1. Exemple de CV
 2. Medic
Scris de Karl KahlerKarl Kahler

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Medic

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Medic și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.2
Evaluare medie
68 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Medic
Editează acest CV

Antetul pentru CV: distinge-te

Un antet cu adevărat atrăgător îți diferențiază imediat CV-ul de celelalte. Când ți-ai afișat numele, ocupația și datele de contact într-un loc cât mai vizibil, și recrutorilor le va fi mai ușor să te caute când vor să treacă la următoarea etapă.

În plus, nu vei regreta că ai depus încă puțin efort pentru a crea o candidatură cu documente bine potrivite, care atrag atenția cititorilor. Faptul că ai aplicat aceleași elemente de design în scrisoarea de intenție și în CV va fi imediat vizibil în anteturi.

Exemplu de profil profesional în CV-ul de medic: te promovezi elegant

Profilul CV-ului (așa-numita secțiune „Despre mine”) îți oferă ocazia perfectă de a demonstra că vei fi candidatul perfect, însă cu propriile tale cuvinte. Este prima secțiune pe care angajatorii o văd într-un CV: un scurt rezumat al personalității tale, al aptitudinilor profesionale și al intereselor tale. Aici îți vei etala calitățile care te recomandă și vei avansa argumentele ideale pentru ocuparea acestui post medical. 

Dacă nu procedezi cum trebuie, responsabilii de angajări își vor pierde rapid interesul și se vor opri din citit. Studiile care au urmărit mișcarea ochilor au demonstrat că responsabilii de angajări decid în șase-opt secunde dacă un CV merită citit în continuare și că încep din partea de sus. 

Deschide cu punctele tale forte, ghidează-le atenția prin povestea vieții tale profesionale și nu le da motive să se oprească. Aici, nu e nevoie de modestie. Dacă nu faci paradă cu meritele tale, nimeni altcineva nu te va lăuda. Arată că ai încredere în tine și convinge fără a părea arogant. 

Profilul este locul în care vei și spune exact ce fel de loc de muncă îți cauți. Dacă vrei să te muți dintr-un spital într-un cabinet privat sau invers sau dacă vrei să-ți schimbi specializarea sau responsabilitățile, acum e momentul.

Exemplu de profil adaptabil

Medic dedicat vocației mele, cu experiență amplă în medicina internă și mediul spitalicesc. Implicare totală în diagnosticarea corectă și adoptarea de strategii terapeutice optime pentru pacienți. Atitudine empatică și profesionistă, cu accent pe oferirea unor îngrijiri de cea mai bună calitate. Experimentat în consilierea pacienților privind profilaxia și schimbările pozitive ale stilului de viață. Abilități de lider, lucrez fără probleme sub presiune și în echipe cu mai mulți specialiști.

S-a copiat!

O mostră de istoric profesional: experiența ta practică

Limbajul dinamic, axat mai ales pe cuvinte de acțiune percutante, stă la baza unei prezentări impresionante a experienței profesionale. Folosește cuvinte incisive și punctează-ți formarea și experiența în istoricul profesional. 

Evident, elementele prezentate în această secțiune de CV sub forma unei liste organizate pe angajatori vor depinde de stadiul pe care l-ai atins în carieră. Indiferent dacă ești un medic de renume sau dacă tocmai ai terminat rezidențiatul, va trebui să fii selectiv. Factorul decisiv este mereu același: precizează experiența profesională cu relevanță directă pentru postul pe care ți-l dorești.

În orice caz, reperele descriptive de aici trebuie să fie prezentate sub forma unor realizări, nu a unor obligații generice. Nu îți mai prezenta „responsabilitățile” ci vorbește despre ceea ce ai făcut efectiv. Dacă se poate, subliniază rezultatele pozitive în termeni cuantificabili, cu date concrete care să contureze obiective atinse, optimizări, provocări surmontate etc.

Exemplu (a se adapta în funcție de experiență)

Medic primar Medicină internă at Centrul de Diagnostic si Tratament „Ion Cantacuzino”, București
October 2013 — September 2019

 • Reducerea cu 18% a intervențiilor chirurgicale prin recomandarea de alternative terapeutice bazate pe consultarea cu specialiști din alte discipline
 • Aprecierile pacienților datorate îngrijirilor personalizate s-au reflectat într-un punctaj de 92% la sondajele de evaluare a satisfacției pacienților
 • Relații de încredere cu pacienții și familiile au contribuit la creșterea ratei de complianță terapeutică
 • Monitorizarea bolilor cronice și oferirea de recomandări ameliorative

 

Medic rezident at Medicină internă, Spitalul Clinic Colentina, București
September 2008 — April 2013

 • Preluarea celui mai ridicat număr de pacienți adulți și pediatrici la secția de medicină internă în perioadele cu deficit de personal
 • Realizarea de manevre medicale sub supraveghere
 • Participarea la un proiect de eficientizare a comunicărilor cu personalul de laborator, care a redus termenul de eliberare a rezultatelor analizelor cu 8%
 • Relațiile pozitive cu colegii medicali din unitățile medicale adiacente au contribuit la creșterea punctajelor în evaluări cu 21%
S-a copiat!

Exemplu de educație în CV-ul de medic: numele facultății nu e suficient

Educația ta este esențială când îți cauți un loc de muncă; în această secțiune din CV, va trebui să o prezinți în modul așteptat de responsabilii de angajări. Până la urmă, poți ajunge miliardar fără facultate, dar nu ajungi medic fără să termini Medicina. Educația este o componentă esențială în formarea fiecărui medic, la fel și formarea în cadrul rezidențiatului. 

Pentru a deveni medic, vei avea nevoie de șase ani de școală, cu 3 ani pre-clinici și 3 ani clinici, și încă nu ai terminat. Ulterior, majoritatea medicilor merg la rezidențiat, care poate dura între trei și șase ani. 

Pe de altă parte, un masterat poate avea o durată cuprinsă între 1 și 2 ani, un avocat are nevoie de 7 ani de studii postliceale, iar doctoratul durează 3 ani. Niciuna dintre acestea nu impun un stadiu de practică, precum Medicina. Medicii sunt medici dintr-un motiv bine întemeiat. În plus, au nevoie de o certificare, iar cerințele variază. Trebuie să aibă un certificat sau o diplomă de medic specialist. În multe cazuri, diplomele și certificarea trebuie menționate pe CV, iar creatorul de CV-uri de la CVapp.ro te poate ajuta să le plasezi la locul potrivit.

Dacă nu ai prea multe buline în lista cu istoricul profesional, îți recomandăm să ai o listă mai consistentă la istoricul educațional. Nu e ideal să trimiți CV-uri cu câte cinci pagini, dar cele pe jumătate de pagină arată și mai rău. 

Ai lucrat și ca asistent? Ai terminat studiile cu o medie impresionantă? Ai făcut voluntariat la spitale sau clinici? Toate acestea ar putea fi ingredientele care îți cresc șansele de a obține postul mult dorit.

De regulă, secțiunea destinată educației este și cea în care treci premiile, distincțiile și meritele speciale. Dacă lista este relativ lungă, poți crea o subsecțiune separată cu titlul „Distincții”.

Exemplu de educație adaptabil

Certificat de medic primar Medicină Internă, Ministerul Sănătăţii din România, București
September 2008 — September 2013

Diplomă de licență, specializarea Medicină, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
September 2000 — May 2005

S-a copiat!

Exemplu de abilități în CV: cum te faci remarcat?

Când există mai mulți candidați cu aceleași calificări, prin ce te distingi tu? Cu un profil care atrage atenția și cu secțiuni impresionante dedicate educației și istoricului profesional, vei începe cu dreptul. Însă, dacă un alt candidat este la fel de capabil ca tine?

Secțiunile destinate profilului și abilităților sunt acele „afișe” în care te lauzi puțin cu calitățile tale. Ai competențe medicale de excepție într-un domeniu specializat? Vorbești o limbă străină în care ai putea comunica cu pacienții care nu vorbesc româna? Ai abilități excepționale de comunicare, datorită cărora pacienții își vor înțelege problemele medicale și vei interacționa eficient cu colegii? Toate aceste puncte pot fi atuuri – însă, nu uita, totul depinde de cât sunt de relevante pentru fișa postului.

Exemplu de abilități adaptabile
 • Abilități de comunicare eficientă
 • Practici medicale optime
 • Profilaxie
 • Asigurarea calității
 • Diagnosticare și terapie
S-a copiat!
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.2
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri