Dacă nu ai putea să treci decât unul sau două elemente în această secțiune sau dacă vrei să faci economisii de spațiu, informațiile pot fi încorporate fără probleme în secțiunea anterioară.

Alegerea formatului corect al CV-ului pentru managerii de hotel

Acum, trebuie să alegi formatul optim pentru CV-ul tău de manager hotelier, așa că pune-ți următoarea întrebare: ce preferi să scoți în evidență - experiența ta profesională anterioară sau abilitățile? Dacă joburile anterioare contează, atunci formatul invers cronologic este probabil cel ideal. Astfel, pui accentul pe angajatorii cu care ai lucrat în trecut și prezinți nume de branduri și roluri importante.

Până la urmă, majoritatea managerilor de hotel optează pentru această structură. Cele mai multe roluri din sfera managementului sunt axate pe angajări, iar managerii de hotel beneficiază și de un format de CV care pune în lumină brandurile hoteliere (probabil știi mai bine ca noi cât de impresionant poate fi să treci branduri precum Intercontinental sau Sheraton în CV-ul tău).

În rare cazuri, poți alege formatul de CV funcțional, care pune lista de abilități pe primul loc, sau formatul de CV hibrid, care combină abordările. Totuși, aceste situații sunt rar întâlnite.

Așa da
  • Alege un format de CV care să evidențieze cele mai impresionante secțiuni
  • Alege un format și un design de CV care să se armonizeze cu brandingul și imaginea lanțului hotelier
  • Creează un antet care să iasă în evidență, dar fără a ocupa prea mult spațiu pe pagină
Așa nu
  • Folosește denumiri ieșite din comun sau „creative” pentru titlurile secțiunilor, care ar putea deruta și sistemul ATS, și recrutorul uman
  • Folosește peste 2 stiluri de font diferite
  • Folosește o dimensiune a fontului sub 10 puncte sau peste 12

Dacă nu ai timp de pierdut cu editoarele de text și cu programele de design grafic, vei crea un format atractiv în câteva clicuri dacă folosești un model predefinit. Pentru CV-uri de manager de hotel, îți recomandăm colecția de modele de CV-uri de pe cvapp.ro, care au la bază analize de piață.

Trebuie doar să-ți adaugi informațiile (sau să modifici exemplul nostru de CV adaptabil pentru managementul hotelier), să ajustezi schema de culori și, gata! ai descărcat un CV perfect în doar câteva minute.

H2 Aspectele principale

  1. Nu vei obține următorul post în domeniul managementului hotelier fără un CV impresionant, mai ales că segmentul de piață continuă să se contracte și competiția pentru un loc de muncă este tot mai strânsă.
  2. Îți poți crește șansele de a fi angajat dacă demonstrezi că ești la curent cu schimbările din domeniu.
  3. Profilul profesional este una dintre cele mai importante secțiuni pentru un manager de hotel, deoarece aici ai ocazia ideală de a-ți etala personalitatea profesională.
  4. Trece de ATS prin utilizarea organică a cuvintelor cheie în CV-ul tău și nu uita să folosești exact formulările din anunț.
  5. Formatul este probabil primul lucru pe care responsabilul de angajări îl va observa la CV-ul tău. Dacă ai dubii, inspiră-te din exemplele noastre de CV-uri și creează-ți un document de candidatură exact așa cum vrei.
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul