1. Exemple de CV
 2. Manager de restaurant
Scris de Susan ShorSusan Shor

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Manager de restaurant

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Manager de restaurant și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.6
Evaluare medie
32 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Manager de restaurant
Editează acest CV

Managerii de restaurant sunt acea punte de legătură esențială dintre toate laturile lumii gastronomice. De la interacțiunile dintre patron și personal și cele dintre personal și clienți, până la aprovizionare, preparare și promovare, managerul de restaurant trebuie să se priceapă la toate.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să fii și un scriitor profesionist. Cum ai putea să faci un CV de manager restaurant care să te pună în prima poziție la cursa angajărilor?

Site-ul nostru are ce cauți. Cu ghiduri și exemple de CV-uri pentru zeci de profesii și o soluție de creare a CV-urilor modernă, vei crea mai ușor ca oricând un CV convingător.

Cum se face un CV de manager restaurant?

Înainte de a scrie CV-ul de manager restaurant, trebuie să înțelegi și ce secțiuni vei folosi. Acesta va fi format din următoarele elemente:

 • antetul;
 • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Scriindu-ți CV-ul, îți vei proiecta propria imagine în fața angajatorului. Va trebui să-ți subliniezi calitățile în funcție de așteptările acestuia.

Această imagine sau brand personal poate fi conturată cel mai bine dacă urmezi aceste sugestii:

 1. Citește anunțul și vezi ce așteptări are angajatorul, apoi reflectă-le în CV-ul tău într-un limbaj și termeni similari.
 2. Personalizează-ți CV-ul în funcție de locație. Recrutorii experimentați își dau imediat seama dacă au în față un CV generic.
 3. Folosește infinitive lungi („coordonare”, „supervizare”) și cuvinte care indică acțiuni și decizii.
 4. Vino cu date concrete, nu cu idei generale și aproximări. Dacă ai cifre și statistici de la angajatorul anterior, folosește-le.
Sfat profesionist

ATS (în engleză, „Applicant Tracking System”) sunt acele sisteme automatizate care filtrează candidații. În cazul tău, CV-ul de manager restaurant va fi scanat și se vor căuta anumite cuvinte-cheie din anunț, iar apoi sistemul va stabili dacă ești candidatul căutat.

Iată câteva cuvinte cheie dintr-un anunț tipic:

 • activități de marketing
 • recrutare și formare angajați
 • standarde servicii
 • satisfacția clienților

Alegerea formatului potrivit într-un CV de manager de restaurant

CV-ul tău trebuie să fie clar, concis și bine organizat – astfel, vei arăta că ai și tu aceleași calități.

Formatul ideal pentru CV-ul de manager restaurant este cel invers cronologic. Acesta pune în prim plan secțiunea cu istoricul profesional, unde locurile de muncă sunt trecute începând cu cel mai recent și terminând cu ultimul.

Include-ți datele de contact

Datele de contact sunt trecute în antetul CV-ului. Este o secțiune esențială, care trebuie să fie și atractivă, dar și corectă și concisă, pentru ca recrutorii să nu piardă timp atunci când te caută. 

Iată ce vei trece aici:

 • Numele complet și funcția: prenumele tău, odată cu funcția căutată.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă de e-mail în format simplu, la un domeniu cunoscut.
 • Număr de telefon: un număr la care angajatorul te poate găsi oricând.
 • Adresă fizică: orașul și județul sunt suficiente.

Poți trece aici și un link către o rețea de socializare, cu condiția să ai numai conținut relevant pentru industria HoReCa. Nu îți trece data nașterii sau alte detalii personale.

Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

În domeniul tău, se lucrează mereu sub presiunea timpului. În profilul profesional din CV-ul de manager restaurant, poți explica ce stil de lucru ai și cum te vei integra în atmosfera din restaurant. 

O bună parte din CV este formată din liste cu angajatori anteriori, forme de învățământ și abilități. În profil (secțiunea „Despre mine”), poți să adaugi o notă de personalitate și poți scrie mai liber. Îți păstrezi calmul sub presiune? Poți anticipa problemele clienților? Le rezolvi din mers? Dacă da, scrie aici și nu te sfii să condimentezi secțiunea și cu niște date concrete, dacă le ai.

Pentru mai multe surse de inspirație, îți recomandăm și exemple de CV-uri similare, precum cel de bucătar sau cel pentru industria HoReCa.

Mai jos însă, vei găsi niște exemple adaptabile chiar pentru profesia ta.

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel începător

Manager de restaurant orientat spre rezultate, dedicat eficientizării operațiilor și creșterii satisfacției clienților. Experiență de 2 ani în coordonarea echipelor și promovarea locațiilor pentru a asigura o experiență excepțională pentru clienți. Interes constant pentru industria culinară și perfecționare continuă prin cursuri în domeniu.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel mediu

Manager de restaurant cu competențe dovedite în formarea personalului la cele mai înalte standarde din domeniu, pentru o satisfacție maximă a clienților și creșterea cu 25% a veniturilor angajatorului anterior prin tehnici de promovare. Dedicat creării unei atmosfere pozitive, reducerii fluctuației personalului și respectării standardelor.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel senior

Manager de restaurant conștiicios și eficient, contribui cu 10 ani de experiență și competențe specializate în coordonarea personalului. Echipat cu un ansamblu de abilități divers și atractiv, care determină relații pozitive în echipă și servicii optime pentru clienți. Pasionat de industria gastronomiei și pregătit să îmi pun anii de experiență și perfecționare continuă în serviciul unei noi locații de succes.

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de manager restaurant: rețeta succesului

Poate ai început de jos și ai urcat în ierarhie, la fel ca mulți alții din domeniu. Aici poți să-ți arăți evoluția și realizările din carieră. În plus, ai șansa să detaliezi puțin și „oferta” cu care te prezinți în fața angajatorului.

Totuși, nu uita că în istoricul profesional nu enumeri doar responsabilitățile tale, ci arăți ce realizări ai avut și cum te-ai perfecționat. Vezi diferența?

Responsabilități:

 • Aplicarea strategiilor de marketing și modificări ale spațiului pentru eficientizarea costurilor
 • Interacțiuni cu clienții și personalul pentru o mai bună promovare a locației
 • Contribuții la succesul firmei

Rezultate:

 • Reducerea costurilor restaurantului cu 20% în primul an, prin strategii de promovare, restructurarea spațiului și sisteme de management al inventarului
 • Comunicare atentă și constantă cu clienții, supervizarea strictă a personalului și gestionarea imediată a problemelor, rezultând în creșterea punctajului pe Google la 4,9 din 1.600 de recenzii
 • Creșterea profitului cu 32% în primii doi ani prin aplicarea tehnicilor publicitare moderne și modificări inovatoare în meniu

Încă o dată, vorbește despre ce ai obținut, nu despre ce ai făcut. Exemplul de mai jos ilustrează și el această recomandare.

Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Manager de restaurant la Demetrios, Brașov 
Noiembrie 2017 — Prezent

 • Coordonarea eficientă a operațiunilor din restaurant, cu o creștere de 35% a productivității și de 30% a satisfacției clienților
 • Ajustarea meniului în funcție de oferta sezonieră și de preferințele clienților
 • Supervizarea sălii și rearanjarea în funcție de necesități, cu soluționarea imediată a cerințelor clienților
 • Intervievarea, angajarea și consilierea chelnerilor și personalului din bucătărie
 • Eficientizarea managementului inventarului și reducerea pierderilor cu 20% prin aplicarea unui sistem de aprovizionare mai eficient și instruirea personalului

 

Asistent manager restaurant la Ceres, București 
Octombrie 2014 — Noiembrie 2017 

 • Asistarea managerului de restaurant la activitățile zilnice și gestionarea independentă a problemelor clienților
 • Aprovizionarea din surse locale și negocierea cu furnizorii din zonă, rezultând în prețuri cu 10% mai mici decât cele anterioare
 • Menținerea și respectarea normelor de igienă și a conformității cu toate regulamentele de siguranță, cu 0 sancțiuni la 3 inspecții sanitare
 • Plasarea de comenzi pentru produse necesare, precum alimente, ustensile și produse curățare
 • Eforturi constante pentru promovarea brandului și misiunii localului la nivelul comunității locale și la evenimente specifice
S-a copiat!

Cum se face un CV de manager de restaurant fără experiență

În general, managerii de restaurant sunt oameni care au lucrat deja în domeniu sau au fost chiar promovați de proprietarul localului în acea funcție. Dacă nu ai mai avut totuși funcții administrative, trebuie să arăți că înțelegi toate procesele de lucru din restaurant și că te poți ocupa de ele. 

Profită de abilitățile transferabile (vezi mai jos) și arată că pot fi un numitor comun între un loc de muncă anterior și cel dorit. De exemplu, dacă ai mai lucrat ca recepționer, poți demonstra că ai abilități de comunicare și că știi să interacționezi atât cu clienții, cât și cu personalul.

Precizează principalele abilități care te recomandă ca manager de restaurant

În lista de abilități, arăți punctual cum vei contribui la viitoarea funcție. Alege bine „preparatele” din meniu, fiindcă lista trebuie să corespundă abilităților din anunț. Până la urmă, nu e ușor să conduci un restaurant: trebuie să fii orientat spre clienți, să ai o mână fermă când te ocupi de personal și să te pricepi la cifre și detalii. E nevoie de puțină echilibristică, iar secțiunea de abilități trebuie să reflecte acest lucru, atât cu abilități tehnice, cât și non-tehnice.

Iată mai jos niște exemple de abilități cerute într-un anunț obișnuit:

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • management/leadership
 • orientare către client
 • atitudine pozitivă
 • atent la detalii
 • cunoștințe de siguranță alimentară și igienă
 • cunoștințe financiare
S-a copiat!

Acum, urmează să le și încorporezi în CV, însă nu oricum, ci cu exemple.

 1. Leadership: descrie-ți rolul jucat într-o echipă, cu numărul de persoane implicate și obiectivele atinse alături de ele.
 2. Orientare către client: demonstrează această abilitate cu indicatori obținuți prin sondaje de satisfacție a clienților sau punctaje pe Tripadvisor sau Google.
 3. Cunoștințe financiare: pune accent pe educația ta sau pe cunoștințele de Excel etc.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca manager de restaurant

Nu ai nevoie de diplome de master pentru a lucra în HoReCa, însă pregătirea în domeniu îți crește atractivitatea CV-ului, mai ales dacă ești de-abia la început. Există cursuri de formare managerială ca director de restaurant, de exemplu. În plus, orice altă formă de educație contează. Chiar și niște simple cursuri din industria alimentației arată că ai bazele igienei și siguranței alimentare. 

Cu cât ai mai puțină experiență, cu atât mai mult contează educația. Nu încerca să-ți încarci inutil istoricul profesional, ci axează-te pe abilități deprinse și din alte inițiative, de exemplu, munca de voluntariat.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de licență în Inginerie și management în alimentație publică și turism, Facultatea de Alimentație și Turism, Universitatea „Transilvania”, Brașov 
Septembrie 2010 — Iunie 2014

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de manager de restaurant

Dacă ai urmat indicațiile de mai sus, deja ai un CV remarcabil, care va atrage cu siguranță privirile recrutorilor. Mai rămâne un ultim obstacol: designul.

Folosește fonturi cât mai elegante, scrie fraze cu lungimi diferite și lasă și spații albe, care să compenseze blocurile de text monoton. Nu uita că pot apărea erori când fișierul este deschis cu alt program decât cel în care l-ai redactat. Formatul cel mai stabil este PDF. Nu în ultimul rând, cere-i unui prieten să citească și el CV-ul pe care îl trimiți, două perechi de ochi sunt mai bune decât una când e vorba de sesizat greșeli de scriere.

Exemplu de CV de manager resturant în format textual simplu

Exemplu adaptabil de CV cu text integral

Profil

Manager de restaurant conștiicios și eficient, contribui cu 10 ani de experiență și competențe specializate în coordonarea personalului. Echipat cu un ansamblu de abilități divers și atractiv, care determină relații pozitive în echipă și servicii optime pentru clienți. Pasionat de industria gastronomiei și pregătit să îmi pun anii de experiență și perfecționare continuă în serviciul unei noi locații de succes.

 

Istoric profesional

Manager de restaurant la Demetrios, Brașov 
Noiembrie 2017 — Prezent

 • Coordonarea eficientă a operațiunilor din restaurant, cu o creștere de 35% a productivității și de 30% a satisfacției clienților
 • Ajustarea meniului în funcție de oferta sezonieră și de preferințele clienților
 • Supervizarea sălii și rearanjarea în funcție de necesități, cu soluționarea imediată a cerințelor clienților
 • Intervievarea, angajarea și consilierea chelnerilor și personalului din bucătărie
 • Eficientizarea managementului inventarului și reducerea pierderilor cu 20% prin aplicarea unui sistem de aprovizionare mai eficient și instruirea personalului

 

Asistent manager restaurant la Ceres, București 
Octombrie 2014 — Noiembrie 2017 

 • Asistarea managerului de restaurant la activitățile zilnice și gestionarea independentă a problemelor clienților
 • Aprovizionarea din surse locale și negocierea cu furnizorii din zonă, rezultând în prețuri cu 10% mai mici decât cele anterioare
 • Menținerea și respectarea normelor de igienă și a conformității cu toate regulamentele de siguranță, cu 0 sancțiuni la 3 inspecții sanitare
 • Plasarea de comenzi pentru produse necesare, precum alimente, ustensile și produse curățare
 • Eforturi constante pentru promovarea brandului și misiunii localului la nivelul comunității locale și la evenimente specifice

 

Abilități

 • Servicii clienți
 • Leadership
 • Dezvoltarea afacerilor
 • Tehnici de management eficient
 • Marketing strategic

 

Educație

Diplomă de licență în Inginerie și management în alimentație publică și turism, Facultatea de Alimentație și Turism, Universitatea „Transilvania”, Brașov 
Septembrie 2010 — Iunie 2014

S-a copiat!

Te mai despart doar câteva clicuri de CV-ul perfect. Începe chiar acum!

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.6
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri