1. Exemple de CV
 2. Manager de magazin
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Manager de magazin

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Manager de magazin și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.4
Evaluare medie
68 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Manager de magazin
Editează acest CV

Industria retailului a trecut prin schimbări radicale în ultimul timp, magazinele convenționale mutându-se aproape exclusiv online și întorcându-se apoi la un model hibrid, iar activitatea managerilor de magazin a evoluat și ea odată cu aceste transformări. Managerul de magazin are rolul de a asigura în primul rând satisfacția clienților, dar și de a menține moralul angajaților. Până la urmă, oamenii din vânzări, telefoanele și chatul online țin afacerea în mișcare.

Ca manager de magazin și profesionist al vânzărilor, știi că prima impresie este decisivă în încheierea unei vânzări. Știi cum să-ți vinzi produsul, dar știi cum să-ți „vinzi” propria imagine? 

Lasă-ne pe noi să ne ocupăm de ea. Vei găsi tot ce cauți pe CVapp.ro: de exemplu, recomandări despre cum să scrii un CV convingător sau instrumente online de creare a CV-ului.

Acest ghid, împreună cu exemplul nostru de CV de manager de magazin, va acoperi următoarele subiecte:

 • rolul managerului de magazin;
 • redactarea unui cv de manager de magazin (sfaturi și sugestii);
 • formatul optim pentru CV-urile managerilor de magazin;
 • recomandări pentru fiecare secțiune a CV-ului tău de muncitor agricol (profil, istoric profesional, educație, abilități);
 • sugestii de la profesioniști pentru structura și designul CV-ului.

Rolul managerului de magazin

Cu ce se ocupă un manager de magazin? Ei bine, cu aproape tot! Tot ce se întâmplă între pereții unității intră în sfera lui de responsabilitate. Când vei citi exemplul de CV pentru manageri de magazin, vei vedea că am inclus multe sarcini ca cele de mai jos:

 • recrutarea, pregătirea și supervizarea angajaților;
 • oferirea de feedback, coaching și analize de performanță;
 • îmbunătățirea performanței magazinului per ansamblu;
 • gestionarea bugetelor și inventarului;
 • coordonarea activităților zilnice;
 • asigurarea respectării procedurilor de siguranță;
 • aplicarea normelor naționale privind salarizarea, programul de lucru și egalitatea de șanse;
 • crearea de indicatori cheie de performanță (KPI);
 • Poate cel mai important, gestionarea solicitărilor, întrebărilor și reclamațiilor din partea clienților.

Bineînțeles, managerii de magazin trebuie și să cunoască bine piața pe care lucrează.

Piața locurilor de muncă și perspectivele managerilor de magazin

Segmentul retailului este poate cel mai dinamic din România și se află într-o continuă schimbare. În ciuda provocărilor legate de optimizarea costurilor, eficientizarea operațiunilor și performanța financiară, sectorul local rămâne optimist. Mai exact, 82% dintre companii se așteaptă la creșterea veniturilor în 2023 și la menținerea trendului și în 2024. Mai multe date vei găsi în acest articol.

Cum se completează un CV de manager de magazin

Primul pas în redactarea unui CV de manager de magazin constă în a înțelege formatul corect de CV. CV-ul trebuie să trebuie să conțină următoarele elemente:

 • antetul CV-ului;
 • profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
 • secțiunea cu istoricul profesional;
 • secțiunea cu abilități din CV;
 • secțiunea destinată educației.

Fiecare secțiune are un scop specific, exact ca strategia ta de vânzări sau sesiunile de formare a angajaților. Am spus intenționat „strategie”. Știi că toți clienții sunt diferiți și că trebuie să-ți schimbi abordarea pentru fiecare în parte. Și CV-ul trebuie să reflecte acest aspect. Fiecare magazin la care îl trimiți are o orientare, un stil și o funcție diferite. Dacă vrei să fii manager la un magazin de fashion pentru adolescenții cool, îți trebuie un CV inedit și tineresc; dacă trimiți CV-ul la un magazin de bijuterii luxos, îți trebuie un ton mai sobru. Bineînțeles, trebuie să încerci mereu să lași o impresie de profesionalism. 

Sfat profesionist

Primul obstacol: sistemul ATS

Majoritatea companiilor folosesc sisteme de triere a angajaților, care sortează sute de CV-uri primite. CV-ul nu trebuie să fie doar „scanabil”, ci și să conțină cuvintele-cheie și formulările pe baza cărora algoritmii te vor puncta și compara cu alți candidați. Nu îți vei impresiona recrutorii dacă nu poți să treci de acest prim filtru.

Și atunci, cum procedezi? Nu există o soluție universală, dar iată câteva ponturi:

 • Analizează anunțul și evidențiază abilitățile și atributele în care te regăsești.
 • Redactează CV-ul în așa fel încât să reflecte fidel cuvintele și formulările respective.
 • Folosește denumirile exacte ale programelor, sistemelor și altor instrumente profesionale.

O ultimă idee aici: ai grijă ca rezultatul să sune firesc, fără să lași impresia că ai încercat să încarci CV-ul cu toate cuvintele din anunț. 

Alegerea celui mai bun format de CV pentru managerii de magazin

Majoritatea CV-urilor urmează o ordine invers cronologică (la fel și majoritatea exemplelor noastre de CV). Asta, deoarece pe recrutori îi interesează unde lucrezi în prezent și eventual și unde ai lucrat chiar înainte. Cu acest format, poți evidenția realizările curente și poți sublinia parcursul tău profesional. Secțiunea cu istoricul profesional trebuie să urmeze acest format, asta dacă nu ai motive bune să îl eviți.

Ai putea încerca și un alt format dacă tocmai ți-ai schimbat cariera sau de-abia ai debutat pe piața locurilor de muncă. Formatul de CV funcțional este ideal pentru cei care vor să demonstreze că au abilități de nișă sau competențe foarte complexe, de exemplu, specialiștii din tehnologie, cercetătorii sau alți experți, deoarece au secțiuni extinse pentru abilități. Aceste modele te vor ajuta să te decizi.

Exemplu de profil din CV-ul de manager de magazin

Managerul de magazin se bazează mult pe relațiile cu alte persoane (atât clienți, cât și angajați), iar profilul din CV-ul de manager de magazin trebuie să reflecte acest aspect. Profilul profesional este locul în care poți injecta o doză de personalitate în CV; nu îți trebuie decât 3-5 fraze. De ce? Aici ai ocazia de a-ți promova personalitatea ta efervescentă (dar și eficientă) în fața eventualului angajator, precum și talentul de a-ți crește vânzările și păstra angajații.

Prezintă-te într-o singură frază. Mai scrie încă una sau două pentru a-ți descrie marile realizări sau succese, plus încă una sau două în care îți descrii abilitățile și contribuțiile la companie. 

Iată un text exemplificativ pentru CV-ul de manager de magazin pe care-l poți folosi ca punct de plecare.

Manager de magazin experimentat și axat pe rezultate, cu trei ani
de experiență managerială în mediul retailului. Specialist motivat, cu atuuri precum supervizarea angajaților și promovarea unor servicii optime oferite clienților. Expert în relaționarea cu angajații, organizarea inventarului și visual merchandising. Pregătit, organizat și instruit în materie de produse și reglementări. Angajament pentru crearea unui mediu care să genereze creșterea vânzărilor și satisfacția clienților.

S-a copiat!

Exemplu de istoric profesional: pune ordine în povestea carierei tale

Primul tău job în retail e mult în urmă, iar tu ai ajuns departe. Fiecare post te-a învățat noi abilități sau ți-a oferit o șansă de a te realiza. Felicitări! Acum poți folosi ordinea invers cronologică pentru a gestiona impresia pe care o vor avea recrutorii despre cariera ta. 

Fiecare punct din listă se bazează pe argumente în favoarea angajării tale, așa că folosește cuvinte de acțiune incisive, plus date și detalii pentru a convinge. Ai putea aplica metoda CAR: descrie Cerința, spune ce Acțiune ai întreprins și explică Rezultatele.

Așa da

Anticiparea tendințelor de pe piață și stocarea de produse potrivite, generând o creștere a vânzărilor cu 20%. 

Așa nu

Creșterea vânzărilor cu 20%

Acest model de text de curriculum vitae pentru manageri de magazin îți va da câteva idei pentru propria secțiune de istoric profesional.

Manager de magazin senior la Lemonage, București
Septembrie 2017 — Prezent

 • Angajarea, instruirea și formarea de angajați pentru diferite posturi din magazin
 • Elaborarea și desfășurarea de evaluări semestriale ale performanțelor pentru o echipă cu 45 de angajați
 • Coordonarea și executarea analizelor semestriale de stoc timp de 3 ani
 • Supervizarea standardelor de merchandising în timpul lansărilor de noi produse

 

Asistent manager la Bose, București
Mai 2014 — Iulie 2017

 • Supervizarea și instruirea unei echipe cu 4 angajați cu jumătate de normă și 3 angajați cu normă întreagă în vânzări, merchandising și gestionarea inventarului
 • Implementarea și menținerea specificațiilor de visual merchandising conform standardelor companiei
 • Crearea de programe săptămânale în conformitate cu liniile directoare privind salarizarea, ținând cont în același timp de nevoile angajaților și ale magazinului

 

Consultant vânzări telefoane la GS Emporium, București
Septembrie 2012 — Mai 2014

 • Identificarea rapidă a nevoilor clienților și crearea unei soluții pe măsură
 • Efectuarea sarcinilor de soluționare a problemelor la o serie de dispozitive și periferice
 • Cultivarea și menținerea la zi a cunoștințelor specifice pentru a rezolva mai bine problemele clienților
 • Informarea și instruirea clienților privind identificarea problemelor la dispozitive pentru a preveni retururile inutile
S-a copiat!

Exemplu de secțiune cu abilități

Această secțiune scurtă concentrează atenția recrutorilor asupra abilităților de cel mai înalt nivel, dar din ea vor afla și care crezi tu că sunt cele mai importante abilități pentru postul respectiv. Folosește o combinație de abilități interumane și de abilități tehnice/de afaceri. Nu uita nici să le ierarhizezi corect ( aici vei vedea cum). E locul perfect pentru acele cuvinte-cheie și sintagme importante din anunțul de angajare și pentru a îți crește șansele de a-ți crește punctajul în ATS.

Sfat profesionist

Ce caută angajatorii

Abilități excelente de comunicare, cunoștințe de contabilitate, planificare și produs, toate sunt necesare, dar ce te va diferenția de ceilalți candidați? Această listă de la HubWorks recomandă trăsături pe care angajatorii le-ar putea căuta la un manager de retail:

 • crearea unei atmosfere plăcute la locul de muncă;
 • capacitatea de a asigura dezvoltarea angajaților;
 • încurajarea ideilor și sugestiilor angajaților;
 • stabilirea de obiective și recompensarea angajaților care le ating;
 • rol de mentor;
 • manifestarea de interes față de angajați;
 • conducere prin puterea exemplului.
Acest text de exemplu de CV prezintă abilitățile de bază ale managerului de magazin.
 • Visual Merchandising
 • Leadership interpersonal
 • Gândire strategică
 • Management proiecte
 • Soluționarea conflictelor
 • Salarizare și planificare
S-a copiat!

Exemplu de educație în CV-ul de manager de magazin

Managerii de magazine au urcat adesea în ierarhie și au învățat muncind, dar în multe locuri sunt necesare și diplomele universitare. Secțiunea dedicată educației este o simplă enumerare a diplomelor, certificatelor, precum și a onorurilor și distincțiilor tale. Dacă ai o diplomă superioară celei de licență, poți omite să mai treci și liceul.

Mai jos vei găsi un text de model de CV care arată în ce format să prezinți informațiile despre educație.

Diplomă de licență în Marketing, Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice, București
Septembrie 2009 — Iunie 2012

S-a copiat!

Structura și designul CV-ului: primele impresii

Ca manager de magazin, știi foarte bine că prezentarea e totul! Acest lucru este valabil și pentru CV-ul tău. Clienții trebuie să poată găsi ceea ce caută fără a se enerva; același lucru e valabil și pentru recrutori. Dacă designul este prea încărcat sau derutant, ei vor trece mai departe.

Simplifică, ordonează și evită elemente grafice, culori puternice sau fotografiile. CVapp.ro oferă o varietate de exemple de prezentare a CV-ului care să se potrivească stilului tău, așa că nu ezita să le folosești.

Aspecte de reținut pentru CV-ul de manager de magazin

 • Industria retailului se află în plină schimbare, dar există oportunități
 • Știi cum să vinzi, așa că folosește-ți abilitățile pentru a vinde cel mai important produs: pe tine însuți
 • Un limbaj descriptiv și de impact, asezonat cu date și detalii, îți prezintă mai bine calitățile
 • Folosește creatorul online de CV-uri și exemplele de CV-uri de pe cvapp.ro pentru a începe să cauți un loc de muncă.
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.4
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri