1. Exemple
 2. Post intern
Scris de Paul DruryPaul Drury

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Post intern

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Post intern și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Post intern din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
5.0
Evaluare medie
43 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Post intern
Editează această scrisoare de intenție

Candidezi pentru un post intern și poate îți imaginezi că nu ai nevoie de o scrisoare de intenție deoarece toată lumea te știe. Nu uita totuși că s-ar putea să concurezi cu candidați externi, așa că nu strică să te prezinți și cu o scrisoare de intenție și un CV pe măsura competiției. Sigur, poate că scrisoarea ta de intenție pentru un post intern le va da ceață tuturor concurenților, dar tot trebuie să-ți pledezi cauza.

Acest exemplu de scrisoare de intenție și ghidul aferent îți vor arăta ce aspecte esențiale trebuie să bifezi când redactezi o scrisori de intenție pentru un post intern. Ce ar trebui să subliniezi când concurezi și cu candidații interni, și cu cei externi? Scrie ca și cum ai candida la un loc de muncă obișnuit, însă nu uita că pleci dintr-o poziție privilegiată. Iată ce subiecte vom discuta:

 • Structurarea scrisorii de intenție pentru un post intern - ce informații să incluzi
 • Cum să integrezi povestea în introducere, partea centrală și concluzie
 • Greșeli frecvente pe care să le eviți – atenție la aceste capcane

Cel mai bun format al scrisorilor de intenție pentru posturile interne

Formatul unei scrisori de intenție pentru un post intern nu trebuie să difere de cel al unei scrisori de intenție normale. Tu nu ceri un tratament special pentru că ești un candidat intern, ci vrei pur și simplu să arăți că ești persoana potrivită, descrisă în anunț. Prin urmare, concurezi de la egal la egal cu ceilalți. Formatul tipic conține următoarele ingrediente:

 • antetul scrisorii;
 • formula de salut/început;
 • introducerea scrisorii de intenție;
 • paragrafele centrale (cuprinsul);
 • paragraful final al scrisorii de intenție.

Nu te limita la povești despre cum te-ai angajat pe postul actual în scrisoarea de intenție; s-ar putea să existe și fragmente de experiență anterioare care și-ar dovedi utilitatea în noul post intern. Încearcă să faci o combinație. Angajatorii tăi îți cunosc realizările actuale, dar s-ar putea ca realizările anterioare să dea mai multă greutate candidaturii tale decât ai putea crede. Până la urmă, candidezi la o nouă funcție, așa că trebuie să te gândești la toate noile cerințe.

Încearcă ghidul nostru cuprinzător pentru scrisori de intenție și vei găsi mai multe sfaturi generale privind redactarea scrisorii de intenție. De aici, vei putea alege unele sugestii care reflectă mai bine ceea ce faci.

Exemplele de scrisori de intenție pentru posturi interne de mai jos îți pot da câteva idei.

Stimată doamnă Draghina,

Aș dori să candidez pentru postul intern de manager de departament la noua locație BricoFloor din Alba Iulia. Am lucrat la magazinul din Hunedoara în ultimii cinci ani (din care doi ca manager al departamentului de materiale de construcții) și m-ar interesa un post la noul magazin, care se află cu 30 de minute mai aproape de domiciliul meu.

Mi-ar face plăcere să am ocazia de a lucra într-un magazin nou, în care aș și cunoaște o parte din echipa managerială. Bogdan Mătăsaru mi-a sugerat să-mi semnalez interesul față de transferul intern printr-o scrisoare de intenție și am și acordul superiorului meu actual, Andrei Andone. Am un palmares dovedit de formare și pregătire a angajaților din toate departamentele. Dat fiind că 75% dintre angajații din Alba Iulia vor fi noi, experiența mea din companie s-ar putea dovedi esențială pentru succesul noii inițiative.

În postul intern de manager, aș putea facilita și cooperarea dintre magazinele locale. Cunosc bine echipele manageriale din regiune și aș putea valorifica fără probleme competențe diverse din companie. Există diverse dificultăți de aprovizionare care apar în magazine atât de mari, iar, dat fiind că urmează sezonul renovărilor, am și câteva idei legate de organizarea promoțiilor. Vânzările mele din vara trecută au fost cele mai mari înregistrate de companie în întregul an.

V-aș fi recunoscător pentru ocazia de a cunoaște noua echipă de manageri și, din câte am înțeles, Andrei Andone a redactat deja o scrisoare de recomandare.

Cu stimă,

Valeriu Hanganu

S-a copiat!

Antetul scrisorii

Antetul scrisorii de intenție pentru posturi interne trebuie să arate că ai simț practic, fără excese pe partea de design. Nu trebuie să îți impresionezi angajatorul cu trucuri de formatare și brizbizuri grafice; până la urmă, deja știe ce poți. Însă tot va trebuie să incluzi numele complet, adresa de e-mail personală (nu cea profesională) și numărul de telefon personal (nu profesional). Cursa pentru un loc de muncă se joacă pe principiul egalității, așa că vei evita orice tentativă de a obține favoruri. Ești doar un candidat printre mulți alții, dar un candidat cu o enormă experiență relevantă. Consultă antetul scrisorii de intenție din exemplul nostru pentru posturi interne dacă vrei să te inspiri.

Scopul antetului scrisorii de intenție: indică datele tale de contact în antetul scrisorii de intenție, precum și în CV. Nu trece datele de contact profesionale în scrisoarea de intenție pentru posturi interne.

Formula de salut din scrisoarea de intenție

Aici nu ai cum s-o dai în bară. S-ar putea ca unii candidați să nu știe cine este responsabil de angajări și să se întrebe cum să formuleze salutul scrisorii de intenție, dar angajații interni deja au aceste informații. Mergi în continuare pe formalul „Stimate/stimată”, fără a i te adresa responsabilului de angajări cu prenumele. Scrisoarea ta de intenție este încă un document de angajare formal, așa că vei păstra distanța și abordarea politicoasă. Consultă formula de salut din exemplul nostru de scrisoare de intenție de mai jos.

Scopul formulei de salut a scrisorii de intenție: scrie corect numele și folosește numele de familie în locul prenumelui. Probabil că interviul se va desfășura într-o atmosferă destinsă, dar scrisoarea ta de intenție pentru postul intern trebuie să fie cât mai elegantă posibil.

Exemplu de formulă de salut adaptabilă în scrisoarea de intenție

Stimată doamnă Draghina,

S-a copiat!

Introducerea scrisorii de intenție

Introducerea trebuie să pună accentul pe contribuția ta în noul post. Da, vei justifica transferul prin reușitele tale anterioare, dar probabil vei avea și câteva responsabilități noi, așa că vei arăta că deții și alte competențe din rolurile și proiectele anterioare pentru a garanta reușita fiecărei inițiative. Ideal ar fi să-ți surprinzi angajatorul, să-l faci să exclame: „A, dar chiar nu știam că el/ea s-a ocupat de asta?!” E important să-ți prezinți motivația, deoarece nu va fi ușor să debutezi în noul post și vor fi necesare eforturi semnificative. Consultă introducerea din exemplul nostru de scrisoare de intenție de mai jos.

Scopul introducerii în scrisoarea de intenție: arată de ce ți se potrivește rolul, intră în maximul de detalii, dacă se poate, și prezintă motivații esențiale pentru transfer.

Exemplu de introducere adaptabilă în scrisoarea de intenție

Aș dori să candidez pentru postul intern de manager de departament la noua locație BricoFloor din Alba Iulia. Am lucrat la magazinul din Hunedoara în ultimii cinci ani (din care doi ca manager al departamentului de materiale de construcții) și m-ar interesa un post la noul magazin, care se află cu 30 de minute mai aproape de domiciliul meu.

S-a copiat!

Partea centrală a scrisorii de intenție (cuprinsul)

Partea centrală sau cuprinsul scrisorii de intenție pentru posturi interne este locul în care trebuie să prezinți cele mai relevante exemple. Nu contează dacă provin de la angajatorul actual sau dintr-o funcție anterioară - trebuie să arăți că ești cel mai bun candidat. Te-ar ajuta să arăți că tu cunoști compania din interior și că ai și beneficiile asociate acestei perspective, dar nu te baza complet pe asta.

Arată-ți personalitatea în fața acelor manageri care poate nu te cunosc atât de bine și mai pomenește în treacăt și unul sau două nume ale colegilor care te cunosc bine și ți-ar putea lăuda caracterul. Recrutorii trebuie să reducă la minimum riscurile în domeniul lor, așa că îți vei crește șansele dacă ei pot discuta cu cunoștințele tale. Mai jos vei găsi partea centrală a scrisorii noastre de intenție.

Scopul părții centrale a scrisorii de intenție: arată cât de bine te-ai integra, prezintă unele experiențe anterioare posibil necunoscute și imprimă-i o doză de personalitate.

Exemplu de parte centrală adaptabilă a scrisorii de intenție:

Mi-ar face plăcere să am ocazia de a lucra într-un magazin nou, în care aș și cunoaște o parte din echipa managerială. Bogdan Mătăsaru mi-a sugerat să-mi semnalez interesul față de transferul intern printr-o scrisoare de intenție și am și acordul superiorului meu actual, Andrei Andone. Am un palmares dovedit de formare și pregătire a angajaților din toate departamentele. Dat fiind că 75% dintre angajații din Alba Iulia vor fi noi, experiența mea din companie s-ar putea dovedi esențială pentru succesul noii inițiative.

În postul intern de manager, aș putea facilita și cooperarea dintre magazinele locale. Cunosc bine echipele manageriale din regiune și aș putea valorifica fără probleme competențe diverse din companie. Există diverse dificultăți de aprovizionare care apar în magazine atât de mari, iar, dat fiind că urmează sezonul renovărilor, am și câteva idei legate de organizarea promoțiilor. Vânzările mele din vara trecută au fost cele mai mari înregistrate de companie în întregul an.

S-a copiat!

Încheierea unei scrisori de intenție (cu formulă de final)

În general, scrisoarea de intenție se încheie cu un îndemn la acțiune care duce la un interviu, dar tu știi că ai interviul garantat, fiind angajat intern al companiei. De aceea, ar părea ciudat să spui că speri la un interviu, dar nu și că aștepți cu nerăbdare alte informații. Sfârșitul scrisorii de intenție este și o ocazie excelentă de a menționa încă un nume care cu siguranță îți va da o recomandare excepțională. Vei găsi încheierea scrisorii noastre de intenție mai jos.

Scopul încheierii: termină pe o notă optimistă și spune că te interesează foarte mult să afli următorii pași. Cere-i permisiunea celui care te recomandă înainte de a-i menționa numele în scrisoarea de intenție.

Exemplu de încheiere și formulă de final adaptabilă a scrisorii de intenție:

V-aș fi recunoscător pentru ocazia de a cunoaște noua echipă de manageri și, din câte am înțeles, Andrei Andone a redactat deja o scrisoare de recomandare.

Cu stimă,

Valeriu Hanganu

S-a copiat!

Greșeli de evitat într-o scrisoare de intenție pentru o poziție internă

Deși conținutul scrisorii tale de intenție pentru un post intern arată clar că ești persoana potrivită pentru post, există și câteva greșeli care ar putea compromite candidatura. Toate sunt relativ elementare, dar nu lăsa garda jos și verifică și iar verifică dacă datele sunt exacte.

 • Erori gramaticale și de ortografie: erorile de tipar și de gramatică pot fi evitate ușor cu un instrument automat precum cel din Word. Neatenția la detalii este un semn rău în majoritatea cazurilor, deci nu te grăbi plecând de la premisa că postul ți se cuvine.
 • Folosește numele companiei când este posibil: deși ai putea scrie alte scrisori de intenție pe un anumit ton, adoptă limbajul și tonul pe care le-ai folosi în toată corespondența internă. Nu trebuie să pari că ești „de-ai lor”, tu chiar faci parte din acel grup select.
 • Formalizează-te: deși o bună parte a corespondenței interne prin e-mail merge spre informal, candidatura ar putea fi citită de manageri superiori, așa că menține registrul formal. Limbajul tău va fi întotdeauna comparat cu cel al candidaților externi.

Aspecte cheie

 1. Candidează pentru un post intern ca la oricare altul.
 2. Reflectă cu atenție informațiile din fișa postului și include și date din posturi anterioare.
 3. Vorbește pe limba companiei tale, dar menține un ton formal.
 4. Menționează numele unor colegi dispuși să-ți laude meritele.
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.400.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 440.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 280.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 62.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 92.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.300 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 45.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 61.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 51.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 22.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.500 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri