1. Exemple
  2. Director
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Director

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Director și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Director din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.5
Evaluare medie
49 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Director
Editează această scrisoare de intenție

Formatul optim al unei scrisori de intenție pentru directori

Antetul scrisorii de intenție

Antetul scrisorii de intenție ocupă o poziție de maxim interes în partea de sus a documentului. Deoarece este atât de vizibil, antetul are două roluri. În primul rând, îți identifică documentul pe baza numelui, datelor de contact, rețelelor de socializare precum LinkedIn și altor informații esențiale în cazul în care responsabilul de angajări vrea să te contacteze. 

A doua sa funcție este crearea unui format atractiv prin care să ieși în evidență. Ca director, sigur ești foarte atent la mesajul trimis pe calea vizuală. Vrei să transmiți impresia de autoritate și încredere, conformându-te totodată imaginii angajatorului.

Scopul acestei secțiuni: menținerea numelui și datelor de contact în partea de sus a documentului în cazul în care responsabilul de angajări vrea să te contacteze. Crearea unui format atractiv și clar care îți manifestă stilul personal, însă se mulează și pe brandul angajatorului.

Formula de salut a scrisorii de intenție

Formula de salut a scrisorii de intenție are un rol important în crearea unui ton amical și politicos pentru restul scrisorii. Așa cum am arătat anterior în acest exemplu, îți poți personaliza formula de salut pe baza gradului de familiaritate cu compania sau cu echipa de angajări. Dacă nu știi exact ce s-ar potrivi, fii mai precaut și folosește un simplu și profesionist „Stimate/stimată”, urmat de titlul corect și numele de familie al destinatarului.

Scopul acestei secțiuni: crearea unei legături personale prin numirea directă a cititorului printr-o formulă cât mai adecvată relației dintre voi.

Introducerea scrisorii de intenție

Sub anumite aspecte, introducerea este cea mai importantă parte a scrisorii de intenție. Dacă nu te poți diferenția și crea o conexiune, responsabilul de angajări probabil îți va respinge candidatura chiar și înainte să termine paragraful inițial. Ca director, nu este momentul să fii excesiv de precaut. Menține un ton profesional, însă deschide cu cea mai îndrăzneață idee, cea mai impresionantă realizare sau, și mai bine, cu o relatare captivantă al cărei punct culminant este reușita viziunii tale. Fii concis în introducere, pentru a-l putea duce cu ușurință pe cititor în secțiunea principală.

Scopul acestei secțiuni: crearea unei fraze inițiale interesante și impresionante prin care te diferențiezi imediat de alți candidați și îl atragi pe cititor spre restul scrisorii.

Textul exemplificativ de mai jos intră direct în subiect cu un rezumat al carierei directorului, plus un reper.

Se poate copia:

În cei douăzeci de ani în care am condus companii de livrări, am coordonat adoptarea modelelor de business bazate pe aplicații mobile și m-am poziționat în avangarda celor care folosesc platforme de socializare pentru a atrage și câștiga noi clienți. Când îți construiești o reputație bazată pe încredere, noii clienți sunt interesați de tine doar dacă poți să demonstrezi public că meriți acea încredere.

S-a copiat!

Conținutul (cuprinsul) scrisorii de intenție

Secțiunea de cuprins a scrisorii de intenție este cea în care expui cu atenție toate motivele care te fac candidatul perfect pentru această funcție. Limitează-te la doar câteva dintre argumentele tale forte și nu uita să-ți susții realizările cu cifre, informații sau intervale de timp specifice. Această secțiune trebuie să conțină doar cele mai relevante exemple, în funcție de postul la care candidezi. Metoda STAR îți poate fi de ajutor: întâi, prezinți o Situație, apoi Tema (sarcina) ta, Acțiunea ta și Rezultatul pozitiv obținut.

În funcția de director, ideile și viziunile tale pentru viitorul companiei sunt esențiale. Fără a lăsa impresia de aroganță sau insistență, descrie-ți ideile și viziunile prin care vei propulsa compania înainte.

Scopul acestei secțiuni: expunerea celor mai relevante și impresionante realizări pe baza metodei STAR, descrierea strategiilor și ideilor pentru reușita viitoare a companiei.

Punctele (bulinele) din mostra de scrisoare de intenție de mai jos au rolul de a despărți textul și a concentra atenția pe marile realizări.

 Se poate copia: 

Rolul de director la Rapidus a apărut la momentul potrivit, deoarece tocmai am renunțat la rolul anterior și sunt gata să reintru în activitate. În ambele posturi din trecut, am deținut responsabilitate deplină asupra contului de profit și pierderi, exercitată prin subordonați direcți de la departamentele de vânzări, marketing, operațiuni și financiar.

După obținerea unei diplome de masterat în Managementul logisticii de la Universitatea din București, am avansat timp de opt ani în ierarhia conducerii de la Mega Curier, în special în departamentele de vânzări și marketing. Apoi, am trecut la EuroCurier, unde am lucrat ca director de operațiuni timp de doi ani și am devenit apoi director general.

În acești doi ani, realizările mele au fost remarcabile:

  • dezvoltarea bazei de clienți cu 120% - de la 500 la 1.100, cu o creștere a veniturilor în proporție de 140%;
  • extinderea a fost determinată teritorial, iar vânzările au înregistrat o creștere LFL organică de +18%;
  • crearea unei aplicații cotate ca cea mai bună din domeniu și a unui portal pentru clienți premiat;
  • extinderea echipei de 45 de angajați la peste 100 și creșterea gradului de retenție a angajaților de la 65% la 85%.

 

Am observat că extinderea regională este pe primul loc în planul dumneavoastră de dezvoltare și de aceea sper că experiența mea se va dovedi utilă. Vizibilitatea prin marketing este esențială la intrarea pe un nou teritoriu și mi-ar face plăcere să vă împărtășesc câteva dintre secretele mele dacă îmi veți oferi ocazia de a discuta.

S-a copiat!

Finalul scrisorii de intenție pentru directori (încheierea și formula de sfârșit)

Încheierea scrisorii de intenție trebuie să cuprindă un îndemn la acțiune. Deși această strategie funcționează pentru candidați de toate nivelurile, candidații la funcții directoriale trebuie să-și expună clar intențiile. Exprimă-ți entuziasmul cu care vrei să mai discuți despre funcție și încurajează-ți recrutorul să te contacteze pentru un interviu. Poți opta și să-ți treci iar datele de contact în această secțiune, dacă ai destul loc. Nu uita să-i mulțumești cititorului pentru atenția acordată.

Apoi, încheie scrisoarea cu o formulă adaptată tonului din formula inițială și restului scrisorii. „Cu stimă” și „Cu respect” sunt opțiuni bune.

Scopul acestei secțiuni: crearea unui îndemn la acțiune clar și încrezător, prin care îți inviți responsabilul de angajări să te cheme la interviu și încheierea scrisorii cu o formulă profesionistă și adecvată.

Încheierea mostrei de scrisoare de intenție de mai jos explică interesul candidatului față de post și prezintă un îndemn la acțiune.

Se poate copia:

Echipa dumneavoastră de conducere este recunoscută pentru spiritul său inovator și orientarea către clienți, iar eu aș fi onorat să vă propulsez compania la următorul nivel alături de noii mei colegi.

S-a copiat!
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 410.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 250.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 220.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 48.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.200 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 32.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 87.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 42.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 48.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 26.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 27.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 21.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 26.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 16.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 95.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri