1. Exemple
 2. Marinar
Scris de Paul DruryPaul Drury

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Marinar

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Marinar și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Marinar din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.6
Evaluare medie
79 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Marinar
Editează această scrisoare de intenție

Întrucât munca zilnică a unui marinar calificat are un impact direct asupra vieții și traiului colegilor, modul în care își desfășoară activitatea este la fel de important ca rezultatul ei. Siguranța are prioritate maximă de multe ori, așa că o scrisoare de intenție pentru marinari trebuie să transmită abordarea față de această activitate, dar și experiența anterioară. Un marinar trebuie să arate că ceilalți se pot baza pe el. Interviurile de angajare contează cel mai mult în această privință, însă prima impresie o va face în scrisoarea de intenție.

Cariera de marinar este plină de neprevăzut, așa că scrisoarea de intenție pentru marinari poate reda câteva evenimente mai puțin obișnuite din timpul carierei, arătând că știi ce ai de făcut când dai de greu. Simpla repetare a atribuțiilor rolului nu va impresiona pe nimeni – scrisoarea ta de intenție trebuie să arate că ești adaptabil, calm în condiții de stres și o voință de fier pentru a depăși și cele mai dificile situații. Dacă relatezi întâmplări mai puțin obișnuite, arăți că ești gata să înfrunți neprevăzutul.

Rezolvarea problemelor prin colaborare cu ceilalți și pasiunea cu care îți îndeplinești atribuțiile în echipă trebuie să fie ingredientele esențiale ale oricărei scrisori de intenție de marinar. Personalitatea și modul în care se potrivește mentalității echipei contează mult în procesul de angajare a marinarilor, deoarece vei sta mult timp cu colegii de echipaj. Fii tu însuți și vei găsi un grup de colegi care gândesc la fel.

Acest ghid de scrisori de intenție și exemplul de scrisoare de intenție pentru marinari fac parte din cele peste 50 de modele gratuite de scrisori de intenție care îți arată cum să valorifici la maximum acest important document și să obții un interviu pentru postul de marinar dorit. Redactarea unei scrisori de intenție diferă în multe privințe de scrierea unui CV, așa că, să trecem la partea detaliată.

În acest ghid cu exemplu de scrisoare de intenție pentru marinari, ne ocupăm de următoarele subiecte:

 • un format de scrisoare de intenție pentru marinari care creează structura potrivită pentru povestea ta;
 • informațiile pe care să le treci în introducere, în partea centrală și în încheierea scrisorii de intenție;
 • redactarea unei scrisori de intenție pentru marinari fără experiență în domeniu;
 • sugestii de natură psihologică și greșeli de bază pe care să le eviți atunci când scrii.
Perspectivă statistică

Potrivit wall-street.ro, beneficiile oferite de o carieră pe mare sunt mai mult decât atrăgătoare. Cadeții încep cu un salariu de 500 de euro, însă pot promova și urca în ierarhie tot mai aproape de funcția de comandant, recompensată cu un pachet salarial de 20.000 de euro (dar și cu un pachet de responsabilități pe măsură).

Cel mai bun format al unui exemplu de scrisoare de intenție pentru marinari

Fiecare marinar are multe povești de spus, dar totuși cum să structurezi scrisoarea de intenție pentru marinari și ce ai putea spune în fiecare rubrică în parte? Fiecare poveste are nevoie de un început convingător, un cuprins impresionant și un final memorabil, iar scrisoarea de intenție pentru marinari nu face excepție de la regulă. De aceea, structura scrisorii de intenție este similară în majoritatea rolurilor:

 • antetul scrisorii de intenție;
 • formula de salut;
 • introducerea scrisorii de intenție;
 • paragrafele centrale (cuprinsul scrisorii);
 • paragraful final al scrisorii de intenție (încheierea și formula de final).
Sfat profesionist

Acest ghid cu exemplu de scrisoare de intenție îți dă câteva sfaturi specifice pentru scrisoarea de intenție pentru marinari, dar vei găsi multe alte idei generale în exemplul nostru complet de scrisoare de intenție. S-ar putea să ai un trecut divers care să nu cuprindă doar activitățile marinărești de bază, așa că ai putea scrie o scrisoare de intenție pentru marinari din cât mai multe perspective. Există multe competențe transferabile care pot fi integrate în acest post.

Iată un exemplu de scrisoare de intenție pentru marinari care ți-ar putea servi drept inspirație:

Exemplu de scrisoare de intenție adaptabilă

Stimate domnul Crăciun,

Munca pe un pescador de crabi m-a învățat tot ce trebuie să știu despre utilizarea și întreținerea echipamentelor de pescuit.

Pe Marea Barents, am avut parte de o inițiere dură, însă necesară în domeniul meu. Acolo, m-am ocupat de sarcini din cele mai diferite, inclusiv întreținerea punții, manipularea capcanelor și navigare. Utilizez cu ușurință diverse tehnologii și echipamente și am încrederea că mă pot adapta rapid la noile sisteme.

Dețin toate permisele și certificările necesare, inclusiv certificatul de competență STCW, și sunt familiarizat cu regulamentele și normele de siguranță maritimă. Ambarcațiunea pe care am lucrat era echipată cu cele mai noi tehnologii și m-am ocupat și de procurarea de noi sisteme: sonarul pe care l-am sugerat a fost unul dintre motivele pentru care am obținut o captură sezonieră cu 41% mai mare, iar noul echipament de siguranță a redus leziunile minore cu 75%.

În ceea ce privește asistarea căpitanului de vas, am și experiență în navigare și în dirijarea unei ambarcațiuni cu lungime de 20 de metri. Am abilități de navigare solide și pot parcurge cu precizie și încredere coridoare maritime aglomerate. Aici contează în primul rând vigilența și deciziile atente. Am fost acel coleg în care toată lumea avea încredere.

Aștept cu nerăbdare ocazia de a mă alătura echipajului dvs. pentru a mă integra. Am auzit numai lucruri bune despre membrii săi.

Cu stimă,

Sabin Ciornea

S-a copiat!

Antetul scrisorii de intenție

Toți căpitanii pun eficiența și rapiditatea în fruntea listei de priorități, așa că antetul scrisorii de intenție pentru marinari trebuie să conțină ingredientele esențiale ale candidaturii, fără alte ornamente inutile. Evită cu orice preț excesele grafice și culorile sclipitoare.

Antetul scrisorii de intenție trebuie să conțină datele de contact ale candidatului - numele complet, adresa de e-mail și poate și profilul de pe rețelele de socializare (pentru a-și demonstra pasiunea pentru pescuit). Dacă aceste detalii lipsesc, responsabilul de angajări se poate întreba ce ascunde. Personalitatea contează atât de mult, de ce n-ar vrea să fie verificat cum trebuie?

Trebuie să fii ușor de găsit. Dacă secțiunea antetului conține toate informațiile necesare, cititorul poate trece rapid la aspectele mai importante ale scrisorii de intenție pentru marinar: experiența și povestea ta de viață. Nu folosi adrese de e-mail excentrice: una precum [email protected] va arăta că nu-ți iei munca în serios. Folosește un e-mail privat cu numele tău și un serviciu obișnuit de e-mail.

Nu trebuie să incluzi adresa completă de domiciliu în scrisoarea de intenție. Apar probleme legate de protecția datelor, așa că nu comunica adresa completă decât dacă te afli în faza de ofertă. Antetul trebuie să fie cât mai aerisit posibil.

Ce scop are antetul, deci? Oferă informațiile de bază în modul cel mai discret, cu un design simplu pentru antetul scrisorii de intenție, care să nu distragă atenția de la povestea ta.

Formula de salut a scrisorii de intenție

O scrisoare de intenție pentru marinari nu trebuie să fie prea formală, deoarece abilitățile de redactare nu sunt esențiale în profesie, dar trebuie totuși să aibă o formulă de salut potrivită pentru eventualul șef. Scrierea corectă a numelui său (cu ortografia corectă) este o chestiune de politețe elementară, așa că verifică și iar verifică anunțul. Dacă nu știi numele, nu strică să dai un telefon rapid la companie – poate vei avea chiar ocazia de a afla mai multe despre rol sau despre cultura companiei.

Scopul formulei de salut: începerea scrisorii de intenție pentru marinari cu tonul corect.

Exemplu de formulă de salut din scrisoarea de intenție adaptabilă

Stimate domnul Crăciun,

S-a copiat!

Introducerea scrisorii de intenție

Introducerea scrisorii de intenție pentru marinari trebuie să arate că înțelegi cerințele specifice ale postului și că experiența ta anterioară te recomandă ca persoană potrivită pentru acest post. Dă date concrete și exemple reale și demonstrează-ți personalitatea.

Munca în echipă este o cerință esențială pentru marinari, așa că vei începe în forță scrisoarea dacă arăți că ai ani de experiență în cooperarea cu ceilalți (în diverse contexte). Angajatorul nu este interesat de spirite solitare. Ar fi ideal să creezi o introducere a scrisorii de intenție pentru marinari în care te descrii în centrul unei echipe competente. Arată și modul în care ai lucrat cu colegii de echipaj anteriori pentru a-ți realiza sarcinile zilnice. Scrisoarea de intenție nu trebuie să se rezume doar la tine. 

Ce scop are introducerea scrisorii de intenție? Știi care sunt calitățile care contează cu adevărat pe mare: și viitorul șef trebuie să le întrevadă în introducerea scrisorii de intenție.

Exemplu de introducere adaptabilă a scrisorii de intenție

Munca pe un pescador de crabi m-a învățat tot ce trebuie să știu despre utilizarea și întreținerea echipamentelor de pescuit.

S-a copiat!

Conținutul (cuprinsul) scrisorii de intenție

Cuprinsul scrisorii de intenție pentru marinari este locul în care îți detaliezi experiența și vii cu niște relatări potrivite postului vizat, pentru a te detașa de concurență. Dacă relatările nu sunt relevante, ele vor fi trecute cu vederea. Dacă sunt prea banale, vor fi date uitării.

Nu trebuie să cazi în capcana de a repeta pur și simplu anunțul în scrisoarea de intenție pentru marinari. Partea centrală a scrisorii trebuie să atragă cititorul în relatarea ta și să explice cum activitatea ta pe vas schimbă totul. Așa cum am mai spus, siguranța și bunăstarea colegilor din echipaj depind atât de rezultatele tale, dar și de felul în care le obții. Pune ce spui într-un anumit context și dă date concrete ori de câte ori poți.

Deși scrisoarea de intenție trebuie să fie scrisă la persoana întâi, rolurile care implică multă muncă în echipă trebuie să menționeze și realizările celor din jur. Un marinar este un angrenaj într-o mașinărie care trebuie să funcționeze ca un ceas elvețian; când recunoști meritele celorlalți, recunoști și că ești doar o parte a unui întreg. Modestia este o caracteristică vitală a unui marinar. Nu ești nimic fără colegii tăi de echipaj.

Pare evident, dar trebuie să menționăm și câteva dintre calitățile personale esențiale pe care fiecare marinar trebuie să le posede. Ai putea discuta mai pe larg despre ce te motivează când pleci într-o cursă lungă sau ți-ai putea prezenta natura competitivă. Profesia ta este grea din mai multe perspective, așa că viitorul tău angajator va dori să știe de ce anume o practici.

Ce scop are corpul scrisorii de intenție? Aici, te asiguri că scrisoarea ta de intenție ca marinar este pertinentă și unică, însă și că ești un membru al echipajului printre mulți alții.

Exemplu de cuprins adaptabil pentru scrisoarea de intenție

Pe Marea Barents, am avut parte de o inițiere dură, însă necesară în domeniul meu. Acolo, m-am ocupat de sarcini din cele mai diferite, inclusiv întreținerea punții, manipularea capcanelor și navigare. Utilizez cu ușurință diverse tehnologii și echipamente și am încrederea că mă pot adapta rapid la noile sisteme.

Dețin toate permisele și certificările necesare, inclusiv certificatul de competență STCW, și sunt familiarizat cu regulamentele și normele de siguranță maritimă. Ambarcațiunea pe care am lucrat era echipată cu cele mai noi tehnologii și m-am ocupat și de procurarea de noi sisteme: sonarul pe care l-am sugerat a fost unul dintre motivele pentru care am obținut o captură sezonieră cu 41% mai mare, iar noul echipament de siguranță a redus leziunile minore cu 75%.

În ceea ce privește asistarea căpitanului de vas, am și experiență în navigare și în dirijarea unei ambarcațiuni cu lungime de 20 de metri. Am abilități de navigare solide și pot parcurge cu precizie și încredere coridoare maritime aglomerate. Aici contează în primul rând vigilența și deciziile atente. Am fost acel coleg în care toată lumea avea încredere.

S-a copiat!

Finalul scrisorii de intenție pentru marinari (încheierea și formula de final)

Calitatea principală pe care o caută căpitanii la marinari este disponibilitatea de a colabora și de a se înțelege cu ceilalți. Când stai atâtea luni pe mare, trebuie să ai oameni compatibili alături. Încheierea scrisorii de intenție pentru marinari trebuie să ofere o ultimă incursiune în personalitatea ta înainte ca un potențial șef să decidă dacă te invită la interviu.

Putem spera că CV-ul și scrisoarea de intenție și-au atins scopul, așa că ultimele rânduri ale scrisorii de intenție pentru marinari trebuie să încheie pe o notă forte. Cere să fii chemat la interviu, politicos, și fără urmă de aroganță. Dacă se potrivește candidatura ta, nu greșești dacă spui că aștepți cu nerăbdare o eventuală întâlnire și că vrei să afli mai multe detalii.

Ce scop are încheierea? Oferi un ultim motiv de a fi angajat, justificat prin personalitatea ta, și nu te sfiești să spui că aștepți cu nerăbdare un posibil interviu.

Exemplu de încheiere scrisoare de intenție adaptabilă

Aștept cu nerăbdare ocazia de a mă alătura echipajului dvs. pentru a mă integra. Am auzit numai lucruri bune despre membrii săi.

Cu stimă,

Sabin Ciornea

S-a copiat!

Psihologia redactării: greșeli pe care să le eviți în scrisoarea de intenție pentru marinari

Abilitățile de comunicare sunt importante pentru marinari, dar abilitățile de redactare a textului scris nu sunt atât de sus în ierarhia priorităților. Deși probabil nu vei fi judecat prea aspru pentru diverse greșeli de tipar în scrisoarea de intenție pentru marinar, ele arată o lipsă de atenție la detalii, un defect grav pentru cei aflați în largul mării. Când există mai mulți candidați, nu îți poți permite ca următoarele greșeli să stârnească îndoieli în mintea recrutorului:

 1. Probleme de gramatică și de ortografie: folosește programe de verificare ortografică și gramaticală și vânează toate erorile evidente. I-ai putea cere unui prieten să îți corecteze scrisoarea de intenție.
 2. Un ton prietenos: vei sta mult timp alături de viitorii colegi de echipaj, așa că nu adopta un ton excesiv de formal. Scrie mai destins, ca și cum ai purta o conversație cu ei. Poate fi ca un fel de monolog de dinaintea interviului.
 3. Exemple generice: mereu vei avea tentația de a da exemple generice și de a copia pur și simplu responsabilitățile din fișa postului. Dacă ai căzut în această capcană, vei ajunge imediat printre candidații refuzați – trebuie să vezi cum poți ieși în evidență.
Sfat profesionist

Chiar dacă ai scris corect conținutul scrisorii de intenție, mai ai ceva cale de bătut până la interviu. Ea trebuie să fie și atractivă vizual. Dacă încerci diferite formate în Word sau creezi o versiune PDF, riști ca CV-ul să aibă un aspect diferit în diferite browsere etc. Scapă de probleme cu unul dintre modelele noastre de scrisori de intenție simple, create de experți. Aspectul contează la fel de mult ca și detaliile.

Scrisoarea de intenție pentru marinarii fără experiență

Cadeții și personalul auxiliar fără experiență au oportunități semnificative dacă vor să-și lanseze cariera. Scrisoarea de intenție pentru marinarii fără experiență trebuie să cuprindă toate competențele transferabile și posibil utile într-o carieră de marinar: capacitatea de a folosi echipamente/utilaje, condiția fizică, atenția la detalii, abilitățile excelente de comunicare, determinarea de a face față unui mediu dificil și abilitatea de a lucra în echipă într-un mediu solicitant psihic.

Nu vei fi singurul candidat cu puțină experiență, așa că nu trebuie să-ți ceri scuze. Spune ce fel de persoană ești și de ce consideri că experiența ta anterioară este relevantă. Trebuie să arăți că înțelegi ce presupune rolul respectiv, așa că nu te teme să îl corelezi cu așteptările care te privesc.

Aspectele principale

 1. Arată că ai abilitățile și personalitatea necesare pentru a oferi performanțe excelente într-unul dintre cele mai dificile medii din lume. Profesia de marinar este dificilă, atât fizic, cât și psihic.
 2. Formatul scrisorii de intenție pentru marinari este un mijloc de a prezenta povestea într-un mod logic.
 3. Poți ajunge marinar și dacă nu ai experiență, dar trebuie să folosești scrisoarea de intenție pentru marinari pentru a racorda trecutul la un viitor potențial.
 4. Caută greșeli comise din neglijență, deoarece atenția la detalii este un atribut esențial în acest post.
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 420.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 260.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 54.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.500 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 90.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.200 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 44.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 49.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 21.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.300 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri