1. Exemple de CV
 2. Dezvoltator front-end
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Dezvoltator front-end

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Dezvoltator front-end și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.9
Evaluare medie
32 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Dezvoltator front-end
Editează acest CV

Ca dezvoltator front-end, te-ai obișnuit să îți prezinți munca în fața altora. Tu începi cursa către jobul ideal cu un avantaj, deoarece știi cum să le oferi experiențe excelente utilizatorilor. Acest exemplu de CV pentru dezvoltatorii front-end și ghidul care îl însoțește îți vor da idei prin care să-ți transformi avantajul într-un CV remarcabil.

Toate CV-urile reușite au un design atractiv, însă pledează convingător și în favoarea candidatului. S-ar putea totuși să nu fie așa de ușor să aplici un design echilibrat, nu unul care să sufoce mesajul. Câtă încredere în tine poți arăta că ai fără să dai senzația de aroganță? Aici îți vin în ajutor instrumentele și sfaturile experților. Dacă cercetezi suficient timp aspectele care atrag atenția recrutorilor, recompensa ta va fi dată tocmai de numărul de răspunsuri la mesajele tale. La urma urmei, scopul este să ajungi la interviu. Multitudinea de resurse de pe cvapp.ro, inclusiv exemplele noastre de CV, te pot ajuta să faci un pas în față.

În acest ghid de CV și în exemplul de CV pentru dezvoltatorii front-end, vei găsi informații despre următoarele subiecte:

 • Cu ce se ocupă un dezvoltator front-end?
 • Baza redactării unui CV front-end, plus recomandări și trucuri
 • Cel mai bun format pentru un CV de dezvoltator front-end
 • Sfaturi privind secțiunile de profil profesional, istoricul carierei, educație și abilități
 • Idei pentru crearea unui layout profesional și sfaturi suplimentare pentru design

Cu ce se ocupă un dezvoltator front-end?

Dezvoltatorii front-end programează toate elementele orientate spre utilizator de pe site-urile web, aplicațiile web și aplicațiile mobile. Ei interpretează nevoile companiei și ale clienților săi și creează aplicații web interactive și ușor de utilizat. Dezvoltatorii front-end trebuie să fie versați atât în limbaje de programare, cât și în tehnici de design.

Limbajele utilizate adesea de dezvoltatorii front-end sunt HTML, CSS și JavaScript. Acești dezvoltatori se ocupă de navigația, structura și butoanele cu care utilizatorii utilizează cu ușurință aplicațiile. De asemenea, se asigură că interfețele cu utilizatorii funcționează corect. 

Unii dezvoltatori front-end se ocupă de logica aplicațiilor web de pe partea clientului, cu JavaScript sau TypeScript și frameworkuri precum React sau Vue.

Piața și perspectivele de angajare a dezvoltatorilor front-end

Taberele de programare și alte metode de educație informatică au crescut numărul de dezvoltatori front-end pe piața muncii, însă nu ar trebui să te descurajeze acest aspect. Dacă ai abilitățile necesare, te așteaptă o mulțime de locuri de muncă.

Perspectivă statistică

Cât câștigă un dezvoltator front-end?

Persoanele cu o oarecare experiență în domeniu pot câștiga 1.800 de euro pe lună, potrivit Ziarului Financiar.

Dacă acumulezi experiență și ajungi la nivelul „senior”, această sumă crește la 3.000 de euro, iar cei mai bine plătiți angajați din domeniu câștigă și 4.500 de euro pe lună.

Cum se completează un CV de dezvoltator front-end

Cuvintele pe care le alegi în CV-ul de front-end developer cântăresc mult în balanța angajării, mai ales fiindcă sunt limitate. Însă, înainte de a te concentra asupra a ceea ce trebuie să spui, trebuie să știi și sintaxa potrivită.

Aici vei găsi informații generale despre completarea unui CV, însă, pe scurt, îți putem spune că el trebuie să trebuie să conțină următoarele elemente standard:

 • antetul CV-ului;
 • profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
 • secțiunea cu istoricul profesional;
 • secțiunea cu abilități din CV;
 • secțiunea destinată educației.
Sfat profesionist

Un cont pentru algoritmi

În calitate de dezvoltator front-end, știți că sintaxa este doar începutul. Poate ți se pare greu să creezi ceva unic dintr-un model standard, însă nu este cazul aici. Să știi că recrutorii vor detecta imediat un CV generic.  Prin urmare, trebuie să abordezi fiecare candidatură ca pe una nouă și să ai un CV de dezvoltator front-end care să comunice direct cu fiecare potențial angajator.

Algoritmii fac legea în universul online, iar candidaturile urmează și ele un tipar asemănător. Sistemul de sortare a candidaților (ATS) care îți va analiza candidatura scanează și triază CV-urile pe baza unor cuvinte-cheie și propoziții asociate anunțului de angajare. Îți vei crește șansele dacă folosești formulările și abilitățile exacte pe care știi că le caută potențialul angajator. Astfel mai ai un avantaj: le arăți recrutorilor din domeniul software că înțelegi postul și cerințele sale. -

Alegerea celui mai bun format de CV pentru dezvoltatorii front-end

Care este diferența dintre cadrul („frameworkul”, dacă vrei) CV-ului tău de dezvoltator front-end și formatul CV-ului? Cadrul este dat de componente, iar structura (formatul) este modul în care le prezinți. Multe CV-uri merg în ordine invers cronologică. Asta, fiindcă pe recrutori îi interesează trecutul recent, nu cel îndepărtat.

Metoda este recomandată în majoritatea cazurilor, dar s-ar putea ca tu să faci figură diferită. Trebuie să stabilești dacă poți include toate abilitățile tehnice în acest stil de CV. Dacă nu, poți lua în calcul elaborarea unui CV funcțional, care ia din spațiul istoricului profesional și îl transferă secțiunii de abilități. Dacă ești un dezvoltator debutant, poți merge pe un format hibrid.

Acum, să vedem ce trebuie să conțină CV-ul dezvoltatorului front-end.

Exemplu de profil profesional

Această secțiune a CV-ului de dezvoltator front-end seamănă mult cu profilul cu care te-ai obișnuit de pe rețelele de socializare. În aproximativ 100 de cuvinte, trebuie să spui ce experiență ai, ce mare succese ai avut în carieră și eventual să-ți prezinți și filosofia de design. 

Aceasta este singura secțiune a CV-ului în care te adresezi angajatorului în fraze complete, dar nu e o invitație la logoree. Până la urmă, și cel mai mare antreprenor din lume ar opta pentru un CV de o singură pagină. Mai jos găsești exemple de CV-uri pe care le poți edita tu și cu care poți maximiza cantitatea de informații ce pot fi incluse:

Bun Și mai bun
Am peste 10 ani de experiență în JavaScript. În cei peste 10 ani de experiență în JavaScript, am optimizat zeci de aplicații.
Filozofia mea de programare este următoarea: mai puține linii înseamnă un cod mai bun. Eficientizarea codului creează aplicații mai agile.

Pentru a arăta că îți dorești cu adevărat acest loc de muncă, poți adăuga și o frază cu motivul pentru care candidezi la companie și valoarea cu care contribui.

Exemplu de profil profesional în CV adaptabil

Dezvoltator front-end cu realizări dovedite și orientare către utilizatori, specializat în colaborarea cu echipele de design și UX la planificarea redactării tehnice și executarea specificațiilor funcționale pentru site-uri și aplicații. Experiență în crearea de site-uri web multi-platformă cu Responsive Web Design/RWD.

S-a copiat!

O mostră de istoric profesional

La fel cum profilul nu este o simplă prezentare a carierei tale, secțiunea cu istoricul profesional din CV-ul de dezvoltator front-end nu este o simplă listă cu responsabilitățile tale. În schimb, arăți că ai învățat și că te-ai dezvoltat la locul de muncă și că ai câteva succese semnificative în palmares.

Un cod elegant dă rezultate fără prea multe linii de cod în plus; în CV-urile elegante, fiecare cuvânt contează. Începe fiecare articol cu un cuvânt de acțiune incisiv, urmat de rezultatele acțiunii tale. Această secțiune cuprinde liste cu buline, iar fiecare arată un succes în carieră prin care îți etalezi abilitățile pe care le vei folosi pentru a promova obiectivele noului angajator.

Sfat profesionist

CV pentru primul job

Cu toții începem de undeva: uneori, e primul nostru job, alteori, e primul dintr-o nouă carieră. În ambele cazuri, vei pune accentul pe abilitățile transferabile pe care le poți demonstra prin voluntariat, proiecte academice sau activități dintr-o carieră anterioară.

Pune în prim-plan secțiunile dedicate aptitudinilor și educației și lasă în fundal istoricul profesional. Explică-ți poziția în profil. Pentru alte repere edificatoare, încearcă acest model de CV destinat unei schimbări de carieră sau ghidul nostru detaliat privind redactarea unui CV fără experiență.

Exemplu de istoric profesional adaptabil în CV

Dezvoltator front-end senior la IS IT, Iași
Aprilie 2020 — Prezent

 • Proiectarea, dezvoltarea, testarea și implementarea funcțiilor de design în timp util
 • Eforturi constante pentru adaptarea designului în funcție de experiența utilizatorului
 • Crearea unui echilibru între dimensiunea funcțională și cea estetică
 • Menținerea consecvenței brandului pe tot parcursul procesului de design
 • Aplicarea practicilor optime din domeniu
 • Soluționarea de provocări complexe prin utilizarea proceselor moderne de dezvoltare a aplicațiilor web și a metodologiilor standard
 • Crearea de wireframe-uri care au demonstrat soluții avansate de aplicații

 

Dezvoltator front-end la AnaBasis, Iași
Octombrie 2017 — Martie 2020

 • Contribuții de nivel înalt la o echipă care a coordonat optimizările site-urilor
 • Colaborarea cu echipele pentru a soluționa probleme și a găsi și a implementa eficiențele
 • Colaborarea cu managerii de produs la proiectarea funcțiilor de avangardă
 • Contribuții la crearea de instrumente care au optimizat interacțiunea cu utilizatorul în fiecare browser
 • Asigurarea promovării eficienței, vitezei și funcționalității cu tehnologia aplicată
 • Testarea constantă a site-ului pentru a verifica funcționarea, cu aplicarea procedeelor de debugging
S-a copiat!

Exemplu de abilități în CV

Un CV excelent pentru dezvoltatorii front-end va folosi secțiunea de abilități pentru a atrage atenția recrutorului asupra atributelor de nivel înalt necesare pentru postul respectiv. O secțiune tipică de abilități conține 4-7 atribute atent corelate cu postul la care candidezi.

Dacă optezi pentru formatul funcțional, poți detalia această secțiune în așa fel încât să incluzi toate cunoștințele tehnice pe care le deții și care corespund cerințelor postului. Deoarece jobul este axat pe abilități, ai putea să treci nu doar capacitățile tale, ci și nivelul tău de competență. Iată un sfat pentru ATS: trece denumirea completă și apoi pune abrevierea între paranteze pentru a avea punctaj maxim de la algoritmi pentru talentele tale.

Exemplu de secțiune cu abilități adaptabilă în CV
 • JavaScript
 • Bune practici pentru SEO
 • Frameworkuri CSS și JS
 • Preprocesatoare CSS
 • Angular JS
 • Soluționarea problemelor complexe
 • Specializare UI/UX
S-a copiat!

Exemplu de educație în CV-ul de dezvoltator front-end 

În profesia ta, s-ar putea să ai nevoie de o diplomă de licență în informatică, asta dacă nu ai un portofoliu excepțional. Secțiunea de educație a CV-ului tău de dezvoltator front-end este locul în care treci toate realizările tale educaționale. Ar trebui să treci aici și toate certificările obținute în IT. 

Dacă ai o diplomă de master sau una superioară, poți omite să mai pui și liceul aici. Îți recomandăm să nu treci media de absolvire, cu excepția cazului în care ai absolvit recent și ai avut o medie impresionantă.

Sfat profesionist

Rămâi la curent

Programele, frameworkurile și limbajele evoluează rapid în lumea IT, așa că trebuie să fii mereu în pas cu vremurile și să te dezvolți profesional.

Iată cele mai importante 10 abilități de care ai nevoie astăzi, potrivit Geeks for Geeks.

 1. HTML, CSS și Javascript
 2. Frameworkuri front-end, cum ar fi React, Angular și Vue.js
 3. Design responsiv
 4. Sisteme de control al versiunilor
 5. Preprocesatoare CSS
 6. Interfața de linie de comandă
 7. Testare și debugging
 8. Optimizarea performanței web
 9. Manipulare DOM
 10. API-uri RESTful
Exemplu de educație în CV adaptabil

Diplomă de master în Studii avansate în informatică, Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași
Septembrie 2015 — Iunie 2017

Diplomă de licență, Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
Septembrie 2012 — Iunie 2015

S-a copiat!

Aspectul și designul CV-ului

În acest caz, experiența ta din domeniu îți va veni în ajutor. Scopul principal al designului CV-ului de dezvoltator front-end este de a atrage atenția recrutorilor și de a crea un traseu vizual ușor de urmărit prin document.

Nu uita că vrei ca CV-ul să creeze o imagine profesională, așa că evită modelele prea încărcate sau colorate care vor distrage atenția de la conținut (probabil știi asta, doar e domeniul tău!).

Pe măsură ce îl creezi, nu uita aceste sfaturi specifice pentru CV-uri:

 • Denumirile secțiunilor trebuie să nu fie prea complexe, deoarece recrutorii trebuie să poată găsi cu ușurință ceea ce caută.
 • Dacă optezi pentru un antet mai atractiv, numele, adresa de e-mail, numărul de telefon curent și funcția trebuie să fie foarte vizibile.
 • Nu uita că cele mai bune fonturi web nu sunt mereu și cele mai bune fonturi pentru printare.
 • Folosește un creator de CV-uri ca al nostru pentru a asocia direct CV-ul tău și portofoliul de care dispui.

Aspectele principale un CV de dezvoltator front-end

 1. Dezvoltatorii front-end cu experiență și abilități de ultimă oră sunt apreciați în lumea IT.
 2. Cunoștințele tale în crearea unor experiențe excelente pentru utilizatori te vor ajuta să creezi un CV superior.
 3. Un CV în format funcțional este poate cea mai bună opțiune dacă ai experiență în mai multe limbaje software și alte cunoștințe tehnice de nivel înalt.
 4. Dacă ai avut o zi grea la muncă și nu mai ai chef să-ți „codezi” și experiența într-un nou format, te invităm să ne folosești modelele de CV-uri concepute de experți pentru a te lansa în căutarea unui nou job.
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.9
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.700.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.700.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 720.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 580.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 550.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 33.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 510.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 350.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 930.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 69.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri