Resursele Umane sunt responsabile de cel mai de preț bun al oricărei companii: angajații săi. Când se inversează rolurile și chiar tu ești cel care caută un nou job în domeniu, cum vei reuși să-ți demonstrezi atuurile cu un CV de Resurse Umane care să impresioneze? Până la urmă, nu vei discuta despre tine și realizările tale, ci despre cum ai facilitat realizările colegilor tăi.
În continuare, vei vedea cum cvapp.ro te ajută să-ți exprimi convingător calitățile și să-ți impresionezi viitorul angajator. Site-ul nostru are peste 50 de ghiduri adaptate fiecărei profesii în parte.
CV-ul de Resurse Umane trebuie să ocupe o singură pagină și să cuprindă toate aceste elemente:
Dat fiind că lucrezi cu oameni, CV-ul de Resurse Umane trebuie să emane acea căldură umană și pasiune care ți-au animat cariera până acum. Totuși, nu uita că acum te concentrezi pe viitorii tăi colegi și că trebuie să vezi situația prin ochii angajatorului.
Îți recomandăm următoarea abordare punctuală:
Dacă urmărești o schimbare de carieră și vrei să treci la Resurse Umane sau dacă nu ai o traiectorie liniară în istoricul tău profesional, ai putea încerca un format alternativ de CV. Poate ai mai lucrat pe bază de contract sau ai competențe transferabile – iată două motive care te-ar putea îndruma către CV-ul funcțional.
Altfel, formatul cronologic este ideal pentru structurarea majorității CV-urilor de Resurse Umane. Cu el mergi la sigur, deoarece oferă o imagine de ansamblu asupra reperelor importante din cariera ta. Și aici te putem ajuta cu câteva sugestii.
Antetul CV-ului este ca o carte de vizită: aici trebuie să-ți prezinți clar datele de contact și să le adaptezi la imaginea ta profesională.
Nu uita să structurezi datele în așa fel încât să fie ușor de găsit și să aibă un aspect cât mai convingător:
Profilul sau secțiunea „Despre mine” din CV se pretează excelent la utilizarea cuvintelor-cheie, așa că va fi și componenta decisivă în CV-ului tău pentru Resurse Umane. În această secțiune îți pot da frâu liber creativității și poți atrage și menține atenția recrutorului fixată pe tine încă din primele cuvinte. Trebuie să-l faci să-și spună: „acest candidat s-ar potrivi cu echipa noastră”.
Totuși, această reacție inițială nu vizează abilitățile sau realizările tale. Pur și simplu trebuie să-l faci să-și imagineze că vei lucra în compania respectivă. Te vei integra în cultura ei și o vei dezvolta dacă te angajează? Te vei înțelege cu oamenii pe care îi vei ajuta să se dezvolte? Ai calitățile potrivite pentru a fi o sursă de motivație și inspirație? Dacă nu lași această impresie de compatibilitate, nu ai nicio șansă.
Pentru a lovi la țintă, folosește cuvinte de acțiune, care să arate cum ți-ai atins obiectivele sau le-ai depășit. Asezonează-le cu cuvinte-cheie („coordonare”, „implicare”, „colaborare”) care să reflecte fișa postului, însă nu forța nota: chiar dacă CV-ul poate fi scanat de un sistem automat, el se adresează unui om, așa că nu trebuie să sune artificial.
Mai jos găsești un model de profil profesional pentru CV-ul de Resurse Umane.
Manager de Resurse Umane experimentat și specializat în toate aspectele din domeniu, cu accent pe formarea și instruirea angajaților. Pasiune și angajament pentru gestionarea provocărilor din domeniu și experiență solidă în politici, proceduri, salarizare și beneficii pentru personal.
Profesioniștii din HR au un întreg evantai de atuuri care să-și merite locul în CV-ul de Resurse Umane. Știm că trebuie să le menționezi, dar la fel de important este și ca experiența profesională să reflecte așteptările viitorului angajator. Gândește-te la ce ar căuta compania respectivă și nu umple CV-ul cu tot felul de texte neinteresante. Te credem pe cuvânt că tocmai ai terminat un proiect excepțional, dar, dacă nu este relevant pentru următorul angajator, lasă-l deoparte și vorbește despre ce contează. Convinge recrutorul că vă vei fi „ ca acasă” în acea firmă.
De aceea, vei folosi liste cu buline în care vei trece rezultate concrete și cuantificabile, nu doar responsabilități. Vezi diferența dintre cele două?
Responsabilități:
Rezultate:
Consultă mostra de istoric profesional din CV-ul de Resurse Umane dacă vrei o perspectivă mai clară. Nu uita că va trebui să-ți reformulezi responsabilitățile în așa fel încât să devină realizări atractive.
Manager Resurse Umane la Antro Meta, Cluj-Napoca
Octombrie 2008 - Prezent
Asistent Resurse Umane la Trei Stejari, Iași
Septembrie 2005 - Septembrie 2008
Dacă ești în situația în care nu ai experiența necesară, concentrează-te pe abilitățile transferabile și pe pasiunea ta pentru acest domeniu. Arată cum alte locuri de muncă, de exemplu cel de manager de proiect, te-au ajutat să-ți cizelezi abilități esențiale, precum managementul performanțelor și relațiile cu angajații.
Arată cât de mult contează interacțiunea umană pentru tine și cum oamenii sunt cea mai prețioasă resursă de pe Pământ. Folosește vocabularul din domeniu și arată cu cât entuziasm îți vei ghida colegii către cea mai bună versiune a lor.
Există atât de multe ramuri diferite ale Resurselor Umane și o profunzime imensă în fiecare subdomeniu, încât probabil că ai putea scrie câte un CV separat pentru fiecare. De aceea, va trebui să selectezi acele abilități potrivite pentru angajator. Iată niște exemple:
Încorporează-le în CV și fundamentează-le în exemple clare:
Educația ta și pasiune ta pentru perfecționare continuă arată că te-ai dedicat domeniului Resurselor Umane, chiar dacă te-ai ocupat de altceva până acum. Arată ce studii superioare ai și prezintă diplomele și certificatele în ordine cronologică inversă. Probabil ai o pregătire chiar în acest domeniu sau într-unul conex, de exemplu, administrarea afacerilor.
Nu uita nici de stagiile parcurse și nici de pregătirea în domenii asociate. Vorbește despre cursuri, ateliere și webinare. Calitatea de membru într-o organizație din domeniu este și ea importantă aici.
Iată câteva exemple:
Mai jos vei găsi secțiunea de educație dintr-un model de CV pentru Resurse Umane.
Diplomă de licență în Administrarea Afacerilor, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Iași
Septembrie 2001 - Iunie 2005
Diplomă de bacalaureat, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Iași
Septembrie 1997 - Iunie 2001
CV-ul de Resurse Umane nu te ajută doar să ajungi la un interviu, ci arată și că te-ai familiarizat, ca profesionist HR, cu provocările de care se lovesc și alți candidați și că știi cum să le depășești cu brio. Cu alte cuvinte, propriul tău CV demonstrează vizual că știi cum arată un candidat convingător.
Recrutorul se va aștepta ca tu să iei decizia corectă privind aspectul, designul formatul CV-ului. Optează pentru stilul clasic, aerisit și ușor de citit, în care rupi blocurile continue de text în repere și liste. Momentele definitorii ale carierei trebuie să fie imediat vizibile.
Profil
Manager de Resurse Umane experimentat și specializat în toate aspectele din domeniu, cu accent pe formarea și instruirea angajaților. Pasiune și angajament pentru gestionarea provocărilor din domeniu și experiență solidă în politici, proceduri, salarizare și beneficii pentru personal.
Istoric profesional
Manager Resurse Umane la Antro Meta, Cluj-Napoca
Octombrie 2008 - Prezent
Asistent Resurse Umane la Trei Stejari, Iași
Septembrie 2005 - Septembrie 2008
Abilități
Educație
Diplomă de licență în Administrarea Afacerilor, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Iași
Septembrie 2001 - Iunie 2005
Diplomă de bacalaureat, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Iași
Septembrie 1997 - Iunie 2001
O carieră în Resurse Umane îți dă ocazia de a construi cultura unei companii și de a-i ajuta pe ceilalți să se dezvolte. Pentru a-ți dezvolta propria carieră și a atinge un nou nivel profesional, creatorul nostru online de CV-uri îți este alături.