1. Exemple de CV
 2. Asistenți personali
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Asistenți personali

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Asistenți personali și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.9
Evaluare medie
24 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Asistenți personali
Editează acest CV

Asistenții personali sau îngrijitorii se ocupă de diverse activități în locul celor aflați în grija lor, începând de la cumpărături și prepararea meselor, și până la transport și proceduri medicale de bază. Dacă ești o persoană empatică și crezi că această ocupație ți s-ar potrivi, cum ai putea să creezi un CV de asistent personal prin care să arăți că ești candidatul potrivit?

Aici îți vin în ajutor cele peste 50 de exemple și ghiduri de redactare a CV-urilor de pe cvapp.ro.

Cum se face un CV de asistent personal?

Asistenții personali trebuie să manifeste empatie și atenție pentru cei pe care îi îngrijesc. Totuși, trebuie să arate și că au spirit organizatoric, de aceea CV-ul de asistent personal urmează o structură exactă:

 • antetul;
 • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Când scrii CV-ul, gândește-te cum gestionezi și partea plăcută, dar și provocările. Vei fi o persoană de încredere pentru cei cu mobilitate redusă, însă va trebui și să te ocupi de pacienți agitați și bolnavi și să ai rezistență pentru un program prelungit și ridicarea unor greutăți.

Cum vei demonstra atunci că tu ești cel pe care îl caută angajatorul? Cu următoarea strategie:

 1. Descrie-ți personalitatea: transmite căldura și carisma cu care te ocupi de oamenii aflați în grija ta.
 2. Prezintă-ți experiența: arată ce ai reușit să obții până acum și vino cu date concrete (număr de ore, pacienți etc.).
 3. Convinge-ți cititorul: folosește cuvinte de acțiune și creează imaginea potrivită în mintea celui care te va angaja.
 4. Alege un model de CV profesionist că ești o persoană înțelegătoare, dar și organizată.

CV asistent personal: alegerea formatului ideal

S-ar putea să nu ai foarte multe opțiuni când vine vorba de formatul CV-ului de asistent personal sau al CV-ului de îngrijitor. Pentru candidații cu ceva experiență, formatul tradițional de CV (cel invers cronologic) este probabil cea mai bună alegere. 

Dacă ești la început de drum ca asistent personal/îngrijitor sau dacă ai experiență informală în îngrijirea prietenilor și rudelor, poți folosi o structură alternativă de CV sugerată de noi, cum ar fi cea funcțională sau cea hibridă.

Include-ți datele de contact

Un CV de asistent personal fără date de contact te descalifică din prima, de aceea, vei da maximă atenție acestei rubrici. Nu arăți doar că ești ușor de găsit, ci și că ești o persoană care înțelege importanța comunicării.

 • Numele complet și funcția: prenumele și numele, urmate de titlul postului dorit (Asistent personal/Îngrijitor)
 • Adresă de e-mail: cu  format clar și îngrijit, adică [email protected]
 • Număr de telefon: un număr la care cititorul te va găsi oricând
 • Adresă fizică: folosește adresa de domiciliu, nu cea din actul de identitate
Așa da
Așa nu
 • Valentin Caluianu
 • Asistent personal de maximă specialitate
 • 0740.311.112
 • [email protected]

Folosește profilul profesional

Profilul profesional, numit și secțiunea „Despre mine”, din CV, trebuie să transmită căldura și farmecul care te recomandă pentru îngrijirea altora. Deși aceste trăsături de personalitate sunt importante, profilul include și o mică doză de experiență, educație și abilități. Gândește-te puțin cum ai putea ieși în evidență ca asistent personal. Poate te faci remarcat(ă) prin numeroșii ani de experiență sau poate că ai o certificare în domeniul medical. Poate că pacienții te apreciază și te caută des datorită capacității tale de a-i liniști. Poate chiar ai câștigat și un premiu pentru munca depusă. Indiferent ce te recomandă, folosește-te de acest atu pentru a-ți lansa în forță profilul profesional. 

Mai jos găsești câteva modele de profiluri profesionale pentru CV-ul de asistent personal. Vei găsi și alte surse de inspirație în CV-ul de bonă, de exemplu.

Exemplu adaptabil de profil

Asistent personal cu un palmares de peste 10 ani în îngrijirea pacienților geriatrici atât la domiciliu, cât și în medii instituționalizate. Contribui cu pasiunea, entuziasmul și competența mea la asigurarea unei calități a vieții cât mai bune pentru pacienți.

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de asistent personal: ocupație și preocupare

Când candidezi pentru un rol de asistență mai formal, de exemplu, într-un azil de bătrâni sau într-o unitate de asistență specializată, secțiunea istoricului profesional (secțiunea „Despre mine” din CV) arată că ai experiența necesară în acest sens. Dacă ai avut cel puțin trei roluri de asistent personal timp de cel puțin 6 luni, poți renunța la acele joburi care nu evidențiază ansamblul de abilități potrivite sau care au fost atât de scurte, încât viitorul angajator ar putea să te întrebe de ce nu ți-au ieșit.

Dat fiind rolul tău, este și normal să vorbești despre responsabilități. Noi îți recomandăm să transformi câteva în rezultate, deoarece angajatorul va înțelege astfel și ce contribuții poți aduce tu. Folosește cifre și arată ce ai realizat.

Responsabilități:

 • Îngrijitor la mai multe familii în perioada recentă
 • Angajat la câteva familii în mai mulți ani
 • Angajat la Senior Living SRL, unde am asigurat satisfacția locatarilor

Realizări:

 • Îngrijitor la peste 10 familii în decurs de 11 ani
 • Angajat la trei familii timp de peste 8 ani, în care am devenit o parte importantă a vieții lor
 • Angajat la Senior Living SRL, unde am crescut gradul de satisfacție a locatarilor cu 42% conform evaluărilor

Te poți inspira și din exemplul de istoric profesional de mai jos. Dacă te gândești la un loc de muncă peste hotare, atunci s-ar putea să te ajute un CV în limba engleză.

Exemplu adaptabil de istoric profesional în CV asistent personal

Îngrijitor-șef la Senior Living, Iași
Ianuarie 2019 — Februarie 2024

 • Asistarea pacienților în activitățile zilnice
 • Asigurarea transportului pentru pacienți și a statutului lor de membri activi ai comunității
 • Monitorizarea programului pacienților, inclusiv a consultațiilor medicale, administrării medicamentelor și exercițiilor fizice
 • Implementarea unui program recreativ care a crescut gradul de satisfacție a locatarilor cu 32% conform evaluărilor

 

Îngrijitor la San Avram, Iași
Ianuarie 2015 — Ianuarie 2019

 • Asistarea a 20 de pacienți în activitățile zilnice, inclusiv cele legate de igienă și exercițiu fizic
 • Realizarea transferului pacienților din scaun în pat și pregătirea pentru somn
 • Implementarea activităților de grup (vizionarea filmelor, jocuri sociale) pentru a menține o atmosferă pozitivă în comunitate
 • Implementarea unui program de mobilitate în cadrul unității
S-a copiat!

Cum se face un CV de asistent personal fără experiență

Dacă nu ai mai lucrat niciodată ca asistent personal, atunci te-ar ajuta să fi avut trei locuri de muncă în domeniul serviciilor. Totuși, nu uita să arăți cum abilitățile folosite în acele locuri de muncă se transferă în domeniul îngrijirii persoanelor. Trebuie și să-ți adaptezi CV-ul la tipul de asistență personală oferit. Dacă lucrezi într-un azil de bătrâni, poți presupune că nu vei face cumpărături zilnice sau că nu vei da cu aspiratorul. Totuși, aceste activități sunt probabil esențiale când lucrezi cu un singur client într-o gospodărie privată. În plus, nu uita să arăți că te-ai ocupat de sarcinile relevante menționate în descrierea postului. 

Precizează principalele abilități care te recomandă ca asistent personal

Abilitățile tale stau la baza activității de asistent personal. Va trebui să le folosești în fiecare zi pentru a asigura confortul și satisfacția pacienților. Secțiunea cu abilități din CV-ul tău poate fi împărțită în două categorii: abilitățile non-tehnice și abilitățile tehnice. Primele sunt trăsăturile de personalitate și calitățile înnăscute datorită cărora știi să-i îngrijești pe alții. Cele tehnice necesită pregătire și cunoștințe în domeniul în care lucrezi.

Abilități
 • Onestitate
 • Compasiune
 • Abilități de comunicare
 • Rezistență fizică
 • Flexibilitate
 • Răbdare
S-a copiat!

Ambele categorii își au locul în CV-ul de asistent personal, însă nu fără un strop de experiență și explicație:

 1. Onestitate: arată de ce poți fi de încredere – ai recomandări, ai experiență și ani buni în care nu ai primit decât laude.
 2. Abilități de comunicare: știi cum să abordezi oamenii și știi cum să discuți cu ei, iar felul în care te exprimi în CV reflectă aceste calități.
 3. Flexibilitate: tu știi că în acest domeniu neprevăzutul e mereu aproape și ești gata să-ți modifici programul pentru a te ocupa de orice provocare.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca asistent personal

Acest domeniu este o rampă excelentă de lansare pentru începători, deoarece le oferă posibilitatea de a munci cu normă întreagă și de a crea legături cu alte persoane. În multe cazuri nu se cere nici pregătire oficială, nici certificate de îngrijitor sau asistent personal, în special în cazul celor care lucrează direct la domiciliu. 

În cadrul căminelor pentru bătrâni sau al programelor de asistență specializată se caută îngrijitori cu anumite cunoștințe și pregătire medicală. De aceea, o diplomă de asistent medical poate contribui mult la succesul CV-ului de îngrijitor dacă nu ai încă experiență.

Mai jos vei vedea secțiunea de educație dintr-un model de CV asistent personal.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de bacalaureat, Grupul Şcolar Agricol „Vasile Adamachi”, Iași
Septembrie 2010 — Iunie 2014

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de asistent personal

Toată experiența, abilitățile și educația ta nu vor conta prea mult dacă responsabilul de recrutări nu vede o structură logică în CV-ul de asistent personal. În plus, trebuie și să corectezi și să elimini greșelile gramaticale sau de ortografie din text. 

O altă componentă importantă este aspectul. În cazul postului de îngrijitor, trebuie să ai un CV curat și simplu, care să dea sentimentul de profesionalism. Îți recomandăm modelele noastre de CV-uri concepute de profesioniști, pe care le descarci în format PDF cu doar câteva clicuri.

Exemplu de CV asistent personal în format text simplu

Profil

Asistent personal cu un palmares de peste 10 ani în îngrijirea pacienților geriatrici atât la domiciliu, cât și în medii instituționalizate. Contribui cu pasiunea, entuziasmul și competența mea la asigurarea unei calități a vieții cât mai bune pentru pacienți.

 

Istoric profesional

Îngrijitor-șef la Senior Living, Iași
Ianuarie 2019 — Februarie 2024

 • Asistarea pacienților în activitățile zilnice
 • Asigurarea transportului pentru pacienți și a statutului lor de membri activi ai comunității
 • Monitorizarea programului pacienților, inclusiv a consultațiilor medicale, administrării medicamentelor și exercițiilor fizice
 • Implementarea unui program recreativ care a crescut gradul de satisfacție a locatarilor cu 32% conform evaluărilor

 

Îngrijitor la San Avram, Iași
Ianuarie 2015 — Ianuarie 2019

 • Asistarea a 20 de pacienți în activitățile zilnice, inclusiv cele legate de igienă și exercițiu fizic
 • Realizarea transferului pacienților din scaun în pat și pregătirea pentru somn
 • Implementarea activităților de grup (vizionarea filmelor, jocuri sociale) pentru a menține o atmosferă pozitivă în comunitate
 • Implementarea unui program de mobilitate în cadrul unității

 

Educație

Diplomă de bacalaureat, Grupul Şcolar Agricol „Vasile Adamachi”, Iași
Septembrie 2010 — Iunie 2014

 

Abilități

 • Comunicare
 • Empatie
 • Rezistență fizică
 • Compasiune
 • Răbdare
S-a copiat!

O carieră ca asistent personal îți dă satisfacția sufletească de a-i ajuta pe cei aflați la nevoie. În plus, te poate ajuta și să obții un post cu responsabilitate mai mare. Orice ai intenționa să faci în viitor, creatorul nostru online de CV-uri îți va fi alături.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.9
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 750.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 570.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 4.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 82.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri