1. Exemple de CV
 2. Agenți de securitate
Scris de Rolf BaxRolf Bax

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Agenți de securitate

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Agenți de securitate și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.2
Evaluare medie
55 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Agenți de securitate
Editează acest CV

Agenții de securitate joacă un rol vital când vine vorba de protejarea bunurilor și siguranței populației sau companiilor. Ei nu se ocupă doar de patrulări și verificări ale perimetrului, ci de multe ori sunt chiar și imaginea unei instituții, deoarece sunt prima persoană cu care vizitatorii intră în contact. În domeniu se fac mereu angajări, așa că de ce ar conta un CV de agent securitate bine redactat?

Fiindcă mulți recrutori nu se așteaptă probabil să depui prea mari eforturi când creezi acest document. Însă, cu modelele de pe cvapp.ro, vei putea să te prezinți ca profesionist desăvârșit, care are grijă și de imaginea proprie, dar și de cea a angajatorului pe care îl reprezintă.

Cum se face un CV de agent securitate?

Structura CV-ului de agent securitate este aceeași pe care o vei găsi și în multe alte CV-uri din diferite domenii. Iată ce conține ea:

 • antetul;
 • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Cum vei da substanță acestei structuri? Mai exact, ce trucuri ai putea folosi în așa fel încât recrutorul să nu pună direct CV-ul în sertar și să uite de el?

 1. Ortografia și gramatica sunt importante. Citește și iar citește ca să nu-ți scape vreo greșeală și cere-i și unui prieten să arunce o privire.
 2. Citește anunțul și încearcă să urmezi (fără să imiți) exprimările și cuvintele-cheie de acolo. De exemplu, dacă se cere „seriozitate”, tu vei arăta cât de „responsabil” și cât de „dedicat” ești profesiei tale.
 3. În directă legătură cu punctul de mai sus, exprimă-te dinamic, cu cuvinte care să arate acțiuni (de ex. „patrularea”, „securizarea”, etc. „monitorizarea” etc.).
 4. Ai grijă la design, documentul trebuie să fie cât mai atractiv. Orice format ai folosi, evită pe cât posibil clasicul Europass.

Alegerea formatului potrivit într-un CV de agent securitate

Nouă din zece candidați la un loc de muncă folosesc formatul invers cronologic când scriu CV-ul, începând cu ultimul job sau cel actual și terminând cu cel mai îndepărtat (dar fără a depăși 10-12 ani). E formatul ideal și în cazul agenților de securitate, asta dacă nu ai avut o experiență profesională în mai multe domenii fără legătură între ele, caz în care vei folosi formatul mixt/hibrid sau pe cel funcțional.

Trece-ți datele de contact

Dacă vrei să fii angajat, trebuie să fii și ușor de găsit. De aceea, îți vei trece datele de contact într-un antet clar și elegant, în partea de sus a CV-ului de agent securitate. El nu are doar un rol decorativ, ci și unul practic, deoarece îi va da angajatorului cele mai importante informații despre tine. Iată ce vei trece aici:

 • Numele complet și funcția: prenumele și numele, plus denumirea postului căutat.
 • Adresă de e-mail profesională: cât mai lizibilă și convențională ([email protected], de exemplu).
 • Număr de telefon: de preferat numărul de mobil, la care poți fi mereu găsit.
 • Adresă fizică: adresa de domiciliu, nu cea din actul de identitate.
Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Majoritatea recrutorilor acordă doar câteva secunde fiecărui CV, iar primul lucru pe care îl vor vedea este profilul tău (numit de unii secțiunea „Despre mine”). Este extrem de important să impresionezi încă de când ochii lor fac contact cu documentul, fiindcă, dacă ceva nu le surâde (designul, scrisul etc.), vor trece imediat la CV-ul altui agent de securitate – sunt oameni ocupați! Profilul e șansa ta de a te prezenta viitorului angajator cu propriile cuvinte, arătând acele calificări și abilități care te recomandă.

Nu prea ai ce să schimbi în istoricul profesional și educație, care vorbesc de un traseu concret din trecut, însă în profil ai flexibilitatea de a arăta calitățile pe care tu le ai și pe care angajatorii le caută. Aici e „consemnul” tău particular, în care poți fi încrezător și hotărât, fără să pari arogant sau lăudăros. Pune-te în locul angajatorului și descrie-te drept candidatul pe care îl caută.

Nu uita că aici nu e nevoie de fraze complete. E clar că vorbești despre tine, așa că eviți formulări de tipul „eu sunt/am făcut X și Y”. Vei găsi mai multă inspirație în exemplul de profil profesional de mai jos.

Exemplu adaptabil de profil 

Agent de securitate certificat și dedicat protecției publice, cu palmares și rezultate dovedite de prevenire a infracțiunilor și neutralizare a pericolelor. Experimentat în patrularea și monitorizarea perimetrelor extinse.

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de agent securitate: raportul complet

Acum, urmează piesa de rezistență. La fiecare intrare din listă, trece numele angajatorului, localitatea și perioada în care ai fost agent de pază. Apoi, vorbește despre activitatea ta. Uite un principiu simplu: trece trei sau patru puncte pentru joburile importante și două sau trei (sau chiar unul singur) pentru cele mai puțin importante. Folosește cuvinte de impact și evită utilizarea unor expresii precum „am fost responsabil de” – descrie ce ai făcut în realitate și folosește cifre pe cât posibil.

Oricum ar fi, o regulă de aur în redactarea CV-ului pentru agenți de securitate sau pentru orice alt job este să-ți transformi sarcinile în realizări care să impresioneze. Observi diferența mai jos?

Sarcini:

 • Patrularea magazinului
 • Instruirea colegilor, ședințe în echipă
 • Supraveghere prin cameră video

Realizări:

 • Patrularea unui perimetru de 1.000 m2 și analiza filmărilor CCTV pentru descurajarea tentativelor de furt și aplicarea eficientă a normelor angajatorului
 • Instruirea a 5 agenți de securitate și organizarea de ședințe săptămânale pentru a discuta potențiale probleme de securitate
 • Monitorizarea unui sistem complex format din 300 de camere video pentru identificarea riscurilor

Poți merge și mai departe: „Am dejucat două tentative de intrare prin efracție în trei ani, care au condus la arestări și condamnări” sau „Am identificat numeroase pericole de siguranță/incendiu și am contribuit la eliminarea lor”. Observi cum impactul este mult mai mare decât dacă ai scrie „Am fost responsabil pentru securitatea zonei”?

Exemplul de istoric profesional pentru CV-ul de agent securitate de mai jos este grăitor în acest sens.

Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Agent securitate la Soteria Guard, București
Octombrie 2020 — Prezent

 • Primirea vizitatorilor complexului CityVerse cu o atitudine prietenoasă și amabilă
 • Patrule în patru zone specifice pe un perimetru de 1.000 mp pentru a elimina pericolele de vandalism sau furt înaintea încheierii turei
 • Monitorizarea filmărilor video în circuit închis de la 200 de camere pentru a preveni activitatea infracțională
 • Raportarea rapidă a alarmelor și incidentelor către agenție

 

Agent securitate la TKF Security, București
Noiembrie 2016 — Octombrie 2020

 • Patrule auto și pedestre într-un complex locativ de 10.000 mp, de 5 ori pe tură
 • Descurajarea și prevenirea a 6 tentative de furt
 • Instruirea a 5 colegi nou angajați și organizarea de ședințe săptămânale de informare
 • Oferirea de îndrumări și ghidare pentru peste 300 de vizitatori pe săptămână
 • Identificarea celor care au accesat complexul și monitorizarea cazurilor suspecte
S-a copiat!

Cum se face un CV de agent securitate fără experiență

Dacă nu ai experiență ca paznic, analizează-ți atent istoricul profesional și caută abilități dobândite care ar putea fi relevante. Ele se numesc „abilități transferabile”. Ai mai lucrat în locuri unde a fost nevoie de o interacțiune politicoasă și profesionistă cu publicul? Ai mai lucrat poate în schimbul de noapte? Gândește-te puțin și pune creativ în lumină experiența pe care ai acumulat-o la fiecare loc de muncă pe care l-ai avut.

Dacă experiența ta profesională tinde spre zero (poate pentru că tocmai ai absolvit liceul), poți să muți istoricul profesional în partea de jos a CV-ului sau să îl elimini complet și în schimb să pui la loc de cinste profilul personal, educația și abilitățile.

Punctează abilitățile care te recomandă ca agent securitate

Să recunoaștem, majoritatea celor care angajează agenți de securitate nu vor oameni cu diplomă la Drept, ci candidați care bifează anumite abilități dintr-o listă. De aceea, secțiunea de abilități din CV este extrem de importantă. 

Poate cea mai importantă trăsătură a unui bun agent de pază este moralitatea lui. Multe companii de pază și protecție știu că profesia mai atrage și persoane dubioase, așa că ai putea folosi cuvinte precum „Etică profesională, „Integritate” sau „Respect pentru lege”. Oricum ar fi, trebuie să arăți că ești demn de încredere.

Abilități
 • Integritate și onestitate
 • Etică profesională
 • Atenție la detalii
 • Rezistență fizică
 • Profesionalism
S-a copiat!

Trece abilitățile în CV și ai grijă să le reflecți în istoricul profesional.

 1. Profesionalism/etică profesională: vorbește despre importanța obiectivului și despre valorile pe care tu le-ai păzit cu sfințenie.
 2. Atenție la detalii: vorbește despre câte filmări de la câte camere a trebuit să studiezi, eventual menționând și o situație în care ce ai observat a dus la prevenirea sau rezolvarea unei situații de criză.
 3. Rezistență fizică/mintală: manifestată prin numărul de patrule, orele lucrate, anvergura obiectivului pe care l-ai păzit/parcurs.

Prezintă-ți educația și certificările relevante ca agent securitate

În cele mai multe cazuri, vei avea nevoie doar de o diplomă de liceu dacă vrei să te angajezi ca agent de pază (sau să fii absolvent de învățământ general). Totuși, calificările de la un centru de formare profesională pot fi un mare avantaj dacă vrei un post mai bun și un salariu mai competitiv. Poți să le treci într-o secțiune specială intitulată „Cursuri”. Mai jos vei găsi un exemplu.

Exemplu de educație și certificări adaptabil

Diplomă de bacalaureat, Liceul Tehnologic „Sfântul Pantelimon”, București
Septembrie 2010 — Iunie 2016

Curs de calificare „Agent securitate”, Omega Academy
Septembrie 2016 — Noiembrie 2016

S-a copiat!

Designul CV-ului de agent securitate: alege modelul potrivit

CV-urile agenților de securitate trebuie să fie ca o uniformă: curate, îngrijite și fără ornamente inutile. Culorile țipătoare, fonturile stranii și orice abateri străine de subiect îți vor scoate CV-ul în evidență, dar nu în sensul bun al cuvântului. Menține aspectul profesionist și fii cât mai concis posibil, fără a depăși o pagină și fără a înghesui cât mai mult text într-un singur paragraf.

Nu în ultimul rând, nu trimite CV-ul în alt format decât PDF, s-ar putea să fie compromis de alte editoare de text sau să nu se deschidă. Dacă vrei să mergi la sigur, îți recomandăm modelele de CV de pe site-ul nostru.

Exemplu de CV agent securitate în format textual simplu

Profil

Agent de securitate certificat și dedicat protecției publice, cu palmares și rezultate dovedite de prevenire a infracțiunilor și neutralizare a pericolelor. Experimentat în patrularea și monitorizarea perimetrelor extinse.

Istoric profesional

Agent securitate la Soteria Guard, București
Octombrie 2020 — Prezent

 • Primirea vizitatorilor complexului CityVerse cu o atitudine prietenoasă și amabilă
 • Patrule în patru zone specifice pe un perimetru de 1.000 mp pentru a elimina pericolele de vandalism sau furt înaintea încheierii turei
 • Monitorizarea filmărilor video în circuit închis de la 200 de camere pentru a preveni activitatea infracțională
 • Raportarea rapidă a alarmelor și incidentelor către agenție

 

Agent securitate la TKF Security, București
Noiembrie 2016 — Octombrie 2020

 • Patrule auto și pedestre într-un complex locativ de 10.000 mp, de 5 ori pe tură
 • Descurajarea și prevenirea a 6 tentative de furt
 • Instruirea a 5 colegi nou angajați și organizarea de ședințe săptămânale de informare
 • Oferirea de îndrumări și ghidare pentru peste 300 de vizitatori pe săptămână
 • Identificarea celor care au accesat complexul și monitorizarea cazurilor suspecte

 

Educație

Diplomă de bacalaureat, Liceul Tehnologic „Sfântul Pantelimon”, București
Septembrie 2010 — Iunie 2016

Curs de calificare „Agent securitate”, Omega Academy
Septembrie 2016 — Noiembrie 2016

Abilități

 • Onestitate și integritate
 • Etică profesională
 • Acordarea primului ajutor
 • Negociere și comunicare
 • Aplanarea conflictelor
S-a copiat!

În cariera ta, trebuie să ai atitudinea potrivită și să știi să te impui, dar și să comunici corect. Creatorul online de CV-uri de pe site-ul nostru te ajută să te prezinți în cea mai bună lumină posibil.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.2
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 750.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 570.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 4.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 82.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri