1. Exemple
  2. Asistent medical
Scris de Karl KahlerKarl Kahler

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Asistent medical

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Asistent medical și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Asistent medical din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.1
Evaluare medie
20 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Asistent medical
Editează această scrisoare de intenție

Formatul optim pentru o scrisoare de intenție pentru asistenți medicali: structură și exemple

Antetul scrisorii de intenție

Probabil că cea mai mare greșeală pe care ai putea să o comiți când redactezi o scrisoare de intenție (sau chiar și un CV) ar fi să nu-ți treci și datele de contact la care ar putea să te contacteze angajatorul. Când o trimiți pe e-mail, probabil crezi că angajatorul ar putea pur și simplu să dea clic pe „Răspunde”. Însă, dacă e-mailul este redirecționat sau este tipărit pentru a fi văzut și de alți manageri, adresa de e-mail se va rătăci între zeci de alte adrese. Angajatorii trebuie să știe cum să dea de tine, altfel, ai putea rata o ocazie excelentă! 

Numele, numărul de telefon, adresa de e-mail (și poate și adresa poștală, dacă ți s-a cerut) trebuie să apară în partea de sus a scrisorii de intenție, numită și antet. Antetul nu trebuie să ofere doar acele date de contact esențiale, ci trebuie să aibă și un aspect atrăgător cu care să capteze atenția cititorului, cu o porțiune de spațiu liber prin care se detașează de rândurile cu text negru și simplu care urmează. În plus, multe anteturi reușite plasează numele la loc de cinste pe pagină, cu fontul cel mai mare, dând senzația de încredere și făcându-ți numele mai memorabil pentru angajatori.

Formula de salut a scrisorii de intenție

Aceasta este porțiunea care începe cu „Stimate/Stimată”. Cu mulți ani în urmă, toată lumea începea cu „Stimate domnule Ionescu:” (cu două puncte la final) sau, dacă destinatarul era necunoscut, „Stimate domn sau doamnă:” (totuși, trebuie să eviți demodatul și masculinizantul „Stimați domni”). E-mailul a schimbat substanțial formulele introductive și le-a făcut mai relaxate. Însă, ai grijă să nu folosești un ton prea familiar într-o scrisoare profesională adresată unor necunoscuți.

Introducerea scrisorii de intenție

„Vă scriu...” Stai așa! Toată lumea știe și că scrii, și de ce scrii. Dacă nu scriai, n-ar fi avut scrisoarea în față. Caută și elimină sintagma „Vă scriu” din toate scrisorile de intenție pe care le trimiți. Introducerea este absolut esențială: trebuie să demarezi în forță printr-o frază sinceră și îndrăzneață, prin care să identifici și jobul căutat, dar și să sugerezi din timp ce calificări ai.

Exemplu

Vă scriu pentru a-mi exprima interesul față de postul de asistent la Spitalul Terapeea. În cei șapte ani de carieră în neonatologie, am încercat mereu să învăț de la cei mai buni, iar acest spital este locul ideal pentru o astfel de inițiativă.

S-a copiat!

Cuprinsul scrisorii de intenție 

Aici treci la acțiune. Te-ai prezentat, ai spus cu ce te ocupi, iar acum, explici și de ce te pricepi așa de bine la meseria ta în două, maximum trei paragrafe. Trebuie și să-ți susții afirmațiile cu niște date concrete. Metoda STAR/CAR îți vine în ajutor. STAR vine de la „Situație, Temă, Acțiune, Rezultat”, iar CAR simplifică modelul în „Context, Acțiune, Rezultat”. 

Exemplu

După absolvirea studiilor de Asistență Medicală Generală ale Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și obținerea ALP, am lucrat ca AMG timp de patru ani. Apoi, am decis să urmez studiile de masterat în cadrul programului „Urmărirea nou-născutului cu risc”, absolvite acum trei ani. Am participat regulat la conferințele ICHSNM din Germania și la evenimentele Maternopedia din România, dar sunt conștientă că procesul de perfecționare își are locul mai ales în secția de neonatologie.

Experiența mea amplă în diverse medii, de la cel prenatal, la sala de nașteri și la asistența postpartum, mă ajută să stabilesc și să abordez cu acuratețe nevoile pacienților. Am colaborat cu obstetricieni la peste 150 de cazuri complexe și, deși sunt obișnuită cu scenariile de risc ridicat, sunt pregătită să învăț lucruri noi la Spitalul Terapeea. Consider că empatia mea și modul în care susțin drepturile și nevoile pacienților m-au ajutat să nu înregistrez niciun eveniment negativ în istoricul meu profesional. Știu cât de delicați sunt copiii și sunt motivată să fac tot posibilul ca ei să fie cât mai protejați sub supravegherea mea.

Educația este cealaltă latură a aducerii unui copil pe lume și le ofer mamelor cât mai multă consiliere privind nutriția, exercițiile, odihna și îngrijirile în general. Nouă luni de sarcină nu trec atât de repede, iar mamele au nevoie de multă atenție.

În profesia noastră, fiecare zi și fiecare pacient contează. Vă pot pune la dispoziție scrisorile de recomandare de la cadrele medicale cu care am colaborat în trecut, dar și evaluări de la părinți, care arată cum eforturile mele i-au ajutat să fie pregătiți și calmi la momentul nașterii.

S-a copiat!

Încheierea și formula finală a scrisorii de intenție

Încheierea trebuie să ofere un îndemn la acțiune, să spui că de-abia aștepți să fii contactat(ă), că ți-ar face plăcere să stabiliți o dată pentru interviu sau poate te oferi și să-ți suni cititorul săptămâna viitoare. Aici, trebuie să dai dovadă de hotărâre, încredere și incisivitate, fără note de aroganță sau impertinență. Încheie așa cum ai început – în forță – arătând clar că îți iei în serios candidatura și că trebuie ca angajatorul să te ia în serios drept candidat la postul de asistent medical.

Exemplu

V-aș fi recunoscătoare pentru ocazia de a vă cunoaște echipa de neonatologi și de a afla detalii despre activitatea din spitalul dumneavoastră. Îmi place profesia mea și vreau să fiu cea mai bună asistentă posibil.

Cu stimă, 

Andrada Gârbaci

S-a copiat!
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 380.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 220.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 54.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 45.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 49.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 6.600 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 30.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 82.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 2.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 39.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 54.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 45.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 26.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 25.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 4.600 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 14.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 85.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri