1. Exemple
 2. Personalul de Curățenie
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Personalul de Curățenie

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Personalul de Curățenie și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Personalul de Curățenie din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.8
Evaluare medie
36 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Personalul de Curățenie
Editează această scrisoare de intenție

După câțiva ani de pandemie, putem spune că igiena și curățenia au devenit tot mai importante. În plus, deși multe industrii au avut de suferit din cauza acestei perioade, serviciile de curățenie comercială au înregistrat o creștere a solicitărilor, mai ales dacă oferă și dezinfecție/igienizare.

Deoarece în domeniu nu se cer specializări sau diplome, uneori există și mulți concurenți pe un singur post. Cum ai putea să arăți că ești mai capabil/ă decât ei?

Soluția este scrisoarea de intenție pentru personalul de curățenie. Cu ea, arăți că ai calități impresionante, un istoric fără pată și o experiență profesională în perfectă ordine.

Exemplu complet de scrisoare de intenție pentru personalul de curățenie

Exemplu de scrisoare de intenție pentru personalul de curățenie adaptabil

Stimată doamnă Stoian,

Ca agent de curățenie specializat în spațiile corporative, știu cât de important este să primești cât mai multe aprecieri și cât mai puține reclamații. Anul trecut, am avut o singură reclamație la peste 200 de lucrări. Cauza a fost o greșeală de facturare de la contabilitate. În rest, satisfacția clienților s-a situat la 100% în chestionare.

Experiența mea variază de la birourile mici cu trei încăperi și până la clădirile de multinaționale. Deși versatilitatea mea mă ajută să duc la capăt serviciile independent, am lucrat majoritar în echipă. Colegii mei mă consideră meticuloasă, eficientă și onestă.

Am ținut locul managerului zonal în mai multe situații și am coordonat peste 50 de activități alături de clienți, așa că înțeleg aspectele comerciale din ambele perspective. Trebuie să poți oferi servicii impecabile în cât mai puțin timp, cu o utilizare cât mai eficientă a echipamentelor și consumabilelor. Clienții mei au fost încântați să plătească cu 20% mai mult decât tariful standard, iar noi am dus totul la bun sfârșit cu 30% mai rapid decât media.

Abilitățile mele organizatorice m-au ajutat să mă ocup de aprovizionarea cu materiale și echipamente pentru angajatorul anterior, așa că înțeleg cum să planific inventarul și să mă încadrez în buget. Nu am pierdut nici măcar o oră în anul trecut din cauza lipsei unor echipamente.

Aș aprecia oportunitatea unui interviu, în care am putea discuta despre activitatea mea. Niciun proiect nu este prea mare sau prea dificil și sunt sigură că putem găsi o soluție pentru orice. 

Cu stimă,

Alexandrina Farcaș

S-a copiat!

Secțiunile scrisorii de intenție pentru personalul de curățenie

O scrisoare de intenție pentru personalul de curățenie este bine structurată și atent formatată. Așa arăți că pui ordinea pe primul loc, atât în ceea ce spui, cât și în ceea ce faci.

 1. Antetul scrisorii de intenție. O porțiune din partea de sus în care îți scrii numele, numărul de telefon și adresa de e-mail. Poți trece și adresa, însă fără prea multe detalii inutile (scară, apartament etc.), asta dacă nu aștepți răspunsul prin poștă.
 2. Formula de salut. Scrisoarea de intenție va fi citită de o persoană reală, nu de o mașină. Dacă știi numele de familie al celui care te poate angaja, folosește-l aici și arată-i că te-ai interesat și știi despre cine este vorba.
 3. Introducerea. Începe cu un scurt paragraf, care va fi și primul tău pas către angajare. Aici trebuie să te prezinți într-un mod atractiv și profesionist.
 4. Cuprinsul scrisorii de intenție. Acum, îți sufleci mânecile și te pui pe treabă. Vorbește despre experiența ta și ce te recomandă pentru un astfel de loc de muncă. Arată-ți calitățile și abilitățile în două, maximum trei paragrafe.
 5. Încheierea. La sfârșit, trebuie să așezi totul în ordine cu o scurtă recapitulare și să dai lustrul final. Totul va avea la bază un „îndemn la acțiune”, după cum vei vedea mai târziu.
 6. Formula de final. Folosește o formulă profesionistă și nu uita să-ți treci numele complet.

Dacă ai o scrisoare de intenție bine scrisă, în care ți-ai expus corect realizările și calitățile, deja ai înclinat balanța în favoarea ta. Imaginează-ți că un recrutor vrea să aleagă între doi candidați pe care să-i cheme la interviu. Au experiență asemănătoare, dar unul dintre ei a scris o scrisoare de intenție în care arată cât ține la etica profesională și că înțelege cât de important este postul respectiv, iar celălalt a copiat direct informațiile din CV. Cine crezi că are mai multe șanse să ajungă la interviu?

Ai nevoie de mai multă inspirație? Poți încerca exemplele de scrisori de intenție de pe site-ul nostru și câteva modele de scrisoare de intenție similare:

Secțiunile și structura scrisorii de intenție le pot pune probleme și celor mai versați scriitori, așa că noi ți-am pregătit un ghid general care te poate ajuta.

În acest punct, probabil că deja ai câteva idei despre cum să începi și ai formulat deja antetul. E momentul să captivezi atenția cititorului cu introducerea. 

Introducerea scrisorii de intenție pentru personalul de curățenie

Când începi scrisoarea de intenție pentru personalul de curățenie, trebuie să poți sublinia o realizare importantă. Dacă nu, vei vorbi despre calitățile care te recomandă. Aici trebuie să impresionezi o persoană ocupată, care mai are de citit o mulțime de alte documente: recrutorul. 

Așa da

Stimată doamnă Andreescu,

În cei 7 ani de activitate ca operator de curățenie, colegii mi-au mai reproșat că sunt prea atentă la detalii. Totuși, când te ocupi de o clădire de birouri cu 20 de etaje în care se află cele mai importante nume din industria IT și cea medicală, nici cele mai mici scăpări nu sunt permise. Punctajul de 98% din chestionarul anual de satisfacție a clienților este cea mai clară dovadă în acest sens.

Așa nu

Bună, sunt Andreea T. și m-ar interesa jobul de operator servicii curățenie la compania dvs. Posed o experiență bogată ca operator curățenie și doresc să contribui cu atenția mea la detalii în acest domeniu.

Probabil ai observat deja că nu e de ajuns să vorbești de realizări. Trebuie să impresionezi și să convingi, iar cifrele și datele concrete sunt soluția cea mai la îndemână.

Cuprinsul scrisorii de intenție pentru personalul de curățenie

Corpul scrisorii de intenție se va întinde pe două-trei paragrafe clar structurate:

 • Începi prin a-ți prezenta abilitățile și experiența.
 • Arăți cât de bine te-ai potrivi cu firma respectivă și cum te-ai integra în echipă.
 • Scrii o încheiere prin care te întipărești în mintea recrutorului.
 • Folosești un îndemn la acțiune prin care îl faci pe recrutor să te contacteze.

Primul paragraf din cuprins: arată de ce ești omul potrivit la locul potrivit

Începe cu o prezentare bine adusă din condei și vorbește despre abilitățile și experiența care te recomandă. Aici așterni pe hârtie primele rânduri din povestea ta profesională.

Ai nevoie de niște idei pentru început? Vezi mai jos:

 1. Puncte forte. Arată-ți abilitățile din domeniu. Va trebui să arăți că știi să-ți gestionezi timpul, că dai atenție maximă detaliilor și că ești aproape obsedat/ă de aspecte precum siguranța și igiena.
 2. Experiența în domeniu. Poate ai mai lucrat la firme de curățenie? Dacă nu, poate ai mai oferit astfel de servicii în munca de voluntariat sau de alt fel. Le poți trece aici.
 3. Serviciile oferite clienților. Întregul corp al scrisorii de intenție trebuie să fie centrat pe atenția pe care le-o dai clienților și confortului, siguranței și satisfacției lor.
 4. Rezistența fizică. Este unul dintre puținele domenii în care poți vorbi de capacitățile tale fizice. Angajatorul trebuie să știe că reziști la efort și că nu te vei accidenta din prima zi dacă ai ridicat o găleată mai grea.
 5. Munca în echipă. În cazul unor imobile mai mari, sigur vei lucra alături de alți oameni, așa că trebuie să arăți că știi să comunici și să te sincronizezi cu ei.
Exemplu adaptabil de introducere pentru scrisoarea de intenție

Stimată doamnă Stoian,

Ca agent de curățenie specializat în spațiile corporative, știu cât de important este să primești cât mai multe aprecieri și cât mai puține reclamații. Anul trecut, am avut o singură reclamație la peste 200 de lucrări. Cauza a fost o greșeală de facturare de la contabilitate. În rest, satisfacția clienților s-a situat la 100% în chestionare.

S-a copiat!

Al doilea (și al treilea) paragraf: arată că înțelegi compania, dar și mediul de lucru

De-a lungul carierei lor, operatorii de curățenie fac cunoștință cu diverși angajatori și medii de lucru.  De exemplu, dacă vei lucra pe cont propriu în clădiri de birouri după program, trebuie să arăți că poți lucra fără să te îndrume cineva mereu. Dacă vei lucra însă constant într-o echipă trebuie să te poți adapta la diferitele personalități din grup.

Cel mai important este însă să fii compatibil cu misiunea firmei de curățenie. Îți vom demonstra cu un exemplu de la Dust busters. Dacă îți arunci privirea peste rubricile „Cine suntem”, „Ce facem” și mai ales pe „Ce ne propunem”, deja ai înțeles că vorbim de o firmă care oferă următoarele avantaje:

 • Planificare și flexibilitate
 • Raport calitate-preț bun
 • Siguranță și confort
 • Monitorizarea calității

Acestea sunt reperele după care îți vei ghida și tu propozițiile din scrisoarea de intenție. Hai să vedem cum ai putea să le adaptezi la situația ta.

Exemplu adaptabil de cuprins pentru scrisoarea de intenție

Experiența mea variază de la birourile mici cu trei încăperi și până la clădirile de multinaționale. Deși versatilitatea mea mă ajută să duc la capăt serviciile independent, am lucrat majoritar în echipă. Colegii mei mă consideră meticuloasă, eficientă și onestă.

Am ținut locul managerului zonal în mai multe situații și am coordonat peste 50 de activități alături de clienți, așa că înțeleg aspectele comerciale din ambele perspective. Trebuie să poți oferi servicii impecabile în cât mai puțin timp, cu o utilizare cât mai eficientă a echipamentelor și consumabilelor. Clienții mei au fost încântați să plătească cu 20% mai mult decât tariful standard, iar noi am dus totul la bun sfârșit cu 30% mai rapid decât media.

Abilitățile mele organizatorice m-au ajutat să mă ocup de aprovizionarea cu materiale și echipamente pentru angajatorul anterior, așa că înțeleg cum să planific inventarul și să mă încadrez în buget. Nu am pierdut nici măcar o oră în anul trecut din cauza lipsei unor echipamente.

S-a copiat!

Îndemn la acțiune și încheiere: un final în forță

Ultimul paragraf este ca o scurtă recapitulare, însă este și un îndemn la acțiune mascat. Îi mulțumești recrutorului că îți citește scrisoarea de intenție, dar îi arăți și că ai vrea să te cheme la un interviu.

La final vei avea nevoie de o formulă de încheiere – aici, n-ai cum să dai greș cu obișnuitul „Cu stimă”/„Cu respect”, urmat de numele în clar. Nu trebuie să te mai semnezi dacă trimiți scrisoarea de intenție tipărită.

Exemplu adaptabil de încheiere și formulă de final pentru scrisoarea de intenție

Aș aprecia oportunitatea unui interviu, în care am putea discuta despre activitatea mea. Niciun proiect nu este prea mare sau prea dificil și sunt sigură că putem găsi o soluție pentru orice. 

Cu stimă,

Alexandrina Farcaș

S-a copiat!

Redactarea unei scrisori de intenție pentru personalul de curățenie fără experiență

Dacă citești această rubrică, înseamnă că nu ai mai lucrat în domeniu sau poate că nu ai mai lucrat deloc. Nicio grijă! Există abilități pe care se transferă din experiența ta anterioară, fie din educație, fie din alte activități.

Iată pe ce abilități să te concentrezi dacă nu ai experiență:

 • Capacitatea de a lucra independent/munca în echipă
 • Gestionarea timpului
 • Rezistența fizică
 • Capacitatea de a aplica instrucțiunile
 • Punctualitate și încredere
 • Atenție la detalii

Gândește-te la cum vei ilustra aceste calități prin realizări din viața ta de până acum. Recrutorii caută angajați care, deși sunt la început de drum, vor să învețe, vin la timp la serviciu și au o atitudine bună.

Îți recomandăm și ghidul nostru general privind scrisorile de intenție, de unde afli cum să scrii fiecare secțiune în parte și ce informații să adaugi.

Aspecte principale

 1. Scrisoarea de intenție pentru operatori de curățenie îți dă ocazia de a demonstra că vei fi un angajat important, chiar și fără experiență.
 2. Când este posibil, începe prin a i te adresa recrutorului pe nume și discută despre realizările tale.
 3. Stabilește o legătură cu el la nivel personal, însă „cimentează” totul cu date concrete.
 4. Asortează designul scrisorii de intenție cu cel al CV-ului pentru a avea coerență și corectează ce ai scris.
 5. Folosește modele de scrisori de intenție create de profesioniști pentru a evita capcanele în care cad începătorii și pentru a merge drept la țintă.
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 420.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 260.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 54.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.500 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 90.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.200 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 44.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 49.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 21.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.300 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri