1. Exemple de CV
 2. Inginer mecanic
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Inginer mecanic

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Inginer mecanic și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.6
Evaluare medie
65 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Inginer mecanic
Editează acest CV

Inginerii mecanici sunt cei care ne pun întreaga lume în mișcare. Practic, fiecare produs din jurul nostru a fost gândit, proiectat sau verificat de unul dintre ei. De la componente microscopice și până la utilaje uriașe, ingineria mecanică își lasă amprenta în toate dimensiunile vieții moderne.

În domeniu, ai nevoie de un întreg evantai de abilități și cunoștințe specializate. Mai greu este să-i arăți și viitorului angajator că ești cel pe care îl caută. CV-ul de inginer mecanic nu ar trebui să fie „mare inginerie”, însă le pune probleme și celor mai versați specialiști din domeniu.

Aici te ajută cvapp.ro. Cu exemple de CV-uri pentru zeci de profesii și un creator de CV-uri eficient, logic și modern, cu care ajungi pe primul loc în preferințele recrutorilor.

Cum se face un CV de inginer mecanic?

La fel ca un sistem tehnic, și CV-ul de inginer mecanic poate fi analizat pe componente. Acestea sunt toate obligatorii și urmează o anumită secvență:

 • antetul;
 • profilul profesional;
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Odată ce începi să citești cerințele dintr-un anunț de angajare, te trezești în scurt timp copleșit de listele uriașe cu abilități și calități cerute. Totuși, mintea ta analitică le poate descompune în bucăți și poate răspunde punctual la fiecare cerință. Ai putea să te întrebi, de exemplu, ce abilități sunt menționate mai des, cu ce reușite profesionale arăți că ai acele abilități și ce priorități pare să aibă viitorul angajator.

Iată încă câteva recomandări:

 1. Discută cât mai detaliat și vino cu cifre și detalii din proiecte pentru a-ți demonstra atât experiența, cât și accentul pus pe matematică și cuantificare.
 2. Pune-te în locul angajatorului și vezi ce te-ar impresiona dacă ai vrea să angajezi un inginer. Documentează-te puțin pe site-ul companiei și pe rețelele de socializare.
 3. Folosește un model de CV profesionist sau unul simplu și prezintă-ți calitățile într-un format structurat, elegant și discret.
Sfat profesionist

Optimizează pentru ATS

Sistemele ATS sunt paznicii portalurilor de recrutare. Ele iau ca reper anunțul și cuvintele-cheie din el, apoi filtrează CV-urile candidaților în funcție de potriviri. De aceea, trebuie să preiei termenii principali ai anunțului și să-i înglobezi în formulările tale.

Iată câteva astfel de cuvinte dintr-un anunț postat pe internet:

 • realizarea desenelor tehnice
 • modelare 3D
 • Solidworks
 • proactiv și motivat
 • mediu dinamic și internațional

Alegerea formatului potrivit într-un CV de inginer mecanic

CV-ul tău trebuie să denote creativitate, atenție la detalii și gândire critică, acestea fiind și ele calități ale unui bun inginer mecanic.

Formatul ideal este cel invers cronologic. Acest format pune accentul pe secțiunea cu istoric profesional, prezentându-ți locurile de muncă în sens invers. Mai există și alte formate, însă acestea sunt cel mai des întâlnite.

Include-ți datele de contact

Majoritatea recrutorilor și angajaților de la Resurse Umane vor să-ți găsească rapid informațiile. De aceea, le vei plasa în antet și vei folosi un format clar și lizibil.

Iată ce vei trece aici:

 • Numele complet și funcția: prenumele și numele, urmate de postul dorit.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă de e-mail simplă, pe un domeniu cunoscut, ca gmail.com sau live.com.
 • Număr de telefon: un număr unde vei fi mereu găsit.
 • Adresă fizică: doar orașul și județul dacă nu vrei să fii contactat în scris.

Nu sunt necesare și alte date și nici nu trebuie să fii prea personal aici. Ai putea să vorbești și despre hobby-uri și să pui un link la un portofoliu de proiecte, cu condiția să fie foarte relevante pentru domeniu. 

Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

În prima rubrică mai mare a CV-ului de inginer mecanic, ai ocazia să te diferențiezi de alți candidați prin câteva fraze bine gândite. Profilul personal (adică descrierea personală din CV) îți dă ocazia să faci o mică abatere pe panta creativității. Restul CV-ului va urma o structură mai riguroasă, dar aici poți discuta puțin mai liber despre ce te recomandă.

Îți recomandăm fraze scurte, de impact, fără subiect (fiindcă subiectul ești tu, evident). Vino cu câteva cifre care îți cuantifică experiența, de exemplu durata angajării sau anvergura unui proiect în care au lucrat zeci de alți colegi sau care a generat vânzări de milioane de euro.

Dacă vrei puțină inspirație din domenii conexe, s-ar putea să te intereseze și cel de inginer constructor. Însă, până acolo, îți recomandăm să arunci o privire la profilurile de CV inginer proiectant de mai jos.

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV-urile de nivel începător

Inginer mecanic experimentat și dedicat profesiei, cu o cunoaștere amplă a principiilor, teoriilor și standardelor din domeniu. Contribui cu atitudine de lider, motivație și peste 5 ani de experiență. Experiență substanțială în analiza și soluționarea problemelor, cu capacități de ghidare a proiectelor din faza de dezvoltare și până în cea de fabricare. 

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de inginer mecanic: sistematic și practic

Inginerii mecanici preiau diverse funcții esențiale când se angajează la o companie. Istoricul profesional pune în lumină valoarea celor realizate. Formatul ideal este o listă ordonată, cu buline, și începute cu infinitive lungi („realizarea”, „proiectarea”), continuate cu descrieri de acțiuni, plus adjective care le califică.

Nu uita că aici nu treci simple sarcini, ci realizări autentice. Mai jos vei vedea diferența dintre ele.

Sarcini:

 • Implementarea unui soft de identificare a erorilor
 • Crearea unui nou sistem de încălzire
 • Teste de anduranță la subansambluri

Realizări:

 • Implementarea unei platforme software de identificare automată a erorilor, cu o reducere a rebuturilor de până la 10%
 • Elaborarea și implementarea unui nou sistem termic pentru fabrică, cu o reducere de 20% a facturilor de energie electrică
 • Executarea testelor de anduranță asupra a peste 400 de subansambluri
Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Inginer mecanic la SysTech, București
Iulie 2020 - Prezent

 • Analiza operațiilor de producție și identificarea zonelor deficitare, cu recomandarea de optimizări ce au redus inactivitatea cu 15%
 • Implementarea unei soluții de eficientizare a sistemului central, cu economii estimate de 200.000 EUR
 • Analiza problemelor și oferirea de soluții mecanice
 • Elaborarea și implementarea modificărilor tehnologice pentru reducerea costurilor cu 15%
 • Activități de mentorat și instruire pentru 4 noi ingineri, care au avansat în posturi superioare în cadrul companiei


Inginer mecanic la Arcado, București
Septembrie 2017 - Iulie 2020

 • Stabilirea de relații strânse cu furnizorii și reducerea costurilor cu 12%
 • Analiza datelor și atenuarea riscurilor potențiale cu ProcessMAP, ce a determinat reducerea cu 34% a problemelor din ciclul de viață al produselor
 • Monitorizarea progresului proiectelor și raportarea eventualelor probleme conducerii
 • Colaborare strânsă cu managerii de proiect și inginerii pentru încadrarea în buget și realizarea obiectivelor
S-a copiat!

Cum se face un CV de inginer mecanic fără experiență

Pentru cei aflați la început de drum, soluția salvatoare vine de la abilitățile transferabile din alte domenii. Acestea pot crea o punte de legătură între un loc de muncă aparent străin de ingineria mecanică și cerințele viitorului angajator. De exemplu, abilitățile de planificare și sistematizare ale unui asistent administrativ pot fi utile și aici.

În plus, concentrează-te pe educație și pe alte diferite proiecte în care ai lucrat, inclusiv pe stagiile de practică sau voluntariat.

Precizează principalele abilități care te recomandă ca inginer mecanic

Deși ingineria mecanică are la bază o lungă listă de abilități tehnice și pragmatice fără de care nu ai putea lucra, nu uita nici de abilitățile interpersonale, numite și soft skills. Colaborarea, managementul timpului, adaptabilitatea sunt doar câteva exemple.

Iată o listă de abilități tipice din domeniu:

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • Analiza problemelor
 • Identificarea soluțiilor
 • Evaluarea sistemelor mecanice
 • Elaborarea prototipurilor
 • Conformitatea cu standardele ISO, DIN
S-a copiat!

Odată ce ai stabilit abilitățile necesare, încorporează-le în restul CV-ului și folosește exemple specifice:

 1. Analiza problemelor: poți arăta cum ai crescut eficiența eliminând diverse piedici din fluxul de producție.
 2. Conformitatea cu standardele: este ilustrată cel mai bine prin certificări.
 3. Evaluarea sistemelor: discută despre analiza calității și felul în care ai redus defectele/rebuturile.

Întoarce-te la anunțul dat de angajator și mai citește-l o dată. Așa vei vedea clar care sunt cerințele, cum le poți reflecta în secțiunea de abilități și sub ce formă poți vorbi despre ele.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca inginer mecanic

Cu cât ai mai multă experiență, cu atât scade importanța secțiunii de educație. Însă proaspeții absolvenți sau cei care fac o reconversie profesională pot muta secțiunea mai sus în CV, mai ales dacă au o educație remarcabilă. Nu mai e nevoie să menționezi liceul dacă ai deja o diplomă de licență. În plus, dacă ai atestate, le poți trece într-o secțiune specială pentru certificări.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de licență în Inginerie mecanică, Facultatea de Mecanică, Universitatea „Politehnică”, Timișoara
Septembrie 2013 - Iunie 2017

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de inginer mecanic

Formatul e ca proiectarea: ordonată, eficientă și axată pe utilizator (cititor, în cazul acesta). Poate simți tentația de a-l personaliza la maximum, însă el trebuie să atragă cât mai multe persoane posibil. În plus, funcționalitatea este pe primul loc și aici, la fel ca în proiectarea sistemelor. Recrutorii și personalul trebuie să-ți vadă dintr-o privire datele de contact și experiența, așa că va trebui să comprimi cât mai mult totul (ideal, pe o pagină).

Îți recomandăm călduros un model de CV. Cu el, știi sigur că respecți toate regulile de redactare a CV-urilor care îi interesează pe recrutori. De exemplu, vei folosi fonturile corecte și vei echilibra bine textul cu spațiile goale. Vei elimina detaliile inutile și vei structura totul logic. În plus, astfel de modele sunt și personalizabile și le poți adapta cum vrei. 

Exemplu de CV inginer mecanic în format textual simplu

Profil

Inginer mecanic experimentat și dedicat profesiei, cu o cunoaștere amplă a principiilor, teoriilor și standardelor din domeniu. Contribui cu atitudine de lider, motivație și peste 5 ani de experiență. Experiență substanțială în analiza și soluționarea problemelor, cu capacități de ghidare a proiectelor din faza de dezvoltare și până în cea de fabricare. 


Istoric profesional

Inginer mecanic la SysTech, București
Iulie 2020 - Prezent

 • Analiza operațiilor de producție și identificarea zonelor deficitare, cu recomandarea de optimizări ce au redus inactivitatea cu 15%
 • Implementarea unei soluții de eficientizare a sistemului central, cu economii estimate de 200.000 EUR
 • Analiza problemelor și oferirea de soluții mecanice
 • Elaborarea și implementarea modificărilor tehnologice pentru reducerea costurilor cu 15%
 • Activități de mentorat și instruire pentru 4 noi ingineri, care au avansat în posturi superioare în cadrul companiei


Inginer mecanic la Arcado, București
Septembrie 2017 - Iulie 2020

 • Stabilirea de relații strânse cu furnizorii și reducerea costurilor cu 12%
 • Analiza datelor și atenuarea riscurilor potențiale cu ProcessMAP, ce a determinat reducerea cu 34% a problemelor din ciclul de viață al produselor
 • Monitorizarea progresului proiectelor și raportarea eventualelor probleme conducerii
 • Colaborare strânsă cu managerii de proiect și inginerii pentru încadrarea în buget și realizarea obiectivelor


Abilități 

 • Analiza problemelor
 • Identificarea soluțiilor
 • Evaluarea sistemelor mecanice
 • Elaborarea prototipurilor
 • Conformitatea cu standardele ISO, DIN


Educație

Diplomă de licență în Inginerie mecanică, Facultatea de Mecanică, Universitatea „Politehnică”, Timișoara
Septembrie 2013 - Iunie 2017

S-a copiat!

Recrutorii sunt atenți la mesajul tău, însă sunt la fel de atenți și la format și design. Folosește creatorul nostru de CV-uri pentru a nu-ți compromite șansele de angajare!

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.6
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 750.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 570.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 4.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 82.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri