1. Exemple de CV
 2. Fotograf
Scris de Karl KahlerKarl Kahler

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Fotograf

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Fotograf și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.7
Evaluare medie
65 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Fotograf
Editează acest CV

CV-ul tău de fotograf este ca o fotografie de primă pagină: un instantaneu impecabil care atrage toate privirile. Compoziția și structura contează la fel de mult ca în domeniul foto și trebuie să convingă de la bun început.

O fotografie face cât o mie de cuvinte, însă tu ai nevoie de doar 300 pentru a-ți convinge angajatorul. Cum poți să-ți comprimi toată experiența pe o pagină, maximum două, și să faci o primă impresie excelentă?

Răspunsul îl găsești pe cvapp.ro. Cu zeci de exemple de CV-uri și un creator de CV-uri modern și elegant, creezi în câteva minute documentul perfect într-un domeniu foarte competitiv.

Cum se face un CV de fotograf?

CV-ul ideal este ca un instantaneu: spune multe într-o singură imagine, sau în acest caz, o singură pagină. El va avea următoarea compoziție:

 • antetul;
 • profilul profesional;
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

În multe privințe, redactarea CV-ului va semăna cu încadrarea unui subiect și fotografierea lui din mai multe unghiuri, însă aici subiectul ești chiar tu.

Iată cum poți crea acest autoportret:

 1. Personalizează și iar personalizează. Pune-te în locul angajatorului și încearcă să înțelegi ce l-ar interesa și ce poți tu oferi. Nu trimite același CV generic la mai multe persoane.
 2. Folosește un model de CV creativ care să-ți pună în lumină talentul și simțul estetic.
 3. Dacă ai un portofoliu online, trece un link în antet.
 4. Vorbește despre rezultatul acțiunilor tale, nu despre sarcini și obligații. Vei vedea exemple practice în secțiunea dedicată experienței, mai jos.
Sfat profesionist

Optimizează pentru ATS

Sistemele ATS sunt programe care filtrează și analizează automat CV-urile în funcție de cuvintele-cheie (calificările) căutate de angajatori. Dacă îți cauți un job la o companie mai mare, cu anvergură internațională, trebuie să ții cont de ele. Ca să treci testul, studiază anunțul și vezi ce cuvinte-cheie/idei/valori îți sar în ochi, apoi încorporează-le în CV.

Iată câteva exemple dintr-un anunț postat pe internet:

 • Creativitate
 • Cunoștințe de editare Photoshop
 • Abilități de comunicare
 • Acuratețe și precizie
 • Spirit inovator

Alegerea formatului potrivit într-un CV de fotograf

Un CV de fotograf profesionist trebuie să aibă note de creativitate și atenție la detalii, însă nu fără structură și simetrie.

În general, formatul recomandat este cel invers cronologic, care îți prezintă experiența începând cu cele mai noi proiecte și terminând cu cele mai vechi. Totuși, s-ar putea să te intereseze și alte formate din modelele noastre, precum Boston sau Roma, care pun în prim plan abilitățile și descrierea personală.

Include-ți datele de contact

Antetul este deosebit de important, deoarece are două funcții esențiale: le arată angajaților cum să te contacteze și creează o ancoră vizuală care atrage privirea în partea de sus a paginii.

Iată ce vei trece aici:

 • Numele complet și funcția: prenumele și numele, urmate de postul pe care îl cauți.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă de e-mail simplă și profesionistă.
 • Număr de telefon: numărul de mobil, unde vei fi mereu găsit.
 • Adresă fizică: doar orașul și județul dacă nu vrei să fii contactat în scris.
 • Site: un site personal sau un link la contul de pe rețelele sociale, cu condiția să ai un portofoliu relevant, care să te ajute la angajare.

Nu exagera cu datele personale aici, sunt irelevante (data nașterii, starea civilă etc.). 

Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Aici, compui o descriere personală laudativă în câteva scurte fraze. Profilul profesional este numit și secțiunea „Despre mine” în CV și îți oferă șansa de a te descrie în fața potențialilor angajatori. Față de restul rubricilor, îți permiți puțină libertate creativă și poți face o bună primă impresie.

Înainte să-l începi, întreabă-te ce te recomandă. Te miști repede, însă ai și rezerve uriașe de răbdare? Poți fotografia și nunți, și evenimente spontane de pe stradă? Poți liniști copiii și impresiona vedetele? Toate aceste calități își au locul aici, în fraze dinamice care încep fără subiect și se axează pe realizarea propriu-zisă și epitete care o descriu.

Dacă vrei să te inspiri și din alte exemple, vezi cum arată și CV-ul de grafician. Pentru moment însă, hai să ne concentrăm asupra unor descrieri personale din CV-urile de fotograf fictive de mai jos:

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV-urile de nivel senior

Fotograf experimentat și inovator, contribui cu o pasiune autentică pentru surprinderea momentelor speciale din viață prin obiectivul aparatului. Dedicată satisfacției clientului și specializată în folosirea programelor și aparaturii de ultimă generație. Palmares de peste 7 ani și mai mult de 200 de proiecte ca fotograf independent. 

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de fotograf: secțiunea de aur

În istoricul profesional al CV-ului de fotograf, te vei concentra doar pe porțiunile relevante ale experienței. Folosește subtitluri cu denumirea și orașul angajatorului (sau „Fotograf liber-întreprinzător”), apoi trece-ți experiența în liste cu buline. Aceste liste vor începe cu infinitive lungi („participare”, „realizare”), vor continua cu acțiunea propriu-zisă și vor fi cuantificate prin cifre sau calificate prin adjective.

Regula treimilor îți cere să-ți compui fotografiile după anumite puncte de forță. În CV-ul de fotograf, acele puncte de forță sunt realizările tale, nu responsabilitățile sau cerințele postului. Mai jos vei vedea diferența dintre ele:

Responsabilități:

 • Colaborarea cu clienții corporatiști și privați, cu o creștere a nivelului de satisfacție a clienților
 • Reducerea duratei în postproducție prin utilizarea noilor tehnici
 • Organizarea fundalurilor și garderobei

Realizări:

 • Colaborări cu peste 130 de clienți din zona corporate și cea a evenimentelor private, rezultând în creșterea punctajului studioului la 4.9 din 800 de recenzii Google
 • Reducerea timpului de postproducție în studio cu 35% prin utilizarea Adobe Creative Cloud
 • Organizarea fundalurilor și garderobei, cu o reducere medie de 25% a duratei ședințelor
Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Fotograf, Yolo Foto, București
Octombrie 2019 - Prezent

 • Consultarea cu clienții și prezentarea de opțiuni în funcție de necesități și buget
 • Crearea de slideshow-uri și clipuri tematice pentru evenimente speciale
 • Organizarea, editarea și retușarea imaginilor în Photo Mecanic și Adobe Photoshop
 • Crearea unui fux de lucru optimizat, prin care am redus cu 35% durata de așteptare dintre ședința foto și predarea produsului fnal
 • Coordonarea ședințelor foto pentru o agenție imobiliară din topul 3 național, cu o creștere de 42% a vizualizărilor pe OLX


Fotograf stagiar, Rolens, București
Septembrie 2017 - Octombrie 2019

 • Participare la crearea unui atelier foto pentru amatori, cu peste 40 de persoane înscrise
 • Colaborări cu departamentul de creație la ședințe foto care au crescut cifra de afaceri cu peste 20%
 • Comunicare cu clienții și soluționarea problemelor
 • Organizarea și gestionarea actelor, facturilor și planifcării
 • Contribuții bazate pe o atitudine pozitivă și proactivă
S-a copiat!

Cum se face un CV de fotograf fără experiență

În lumea smartphone-urilor și gadgeturilor, fotografii cu zero experiență sunt o raritate. Cu toții ne-am jucat cu camera telefonului la un moment dat. Totuși, dacă nu ai experiență formală sau dovedită, va trebui să schimbi abordarea. Pune accentul pe abilitățile tale transferabile, eventual de la alte locuri de muncă. Concentrează-te pe prima parte din CV și scrie o descriere personală sau un obiectiv profesional care să convingă. Include un link la un portofoliu foto reușit și deja ai făcut jumătate din drum.

În plus, axează-te pe educație și pe alte proiecte în care ai lucrat, inclusiv pe stagii de practică sau voluntariat.

Precizează principalele abilități care te recomandă ca fotograf

La fel ca în profilul profesional din CV-ul de fotograf, în secțiune de abilități poți să te „periezi” puțin. Aici vei trece punctual acea combinație de calități care te recomandă. Ai nevoie, evident, de abilități tehnice (aparatură foto, editare, software etc.), dar și de abilități interpersonale, acele “ soft skills” despre care se discută atât de des în prezent.

Iată câteva abilități cerute în acest domeniu:

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • Atenție la detalii
 • Creativitate
 • Spirit de echipă
 • Procesare RAW
 • Procesare în Photoshop
S-a copiat!

Citește cerințele angajatorului, apoi încorporează-le pe baza cuvintelor-cheie și vino cu exemple:

 1. Spirit de echipă: poți arăta cum te-ai sincronizat cu organizatorii evenimentelor sau cum ai ghidat ceilalți fotografi din echipă.
 2. Procesare: arată cum reduci timpul de postproducție și îți eficientizezi munca cu diverse softuri.
 3. Creativitate: nu trebuie să te rezumi doar la latura artistică (compoziție etc.), ci poți discuta și despre probleme organizatorice rezolvate în timp util cu soluții ingenioase.

Încă o dată, asigură-te că această rubrică este o colecție cât mai diversă, care arată și că știi să te gestionezi, și să comunici cu ceilalți, nu doar să folosești aparatură sofisticată.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca fotograf

Deși există domenii în care o educație consistentă este esențială, nu este neapărat și cazul fotografiei. Există programe în domeniu, ca cele de la facultățile de Arte Plastice, însă mai frecventate sunt cursurile oferite de organizații acreditate. Nu uita să treci toate calificările specifice în această secțiune.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă în Marketing, Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău
Septembrie 2014 - Iunie 2017

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de fotograf

CV-ul tău de fotograf trebuie să denote simțul simetriei și al designului corect și echilibrat. Formatul CV-urilor contează indiferent de profesie, e adevărat, însă într-un domeniu preponderent vizual el este cu atât mai important. Aruncă o privire la modelele de CV-uri de pe cvapp.ro și vei găsi nenumărate exemple testate în practică.

Exemplu de CV fotograf în format textual simplu

Profil

Fotograf experimentat și inovator, contribui cu o pasiune autentică pentru surprinderea momentelor speciale din viață prin obiectivul aparatului. Dedicată satisfacției clientului și specializată în folosirea programelor și aparaturii de ultimă generație. Palmares de peste 7 ani și mai mult de 200 de proiecte ca fotograf independent. 


Istoric profesional

Fotograf, Yolo Foto, București
Octombrie 2019 - Prezent

 • Consultarea cu clienții și prezentarea de opțiuni în funcție de necesități și buget
 • Crearea de slideshow-uri și clipuri tematice pentru evenimente speciale
 • Organizarea, editarea și retușarea imaginilor în Photo Mecanic și Adobe Photoshop
 • Crearea unui fux de lucru optimizat, prin care am redus cu 35% durata de așteptare dintre ședința foto și predarea produsului fnal
 • Coordonarea ședințelor foto pentru o agenție imobiliară din topul 3 național, cu o creștere de 42% a vizualizărilor pe OLX


Fotograf stagiar, Rolens, București
Septembrie 2017 - Octombrie 2019

 • Participare la crearea unui atelier foto pentru amatori, cu peste 40 de persoane înscrise
 • Colaborări cu departamentul de creație la ședințe foto care au crescut cifra de afaceri cu peste 20%
 • Comunicare cu clienții și soluționarea problemelor
 • Organizarea și gestionarea actelor, facturilor și planifcării
 • Contribuții bazate pe o atitudine pozitivă și proactivă


Abilități

 • Atenție la detalii
 • Creativitate
 • Spirit de echipă
 • Procesare RAW
 • Procesare în Photoshop


Educație

Diplomă în Marketing, Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău
Septembrie 2014 - Iunie 2017

S-a copiat!

Ești expert în domeniul vizual, iar CV-ul trebuie să fie măsură. Folosește soluția noastră de compunere a CV-urilor și arată că ești fotograful pe care îl caută angajatorii!

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.7
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 750.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 570.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 4.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 82.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri