1. Exemple de CV
 2. Babysitter
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Babysitter

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Babysitter și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.1
Evaluare medie
32 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Babysitter
Editează acest CV

Nu există prea multe relații profesionale în care încrederea să fie atât de importantă ca în cea dintre părinți și babysitter. Primii își lasă copiii pe mâinile tale, iar tu trebuie să arăți că ești grijulie și iubitoare, dar și calmă și ordonată. Chiar dacă bifezi toate calitățile cerute, cum le poți demonstra și celorlalți că ești persoana pe care o caută?

Un CV de babysitter este soluția pe care o cauți. Aici îți vei demonstra nu doar competențele și experiența, ci vei arăta și că ai personalitatea potrivită. În plus, în creatorul nostru de CV-uri, vei structura corect informația și vei folosi un format atractiv și convingător.

Cum se face un CV de babysitter

Înainte să începi să scrii, trebuie să știi și ce etape vei parcurge. Toate CV-urile urmează o secvență clară și simplă:

 • antetul;
 • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Pe parcursul CV-ului de bonă, evită formulările ambigue sau pretențioase, care nu spun nimic. Insistă pe atitudinea ta pozitivă, energică și deschisă, însă arată și că înțelegi importanța organizării și structurii, eventual cu cifre sau date, dacă le ai.

Iată câteva sugestii punctuale:

 1. Dacă simți că te-ai blocat, folosește metoda STAR: arată o Situație în care te aflai, o Temă/sarcină de făcut, Acțiunea ta și Rezultatul pozitiv obținut.
 2. Descrie-ți experiența în termeni convingători și folosește pe cât posibil date concrete.
 3. Adaptează-ți prezentarea la lumea modernă – trebuie să arăți că știi să comunici cu părinții pe WhatsApp sau pe alte platforme. Eventual poți discuta și despre alte abilități tehnice, de exemplu folosirea videomonitoarelor.
 4. Arată că ai o personalitate deschisă și iubitoare.

Alegerea formatului potrivit într-un CV de babysitter

Cel mai bun format de CV pentru babysitter urmează de obicei ordinea cronologică inversă, în care ultimul loc de muncă este primul și primul loc de muncă, ultimul. Ai putea însă merge și pe un format funcțional, în cazul în care nu prea ai experiență și vrei să duci discuția în direcția abilităților și personalității tale.   

Include-ți datele de contact

Datele tale de contact vor apărea în partea de sus a CV-ului de babysitter (în antet). Această secțiune nu transmite doar informații esențiale, ci creează și un element de design atractiv, care compensează rândurile de text negru de mai jos. Este locul în care îți permiți puțină creativitate, iar fiecare model de CV abordează diferit această porțiune. Iată ce vei trece aici:

 • Numele complet și funcția: prenumele și numele, urmate de denumirea locului de muncă dorit.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă simplă și clară, cu un domeniu cunoscut (gmail.com, live.com etc.)
 • Număr de telefon: de preferat cel mobil sau un număr unde viitorul angajator te poate găsi.
 • Adresă fizică: nu este necesară toată adresa dacă nu aștepți un răspuns prin poștă, însă îți recomandăm să treci măcar județul și orașul.

Evită să treci aici detalii inutile precum data nașterii, starea civilă etc.

Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Prima impresie contează: când întâlnești părinții care te-au chemat și copiii de care vei avea grijă, ai doar câteva minute pentru a le arăta că ești persoana potrivită. Profilul profesional din CV-ul de babysitter (intitulat și „Despre mine”) conturează o imagine generală și le arată părinților la ce pot să se aștepte. Aici ai putea veni cu câteva date concrete și ai putea indica și vârstele copiilor cu care ai lucrat sau vrei să lucrezi, programul tău și personalitatea ta.

Formulările trebuie să fie concise și clare, fără a te pierde în detalii. Dacă ești dispusă să te ocupi și de alte sarcini (curățenie sau transportul copiilor cu mașina), ai putea să le treci aici sau în scrisoarea de intenție. Dacă vrei mai multe surse de inspirație, aruncă o privire și la CV-ul de educatoare sau la cel de menajeră.

Mai jos vei găsi exemple de profiluri profesionale din CV-uri de bone.

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV nivel începător

Persoană atentă, grijulie și organizată, sunt gata să-mi pun iubirea pentru copii în slujba unei familii din România. Experiența mea ca asistentă medicală și interesul meu pentru educație mă ajută să creez medii sigure și creative, în care copiii își ating întregul potențial.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV nivel mediu

Bonă independentă și atentă cu peste 6 ani de experiență în îngrijirea copiilor cu vârste între 1 și 12 ani. Persoană creativă și flexibilă, cu posibilitatea de adaptare la schimbările rapide de program și de gestionare a neprevăzutului. Mă dedic misiunii mele de a transforma copiii în persoane integre, inteligente și fericite, gata să facă pași hotărâți spre o lume mai bună.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV nivel avansat

Bonă experimentată și atentă, cu peste zece ani de experiență în domeniu și calificare ca educator. Competentă în îngrijirea copiilor începând de la 6 luni, cu capacitatea de a gestiona activitățile mai multor copii simultan. Flexibilă, responsabilă și serioasă, 5 familii sunt mulțumite de serviciile mele și sunt gata să mă recomande. 

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența: bonă la toate

A venit momentul să discuți despre experiența propriu-zisă. Aici vei merge în ordine invers cronologică, începând de la ultimele familii sau firme la care ai lucrat și terminând cu primele (fără a depăși un interval de 10-15 ani). 

Două aspecte importante aici: nu scrie propoziții întregi, ci folosește infinitive lungi („îndrumare”, „îngrijire”). Scrie concis și (subliniem) folosește cifre și date ori de câte ori poți. Apoi, nu vorbi despre simple responsabilități, ci transformă-le în rezultate. Uită-te mai jos. Vezi diferența?

Responsabilități:

 • Asigurarea unui program zilnic
 • Îngrijirea copiilor de diverse vârste
 • Îndrumarea copiilor la teme

Rezultate:

 • Aplicarea unui program de activități structurat, care a redus cu până la 50% timpul petrecut de copii pe telefon
 • Bonă de încredere pentru 4 copii cu vârste între 1 și 6 ani
 • Ghidarea și asistarea copiilor la teme, rezultând într-o îmbunătățire cu 30% a notelor din carnet

Citește și exemplul adaptabil de mai jos dacă vrei să-ți faci o idee și mai clară.

Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Babysitter la Urban Nanny, Focșani 
Martie 2019 — Martie 2024

 • Îngrijirea copiilor cu vârste între 1 și 6 ani
 • Preluarea copiilor de la școală și transportarea lor la activități extrașcolare
 • Crearea unui program structurat, prin care am redus cu aproape 50% timpul petrecut pe telefon
 • Folosirea aplicației Edu UP pentru formarea deprinderilor de citire și scriere
 • Realizarea activităților menajere de bază

 

Babysitter, București 
Decembrie 2013 — Februarie 2019

 • Meditații la limba engleză, prin care copii au atins un nivel de competență scrisă și orală ridicat, iar unul dintre ei a obținut atestatul Cambridge
 • Aprovizionarea, aranjarea și pregătirea a peste 12 mese pe săptămână
 • Comunicare pe cale digitală cu părinții prin WhatsApp și alte platforme pentru a-i ține la curent cu activitățile copiilor
 • Crearea de relații pozitive cu copiii prin ascultare activă și empatie
S-a copiat!

Cum se face un CV de babysitter fără experiență

Poate n-ai mai lucrat în domeniu – nicio problemă, toți începem de undeva. Totuși, îndrumările de mai sus nu ți se mai aplică în totalitate. 

De exemplu, în locul profilului profesional, ai putea folosi un obiectiv de CV. Fiindcă nu ai experiență propriu-zisă, trebuie să arăți nu ce ai făcut, ci ce intenționezi să faci. În secțiunea pentru experiență, vei discuta selectiv despre alte activități care ar putea avea legătură cu îngrijirea copiilor. De exemplu, poate ai experiență în asistența medicală, ca antrenoare sau ca voluntar în cauze sociale, cine știe? Arată că știi să ai grijă de cei din jur și că ești o persoană serioasă.

Un alt punct important sunt abilitățile, pe care le vom aborda și mai jos. Tocmai ele sunt puntea dintre babysitting și fostele tale locuri de muncă/stagii etc.

Precizează principalele abilități care te recomandă ca babysitter

Secțiunea cu abilități este ca o hartă a CV-ului. Ea e formată din câteva cuvinte-cheie după care cititorul se ghidează și pe care se va aștepta să le vadă reflectate în istoricul tău profesional. De exemplu, dacă ai spus că ai abilități de organizare, va trebui să arăți că știi să jonglezi cu mai multe sarcini simultan, să iei copiii de la școală, să îi ajuți la teme și să le pregătești și masa.

Există abilități de tot felul, însă ele se împart în două mari categorii: cele tehnice („hard skills”) și cele non-tehnice sau transversale („soft skills”). Te vei axa pe cele din urmă, după cum poți vedea și mai jos.

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • Comunicare
 • Răbdare
 • Soluționarea problemelor
 • Coordonarea timpului și organizare
 • Simțul răspunderii
 • Empatie
S-a copiat!

Va trebui să le încorporezi în CV și să le susții cu exemple specifice:

 • Soluționarea problemelor: dacă copiii stau mai mult la televizor decât la lecții, arată cum i-ai convins să urmeze un program.
 • Comunicare: poate fi și o abilitate non-tehnică (arăți cum ascultă de tine copiii), dar și tehnică, de exemplu dacă știi o limbă străină.
 • Empatie: e mai greu de redat prin cifre, așa că va trebui să discuți mai mult despre personalitatea ta.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca babysitter

Deși este o activitate în care primează trăsăturile de personalitate și intuițiile bonei, fără a fi necesară neapărat o educație oficială, certificările și atestatele simplifică procesul de angajare. Există diverse organizații care oferă cursuri în domeniu, inclusiv la Crucea Roșie. În plus, ți-ar fi de ajutor și o pregătire formală în domeniu, de exemplu un liceu pedagogic.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de bacalaureat, Liceul „Andrei Mureșanu”, Brașov 
Septembrie 2009 — Iunie 2013

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de babysitter

Deși până acum am vorbit mai mult despre cuvinte și fraze, în încheiere vom vorbi despre ceva la fel de important: aspectul CV-ului tău de dădacă. Poate nu ți se pare important, dar el le arată părinților ce așteptări pot avea de la tine. De exemplu, un model profesionist arată că ești o persoană sobră și serioasă. Unul creativ arată că vrei să stimulezi ingeniozitatea copiilor. Cel simplu transmite sentimentul de echilibru și organizare.

Orice ai alege, cu un strop de culoare și poate chiar și o poză cu tine zâmbind, familia îți poate strânge mâna cu și mai multă încredere.

Exemplu de CV babysitter în format textual simplu

Exemplu adaptabil de CV cu text integral

Profil

Bonă experimentată și atentă, cu peste zece ani de experiență în domeniu și calificare ca educator. Competentă în îngrijirea copiilor începând de la 6 luni, cu capacitatea de a gestiona activitățile mai multor copii simultan. Flexibilă, responsabilă și serioasă, 5 familii sunt mulțumite de serviciile mele și sunt gata să mă recomande.

 

Istoric profesional

Babysitter la Urban Nanny, Focșani 
Martie 2019 — Martie 2024

 • Îngrijirea copiilor cu vârste între 1 și 6 ani
 • Preluarea copiilor de la școală și transportarea lor la activități extrașcolare
 • Crearea unui program structurat, prin care am redus cu aproape 50% timpul petrecut pe telefon
 • Folosirea aplicației Edu UP pentru formarea deprinderilor de citire și scriere
 • Realizarea activităților menajere de bază

 

Babysitter, București 
Decembrie 2013 — Februarie 2019

 • Meditații la limba engleză, prin care copii au atins un nivel de competență scrisă și orală ridicat, iar unul dintre ei a obținut atestatul Cambridge
 • Aprovizionarea, aranjarea și pregătirea a peste 12 mese pe săptămână
 • Comunicare pe cale digitală cu părinții prin WhatsApp și alte platforme pentru a-i ține la curent cu activitățile copiilor
 • Crearea de relații pozitive cu copiii prin ascultare activă și empatie

 

Abilități

 • Comunicare și relaționare
 • Empatie
 • Coordonare
 • Gestionarea timpului

 

Educație

Diplomă de bacalaureat, Liceul „Andrei Mureșanu”, Brașov 
Septembrie 2009 — Iunie 2013

S-a copiat!

Munca de babysitter aduce cu sine provocări, dar și recompense pe măsură pentru cei implicați și serioși. Folosește creatorul de CV-uri pentru a arăta că ești persoana potrivită.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.1
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri