Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Psihologi

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Psihologi și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
Editează acest CV

În peisajul tot mai agitat al zilelor noastre, problemele de sănătate mintală sunt din ce în ce mai frecvente, fie că vorbim de simple emoții pe care nu le putem controla, fie că e vorba de tulburări mai importante. Psihologii sunt cei care ne ajută să navigăm în acest peisaj și să revenim pe traseul corect. Totuși, cum își pot demonstra ei calitățile de ghid? Un CV de psiholog corect redactat este un atu în acest sens.

Site-ul cvapp.ro este resursa unde găsești peste 50 de ghiduri care îți arată cum se face un CV, cu un creator de CV-uri care îți structurează datele în formatul și designul ideal.

Cum se face un CV de psiholog?

Pentru a începe să redactezi CV-ul de psiholog, trebuie să înțelegi întâi ce rubrici să folosești. CV-ul trebuie să conțină următoarele elemente:

  • antetul;
  • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
  • istoricul profesional;
  • educația;
  • abilitățile.

În profesia ta, încerci adesea să creezi o „alianță terapeutică” cu cei care îți vizitează cabinetul. În CV-ul de psiholog, vei crea o astfel de alianță cu cititorul și îi vei explica cum vei contribui la succesul organizației sale.

Îți recomandăm următoarea abordare:

  1. Pune accentul pe realizări și mai puțin pe responsabilități. Arată nu doar ce ai făcut, ci și ceea ce ai obținut.
  2. Folosește cuvinte care denotă acțiuni (elaborare, implementare) și combină-le cu adjective (specializat, experimentat) care să indice anvergura acțiunilor sau să le califice.
  3. Prezintă-ți experiența practică, dar nu uita și de certificările și diplomele pe care se bazează.
  4. Alege un model de CV profesionist care convinge prin structura și efectul său vizual.

Alegerea formatului potrivit într-un CV de psiholog

Îți recomandăm formatul cronologic invers în CV-ul de psiholog. De ce? Probabil că ai avut o un traseu profesional clar și drept, care poate fi detaliat într-o cronologie. Recrutorii îți vor fi recunoscători, deoarece le este ușor să vadă cel mai recent loc de muncă.

Dacă un alt format ar fi mai potrivit pentru experiența ta profesională încearcă și celelalte opțiuni sugerate de noi. S-ar putea ca un format hibrid să fie mai bine adaptat specificului tău profesional.

Include-ți datele de contact

Evident, datele de contact sunt cele mai importante în CV-ul de psiholog (și din oricare altul, până la urmă).

Totuși, deși ele trebuie să fie cât mai vizibile și atractive, echilibrul dintre culoare și rigoare este mai relevant ca în alte secțiuni. Antetul în care le vei plasa este primul lucru observat de recrutori. Iată ce vei trece aici.

  • Numele complet și funcția: prenumele și numele, plus titlul postului la care candidezi.
  • Adresă de e-mail profesională: cât mai vizibilă și profesionistă, adică prenume.nume@gmail.com.
  • Număr de telefon: unul la care angajatorul te poate găsi mereu.
  • Adresă fizică: va conține cel puțin orașul și județul și vei folosi adresa de domiciliu, nu cea din actul de identitate.
  • LinkedIn: doar dacă profilul este activ și informațiile din el sunt relevante.
Așa da
  • Andreea Miron
  • Psiholog educațional
  • 0740897222
  • andreea_miron_80@email.com
Așa nu
  • Andreea Miron
  • Psiholog educațional Doctor în Psihologie
  • 0740897112
  • andreea_PhD_therapy@email.com

Folosește profilul profesional

Poate te-ai obișnuit să-i asculți pe alții vorbind despre viața lor, însă acum e rândul tău să vorbești. Profilul profesional, denumit și secțiunea „Despre mine” din CV, îți dă șansa de a te prezenta unui potențial angajator cu propriile cuvinte. Tu știi că prima impresie contează, așa că aici îți vei descrie aptitudinile, pasiunile și interesele tale profesionale. Arată cum te distingi de alții în verbe și adjective cu impact, promovându-te drept candidatul ideal pentru acel loc de muncă.

Nu uita că principalul motiv al respingerii CV-urilor este dat de greșelile de ortografie și de gramatică. Nu are sens să îți asumi niciun risc: verifică-ți CV-ul cu atenție, iar, dacă vrei siguranță maximă, caută pe cineva care să ți-l verifice.

Încearcă modelul nostru de profil profesional pentru CV-ul de psiholog. Dacă te interesează și alte modele din domenii conexe, încearcă CV-ul de fizioterapeut sau CV-ul de medic.

Mai jos vei găsi un exemplu de profil profesional pentru CV-ul de psiholog.

Exemplu adaptabil de profil

Psiholog dedicat profesiei mele, cu experiență extinsă în oferirea de terapii inovatoare. Angajament în oferirea de sprijin continuu prin diagnosticare, evaluare și implementarea tratamentelor.

Prezintă-ți experiența de psiholog: mintea la contribuție

O rubrică cu experiență profesională solidă este esențială în CV-ul de psiholog. Folosește liste în care descrii ce ai realizat la fiecare loc de muncă. Folosește cuvinte de acțiune cu impact și evită să spui că „ai fost responsabil(ă) de”, ci descrie mai degrabă ce ai realizat efectiv. Dacă poți da detalii specifice cu fapte și cifre reale, cu atât mai bine. 

Noi îți recomandăm tradiționala listă cu buline, în care arăți ce obiective terapeutice/organizaționale ai atins, fără a te mulțumi doar să enumeri responsabilitățile. Observi diferențele?

Responsabilități:

  • Elaborarea planurilor terapeutice
  • Colaborarea cu echipe multidisciplinare
  • Elaborarea planurilor de tratament

Rezultate:

  • Elaborarea de planuri terapeutice care au îmbunătățit calitatea vieții pacienților
  • Colaborarea cu echipe multidisciplinare pentru a coordona eficient îngrijirea pacienților
  • Elaborarea planurilor de tratament pentru 10 elevi cu autism

Mai jos vei găsi un istoric profesional exemplificativ pe care îl poți urma pentru a atrage atenția recrutorului.

Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Psiholog la Conscientia, București
Februarie 2018 — Octombrie 2023

  • Asistență în intervenții terapeutice la peste 50 de pacienți, care au determinat o reducere cu 22% a comportamentelor agresive
  • Coordonarea sesiunilor de terapie în grup la peste 400 de clienți cu tulburări comportamentale, rezultând într-o creștere de 51% a capacităților de adaptare
  • Elaborarea de planuri de modificare comportamentală pentru peste 200 de adulți cu tulburări de spectru autist
  • Coordonarea ședințelor terapeutice pentru peste 200 de persoane cu adicții, cu o reducere de 68% a recidivelor

 

Psiholog la PsyTer, București
Septembrie 2014 — Februarie 2018

  • Conceperea de planuri terapeutice cu dimensiune socială pentru integrarea pacienților
  • Realizarea a peste 100 de evaluări pentru obținerea diagnosticului diferențial în cazuri complexe
  • Dezvoltarea de strategii terapeutice care au redus problemele de reabilitare
  • Colaborarea cu personalul clinic pentru a asigura o îngrijire optimă

Cum se face un CV de psiholog fără experiență

Dacă istoricul tău profesional este subțire, nu uita că poți trece orice stagii, programe de muncă/studiu sau activități de voluntariat relevante. Dacă este FOARTE subțire, dar ai o bază educațională solidă, ai putea trece educația înaintea istoricului profesional în CV.

În mod evident, șansele de a obține un loc de muncă sunt mai mari dacă ai experiență dovedită în același domeniu. Dar toată lumea trebuie să înceapă de undeva, iar, chiar dacă tocmai ai absolvit facultatea, există soluții. Prezintă-ți experiența relevantă în ordine invers cronologică (cu ultimul loc de muncă la început). Relevanța este determinată de utilitatea experienței dobândite anterior. Nu trebuie să treci toate locurile de muncă pe care le-ai mai avut vreodată, deși s-ar putea să trebuiască să explici lacunele mari în activitatea profesională.

Precizează principalele abilități care te recomandă ca psiholog

În profesia ta, știi cât de importante sunt autoanaliza și dezvoltarea personală. Ai parcurs aceste etape și, prin reflexivitate, ai ajuns să-ți cunoști calitățile și abilitățile. Acum, este momentul să le comunici și celorlalți. Iată câteva exemple orientative pentru CV-ul de psiholog: 

Abilități
  • Gândire analitică
  • Comunicare
  • Etică și integritate
  • Aptitudini interpersonale
  • Aptitudini de observare
  • Empatie
  • Rezolvarea problemelor

Fă o listă cu abilitățile tale, apoi gândește-te cum le poți integra pe parcursul CV-ului. De exemplu:

  1. Empatia: știi să te pui pe aceeași lungime de undă cu pacientul și știi ce strategii terapeutice să urmezi.
  2. Comunicare: ai dezinvoltura și capacitatea de a te adapta diferiților clienți.
  3. Integritate: eviți tehnicile manipulative și știi când problema unui client te depășește sau este incompatibil cu tine.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca psiholog

Facultatea de Psihologie, atestatul de liberă practică, deschiderea unui cabinet de psihologie – iată câțiva pași evidenți și esențiali pe care ai putea să-i treci în CV. Totuși, nu uita nici de eventualele realizări academice impresionante și de cursuri și certificări. Mai ales dacă ești la început, ai putea să faci o trimitere și la orele de dezvoltare personală cerute de Colegiul Psihologilor din România.

Mai jos vei vedea secțiunea de educație dintr-un model de CV psiholog.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de master în Psihologie Clinică - Evaluare și Intervenție Terapeutică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, București
Septembrie 2013 — Iunie 2014

Diplomă de licență în Psihologie-Științe Cognitive, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, București
Septembrie 2010 — Iunie 2013

Alege corect aspectul și designul CV-ului de psiholog

CV-urile trebuie să aibă un design simplu și profesionist, plăcut ochiului, în care textul să nu fie nici prea rarefiat, nici prea dens. Evită culorile și design-urile sofisticate și mizează pe un aspect simplu. Documentele trebuie trimise mai întotdeauna în format PDF, cu excepția cazului în care un angajator solicită expres altceva.

S-ar putea ca CV-ul creat de tine în Word să arate bine pe calculator de acasă, dar, dacă destinatarul în deschide în altă aplicație, întregul format poate fi dat peste cap. Cu modelele de CV de pe cvapp.ro, eviți elegant această problemă.

Exemplu de CV psiholog în format textual simplu

Profil

Psiholog dedicat profesiei mele, cu experiență extinsă în oferirea de terapii inovatoare. Angajament în oferirea de sprijin continuu prin diagnosticare, evaluare și implementarea tratamentelor.
 

Istoric profesional

Psiholog la Conscientia, București
Februarie 2018 — Octombrie 2023

  • Asistență în intervenții terapeutice la peste 50 de pacienți, care au determinat o reducere cu 22% a comportamentelor agresive
  • Coordonarea sesiunilor de terapie în grup la peste 400 de clienți cu tulburări comportamentale, rezultând într-o creștere de 51% a capacităților de adaptare
  • Elaborarea de planuri de modificare comportamentală pentru peste 200 de adulți cu tulburări de spectru autist
  • Coordonarea ședințelor terapeutice pentru peste 200 de persoane cu adicții, cu o reducere de 68% a recidivelor

 

Psiholog la PsyTer, București
Septembrie 2014 — Februarie 2018

  • Conceperea de planuri terapeutice cu dimensiune socială pentru integrarea pacienților
  • Realizarea a peste 100 de evaluări pentru obținerea diagnosticului diferențial în cazuri complexe
  • Dezvoltarea de strategii terapeutice care au redus problemele de reabilitare
  • Colaborarea cu personalul clinic pentru a asigura o îngrijire optimă

 

Educație

Diplomă de master în Psihologie Clinică - Evaluare și Intervenție Terapeutică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, București
Septembrie 2013 — Iunie 2014

Diplomă de licență în Psihologie-Științe Cognitive, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, București
Septembrie 2010 — Iunie 2013
 

Abilități

  • Comunicare
  • Empatie
  • Gândire critică
  • Ascultare activă
  • Integritate

În ciuda dificultăților inerente profesiei, munca de psiholog îți oferă o incursiune într-o latură profundă a vieții la care nu ai acces în alte domenii. Dacă vrei să faci următorul pas spre această dimensiune, creatorul nostru online de CV-uri te îndrumă în direcția corectă.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul