Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Electrician

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Electrician și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
Editează acest CV

Primul pas în redactarea unui CV de electrician constă în a înțelege secțiunile pe care trebuie să le utilizezi. CV-ul trebuie să trebuie să conțină următoarele elemente:

  • profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
  • secțiunea cu istoricul profesional;
  • secțiunea destinată educației.
  • secțiunea cu abilități din CV;

Un CV de electrician reușit are un punct comun cu CV-urile altor profesii: stilul, tonul și mesajul trebuie să fie adaptate la persoana cu care comunici. În acest caz, vorbim de angajator: fie responsabilul de angajări al companiei respective, fie un contractant.

Alegerea celui mai bun format de CV pentru electricieni

Cel mai frecvent utilizat format de CV cronologic este potrivit pentru aproape toți cei care-și caută un job, mai ales dacă istoricul lor profesional a urmat un traseu liniar în lumea angajărilor. În respectiva secțiune de CV, experiența progresivă și realizările profesionale sunt organizate după angajator sau locul de muncă, de la cele mai recente, la cele mai vechi. Probabil că va fi cel mai nimerit pentru cei care au deja experiență ca electricieni sau au lucrat în alt sector din construcții.

Exemplu de profil profesional în CV-ul de electrician: pune-ți realizările în lumină

Aceasta este numită și secțiunea „Despre mine”, iar aici vei găsi o prezentare generală a vieții și atributelor tale profesionale. E locul în care vei injecta o doză de personalitate în CV. Toate celelalte secțiuni trebuie să fie scurte și să se axeze pe realizările tale. Trebuie să le explici angajatorilor ce ai realizat deja ca electrician, însă le poți descrie în cuvinte care-ți descriu personalitatea profesională. Aici, nu e nevoie de modestie. Fii mândru de talentele tale!

Iată un profil profesional exemplificativ dintr-un CV de electrician adaptabil.

Electrician experimentat și competent, cu peste zece ani de experiență în instalarea și mentenanța sistemelor electrice din gospodării, companii și fabrici. Dețin un nivel avansat de cunoștințe privind normele ANRE relevante și pot analiza sistematic planurile clădirilor pentru a realiza corespunzător instalațiile electrice. Palmares dovedit de identificare și remediere a problemelor electrice cu diverse sisteme de testare. Contribui cu o etică profesională solidă și dorința de a ajuta clienții să beneficieze de procese cât mai simple și rapide în construcții.

Mostră de istoric profesional: povestea carierei tale

Indiferent dacă ești la început sau lucrezi de ani buni, aici îți vei prezenta realizările și evoluția profesională. Un CV de excepție le arată responsabililor de angajări nu doar ce ai realizat, ci și ce ai învățat și cum te-ai dezvoltat în timpul jobului.

Ca electrician, ai avut parte și de o perioadă de ucenicie. Demonstrează că ai deprins abilitățile esențiale, apoi arată cum le-ai perfecționat pe parcurs. Istoricul profesional se axează pe realizările tale, dar și pe provocările prin care ai arătat ce poți. Nu ai înlocuit doar cabluri defecte, ci ai ascultat cum ți-au descris clienții problema, ai investigat și ai testat, ai diagnosticat problema, ai dezvoltat una sau mai multe soluții, le-ai comunicat clienților și ai reparat sisteme electrice la timp și fără a depăși bugetul.

Iată o mostră de CV cu istoric profesional din domeniul vânzărilor auto:

Electrician, EnergoTrip, Brașov 
Octombrie 2017 — Octombrie 2023

  • Oferirea de servicii inegalabile pentru clienți, în regim de intervenție „la necesitate” pentru urgențe și reparații
  • Instalarea, gestionarea și întreținerea sistemelor de management energetic și a aparatajului industrial
  • Desfășurarea de inspecții exhaustive la final de execuție și înaintarea de rapoarte precise
  • Instruirea noilor angajați privind regulile de siguranță și măsurile de eficiență
  • Colaborarea cu șefi de proiect pentru a asigura încadrarea în normative

Electrician, BuildConstruct, Brașov
Septembrie 2002 — Septembrie 2017

  • Instalarea și repararea sistemelor electrice ale clădirilor
  • Estimarea necesarului de consum, determinarea amplasării consumatorilor și pozarea cablurilor
  • Analize și soluții la probleme legate de conductori și consumatori
  • Interpretarea corectă a planurilor pentru a transpune ideile de la nivelul de concept la cel de realitate
  • Asistență la stabilirea bugetului pentru construcții, colaborare bună cu clienții pentru a le înțelege necesitățile
  • Poziționare ca protagonist important în succesul companiei de construcții, prin oferirea de instalații electrice de înaltă calitate, fără erori de execuție
  • Instalarea și înlocuirea electromotoarelor, ventilatoarelor, prizelor și diverselor aparate
  • Activitate organizată și eficientă pentru a duce lucrarea la bun sfârșit cât mai rapid și corect posibil
  • Aprecieri din partea supervizorilor pentru atenția acordată detaliilor și terminarea proiectelor înaintea termenelor

Secțiune de educație în CV-ul de electrician: formare la locul de muncă

Îți trebuie un certificat acreditat, iar ucenicia și alte certificări sau diplome îți vor fi de mare ajutor aici. Ai de ales: poți să treci ucenicia în secțiunea cu istoricul profesional sau o poți include aici. Totul depinde de câtă experiență ai în rest. Dacă te afli la mijlocul carierei, ucenicia nu contează la fel de mult ca alte joburi. Dacă îți cauți primul job de după ucenicie, trece experiența în secțiunea cu istoricul profesional. 

Iată un exemplu după care să te orientezi

Diplomă de absolvent, Colegiul Tehnic „Remus Răduleț”, Brașov 
Septembrie 1999 — Iunie 2002

Specializarea „Tehnician în instalații electrice” 
Autorizare ANRE, gradul IVB

Exemplu de secțiune cu abilități: intersecția dintre ce-și doresc angajatorii și ce știi tu să faci

Aici le arăți pe scurt recrutorilor ce abilități ai și poți să adaugi și cuvintele-cheie – fără ele nu se poate. Deja ai identificat câteva în anunț și le-ai integrat în profilul profesional. Acum, le vei folosi pentru a-ți enumera abilitățile. 

Uneori, când fișa postului este prea vagă sau prea detaliată, cuvintele-cheie nu sunt așa evidente. În acest caz, vei crea un „nor” de cuvinte, în care textul este transformat într-o imagine. Cu cât apare mai des cuvântul într-un text, cu atât este mai mare și imaginea. Trebuie doar să introduci fișa postului într-o aplicație precum wordle.com sau wordart.com și vei avea o reprezentare vizuală a cuvintelor pe care le caută probabil ATS (Sistemul de triere a candidaților).

Exemplu adaptabil
  • Atenție la detalii
  • Cunoașterea normativelor
  • Siguranță la locul de muncă
  • Inspecții și reparații
  • Soluționarea problemelor

Aspectul și formatul CV-ului: deziderate importante

Cuvintele din CV trebuie să formeze o imagine profesională, însă același lucru se poate spune și despre aspect. El este la fel de important ca abilitățile și realizările descrise. Dacă dă impresia de neglijență sau e neinteligibil, mai ai doar un pas până la refuz.

Aspecte de reținut pentru CV-urile de electrician

  1. Aspectul trebuie să fie îngrijit, iar formatul, perfect.
  2. Folosește cuvinte-cheie în secțiunile de profil, abilități și istoric profesional pentru a trece de ATS.
  3. Impresionează cu realizările și cu evoluția ta.

Folosește CVapp.ro, creatorul său de CV-uri și modelele de CV pentru a crea un CV cu care ajungi la nivelul următor!

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul