1. Exemple
 2. Medic
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Medic

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Medic și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Medic din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.0
Evaluare medie
58 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Medic
Editează această scrisoare de intenție

Formatul optim al unei scrisori de intenție pentru medici

În cazul unei scrisori de intenție pentru medici, alegerea celui mai bun format implică aspecte de structură, design și layout. Să începem cu „scheletul” – structura și cadrul de bază – înainte de a-i da substanță.

Am auzit că sunt medici care compun CV-uri academice (un fel de CV-uri pe steroizi), care pot avea până și 80 de pagini! Ne pare rău, dar aici vei învăța cum să redactezi un document DOAR de o pagină. Și cititorii tăi îți vor fi recunoscători. 

Ai putea să scrii o scrisoare de intenție mai lungă de o pagină? Sigur că da, în unele cazuri. Dar regula verificată în practică este că o scrisoare de intenție de o pagină nu va fi niciodată considerată prea scurtă, iar ea este cea mai sigură opțiune. 

Iată ingredientele esențiale ale fiecărei scrisori de intenție:

 • Antetul cu datele de contact
 • Formula de salut
 • Introducerea
 • Mesajul propriu-zis
 • Încheierea
 • Formula finală și încheierea

Acesta este „scheletul”, structura de bază. Alte considerente de format vizează designul și layoutul, care îi conferă scrisorii un aspect pe măsura conținutului Există multe decizii care vor influența aspectul scrisorii tale de intenție, inclusiv cele legate de fonturi și mărimealor, alinierea textului, stilurile paragrafelor, marginile, spațierea, echilibrul vizual și utilizarea spațiilor goale. 

Modelele noastre de scrisori de intenție predefinite au soluționat deja toate problemele de design menționate mai sus, iar tu vei avea doar o singură sarcină: să scrii scrisoarea!

Dacă vrei o sursă de inspirație în plus înainte de a crea scrisoarea de intenție pentru medici, consultă câteva dintre mostrele noastre de scrisori de intenție medicale din același domeniu:

 • Mostră scrisoare de intenție farmacist
 • Mostră scrisoare de intenție fizioterapeut
 • Mostră scrisoare de intenție tehnician laborator
 • Mostră scrisoare de intenție dentist
 • Mostră scrisoare de intenție terapeut ocupațional
 • Mostră scrisoare de intenție tehnician farmacist
 • Mostră scrisoare de intenție asistent certificat
 • Mostră scrisoare de intenție medicină
 • Mostră scrisoare de intenție domeniul medical
 • Mostră scrisoare de intenție asistent medic
 • Mostră scrisoare de intenție veterinar
 • Mostră scrisoare de intenție asistent recoltare sânge

Antetul scrisorii de intenție

Antetul scrisorii de intenție este acel spațiu cu design atractiv din partea de sus a paginii care conține datele tale: numele, ocupația, adresa, numărul de telefon, e-mailul, poate și fotografia și poate și profilul de LinkedIn sau un alt site cu acreditările tale profesionale. 

Dacă ai scrie scrisoarea de intenție perfectă, însă ai uita să incluzi informațiile tale de contact, ai comite o neglijență gravă. De aceea ai nevoie de antet. 

În plus, antetul este un element important de design, care are și rolul de a-i da un aspect plăcut scrisorii. Dacă vrei să creezi un antet atrăgător, trebuie să folosești creativ elemente de grafică, aranjare în pagină, spațiere și un strop de culoare. Valorifică-l la maximum pe acesta din urmă, deoarece după antet vor urma numai bucăți compacte de text negru.

Și aici, te încurajăm să încerci scrisorile noastre de intenție cu design profesionist, să cauți un antet care îți place și să îl personalizezi cum vrei. Will Rogers spunea: „Suntem cu toții ignoranți, doar că pe teme diferite.” Nu ne așteptăm ca medicii să știe cum să conceapă anteturi de scrisori de intenție și sperăm că nici medicii nu se așteaptă ca noi să știm cum să scoatem amigdale.

Formula de salut a scrisorii de intenție

Formula de salut a scrisorii de intenție este acel rând care începe de obicei cu cuvântul „Stimate/stimată” urmat de „domnule/doamnă/+ doctor” și numele de familie destinatarului, urmat de o virgulă.

Există și alte variante acceptabile pentru cuvântul „Stimate/stimată”, dar mai bine nu ne pierdem în detalii. „Stimate domnule doctor Brezescu,” poate fi o formulă impecabilă de deschidere a scrisorii, cu condiția să te adresezi persoanei potrivite și să-i scrii numele corect. Ai putea experimenta și cu formule mai libere precum „Bună, Andrei”, cu condiția să cunoști bine acea persoană. Însă, la fel ca în medicină, și în scrisorile de intenție există riscuri când te aventurezi prea departe de metodele dovedite în practică. 

Îți recomandăm insistent să afli numele persoanei care procesează candidaturile pentru locul de muncă pe care îl cauți. Dacă nu îl găsești în fișa postului și nici online, ai putea să o faci pe detectivul și să suni direct la instituție/companie și să întrebi.

Iată cum arată formula de salut a mostrei de scrisoare de intenție pentru medici adaptabilă:

Exemplu de formulă de salut adaptabilă

Stimate domnule doctor Medelean,

S-a copiat!

Introducerea scrisorii de intenție

Introducerea scrisorii de intenție trebuie să fie un prim paragraf atrăgător și incitant, după care cititorul nu se poate abține să nu mai citească. Simplu, nu?

Introducerea trebuie să atingă câteva obiective: va arăta clar ce loc de muncă cauți și va oferi argumente solide încă de la început care te recomandă drept candidatul ideal. Nu trebuie să dai deja toate informațiile importante aici, trebuie doar să-i arăți cititorului că le ai la tine.

Îți poți modela introducerea după acest fragment din mostra noastră de scrisoare de intenție pentru medici:

Exemplu de introducere adaptabilă

Vă scriu pentru a-mi exprima interesul față de postul de medic de familie din cadrul clinicii dumneavoastră. Am activat în această poziție în două cabinete medicale în ultimii cincisprezece ani, am avut grijă de mai multe generații de pacienți și am devenit un nou „membru al familiei” în multe cazuri. Descrierea postului din unitatea dumneavoastră pune accent pe apropierea față de pacienți. Când lucrezi într-o clinică dintr-un cartier, încrederea pe care o câștigi în timpul activității este esențială.

S-a copiat!

Conținutul (cuprinsul) scrisorii de intenție

Cuprinsul scrisorii de intenție, adică secțiunea centrală, este pivotul pledoariei tale pentru angajare. 

Dacă anii tăi de experiență medicală sunt principalul tău argument, atunci concentrează-te pe experiență. Dacă ești tânăr, dar tocmai ai absolvit șef de promoție de la o universitate de top, începe așa. Nimeni nu te cunoaște mai bine decât tine, așa că trebuie să subliniezi cele mai impresionante calificări pentru jobul dorit.

Descrie-ți experiența în termeni cât mai specifici, cu informații și cifre concrete dacă se poate. Încearcă și să incluzi cel puțin o relatare, o scurtă poveste în care arăți cum te-ai confruntat cu o problemă profesională dificilă și ai rezolvat-o în așa fel încât să mulțumești pe toată lumea.

Îți recomandăm și să menționezi numele companiei la care ai vrea să te angajezi și, dacă se poate, să explici clar cum aportul tău ar crește eficiența, succesul și profitul companiei.

Iată cum arată secțiunea centrală a mostrei de scrisoare de intenție pentru medici:

Exemplu de secțiune centrală adaptabilă

Consultând în jur de 20 de pacienți pe zi într-o perioadă atât de lungă, m-am confruntat și cu probleme medicale mai rare și am explorat posibilități terapeutice inovatoare pentru afecțiuni comune. Cunosc prevalența obezității și afecțiunilor cardiovasculare în comunitatea deservită de clinica dumneavoastră. La ultimul cabinet la care am lucrat, am redus incidența bolilor cardiace cu 45% și ratele obezității cu 20%, prin educarea pacienților și intervenții medicale proactive. Pacienții trebuie să știe că anumite lucruri le fac rău.

Pe baza experienței din teren, am publicat și șase lucrări științifice în reviste indexate în ISI sau în alte sisteme internaționale. Am înțeles însă mereu că patologia este elucidată doar pe baza realităților medicale întâlnite în practicarea profesiei.

Profilul demografic al pacienților mei anteriori corespunde celui din comunitatea dumneavoastră, care este alcătuită predominant din familii tinere și o proporție de pensionari mai mare decât media națională. Prin urmare, m-am axat în principal pe îngrijiri pediatrice și geriatrice.

S-a copiat!

Finalul scrisorii de intenție pentru medici (încheierea și formula de final)

În paragraful final, adică încheierea scrisorii de intenție, pune punct într-un mod plăcut, dar include și „îndemn la acțiune” pentru cititor. Poți spune că aștepți cu nerăbdare un răspuns. Poți și să precizezi că ți-ar face plăcere să te prezinți la un interviu, fie în persoană, fie de la distanță. Indu-i destinatarului scrisorii ideea că trebuie să revină cu un mesaj și nu să-ți dea uitării scrisoarea.

Încheie scrisoarea de intenție cu un simplu „Cu stimă”, „Cu respect”, „Vă mulțumesc pentru atenția acordată” sau alte formulări asemănătoare. Adaugă un spațiu dedesubt și tastează-ți numele complet. 

Dacă vrei să trimiți scrisoarea în format tipărit, vei avea nevoie de o semnătură între formula de final și numele tău în clar, însă ea nu-și are locul în corespondența electronică. 

Iată cum arată încheierea mostrei de scrisoare de intenție pentru medici:

Exemplu de încheiere adaptabilă

Anexez și câteva recomandări de la colegi și de la pacienți anteriori, care demonstrează competențele mele medicale. Mi-ar face multă plăcere să discutăm despre postul vacant la interviu.

Cu stimă, 

Alicia Firoi

S-a copiat!

 

Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.400.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 440.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 290.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 250.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 63.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 53.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.900 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 36.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 94.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 46.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 62.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 51.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 30.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 23.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 20.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri