1. Exemple de CV
 2. Pompier
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Pompier

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Pompier și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.1
Evaluare medie
35 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Pompier
Editează acest CV

Cu se ocupă un pompier?

Pompierii formează acele echipaje de intervenție care apără alte persoane în situații de urgență, cum ar fi incendii, accidente auto și alte situații periculoase. Ei se ocupă de inspecții de prevenire, răspund la apeluri și gestionează diverse urgențe în care este necesară expertiza lor. Este esențial ca pompierii să aibă la zi cunoștințele de prim ajutor și stingere a incendiilor; astfel, sunt cât mai bine pregătiți în caz de urgență.

Cum se completează un CV de pompier

Un CV de pompier convingător trebuie să evidențieze pasiunea pentru serviciul public și să prezinte încredere. Comunitatea ta știe că o poți proteja, așa că devotamentul față de ea este esențial în CV-ul de pompier. Iată cele mai importante secțiuni pentru CV-ul tău, luate din mostra noastră de CV pentru pompieri:

 • antetul CV-ului;
 • profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
 • secțiunea cu istoricul profesional;
 • secțiunea cu abilități din CV;
 • secțiunea destinată educației.

CV-ul de pompier trebuie să demonstreze diverse calități care dovedesc capacitatea de a lucra activ în prevenirea și combaterea incendiilor, dar și în alte situații de urgență. Pompierii se specializează în reducerea daunelor și rănilor provocate de incendii: ei răspund la alarme, conduc autospeciale și operează echipamente de profil, combat și sting incendiile și salvează și resuscitează oamenii în situații de urgență. Este important ca pompierii să respecte politicile și procedurile de siguranță pentru ca efortul de salvare să dea rezultate maxime. Candidatul ideal lucrează bine în echipă și are un control excelent asupra propriilor emoții.

Alegerea celui mai bun format de CV pentru pompieri

Dacă ai mai văzut doar un singur format de CV până acum, să știi că nu ești singurul. Majoritatea dintre noi suntem la curent cu formatul cronologic invers de CV, care începe cu jobul actual sau mai recent și coboară în timp până ce ai trecut toată experiența relevantă. Aceasta este cea mai bună opțiune de format pentru pompierii de carieră care au lucrat în diverse departamente și doresc să evidențieze numeroșii lor ani de muncă. Acesta este formatul pe care îl vei găsi în mostra noastră de CV pentru pompieri.

Totuși, dacă vrei să-ți schimbi profesia sau candidezi pentru postul de pompier voluntar, îți recomandăm să te gândești la un format de CV mixt. Acesta începe cu o secțiune de „Experiență” care subliniază abilitățile, formarea sau domeniile de specialitate relevante legate de stingerea incendiilor. În continuare, poți trece o rubrică de istoric profesional mai scurtă, în care îți demonstrezi experiența în combaterea și stingerea incendiilor, sau activitățile dintr-un alt domeniu.

Exemplu de profil profesional

Profilul tău (rubrica „Despre mine”) este unul dintre puținele locuri din CV în care te adresezi direct comandantului sau persoanei care se ocupă de recrutări. Aici îți vei evidenția cele mai mari realizări și atribute, păstrând totodată detaliile pentru mai târziu. Nu uita să folosești cât mai multe verbe de acțiune percutante și detalii profesionale specifice. Pompierii au enorma responsabilitate de a proteja publicul, deci este important ca CV-ul să te prezinte în cea mai bună lumină posibil. 

Pe scurt, încearcă să te descrii pe tine și conduita ta profesională în profil. Nu uita să treci aici și orice stagiu sau certificări relevante. Dacă vrei mai multe informații, consultă acest text din exemplul nostru de CV pentru pompieri.

Exemplu de CV adaptabil pentru profil 

Pompier dedicat profesiei și siguranței publice, cu peste cinci ani de experiență în prevenirea și stingerea incendiilor. Contribui cu un fond amplu de cunoștințe privind normativele de securitate la incendii și procedurile de intervenție. Experiență în îngrijirea victimelor, atât în incendii, cât și în accidente auto și alte situații de mare risc. Specializat în evaluarea exactă a situațiilor pe baza cunoștințelor și experienței și demararea unui plan logic de intervenție. Motivat, atent și calculat, mă angajez mereu în intervenții punând viața oamenilor pe primul loc.

S-a copiat!

O mostră de istoric profesional pentru pompieri

Secțiunea cu istoricul profesional din CV-ul de pompier este locul ideal în care poți dovedi că ai abilitățile și experiența necesare pentru succesul în această funcție. Precizează toate posturile relevante din domeniu sau cele în care ai avut sarcini transferabile și/sau abilitățile necesare pentru postul de pompier. Dă greutate fiecărui punct și descrie-ți obligațiile cu verbe de acțiune, cifre, date concrete și statistici.

Exemplu de CV adaptabil cu istoric profesional 

Pompier la SMURD, Constanța Ianuarie 
2016 — Octombrie 2023

 • Desfășurarea intervențiilor de urgență în situații multiple
 • Înregistrarea datelor și înaintarea proceselor-verbale de intervenție
 • Comunicare eficientă cu colegii, societatea civilă și autoritățile pentru siguranța tuturor persoanelor implicate în incidente sau aflate în apropierea lor
 • Descarcerarea victimelor accidentelor rutiere
 • Acordarea de prim-ajutor, reanimarea și salvarea persoanelor aflate în pericol de moarte

 

Subofițer operativ principal la Brigada de Pompieri „Dobrogea”, Constanța 
Septembrie 2011 — Decembrie 2015

 • Îndeplinirea obligațiilor de prevenire și stingere a incendiilor în toate situațiile care le impun
 • Deplasarea la locul intervenției și aplicarea normelor de siguranță
 • Exercitarea unui raționament corect și a gândirii analitice în situații de urgență
 • Aplicarea de tactici și tehnici corecte, atacarea focarelor de ardere, protecția căilor de acces și salvarea persoanelor
 • Răcirea materialelor combustibile periculoase, identificarea și lichidarea focarelor ascunse
 • Colaborarea eficientă cu colegii pentru a deservi interesul public
 • Ghidarea și instruirea pompierilor debutanți și supravegherea lor la intervenție
S-a copiat!

Secțiunea destinată educației în CV-ul de pompier

Pompierii trebuie să aibă cel puțin o diplomă de bacalaureat sau una echivalentă – bineînțeles, locul potrivit pentru aceste diplome va fi secțiunea de educație. Dacă ai o diplomă de licență sau una superioară, poți omite să mai treci și liceul în CV. Tot în secțiunea educației poți menționa orice certificare sau formare absolvită pentru postul de pompier. Pregătirea de paramedic/ambulanțier îți va crește substanțial șansele de angajare – nu uita să o treci aici. 

Exemplu de CV adaptabil pentru secțiunea cu educație

Centrul de Formare și Pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență, ISU Dobrogea, Constanța Octombrie 2015

Certificat de absolvire studii postliceale, Scoala de Subofițeri Pompieri „Pavel Zăgănescu”, Boldeşti 
Septembrie 2009 — Iunie 2011 

Diplomă de absolvent, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc 
Septembrie 2005 — Iunie 2009

S-a copiat!

Exemplu de secțiune cu abilități

Abilitățile tale sunt atuurile tale de bază ca pompier, iar secțiunea de abilități este locul în care poți impresiona cu ele. Această secțiune este ideală pentru abilitățile care pot fi descrise în doar câteva cuvinte. Dacă vrei să fii văzut ca un bun candidat, trebuie să arăți că ești o persoană muncitoare și aptă fizic, cu un raționament excelent și devotament față de misiunea ta. Include o paletă de abilități tehnice și non-tehnice, așa cum vei vedea în exemplul nostru de CV pentru pompieri de mai jos.

Exemplu de CV adaptabil pentru secțiunea cu abilități
 • Gândire critică
 • Coordonare cu echipa Intervenții de urgență
 • Descarcerare și resuscitare
 • Expertiză incendiu
S-a copiat!
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.1
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri