1. Exemple de CV
 2. Marinar
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Marinar

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Marinar și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.4
Evaluare medie
65 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Marinar
Editează acest CV

Tu știi cum să ții totul pe linia de plutire. Până la urmă, asta e treaba ta! Acum, e momentul să pui busola pe o nouă direcție din carieră. Poate te interesează să muncești la un șantier naval sau vrei să te îmbarci pe un vas comercial sau unul de croazieră.

S-ar putea să ai experiență în reparațiile navale, mentenanță sau operațiuni. Indiferent că știi să-ți faci treaba ca pe apă sau că de-abia ești la început, trebuie să te faci remarcat și să ajungi la interviu. Dar cum? Ei bine, cu acest ghid și cu exemplul de CV adaptabil pentru marinari.

Exemplele de CV adaptabile, modelele și acest ghid pentru marinari îți dau următoarele avantaje:

 • Vei afla cum alegi structura optimă cu care să-ți etalezi profesionalismul
 • Vei redacta un profil perfect potrivit pentru job
 • Vei impresiona cu un istoric profesional deosebit de al celorlalți
 • Axează-te pe abilitățile care arată că știi ce ai de făcut.

Cu se ocupă marinarii/personalul navigant?

Marinarii sau personalul navigant sunt cei care formează echipajul navelor; ei pot fi recrutați în marină sau pot fi angajați de companii private. Trebuie să fii versat în arta marinăriei și să poți contribui la navigarea vaselor în timpul deplasărilor. 

În cadrul personalului navigant, vei lucra pe vapoare care transportă pasageri sau mărfuri dintr-un loc în altul. Marinarii pot pleca în călătorii mai lungi sau mai scurte, în funcție de natura postului. Navele pe care se află sunt operate în scopuri de agrement, comerciale sau de utilitate publică. 

Principala sarcină a marinarului este transportarea sigură și eficientă a pasagerilor sau mărfurilor. De aceea, ei consultă hărțile meteo și comunică cu specialiști în siguranța maritimă când stabilesc un traseu fără pericole. Unii marinari lucrează și în posturi de pe uscat.

Sfat profesionist

Iată câteva dintre funcțiile personalului din marina comercială română:

 • Comandant de navă maritimă
 • Ofițer maritim
 • Comandant adjunct
 • Șef mecanic
 • Pilot de port/de bară/fluvial
 • Marinar, marinar stagiar, timonier și șef timonier
 • Ajutor mecanic
 • Manipulant
 • Cambuzier
 • Cadre sanitare

Piața muncii

Meseria de navigator oferă stabilitate, însă piața se contractă tot mai mult. Eficientizarea lanțurilor de aprovizionare și cererea de produse containerizate, precum minereul, grânele și produsele petroliere, influențează mult disponibilitatea posturilor și pe ocean, și pe șantier.

Dacă te vei angaja, probabil vei ocupa postul lăsat de un navigator pensionat sau unul care și-a schimbat cariera. Însă, dacă ești competent, vei fi unul dintre puținii calificați pentru astfel de activitate. CV-ul tău trebuie să dovedească fără nicio îndoială că ești cea mai nimerită persoană pentru postul respectiv.

Și domeniul croazierelor își revine după pandemie, iar, pe măsură ce oportunitățile turistice sunt tot mai mari, și perspectivele tale profesionale sunt tot mai bune.

Cum se completează un CV de marinar 

Exemplul de CV de navigator trebuie să aibă un format standard, cu următoarele secțiuni:

 • antetul CV-ului;
 • profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
 • secțiunea cu istoricul profesional;
 • secțiunea cu abilități din CV;
 • secțiunea destinată educației.

Tu trebuie să-i convingi pe recrutori că ești cu adevărat acea persoană pe care o caută. Cunoști toate dedesubturile navigației și navelor și vrei să-ți demonstrezi cunoștințele. Folosește un limbaj descriptiv și incisiv, fără a trece în sfera laudei de sine. Astfel, CV-ul tău de marinar va fi cu atât mai convingător.

Alegerea celui mai bun format de CV pentru marinari 

Majoritatea CV-urilor aplică formatul invers cronologic standard. De ce? Așa, recrutorii găsesc mai ușor informații relevante. Dacă este primul tău loc de muncă sau faci o schimbare de carieră, poți utiliza și formatele hibride de CV.

Formatul de CV funcțional este ideal pentru profesioniștii cu specializare înaltă, deoarece pune accentul pe nișa ocupată sau pe abilități complexe. 

Exemplu de profil profesional în CV

Profilul tău de navigator este un adevărat pavilion pentru tine. Vei lucra în spații restrânse cu multe tipuri de oameni, așa că este esențial să ai o personalitate potrivită, dar trebuie să-ți pui în lumină și cele mai mari realizări.

Ai cam patru rânduri în care să-ți explici filozofia profesională, modul în care colaborezi cu camarazii, dar și să te lauzi puțin cu realizările tale. Nu uita nici să spui cât iubești tu marea ce mare. Citește acest exemplu de CV de marinar, în el vei găsi un profil pe care-l poți folosi ca punct de pornire. Poți și să faci clic pe modelele noastre de CV din domeniul transporturilor dacă vrei mai multe sugestii.

Mostră de profil adaptabil

Ofițer cu experiență dovedită în operarea și supervizarea reușită a navigației pe cursuri de apă și pe mare. Specializat în activitățile de pe nave cargo, dar și de pe nave de transport pasageri. Angajament față de protejarea siguranței echipajului și a pasagerilor pe mare și capacități de monitorizare și menținere a navelor în bună stare de funcționare. Motivat, entuziast și pasionat de viața pe mare.

S-a copiat!
Sfat profesionist

Sistemul de triere a candidaților (ATS)

Software-ul ATS este cel care sortează și scanează CV-urile. El nu îți introduce doar datele în sistemul de resurse umane, ci îți și clasifică CV-ul prin scanarea cuvintelor-cheie și a frazelor asociate postului respectiv. 

Crește-ți șansele de a trece de „cerberul” ATS: analizează anunțul și notează toate abilitățile și cerințele. Asociază respectivele cuvinte și propoziții cu cele din CV-ul tău. Abilitățile tale care le reflectă pe cele din anunț trebuie să se regăsească și în CV. Folosește exact  formularea din anunț când poți. Apoi, folosește atât abrevierile, cât și numele complet al organizației, certificatele etc., pentru a te asigura că ATS le identifică. 

Un ultim sfat: nu lăsa informațiile importante pentru scrisoarea de intenție (însă nu uita nici să încerci modelele și exemplele noastre de scrisori de intenție de aici). S-ar putea ca ATS să nu o scaneze sau să nu o puncteze la fel de bine. 

Exemplu de istoric profesional: experiența potrivită 

Secțiunea istoricului profesional este „cântecul de sirenă” care atrage succesul tău. Nu trebuie neapărat să te „periezi”, dar trebuie să te concentrezi pe toate realizările tale, dar și pe responsabilitățile deținute. Folosește cuvinte de acțiune incisive și nu uitați că datele concrete și specifice cântăresc mai multe decât generalitățile.

Dacă ai avut o perioadă de ucenicie, o poți menționa aici.

Sfat profesionist

Ideea este să arăți că a existat un tipar de creștere a responsabilităților și a cunoștințelor. 

Orientează-te după conținutul modelului de CV pentru marinari de mai jos.

Exemplu de istoric profesional adaptabil în CV

Ofițer de punte maritim la Stem-Zac, Constanța
Noiembrie 2011 — Prezent

 • Efectuarea serviciului de cart la bordul navelor de pescuit oceanice
 • Cercetarea bancurilor de pește și traulare
 • Gestionarea inventarului de navigație de la bord
 • Conducerea bărcilor de salvare
 • Execuția contractelor maritime internaționale

 

Ofițer de punte maritim la SeaBreeze Shipping, Constanța
Septembrie 2007 — Noiembrie 2011

 • Coordonarea personalului navigant din transportul de marfă pe distanțe mari
 • Inspectarea navelor și efectuarea lucrărilor de întreținere minore
 • Colaborarea bună cu ceilalți membri ai echipajului și aplicarea instrucțiunilor de siguranță
 • Studierea observațiilor de meteorologie marină și planificarea corectă a deplasărilor
S-a copiat!

Exemplu de abilități în CV: concentrează-te pe funcția dorită

Secțiunea cu abilități din CV-ul tău de marinar depinde în mare măsură de postul căutat. Toți marinarii trebuie să dețină cunoștințe generale despre navele maritime, forță fizică, rezistență și abilități de comunicare, dar trebuie și să vină cu abilități și atributele în CV care să se potrivească postului dorit.

De exemplu, un timonier conduce nava, o aduce și o scoate din doc și îi ajută pe ofițerii de navigație. Dacă are experiență, acesta poate deveni timonier-șef. Dacă vrei un post de începător, poți candida la un post de marinar obișnuit. Abilitățile necesare pentru acest loc de muncă includ întreținerea navei, observarea zonei și încărcarea și asigurarea mărfurilor.

Mai jos vei găsi o parte din modelul nostru de CV pentru marinari.

Secțiune exemplu de abilități adaptabile în CV
 • Soluționarea creativă a problemelor
 • Abilități excelente de comunicare
 • Mentalitate de lider
 • Gândire analitică
 • Cunoștințe de inginerie maritimă avansate
 • Rezistență fizică
S-a copiat!

Secțiunea destinată educației în CV-ul de marinar 

Secțiunea dedicată educației este o listă în care prezinți în formă simplă educația ta academică și profesională. Există multe metode de a obține un grad superior în domeniu. Unii se înrolează în marină imediat după terminarea liceului, alții obțin o diplomă universitară în domeniul maritim-portuar. În timpul studiilor, au și ocazia de a face stagii de practică datorită companiilor de crewing. Dacă ai o diplomă de la o instituție aliniată la STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping), include-o aici. Nu uita să vorbești și de eventuale distincții sau premii. Dacă ai o diplomă superioară celei de licență, poți omite să mai treci și liceul. 

Folosește textul exemplificativ pentru CV-ul de navigator de mai jos pentru a formata secțiunea de educație.

Exemplu de educație în CV adaptabil

Diplomă de licență în Inginerie marină și navigație, Facultatea de Navigație și Management Naval, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanța
Septembrie 2003 — Iunie 2007

Diplomă de bacalaureat, Colegiul de Navigație fluvială, Constanța
Septembrie 1999 — Iunie 2003

S-a copiat!

Structura și designul CV-ului

Un aspect și un design aerisit al CV-ului este un adevărat atu dacă vrei să faci o impresie bună în această industrie competitivă. Nu e nevoie să folosești prea multe culori, elemente grafice sau imagini în CV-ul de marinar. Un antet simplu, dar atractiv, și o paletă de culori neutre vor demonstra că ești un candidat elegant și profesionist. Dacă ai nevoie de ajutor pe partea de design, încearcă unul dintre modelele noastre de CV și vei putea crea un format profesionist pentru CV-ul de marinar cu doar câteva clicuri.

Formatul CV-ului de marinar trebuie să fie clar și curat. CV-ul tău de marinar este prima impresie pe care și-o face potențialul angajator despre tine, așa că aspectul și designul trebuie să fie clare și aerisite. Dacă vrei sugestii, încearcă exemplele și modelele noastre de CV pentru marinari.

Recrutorii vor căuta mai întâi câteva date esențiale:

 • Datele tale de contact (inclusiv profilul tău LinkedIn, dacă este la zi)
 • Locul de muncă și funcția din prezent
 • Locul de muncă și funcția anterioare

Aceste elemente trebuie să iasă în evidență. Folosește titlurile standard pe care le vei găsi în exemplele noastre de CV-uri, astfel încât recrutorii să nu stea să ghicească ce reprezintă fiecare secțiune și lasă suficient spațiu gol pentru a fi lizibile.

Așa da
 • Folosește fonturi clasice, ușor de citit
 • Cere unui prieten sau coleg să îl verifice înainte de a-l trimite
Așa nu
 • Uită să plasezi o fotografie sau alte elemente grafice
 • Exagerează cu culorile sau elementele de design

Aspecte de reținut pentru CV-urile de navigator

 1. Profilul tău arată cine ești
 2. Folosește cuvinte-cheie și propoziții în mod strategic pentru a trece de ATS
 3. Istoricul profesional trebuie să-ți descrie cariera de la cap la coadă
 4. Armonizează-ți secțiunea de abilități cu anunțul
 5. Consultă exemplul nostru de CV de marinar pentru mai multe idei privind crearea unui aspect și a unui design excelente.
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.4
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.700.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.700.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 720.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 580.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 550.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 33.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 510.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 350.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 930.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 69.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri