Exemplu de profil/„Despre mine” în CV-ul de grafician
Un CV este practic o colecție de liste: liste de joburi, școli și abilități. Totuși, profilul CV-ului (numit și secțiunea „Despre mine”) este excepția de la această regulă. El constă din câteva rânduri sub antet în care îți descrii „superputerile” cu cuvintele tale.
Această porțiune a CV-ului de designer grafic necesită multă atenție. Adresează-te cititorului într-un limbaj inedit și expresiv, fără a cădea într-o monotonie anemică. Profilul îți oferă o ocazie fantastică de a te descrie așa cum vrei – dacă irosești șansa pe care ți-o oferă, nu ai decât de pierdut.
Grafician cu experiență și competențe de nivel înalt în conceperea designurilor vizuale de impact prin ilustrații digitale, imagini și text. Dedicat modelării identității de brand a clienților prin designuri grafice captivante. Familiarizat cu munca în echipe formate din alți specialiști în creație și atingerii obiectivelor.
Exemplu de istoric profesional în CV-ul de grafician
Secțiunea cu istoricul profesional din CV-ul de designer grafic este și ea importantă: când trimiți CV-ul la o companie, nu doar abilitățile și realizările contează, ci și dovada că poți lucra în cadrul unei echipei și al unei structuri corporative. Istoricul profesional este exact acea dovadă.
Însă, secțiunea cu istoricul profesional din CV va trebui să pună în lumină și cele mai importante locuri de muncă și activitatea ta de acolo. Mulți graficieni sunt liber-întreprinzători, așa că nu va trebui să aibă neapărat forma tipicei enumerări invers cronologice a joburilor mai recente. Va trebui însă să contureze cele mai mari realizări ale tale.
Grafician calculator la MegaTrend, Sibiu
Septembrie 2017 — Februarie 2021
- Colaborare directă cu clienții pentru generarea de prezentări atrăgătoare, care conving publicul țintă
- Valorificarea vastelor cunoștințe proprii în Keynote, PowerPoint și Adobe Creative Suite
- Contribuții bazate pe o experiență vastă în domeniul tipografiei și designului grafic
- Crearea de designuri pentru diferite tipuri de ecran și platforme multimedia
- Exportarea și optimizarea prezentărilor pentru un grad de satisfacție maximă a clientului
Grafician calculator la SibArta, Sibiu
Mai 2015 — August 2017
- Acumularea unor cunoștințe operative aprofundate asupra brandului clientului
- Colaborarea cu membrii echipei pentru concretizarea eficientă a obiectivelor
- Menținerea angajamentului față de crearea unui conținut de calitate și respectarea termenelor limită
- Asigurarea conformității cu standardele de branding ale clientului
- Valorificarea cunoștințelor privind aranjarea în pagină și redarea textului
Și dacă nu am experiență?
Dacă ești abia la început sau dacă îți schimbi domeniul de lucru, va trebui să cauți o metodă creativă de a evidenția activități relevante pentru jobul pe care îl cauți acum.
Ai putea trece aici stagii, burse, voluntariat sau chiar și activități care par să nu aibă absolut nicio legătură cu domeniul tău.
Exemplu de educație în CV-ul de grafician
Secțiunea destinată educației din CV-ul de grafician este de obicei scurtă și concisă, cu un format simplu. De obicei, designerii grafici care caută un loc de muncă trebuie să aibă și o diplomă de licență într-un domeniu asociat: design grafic, arte etc. Ai putea candida și cu o diplomă de licență într-un domeniu fără legătură, dacă ai și formare și/sau certificări de design. Rar vei avea nevoie de mai multe diplome sau certificări pentru a te califica pe postul de designer grafic.
Diplomă de licență în Arte Vizuale, specializarea Design, Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest, Timișoara
Septembrie 2012 — Iulie 2015
Diplomă de bacalaureat, Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”, Mediaș
Septembrie 2008 — Iunie 2012
Exemplu de secțiune cu abilități în CV-ul de grafician
Este evident că nu vei ajunge nicăieri dacă nu ai și abilități. Ele sunt principalul motiv pentru care angajatorul te-ar putea prefera, așa că trebuie să le acorzi maximă atenție în CV. Le vei acorda o prioritate la fel de mare (sau poate doar puțin mai mică) decât cea acordată profilului și istoricului profesional. În anumite cazuri, secțiunea cu abilități va fi poate cea mai importantă pentru un designer grafic. De exemplu, dacă angajatorul vrea să lucrezi cu designuri de site, se așteaptă să treci Figma sau Sketch în lista de abilități odată cu Photoshop. Dacă uiți să le menționezi, s-ar putea să-ți compromiți șansele de angajare.
- Adobe InDesign
- Fotografie digitală
- Principii de design grafic
- Adobe Photoshop
- Managementul eficient al timpului
Cel mai bun format de CV pentru un grafician
CVapp.ro își împarte modelele de CV în stiluri numite Simplu, Creativ, Profesionist și Modern. Ca designer grafic, ai putea chiar să optezi pentru modelele creative. Însă, chiar dacă îți concepi CV-ul pe cont propriu, va trebui să te gândești atent la formatul și designul său.