Cum se completează un CV pentru HoReCa
Prima etapă din rețeta unui CV impresionant pentru domeniul HoReCa este cunoașterea ingredientelor. CV-ul trebuie să conțină:
- profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
- secțiunea cu istoricul profesional;
- secțiunea cu abilități din CV;
- secțiunea destinată educației.
În continuare, trebuie să cunoști publicul sau compania la care trimiți CV-ul. CV-urile de succes au mesaje adaptate la cerințele și cultura angajatorului vizat. De aceea, va trebui să te documentezi despre companie, angajații săi și filosofia și stilul său specific.
Alegerea celui mai bun format de CV pentru HoReCa
Uneori, strategiile clasice sunt și cele mai bune. Se aplică și în acest caz. Îți recomandăm un format de CV cronologic invers, cu excepția cazului în care ai motive întemeiate să alegi o altă structură. Aceasta și deoarece este formatul preferat de recrutori și de software-ul ATS.
Deși există și alte formate, îți recomandăm să le folosești doar în situații speciale. Dacă tocmai ai debutat pe piața muncii sau îți schimbi cariera, încearcă formatele de CV alternative sau hibride sugerate de noi.
Formatul de CV funcțional este utilizat majoritar de profesiile tehnice și de specialiști (precum și pentru unele funcții științifice), deoarece se concentrează pe abilități „nișate” și competențe complexe și mai puțin pe istoricul tău profesional.
Exemplu de profil din CV: cu ce vă pot servi?
Profilul CV-ului tău pentru HoReCa îți dă șansa de a arăta cât de amabil poți să fii. Aici poți da o doză de farmec unui document cu o structură destul de riguroasă.
Personalitatea joacă un rol important în cariera ta, așa că poți să o dezvălui aici. Prezintă-te cu unul sau două adjective atractive și apoi răspunde la întrebarea pe care o pui tot timpul: „Cu ce vă pot servi?”. Tocmai acesta este și scopul CV-ului: el le explică angajatorilor cum îi vei ajuta. Vino cu un exemplu sau o relatare din istoricul tău profesional pentru a arăta cu ce contribui la job.
Poți găsi un exemplu de CV pentru secțiunea de profil mai jos.
Manager de catering experimentat și pasionat, specializat în planificarea și coordonarea aspectelor de catering atât pentru evenimente mici, cât și pentru cele de anvergură. 10 ani de experiență operațională în diverse medii de catering/bufet, atât în scop comercial, cât și necomercial.
Exemplu de istoric profesional: un pas înainte în carieră
Cele mai reușite secțiuni cu istoric profesional îi demonstrează potențialului angajator că ai tot ce trebuie pentru a te achita de responsabilități și că, de fapt, asta și faci deja, fie în totalitate, fie în parte (dacă cu adevărat să avansezi în carieră).
De aceea, va trebui să gândești în termeni de realizări, nu de obligații. Angajatorii caută angajați care să rezolve probleme, nu doar să urmeze protocolul stabilit. Dacă interacționezi direct cu clienții, trebuie să poți rezolva problemele rămase în aer și să-ți mulțumești clienții. Începe cu cel mai recent loc de muncă și creează o listă cu 3-4 puncte care încep cu un cuvânt puternic de acțiune, apoi continuă cu o propoziție sau două care să-ți detalieze succesul.
Iată câteva cuvinte și expresii incisive cu care ai putea crea lista:
- Întâmpinare
- Creare
- Pregătire
- Inventare
- Depășire
Mai jos, vei găsi un exemplu de CV cu istoric profesional adaptabil.
Manager de catering senior la Speed Food
Iun 2018 — Oct 2023
- Elaborarea și aplicarea de strategii de catering în funcție de necesitățile clienților
- Facilitarea livrării și aranjării preparatelor, cu respectarea standardelor de igienă și a programului clientului
- Coordonarea eficientă a echipei pentru o calitate optimă a prezentării finale
- Pregătirea și gestionarea angajaților, în așa fel încât aceștia să cunoască în detaliu meniurile și oferta
- Monitorizarea performanțelor echipei și oferirea constantă de feedback
- Crearea și întreținerea unor relații profesionale solide cu clienții
- Gestionarea planurilor de marketing și a strategiilor pe termen scurt și lung
Manager catering la Happy Hours
Noi 2011 — Sep 2018
- Coordonarea tuturor planurilor de eveniment și catering pentru centrul de conferințe
- Ghidarea eficientă a personalului pentru a asigura o experiență impecabilă pentru clienți
- Supervizarea evenimentelor de catering interne și externe
- Angajarea, instruirea și distribuirea personalului de catering
- Asigurarea unor operațiuni reușite prin controlul costurilor forței de muncă, controlul costurilor alimentelor, preparare, transport, aranjare și curățenie la toate evenimentele
Exemplu de abilități pentru CV-ul din domeniul HoReCa: atuuri
CV-ul tău pentru HoReCa trebuie să impresioneze cu secțiunea destinată abilităților. De aceea, nu va fi suficient să spui că ești orientat pe serviciile oferite clienților (deși nu negăm importanța acestei abilități). Citește din nou fișa postului și vezi ce atribute proprii se regăsesc în cele menționate de angajator. Mizează pe cele pe care nu le-ai inclus deja în secțiunea istoricului profesional sau abilități mai rare sau mai sofisticat.
Mai jos, vei găsi un exemplu de CV cu secțiune de abilități adaptabilă.
Manager de catering experimentat și pasionat, specializat în planificarea și coordonarea aspectelor de catering atât pentru evenimente mici, cât și pentru cele de anvergură. 10 ani de experiență operațională în diverse medii de catering/bufet, atât în scop comercial, cât și necomercial.
Exemplu de educație în CV-ul HoReCa
Unii specialiști din HoReCa învață din mers. Alții au diplome din învățământul superior sau certificate. Nu contează cum ți-ai dobândit abilitățile: aici trebuie să le precizezi.
Dacă ai urmat cursuri de HoReCa sau de gastronomie în liceu, și mai ales dacă îți cauți primul tău job, trece-le aici. Dacă ești manager cu MBA sau ai alte diplome postuniversitare, nu trebuie să mai treci experiența din liceu.
Facultatea de Inginerie Alimentară Diplomă de licență în Ingineria produselor alimentare
Sep 2008 — Iun 2011
Folosește creatorul nostru de CV online pentru a-ți transforma textul și a găsi jobul mult visat!