1. Exemple de CV
 2. Șofer camion
Scris de Karl KahlerKarl Kahler

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Șofer camion

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Șofer camion și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.9
Evaluare medie
21 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Șofer camion
Editează acest CV

Exemplu de profil profesional pentru CV-ul de șofer de camion: cu ochii pe șosea

Fiecare CV are nevoie și de un profil (numit adesea și secțiunea „Despre mine”), în care candidații se descriu cu propriile lor cuvinte. Folosește-l ca o „prezentare-fulger” pentru potențialii angajatori, în care să-ți promovezi imaginea profesională în 30-45 de secunde în fața unui străin. Aici vei folosi un limbaj care inspiră încredere și ambiție și îți vei descrie calificările și aptitudinile. Profilul va fi o descriere bine cizelată a tuturor motivelor pentru care ai fi un angajat de excepție. Nu trebuie să folosești neapărat fraze complete – poți omite cuvinte precum „Sunt” sau „Am”. 

ATS: filtrul automat de CV-uri 

Mulți recrutori din ziua de azi folosesc un sistem de triere-procesare a candidaților (ATS). Înainte ca CV-urile să ajungă la angajator, un program software le analizează și caută cuvintele-cheie incluse de angajator, cuvinte care vor reflecta abilitățile esențiale cerute. CV-urile care trec testul ATS au undă verde pentru a fi analizate de recrutori; cele care nu sunt acceptate pot fi date uitării chiar înainte să fie citite de un om. Dacă vrei să convingi robotul, trebuie să te documentezi. Studiază-l pe angajatorul vizat, citește cu atenție datele de pe site-ul lui și uită-te și la fișa postului dorit. Dacă acolo scrie, de exemplu, că ar căuta „șoferi de camion de cursă lungă” și exact cu asta te ocupi, ar trebui probabil să treci și tu cuvintele „cursă lungă” în CV.

Exemplu de profil adaptabil

Șofer serios și competent cu permis din categoria CE și peste 13 ani de experiență în transportul și livrarea mărfurilor pe întregul teritoriu al României. Specializat în navigare și adaptarea activă la condițiile din trafic pentru a asigura o deplasare cursivă și furnizarea la timp a comenzilor. Conduita preventivă și respectul pentru ceilalți participanți la trafic stau la baza unui istoric cu zero accidente și conformitatea cu normele din domeniu. Relațiile pozitive cu clienții au favorizat obținerea de recomandări pentru depășirea așteptărilor. Conștiinciozitate și competențe în mentenanța și îngrijirea adecvată a vehiculului.

S-a copiat!

Exemplu de istoric profesional pentru CV: un drum virajat

Dacă ai un istoric lung și consistent în domeniul conducerii de TIR-uri, deja ai un avantaj imens. Însă, chiar și dacă ai o experiență profesională mai străvezie, există soluții și pentru tine. Așa cum ți-am mai recomandat, trece locurile de muncă relevante în ordine inversă cronologic, cu numele companiei, sediul său și intervalul în care ai lucrat acolo. Apoi, la fiecare angajator, laudă-te puțin cu realizările tale excelente. Descrie-ți reperele din carieră cu verbe de acțiune percutante și oferă cât mai multe detalii posibil.

În general, șoferii de camion au jurnale clare cu toate livrările și numărul de kilometri parcurși la fiecare. Dacă este posibil, caută informațiile, fă un total și trece numărul în CV. Dacă poți spune câte livrări ai făcut, câți kilometri ai condus și câte tone de marfă ai livrat, cu atât mai bine. Datele concrete sunt mereu cea mai convingătoare parte din descrierea joburilor anterioare, mai ales dacă îți descriu realizările și reperele din carieră. Un avantaj ar fi și descrierea ariei geografice acoperite de tine (de ex. „de la Constanța la Budapesta”). Dacă nu ai fost niciodată implicat într-un accident sau nu ai primit amenzi, menționează și aceste aspecte. 

Exemplu de istoric profesional adaptabil

Șofer de camion, Globetrot Transport, Târgu Jiu
January 2013 — August 2019

 • Parcurgerea a 10.000 km pe lună
 • Menținerea unui jurnal de bord detaliat, care a fost utilizat ocazional la soluționarea disputelor privind facturile și un caz de furt
 • Rol solid de intermediar între depozit și clienți, cu disponibilitate constantă și acțiuni prompte care au garantat o relație de încredere reciprocă
 • Asistență de prim nivel pentru clienți și relații profesionale solide, factori cărora li s-a atribuit creșterea fidelizării clienților cu 18%
 • Istoric cu livrări anticipate care au dus la o creștere cu 12% a comenzilor
 • Efectuarea mentenanței de rutină asupra vehiculelor pentru prevenirea întreruperii activității sau accidentelor care ar fi cauzat daune fizice sau materiale

 

Șofer de camion, Speedrun, Târgu Jiu
November 2008 — November 2012

 • Efectuarea a 13 trasee în medie pe zi, cu monitorizare precisă a tuturor livrărilor
 • Livrarea a 79% din comenzi la timp și 18% înainte de ora stabilită, în raport cu alți colegi
 • Clienții mi-au acordat evaluări cu o medie de 96% în materie de satisfacție și încredere
 • Istoricul meu cu zero accidente a stat la baza obținerii a două premii și a implicării în crearea unui nou program de siguranță pentru companie
 • Fixarea atentă a tuturor mărfurilor transportate pentru a preveni daunele și completarea promptă a rapoartelor de risc pentru a preveni pericolele
 • Șapte distincții din partea conducerii pentru calitățile mele ca angajat prietenos, serios, punctual, care colaborează bine cu alți șoferi și colegi
S-a copiat!

Exemplu de educație pentru CV-ul de șofer de camion: la drum întins

Cariera de șofer de camion atrage prin libertatea oferită: poți să te apuci de muncă încă de tânăr, cu câteva luni de pregătire specializată. Poate ți s-a tot zis că trebuie să faci și tu o facultate, însă costurile educației superioare sunt tot mai mari și-n plus, să fim serioși: unii nu au nevoie de ea sau pur și simplu nu vor să facă și acest pas.

Candidații care au calificările necesare se pot apuca de muncă la doar câteva luni după ce au terminat școala și pot câștiga bani cu care să-și susțină familiile, să-și cumpere o mașină sau să facă un credit la un apartament. Noii angajați trec de regulă și printr-o perioadă de pregătire în teren, în care conduc camionul cu un supraveghetor alături. Astfel, se familiarizează cu tipul de camion pe care îl conduc și/sau cu materialul transportat. 

Secțiunea destinată educației din CV-urile de șoferi de camion va fi de obicei concisă și va conține școala sau liceul urmat, formarea ca șofer profesionist și obținerii permiselor de conducere. Trece-le în ordine invers cronologică.

Exemplu de educație în CV adaptabil 

Permis de conducere cat. CE, Școala de șoferi Alexos, Târgu Jiu
August 2008

S-a copiat!

Exemplu de abilități în CV: cu ambele mâini pe volan

CV-ul trebuie să conțină toate acele abilități importante datorită cărora ești un bun șofer de camion. Cum e și evident, șoferii de camion sunt profesioniști care conduc excelent și știu să aducă un vehicul de mare tonaj la destinație indiferent de condițiile din trafic. Trebuie să aibă un istoric excelent, să respecte regulile rutiere scrise și nescrise și să evite accidentele prin conducere defensivă. Trebuie să-și noteze totul în jurnalul de bord, să știe cum să-și planifice traseul și să comunice profesionist cu expeditorii și destinatarii. Uneori, trebuie să mai și încarce sau descarce mărfurile și au nevoie de suficientă rezistență și atenție pentru a rămâne vigilenți la volan mai multe ore la rând.

Exemplu de abilități adaptabile
 • Servicii clienți excelente
 • Istoric fără incidente
 • Punctualitate
 • Accent pe siguranță
 • Conducere defensivă
 • Manipularea încărcăturilor
S-a copiat!
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.9
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri