Formatul optim al unui exemplu de scrisoare de intenție pentru tâmplari
Antetul scrisorii de intenție
Antetul scrisorii de intenție are două funcții. Scopul său principal este cel de a te identifica drept autor al documentului.
Împreună cu numele și titulatura ta, antetul conține și informații de contact importante, cum ar fi adresa de e-mail sau numărul de telefon. Dacă ești liber-profesionist, nu strică să treci și locul în care îți desfășori activitatea, însă ai grijă să nu aglomerezi documentul cu prea multe detalii.
Al doilea scop al antetului este cel de a crea un format atractiv și adecvat prin care să atragă atenția cititorului. De aceea, numele tău va fi probabil centrul de interes al antetului. Este și unul dintre puținele locuri în care ai putea folosi și câțiva stropi de culoare, în funcție de imaginea și brandingul angajatorului.
Dacă ai dubii, folosește un design clasic, cum ar fi cele din colecția de modele testate în practică și oferite de CVapp.ro.
Formula de salut a scrisorii de intenție
Poate vrei să trimiți o scrisoare de intenție mai scurtă, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-i dai prea multă atenție. Acest exemplu de scrisoare de intenție te ajută să creezi o legătură personală cu angajatorul și să creezi o atmosferă de comunicare respectuoasă.
Introducerea scrisorii de intenție
Când începi să compui scrisoarea, trebuie să-ți amintești că responsabilii de recrutări, managerii de proiect și șefii de echipă sunt oameni ocupați. Introducerea scrisorii de intenție este locul în care vrei să atragi atenția și să îți încurajezi cititorul să continue să citească și restul scrisorii.
Poți obține acest rezultat în mai multe moduri, dar îți sugerăm să începi printr-o relatare personală, un fapt relevant sau o declarație interesantă. Trebuie doar să scrii scurt și la obiect, astfel încât cititorul să prindă rapid ideea. Îți recomandăm și să-ți comunici calitățile esențiale, astfel încât managerul de recrutări să înțeleagă imediat de ce ai fi un candidat excelent.
Stimate domnule Simion,
După ce am cizelat unele dintre cele mai sofisticate magazine de lux din Cluj-Napoca, aș dori să impresionez clienții magazinului dumneavoastră din București, unde tocmai m-am mutat. În ultimii zece ani, pasiunea mea a fost transpunerea viziunii proprietarilor în realitate, iar lemnul este mai apreciat ca oricând pe piața retailului de nișă. Este un material care încântă privirile.
Paragrafele centrale ale scrisorii de intenție (cuprinsul scrisorii)
Acum, discutăm despre secțiunea care va constitui partea principală a scrisorii. În cuprinsul scrisorii, ai ocazia să faci un tur de forță cu abilitățile și realizările tale și să explici de ce ele te fac candidatul potrivit pentru acel job.
Poți simplifica secțiunea și dacă o separi în două segmente mai mici. În prima, încearcă să folosești metoda STAR, prin care evidențiezi Situația și Tema/sarcina, dar și Acțiunea întreprinsă pentru a avea un Rezultat pozitiv.
În cea de-a doua subsecțiune, poți discuta despre abilitățile tale care te-ar favoriza pentru jobul respectiv, dar și despre potențiala contribuție la succesul angajatorului.
Mă implic în toate aspectele de proiectare și mobilare, indiferent că este vorba de crearea desenelor în CAD, aprovizionarea cu materiale, decizii structurale sau rezolvarea problemelor din magazinul propriu-zis. Fiecare configurație este unică și fiecare magazin are o personalitate proprie.
Este esențial să creezi specificații și designuri corecte din prima încercare, deoarece fiecare milimetru contează. Indiferent dacă lucrez la un simplu accesoriu, un riflaj sau o podea înălțată, ele trebuie să se potrivească perfect cu mediul din jur, așa încât m-am obișnuit să colaborez numai cu designeri specializați. Etapa din atelier este importantă, însă, dacă vrem un mobilier care să se potrivească perfect interiorului, finisajele se fac la fața locului.
Atașez și un portofoliu cu principalele mele lucrări, dar și 30 de recomandări excelente din partea clienților. Peste 90% din clientela mea mi-a solicitat să mai lucrăm împreună, iar unele dintre designurile mele au apărut în publicațiile de profil.
Munca în echipă și comunicarea sunt esențiale în orice proiect de design interior, iar eu mă asigur că întreaga echipă respectă viziunea specifică. Dacă reușim, fiecare detaliu este perfect finisat.
Finalul scrisorii de intenție (încheierea și formula de sfârșit)
Ți-ai demonstrat capacitățile, iar acum este momentul să închei scrisoarea într-un mod care să încurajeze recrutorul să ia legătura cu tine. De aceea, vei avea nevoie de un îndemn la acțiune. Această sintagmă îți arată entuziasmul pentru postul respectiv și îi cere managerului de recrutări să te contacteze, însă fără a fi exagerat de îndrăzneț.
Apoi, încheie scrisoarea pe o notă profesionistă, cum ar fi „Cu stimă”, „sau „Cu respect”. Dacă îți cunoști angajatorul sau trimiți scrisoarea în corpul unui e-mail, și „Mulțumesc” ar putea fi o formulă potrivită.
RetailBest are o reputație de invidiat pe piața locală (mi-a fost recomandat de unul dintre clienții dumneavoastră) și mi-ar face plăcere să discutăm despre modul în care aș putea contribui la buna sa imagine.
Cu stimă,
Paul Georgescu