1. Exemple
 2. Întreținere și reparații
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Întreținere și reparații

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Întreținere și reparații și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Întreținere și reparații din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.8
Evaluare medie
72 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Întreținere și reparații
Editează această scrisoare de intenție

Tehnicienii de întreținere și reparații trebuie să fie atenți la detalii. De aceea, când recrutorii caută angajați, ei caută și acele scrisori de intenție care demonstrează meticulozitate. Nu trebuie doar să-ți „reciclezi” CV-ul, fiindcă nu vei avea prea mult de câștigat. O scrisoare de intenție reușită pentru domeniul întreținerii și reparațiilor este ca o mașină bine unsă: sistemul rămâne în mișcare și dă randament în continuare. 

În acest ghid pentru scrisoarea de intenție, dar și în exemplele aferente de scrisori de intenție pentru întreținere și reparații, vom aborda următoarele subiecte și te vom ajuta să ai ca atu cea mai bună scrisoare de intenție posibil:

 • Alegerea formatului ideal al scrisorii de intenție și paragrafele incluse în scrisoarea de intenție
 • Obținerea unui efect maxim în fiecare paragraf al scrisorii de intenție (antet, formulă de salut, introducere, cuprins și încheiere)
 • Tonul și stilul potrivite pentru redactarea scrisorii de intenție
 • Greșeli de evitat la redactarea scrisorii de intenție pentru întreținere și reparații.

Deci, cum arăți că știi să rezolvi probleme și că te concentrezi pe detalii? Cum răspunzi la această întrebare de importanță maximă? Cum te vei diferenția de ceilalți candidați? Ghidul de mai jos îți va oferi detalii (dar poți consulta și colecția noastră cu peste 50 de exemple de scrisori de intenție).

Formatul optim al unei scrisori de intenție pentru întreținere și reparații

Dacă acorzi destulă atenție formatului scrisorii, candidatura ta va fi și mai atractivă. Ai multe de spus și mai puțin de o pagină în care să le spui. O structură clară îți va modela mesajul și îl va face mai ușor de urmărit.

Formatul scrisorii de intenție pentru întreținere și reparații trebuie să aibă următoarele ingrediente:

 • antetul scrisorii de intenție;
 • formula de salut;
 • introducerea scrisorii de intenție;
 • paragrafele centrale (cuprinsul scrisorii);
 • paragraful final al scrisorii de intenție (încheierea și îndemnul la acțiune).

Scrisoarea trebuie să demonstreze că știi să rezolvi probleme și să sublinieze modul în care te ocupi de defecțiunile echipamentelor aflate în răspunderea ta. Trebuie să arăți clar că ai pus la punct un proces și un sistem și că îl poți aplica, dar și că știi când trebuie să dai dovadă de flexibilitate. Vei avea cam multe de spus în 300 de cuvinte, dar la finalul acestei rubrici îți oferim și un model de scrisoare de intenție pentru întreținere și reparații din care reiese și cum să procedezi.

Ghidul exhaustiv de redactare a scrisorilor de intenție este ideal dacă tu cauți sugestii generale privind redactarea scrisorilor de intenție, însă pe parcursul acestui text vom analiza în profunzime fiecare paragraf și modul ideal de a-l realiza în practică.

Exemplul de scrisoare de intenție pentru personalul de întreținere și reparații îți dă o idee generală despre cum să-ți creezi propria candidatură:

Stimată doamnă Ciubotaru,

După o perioadă de 10 ani în care m-am ocupat de mentenanță pentru clienți de top din mediul corporativ bucureștean, doresc să mă alătur companiei Tesseract Tetra ca tehnician de mentenanță implicat și competent. Știu cât de important este ca sistemele dumneavoastră să rămână constant în funcțiune, iar scopul meu este să le mențin în parametri optimi.

Am încredere în abilitatea mea de a coordona și gestiona proceduri de mentenanță și reparații la nivelul unei companii ca cea pe care o coordonați. La ultimul angajator, am implementat sistemul de mentenanță preventivă PROXIM, care a fost adoptat și în alte sucursale din România, dar și în străinătate. Este un sistem ideal pentru companiile multinaționale care trebuie să funcționeze ca un tot.

Capacitatea mea de a-mi organiza programul și de a menține un inventar bine definit este un alt atu pentru succesul clienților. Cred și în importanța unei bune comunicări cu personalul administrativ și în remedierea problemelor înainte să se extindă. Aplic proceduri de reparare esențială și extinsă, însă mă ocup și de instalare, curățare și diverse activități de gestionare a unității. Mi-ar face plăcere să creez un mediu securizat și igienic la Tesseract Tetra.

Dacă doriți să discutăm pe larg despre felul în care pot contribui la reușita companiei dumneavoastră, vă rog să mă contactați.

Cu stimă,

Paul Gorban

S-a copiat!

Antetul scrisorii de intenție

Există ceva mai important decât momentul în care un recrutor vrea să te contacteze și să programeze un interviu? Aici își arată adevărata utilitate antetul scrisorii de intenție pentru mentenanță și reparații. Acest element grafic conține numele tău, adresa de e-mail și numărul de telefon, dar și un strop de design.

Sfat profesionist

Consecvența în dosarul tău de candidat

Folosește aceleași fonturi și același stil de referință pentru scrisoarea de intenție, dar și pentru CV. Astfel, vei da impresia că oferi un pachet complet, și nu bucăți disparate. În plus, va fi mai ușor ca documentele să fie reunite dacă se „rătăcesc” în timpul selecționării candidaților.

Dacă un recrutor citește scrisoarea și simte că trebuie să programeze un interviu, n-ai vrea să stea să-ți caute informațiile de contact pe un alt document. Chiar și micile obstacole te pot descalifica în cursa către un loc de muncă mai bun. Aceste informații trebuie să fie clare și vizibile.

Scopul acestei secțiuni: simplifică procesul prin care recrutorul te poate chema la un interviu, adăugând totodată și puțin stil scrisorii tale.

Formula de salut a scrisorii de intenție

Oricât de relaxată ar fi atmosfera la respectivul loc de muncă, nu strică să optezi pentru o formulă de salut mai politicoasă în scrisoarea de intenție. De aceea, îți recomandăm să începi cu „Stimate domnule/Stimată doamnă”, așa cum vei vedea în modelele noastre de scrisori de intenție. Combinația de formalitate și abordare personală dă tonul scrisorii tale de intenție pentru domeniul întreținerii și reparațiilor.

Dacă nu poți afla numele responsabilului de angajări sau al viitorului tău șef, poți opta pentru „În atenția celor interesați” „Stimate coordonator al departamentului de mentenanță”. Cu cât afli mai multe despre viitorul loc de muncă, cu atât mai ușor îți va fi să alegi formula corectă.

Ce scop are formula de salut a scrisorii de intenție? Vei da tonul scrisorii tale cu o introducere personală, dar și profesională.

Exemplu de scrisoare de intenție adaptabil cu formulă de salut

Stimată doamnă Ciubotaru,

S-a copiat!

Introducerea scrisorii de intenție

Introducerea scrisorii de intenție pentru întreținere și reparații trebuie să fie ca un comutator care pornește un întreg circuit. În primul paragraf, trebuie să răspunzi la întrebarea cea mare: „De ce aș angaja persoana asta?”. Ca răspuns, îți vei prezenta abordarea ta față de profesie, dar și cea mai mare realizare a ta din domeniu. 

Relatează o situație în care ai rezolvat o problemă de întreținere sau ai descoperit o posibilă avarie înainte ca ea să provoace pierderi de timp și bani companiei. Încercă să asortezi exemplele folosite cu situații problematice care ar putea apărea în noul post pe care ai pus ochii.

Introducerea ta trebuie să aibă următorul mesaj: „Eu rezolv probleme prin procese și strategii de mentenanță cu care echipamentele mele dau randamentul dorit”. Apoi, încheie cu o frază anticipativă, în care arăți ce informații vei oferi în paragrafele următoare. Încearcă exemplul de scrisoare de intenție de mai jos pentru a vedea cum să procedezi.

Sfat profesionist

Integrează în scrisoarea de intenție cunoștințele tale despre strategiile de întreținere. Alege unul dintre exemplele de mentenanță reactivă, preventivă, corectivă și predictivă pentru a-ți defini realizările în materie de întreținere și reparații.

Ce scop are introducerea, prin urmare? Arăți că vei fi un atu pentru echipa de întreținere și reparații și îi dai responsabilului de angajări un motiv să citească în continuare.

Exemplu de scrisoare de intenție adaptabilă cu introducere

După o perioadă de 10 ani în care m-am ocupat de mentenanță pentru clienți de top din mediul corporativ bucureștean, doresc să mă alătur companiei Tesseract Tetra ca tehnician de mentenanță implicat și competent. Știu cât de important este ca sistemele dumneavoastră să rămână constant în funcțiune, iar scopul meu este să le mențin în parametri optimi.

S-a copiat!

Porțiunea centrală (cuprinsul) scrisorii de intenție pentru personalul din întreținere și reparații

Ai trezit interesul responsabilului de angajări, iar acum trebuie să bați fierul cât de cald și să arăți cât de important ești. Poți dezvolta exemplul de introducere sau poți arăta și alte feluri în care vei fi un atu pentru echipa de întreținere și reparații.

Gândește-te la următoarele aspecte:

 • În general, cum abordez întreținerea și reparațiile?
 • Am efectuat reparații deosebit de dificile?
 • Există procese pe care le-am îmbunătățit?

Ai putea răspunde la una sau mai multe dintre aceste întrebări în cuprinsul scrisorii de intenție pentru întreținere și reparații. Folosește termeni descriptivi și cuvinte de acțiune percutante, prin care responsabilul de angajări să își formeze o imagine clară asupra stilului tău de lucru și personalității tale.

În această rubrică, poți enumera realizările ca o simplă listă cu buline pentru a le evidenția, dar și pentru a fragmenta monotonia textului. La fel ca în cazul CV-ului pentru mentenanță și reparații, detaliile și datele contribuie substanțial la pledoaria destinată angajării tale.

Ce scop are corpul scrisorii de intenție? El pune în lumină atuurile tale și profesionalismul tău în domeniul întreținerii și reparațiilor și explică cum îți vei ajuta viitorul angajator.

Exemplu de scrisoare de intenție adaptabilă cu paragraf central

Am încredere în abilitatea mea de a coordona și gestiona proceduri de mentenanță și reparații la nivelul unei companii ca cea pe care o coordonați. La ultimul angajator, am implementat sistemul de mentenanță preventivă PROXIM, care a fost adoptat și în alte sucursale din România, dar și în străinătate. Este un sistem ideal pentru companiile multinaționale care trebuie să funcționeze ca un tot.

Capacitatea mea de a-mi organiza programul și de a menține un inventar bine definit este un alt atu pentru succesul clienților. Cred și în importanța unei bune comunicări cu personalul administrativ și în remedierea problemelor înainte să se extindă. Aplic proceduri de reparare esențială și extinsă, însă mă ocup și de instalare, curățare și diverse activități de gestionare a unității. Mi-ar face plăcere să creez un mediu securizat și igienic la Tesseract Tetra.

S-a copiat!

Finalul scrisorii de intenție (încheierea și formula de final)

Ai făcut paradă cu calitățile tale, iar în încheierea scrisorii de intenție trebuie să rămâi la fel de încrezător. Nu uita: dacă tu nu ai încredere în abilitățile tale, nici ceilalți nu vor avea. Reamintește-i responsabilului de angajări de ce ești un candidat excelent, dar evită limbajul bombastic, s-ar putea să pară că te umfli în pene.

Dacă ai destul spațiu, adaugă o notă mai personală care să îl convingă pe responsabilul de angajări că trebuie să afle mai multe (la interviu, desigur). Ai putea explica de ce vrei să lucrezi la compania respectivă sau să dezvălui traseul tău ca tehnician de mentenanță și reparații. 

În cele din urmă, încheie politicos cu un îndemn la acțiune sau cu o cerere de interviu, ca în modelul de scrisoare de intenție de mai jos.

Ce scop are încheierea scrisorii de intenție?  Încheie cu încredere și reamintește-i cititorului de ce ești un candidat excelent.

Exemplu de scrisoare de intenție adaptabilă cu încheiere și formulă de final

Dacă doriți să discutăm pe larg despre felul în care pot contribui la reușita companiei dumneavoastră, vă rog să mă contactați.

Cu stimă,

Paul Gorban

S-a copiat!

Sfaturi pentru evitarea greșelilor într-o scrisoare de candidat pentru domeniul întreținerii și reparațiilor

 1. Încearcă să scrii pe un ton cât mai firesc. Mulți candidați cred că trebuie să sune cât mai solemn sau să folosească un vocabular pe care altfel l-ar evita. Dacă te-ai blocat la un cuvânt, nu strică să dai fuga la DEX și să cauți rapid un sinonim, dar trebuie să vorbești pe tonul tău propriu, pentru ca recrutorul să-ți înțeleagă personalitatea.
 2. Verifică ortografia și gramatica. Deși o singură eroare minoră poate fi trecută cu vederea, tu vrei să arăți că ești atent la detalii, și soluții există, așa că de ce ai risca?
 3. Scrie scurt și la obiect. Scrisoarea de intenție nu trebuie să aibă mai mult de o pagină. De aceea, trebuie să fie concisă, cu propoziții incisive.
 4. Nu uita de ATS. Dacă candidezi online, este posibil ca sistemul de triere a candidaților să îți analizeze și scrisoarea de intenție când îți punctează dosarul de candidat, așa că include cuvinte-cheie și fraze din CV și în scrisoarea de intenție.

Aspectele principale al unei scrisori de intenție pentru întreținere și reparații

 1. Explică în primul paragraf de ce ar trebui să te angajeze compania.
 2. Demonstrează că ai abilități de soluționare a problemelor și că ești orientat spre procese cu un exemplu de reușită în carieră.
 3. Folosește un limbaj incisiv, care să dea sentimentul de identitate, dar nu te abate de la vocea ta proprie.
 4. Adaptează reperele carierei tale la tipul de activitate de care are nevoie potențialul angajator.

Dacă lași CVapp.ro să te ajute, e mai ușor ca oricând să scrii o scrisoare de intenție. Cu modelele noastre de scrisori de intenție predefinite și testate de experți, îți vei atinge imediat ținta.

Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 420.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 260.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 54.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.500 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 90.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.200 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 44.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 49.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 21.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.300 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri