1. Exemple
 2. Dentiști
Scris de Paul DruryPaul Drury

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Dentiști

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Dentiști și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Dentiști din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
5.0
Evaluare medie
60 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Dentiști
Editează această scrisoare de intenție

Formatul optim al unei scrisori de intenție pentru dentiști

În munca lor, dentiștii urmează un proces bine definit, unde originalitatea poate avea mai degrabă un efect negativ, așa că și scrisoarea de intenție pentru dentiști trebuie să fie la fel de clar structurată. O scrisoare plină de divagații și înflorituri nu va lăsa o impresie prea bună.

Formatul scrisorii de intenție pentru dentiști trebuie să cuprindă aceste secțiuni:

 • Antetul scrisorii de intenție
 • Formula de salut
 • Introducerea scrisorii de intenție
 • Paragrafele centrale (cuprinsul scrisorii)
 • Paragraful final al scrisorii de intenție (încheierea și formula finală)

Fiecare secțiune a scrisorii de intenție conține anumite tipuri de mesaje, iar începutul și finalul scrisorii de intenție sunt și ele dictate de un anumit format și stil. Poți include realizările în textul scrisorii sau poți plasa o listă cu buline și cuvinte de acțiune incisive la început. 

Ghidul nostru de redactare a unei scrisori de intenție oferă sfaturi mai aprofundate și linkuri către diverse articole utile pe subiect, însă acest ghid va analiza specificul unui exemplu de scrisoare de intenție pentru dentiști. Citește fișa postului și raportează-te la ea pentru a scrie o scrisoare de intenție cât mai convingătoare.

Sfat profesionist

Trebuie să înțelegi intervențiile stomatologice tipice de care te vei ocupa.

Fișa postului de dentist va sublinia adesea procedurile obișnuite la care vor fi supuși pacienții. Poate că experiența ta va fi puțin diferită de ceea ce se cere, însă trebuie să te axezi pe istoricul tău în aceste arii specifice. Ai putea și să suni rapid la cabinetul stomatologic și să afli mai multe despre pacienții săi. Odată ce te-ai înarmat cu astfel de informații utile, îți este mai ușor să-ți adaptezi corect candidatura.

Această mostră de scrisoare de intenție pentru dentiști se poate adapta la specificul postului tău:

Exemplu de scrisoare de intenție adaptabilă

Stimată doamnă Barta,

În cei cinci ani de carieră, am învățat multe despre psihologia tinerilor de la cei peste 120 de pacienți ortodontici adolescenți tratați în fiecare lună. Am lucrat alături de ei și am văzut împreună cum le poate schimba viața tratamentul și cum pot avea zâmbetul perfect.

La angajatorul actual, sunt managerul unui cabinet stomatologic cu o cifră de afaceri anuală de peste 3 milioane de euro și am responsabilitate deplină asupra tuturor procedurilor ortodontice. Am un rol activ în îndrumarea și instruirea rezidenților și am contribuit la cariera a peste 15 stomatologi care și-au înființat propriul cabinet sau au obținut funcții superioare la alți angajatori.

Dat fiind fluxul continuu de specialiști tineri care au parcurs cabinetul, am preluat răspunderea pentru peste 60% pacienți ortodontici adolescenți după ce trei colegi au plecat la alți angajatori. Mi-am instruit asistentul privind execuția unor proceduri mai complicate și am lucrat 14 ore în plus pe săptămână până am găsit personal înlocuitor. Cabinetul nostru a primit aprecieri din partea managementului pentru viteza sa de reacție. Am primit cinci distincții pentru activitatea protetică și am tratat personal peste 1.100 de cazuri complexe.

Vorbesc 4 limbi de circulație internațională și cunosc specificul pacienților din Cluj-Napoca. Știu că turismul dentar este un fenomen frecvent și știu și că pacienții se relaxează dacă le vorbesc în italiană sau franceză (mai ales copiii).

Mi-ar face plăcere să vă pot vizita cabinetul și să aflu mai multe despre provocările pe care doriți să le soluționați și modul în care aș putea aduce o contribuție pozitivă în echipa dvs.

Cu stimă,
Amanda Georgescu

S-a copiat!

Poate că mostra de scrisoare de intenție de mai sus nu reflectă exact experiența ta, însă ai putea să te întrebi dacă tonul și aspectul ei nu sunt totuși cele potrivite pentru situația ta. Trebuie să ai o exprimare profesionistă, să folosești jargon specific din stomatologie dacă situația îți permite și să îți imaginezi că acesta este punctul de plecare al unei conversații cu viitorul tău manager. 

Dacă ai nevoie de mai multă inspirație pentru redactarea scrisorilor de intenție, poți consulta și alte exemple de scrisori de intenție din domeniul medical:

 • Mostră scrisoare de intenție asistent medical
 • Mostră scrisoare de intenție farmacist
 • Mostră scrisoare de intenție tehnician laborator
 • Mostră scrisoare de intenție recepționer medical
 • Mostră scrisoare de intenție medic
 • Mostră scrisoare de intenție asistent stomatologic
 • Mostră scrisoare de intenție tehnician farmacist
 • Mostră scrisoare de intenție asistent farmacist
 • Mostră scrisoare de intenție asistent certificat
 • Mostră scrisoare de intenție medicină
 • Mostră scrisoare de intenție domeniul medical
 • Mostră scrisoare de intenție asistent medic
 • Mostră scrisoare de intenție asistent doctor
 • Mostră scrisoare de intenție veterinar
 • Mostră scrisoare de intenție asistent recoltare sânge

Antetul scrisorii de intenție

Așa cum ai văzut în exemplul de scrisoare de intenție, antetul scrisorii de intenție este poate primul lucru care îți atrage atenția. Prin natura creierului nostru, observăm secțiunile separate înainte de a începe un text mai mare. În acest caz, această particularitate neurologică este un avantaj.

Antetul scrisorii de intenție conține numele, e-mailul și telefonul candidatului stomatolog; când managerul cabinetului a „scanat” vizual secțiunea, acesta va bifa subconștient casetele care îl conving că trebuie să-l sune imediat pe candidat. Dacă scrisoarea de intenție nu conține aceste detalii, poate se va gândi că trebuie să le caute în CV. Permite-i să se concentreze pe mesajele importante din scrisoare, nu pe astfel de considerente banale.

Verifică și răsverifică aceste date de contact și asigură-te că e-mailul trimis nu este vreun șablon glumeț pe care îl trimiți prietenilor.

Sfat profesionist

Programele automate de triere a candidaților (ATS) îți vor scana informațiile din antetul scrisorii de intenție.

Procesul de recrutare este tot mai automatizat, iar programele de triere a candidaților procesează CV-urile și scrisorile de intenție în prima etapă eliminatorie a procesului de angajare. Ele îi preevaluează pe oameni pe baza cuvintelor-cheie și a conținutului din candidatură, însă și completează bazele de date cu informații de contact, de exemplu.

Include-le în antet sau vei risca o eliminare totală. Poate că nu te potrivești pentru postul respectiv, dar sigur vei vrea să fii luat(ă) în calcul pentru altele.

Formula de salut a scrisorii de intenție

O atitudine politicoasă și semiformală este esențială pentru orice dentist, așa că trebuie să te adresezi cum trebuie pacienților și colegilor. Dacă te asiguri că formula de salut este cea corectă, scrisoarea de intenție va reflecta acest aspect.

Exemplul de scrisoare de intenție include tipica variantă „Stimată doamnă Barta”, care va figura în majoritatea scrisorilor de intenție. Nu e greu să afli numele managerului cabinetului; trebuie doar să suni rapid la cabinet sau să îi vizitezi site-ul. Un nume scris greșit e dovada de lene supremă, iar perspectivele tale de angajare vor scădea drastic.

Dacă nu poți afla cui i te vei adresa (de exemplu, în candidaturile „speculative”), atunci, o opțiune posibilă este și „Stimată echipă a cabinetului TrueSmile”. Nu folosi rigidul și demodatul „În atenția celor interesați”, deoarece sună rece și indiferent.

Urmează exemplul de scrisoare de intenție și alege cea mai adecvată formulă prin care să începi în forță.

Sfat profesionist

Când îi spui cuiva pe nume, creierul său devine mai activ.

Când ai de citit cincizeci de scrisori de intenție, trebuie să simți că textul ți se adresează ție și numai ție. Altfel, de ce te-ai mai obosi să citești? Studiile arată că avem o activitate cerebrală mai intensă când ne auzim (sau ne citim numele), așa că vei avea numai de câștigat dacă îi spui responsabilului de angajări pe nume. Deși putem presupune că majoritatea candidaților se vor descurca aici, ar fi bine să subliniem că, dacă ai scris numele greșit, acea activitate cerebrală va fi intensă, însă nu într-o direcție care să te favorizeze.

Exemplu de formulă de salut din scrisoarea de intenție adaptabilă

Stimată doamnă Barta,

S-a copiat!

Introducerea scrisorii de intenție

După ce ai terminat cu elementele de bază, o scurtă privire la exemplul de scrisoare de intenție îți va arăta că introducerea scrisorii de intenție este locul în care te diferențiezi de colegii tăi. Ce va impresiona cel mai mult în candidatura ta? Va fi oare capacitatea de a-ți impresiona pacienții? Reușita tratamentelor de ortodonție la adolescenții din zonă? Posibilitatea de a colabora și dezvolta stomatologia „la 4 mâini”?

Trebuie să dai o atenție deosebită cerințelor din fișa postului în paragraful introductiv, însă ai totuși libertatea de a pune în luptă artileria grea. Prin ce ai putea convinge managerul de cabinet să citească în continuare? 

Introducerea din mostra de scrisoare de intenție simplă de mai sus îți oferă câteva idei:

„În cei cinci ani de carieră, am învățat multe despre psihologia tinerilor de la cei peste 120 de pacienți ortodontici adolescenți tratați în fiecare lună. Am lucrat alături de ei și am stabilit împreună cum tratamentul le poate schimba viața și cum le pot oferi zâmbetul perfect. 

Ce date convingătoare, realizări unice sau perspective personale ai putea comunica? Oferă o senzație de anvergură, compară-te cu alți colegi stomatologi și arată că ai o experiență de mare calibru, spunându-i viitorului șef cât timp ai petrecut lângă bine-cunoscutul scaun din cabinet. În mostra de scrisoare de intenție, vei observa anumite cifre în text care cuantifică realizările.

O scrisoare de intenție nu este o simplă înșiruire de obligații sau responsabilități, ci o colecție de „începuturi de poveste” care speri că îți vor găsi o continuare la interviu. Când incluzi și cifre, devii unic și îl faci pe responsabilul de angajări să se gândească: „Oare cum a reușit?”.

Ce scop are introducerea scrisorii de intenție, prin urmare? Aici alegi o relatare din domeniu prin care îți vei modela și restul candidaturii. Convinge-l pe responsabilul de angajări să vrea să afle mai multe și să citească în continuare.

Sfat profesionist

Alege un aspect similar pentru CV și scrisoarea de intențieCând alegi unul dintre modelele de scrisoare de intenție din colecția CVapp.ro, ai și opțiunea de a alege un model de CV asortat. Dacă și ambele documente se completează reciproc în materie de conținut și au un aspect similar, candidatura ta va părea mai elegantă. Scopul este ca responsabilul de angajări să-ți țină minte designul CV-ului și să-și spună: „A, da, scrisoarea aceea de intenție e a Ioanei.”

Exemplu de introducere din scrisoarea de intenție adaptabilă

În cei cinci ani de carieră, am învățat multe despre psihologia tinerilor de la cei peste 120 de pacienți ortodontici adolescenți tratați în fiecare lună. Am lucrat alături de ei și am văzut împreună cum le poate schimba viața tratamentul și cum pot avea zâmbetul perfect.

S-a copiat!

Conținutul (cuprinsul) scrisorii de intenție

Limbajul folosit în cuprinsul unei scrisori de intenție pentru stomatologi trebuie să pară desprins dintr-o revistă medicală. Trebuie să folosești terminologia pe care ai folosi-o cu colegii lângă un pacient și să discuți despre diverse situații pe care le întrevezi la viitorul tău job.

Pune-te în locul unui manager medical și gândește-te ce întrebări îi trec prin minte când angajează un nou stomatolog. Va putea face față volumului de pacienți? Câtă experiență are în intervențiile maxilofaciale și care este profilul pacienților tratați de obicei? Va lucra „la patru mâini” și cum își va gestiona echipa? Ce ar putea spune pacienții despre felul în care îi tratează? 

Sunt doar câteva exemple, însă, dacă managerul nu observă răspunsuri la aceste întrebări principale în cuprinsul scrisorii de intenție și CV-ului, vor persista îndoieli asupra procesului de selecție. Nu poți să acoperi toate eventualele cerințe, însă încearcă măcar să le anticipezi cât mai bine. Când cineva s-a ocupat cu multă migală de un text, efortul e imediat sesizabil.

Descrie-ți realizările, nu-ți înșirui monoton toate responsabilitățile. Majoritatea candidaților cred că, dacă reproduc papagalicește fișa postului, vor demonstra cât de potriviți sunt ei, însă e doar o cale sigură de a te pierde în mediocritatea mulțimii. Cu cât spui o „poveste” cât mai specifică, cu atât vei fi și mai ușor de ținut minte. Nu trebuie să spui întreaga poveste, ci doar câteva părți care trezesc curiozitatea și deschid drumul către interviu.

Tehnica STAR este o metodă eficientă de a-ți valorifica cât mai bine porțiunea centrală a scrisorii de intenție. Trebuie să explici Situația și Tema (sarcina) pe care o aveai, prezentând Acțiunea întreprinsă și Rezultatul obținut. Iată un exemplu relevant din mostra noastră de scrisoare de intenție:

„Am preluat răspunderea pentru peste 60% dintre pacienții ortodontici adolescenți după ce doi colegi au plecat unul după altul la alți angajatori. Mi-am instruit asistentul privind execuția unor proceduri mai complicate și am lucrat 14 ore pe săptămână până am găsit personal înlocuitor. Cabinetul nostru a primit aprecieri din partea managementului pentru viteza sa de reacție.”

În partea centrală a scrisorii de intenție, te vei concentra pe felul în care ai schimbat ceva.

Ce scop are cuprinsul scrisorii de intenție? Va răspunde la câteva întrebări: cum vei schimba în bine cabinetul stomatologic? Care dintre relatările din cariera ta va fi cea mai relevantă?

Sfat profesionist

Verbele de acțiune îți pot face scrisoarea de intenție să se remarce din vraful de candidaturi.

Poate că ai la tine niște experiențe uimitoare, însă, dacă nu le cizelezi cu cuvintele potrivite, riști ca responsabilul de angajări să se „deconecteze” mintal și să nu le aprecieze la adevărata valoare. 

Exemplu de cuprins scrisoare de intenție adaptabilă

La angajatorul actual, sunt managerul unui cabinet stomatologic cu o cifră de afaceri anuală de peste 3 milioane de euro și am responsabilitate deplină asupra tuturor procedurilor ortodontice. Am un rol activ în îndrumarea și instruirea rezidenților și am contribuit la cariera a peste 15 stomatologi care și-au înființat propriul cabinet sau au obținut funcții superioare la alți angajatori.

Dat fiind fluxul continuu de specialiști tineri care au parcurs cabinetul, am preluat răspunderea pentru peste 60% pacienți ortodontici adolescenți după ce trei colegi au plecat la alți angajatori. Mi-am instruit asistentul privind execuția unor proceduri mai complicate și am lucrat 14 ore în plus pe săptămână până am găsit personal înlocuitor. Cabinetul nostru a primit aprecieri din partea managementului pentru viteza sa de reacție. Am primit cinci distincții pentru activitatea protetică și am tratat personal peste 1.100 de cazuri complexe.

Vorbesc 4 limbi de circulație internațională și cunosc specificul pacienților din Cluj-Napoca. Știu că turismul dentar este un fenomen frecvent și știu și că pacienții se relaxează dacă le vorbesc în italiană sau franceză (mai ales copiii).

S-a copiat!

Finalul scrisorii de intenție pentru dentiști ( încheierea și formula de final)

Sunt multe feluri de a încheia scrisoarea de intenție într-o notă elegantă, însă, în cazul dentiștilor, trebuie să accentuezi senzația de profesionalism și talent. Ai încredere în cele comunicate și asumă-ți curajul de a cere oportunitatea unui interviu.

Deoarece scrisoarea de intenție are o dimensiune personală, când arăți felul în care îți tratezi colegii și pacienții, vei crea o atmosferă mai caldă care poate continua și la primul interviu. Dacă îl faci pe managerul medical să simtă ceva când îți citește cuvintele, impactul e mult mai mare ca atunci când doar enumeri niște date aride despre cariera ta.

„Cu stimă” sau „Cu respect” sunt formulele standard de încheiere ale unei scrisori de intenție și nu e nevoie să te abați de la aceste variante mai convenționale.

Scopul acestei secțiuni: încheie-ți scrisoarea de intenție într-o notă încrezătoare, solicită un interviu și lasă-i viitorului șef o ultimă impresie pozitivă.

Sfat profesionist

Prezintă-te mereu drept cel mai bun candidat posibil

Când ezitările transpar din orice ai scris sau spus în timpul căutării unui loc de muncă, responsabilul de angajări se va întreba de ce să aibă încredere în tine, când nici tu n-ai. De aceea, va trebui să eviți subestimările, precum: „Sunt sigur că există și alți candidați mai bine calificați ca mine, însă eu voi depune mai multe eforturi ca ei.”

Mândrește-te cu realizările tale, scoate-le în evidență și nu te compara cu alții.

Exemplu de încheiere scrisoare de intenție adaptabilă

Mi-ar face plăcere să vă pot vizita cabinetul și să aflu mai multe despre provocările pe care doriți să le soluționați și modul în care aș putea aduce o contribuție pozitivă în echipa dvs.

Cu stimă,
Amanda Georgescu

S-a copiat!

 

Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 410.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 250.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 220.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 48.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.200 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 32.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 87.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 42.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 48.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 26.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 27.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 21.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 26.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 16.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 95.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri