1. Exemple de CV
 2. Cofetar
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Cofetar

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Cofetar și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.8
Evaluare medie
28 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Cofetar
Editează acest CV

Dacă vrei să te pregătești pentru un nou post de cofetar, creațiile tale savuroase nu vor fi de-ajuns. Vei avea nevoie și de un CV în care să-i explici responsabilului de angajări ce parcurs profesional ai avut, ce te interesează și ce personalitate ai. Din fericire, noi îți venim în ajutor.

Acest ghid și exemplul aferent de CV de cofetar îți vor arăta cum să:

 • alegi secțiunile cheie pentru CV-ul tău, inclusiv istoricul profesional, profilul și componenta cu abilități;
 • alegi formatul optim pentru CV-ul de cofetar;
 • creezi un aspect și un design care să atragă atenția asupra candidaturii tale și să te ajute să obții postul dorit!

Care este rolul unui cofetar?

Cofetarii sunt acele persoane care creează o varietate de produse de patiserie și deserturi, inclusiv prăjituri, bomboane, torturi și alte dulciuri. Ei lucrează de obicei în patiserii, magazine specializate, restaurante, hoteluri sau independent. Cofetarii mențin igiena și ordinea în bucătărie și operează instrumente și echipamente specializate în timpul preparării deserturilor. Ei se aprovizionează cu ingrediente, aplică rețete și se străduiesc să atingă cel mai înalt nivel posibil de satisfacție a clienților. Cofetarii trebuie să fie versați în știința coacerii și preparării deserturilor pentru a obține rezultatele dorite. De asemenea, li se cere și spirit artistic, cu care să ofere creații inovatoare și savuroase. Cofetarii pot lucra singuri sau împreună cu alți angajați ai bucătăriei.

Cum se completează un CV de cofetar

Dacă vrei să creezi un CV excelent de cofetar, va trebui să treci și următoarele secțiuni:

 • antetul CV-ului;
 • profilul profesional (numit și secțiunea „Despre mine”);
 • secțiunea cu istoricul profesional;
 • secțiunea cu abilități din CV;
 • secțiunea destinată educației.

Un CV de cofetar reușit trebuie să arate clar capacitatea candidatului de a crea produse de patiserie și deserturi atractive. CV-ul trebuie să aibă o secțiune de profil impresionantă, care să prezinte clar și incisiv abilitățile, talentele și experiența în crearea produselor de patiserie și deserturilor. Această secțiune de profil trebuie să fie scurtă, însă trebuie să transmită și cele mai impresionante detalii despre activitatea ta profesională și valoarea muncii tale. 

CV-ul trebuie să aibă o secțiune bine organizată a istoricului profesional în care posturile să fie aranjate în ordine cronologică inversă, cu accent special pe posturile din lumea culinară. Folosește cuvinte de acțiune puternice care să atragă atenția asupra competențelor și abilităților tale. CV-ul tău trebuie să conțină și o secțiune de abilități bine pusă la punct, care să ofere un amestec atrăgător de abilități tehnice și non-tehnice legate de munca în domeniu. Îți recomandăm să recitești mereu fișa postului la care candidezi și să incluzi în CV-ul tău  toate competențele cerute (dacă este posibil). În plus, nu uita nici de acest articol, din care vei afla mai multe despre cum să-ți prezinți abilitățile.

Sfat profesionist

Dacă candidezi la o companie medie sau mare, ai grijă ca CV-ul să nu fie respins la testul ATS (sistemul automat de triere a candidaților). Acest „scaner” de CV-uri caută cuvinte-cheie pe baza anunțului scris de angajator. Doar CV-urile cu cel mai bun punctaj sunt transmise responsabilului de angajări. Adaugă și sarcinile și abilitățile importante din anunț în secțiunile relevante ale CV-ului pentru ca al tău să nu ajungă la gunoi.

Alegerea celui mai bun format de CV pentru cofetari

Majoritatea cofetarilor care dețin o oarecare experiență anterioară trebuie să opteze pentru formatul standard, și anume cel invers cronologic. Structura lui se axează pe secțiunea dedicată istoricului profesional, unde poți indica posturile din ultimii 10 ani începând cu cel mai recent și continuând în sens invers. Formatul invers cronologic este adesea cel mai indicat, deoarece recrutorii îl preferă și sistemul ATS îl citește cu ușurință.

Însă unii candidați caută formate de CV care să ofere mai multă flexibilitate. În cazul ucenicilor, studenților și al liber-întreprinzătorilor, formatul funcțional al CV-ului îți poate permite să-ți prezinți abilitățile și experiența relevantă fără a crea o secțiune de istoric profesional la dimensiuni maxime. În această situație ar putea fi acceptat și un format hibrid, care combină structura invers cronologică și structura funcțională.

Exemplu de profil profesional în CV

Profilul este locul în care îți expui abilitățile de top, dar și trăsăturile de caracter care te recomandă. Pe baza celor 3-5 propoziții, responsabilul de angajări trebuie să-și facă o idee despre ceea ce ai de oferit și să se simtă încurajat să citească restul detaliilor din CV-ul tău. Prin utilizarea cifrelor și a unui limbaj descriptiv, vei ieși în evidență încă de la începutul paginii.

Iată profilul din exemplul nostru de CV de cofetar.

Exemplu de profil adaptabil

Cofetar experimentat și pasionat, cu peste șapte ani de experiență
în domeniu, creez deserturi inovatoare și inconfundabil de savuroase pentru restaurante, evenimente și momente de fine dining. Specializată în crearea de pâini, deserturi, produse de patiserie, ciocolată și diverse dulciuri artizanale. Contribui cu tehnici avansate de patiserie, cunoștințe de siguranță alimentară și o perspectivă solidă asupra principiilor de decorare din cofetării.

S-a copiat!

O mostră de istoric profesional

Deoarece secțiunea privind istoricul profesional va fi probabil „crema” CV-ului tău, trebuie să te asiguri că ți-ai prezentat cât mai bine abilitățile și experiența. În primul rând, prezintă experiența relevantă, începând cu cel mai recent loc de muncă. Nu uita să treci funcția, numele angajatorului, locația și perioada angajării. Dedesubt, arată-ți punctele forte, sarcinile și realizările în 4-5 buline din listă. Cuantifică-ți contribuția prin cifre, statistici și cuvinte de acțiune.

Iată istoricul profesional din exemplul nostru de CV pentru cofetari.

Exemplu de istoric profesional adaptabil

Cofetar-șef la Ars Dulcia, Arad
Octombrie 2020 — Prezent

 • Ocuparea funcției de cofetar-șef, în care am creat deserturi de sezon și expuneri rotative pentru evenimente
 • Prepararea de deserturi speciale pentru evenimente externe
 • Crearea unei mari varietăți de produse de panificație, patiserie și cofetărie
 • Încorporarea tematicii și elementelor artistice în creațiile mele
 • Crearea de torturi de specialitate pentru nunți și alte evenimente
 • Organizarea de demonstrații private cu produse de patiserie pentru cei interesați de arta culinară
 • Urmărirea atingerii un nivel ridicat de satisfacție a clienților și generarea unui număr ridicat de clienți fideli

 

Cofetar la Amaretta, București
Septembrie 2018 — Octombrie 2020

 • Gestionarea zilnică a tuturor aspectelor legate de producția de produse de patiserie
 • Angajarea și instruirea ajutoarelor de cofetar
 • Lansarea de deserturi noi în fiecare lună
 • Crearea de prăjituri și plăcinte specializate
 • Catering cu desert pentru ocazii speciale
S-a copiat!

Exemplu de educație în CV-ul de cofetar

Chiar dacă nu ți se cere să ai o pregătire formală, orice formă de educație, ucenicie sau diplomă poate înclina balanța în favoarea ta. Aici, trebuie să treci toate diplomele și certificatele. Nu uita să vorbești și de eventuale distincții sau premii. Dacă ai o diplomă de licență sau una superioară, poți omite să mai treci și liceul. Poți trece certificări aici sau poți crea o secțiune separată pentru ele.

Vezi cum arată formatul secțiunii de educație din exemplul nostru de CV de cofetar.

Exemplu de educație adaptabil

Certificat de calificare profesională, specializarea Tehnician în gastronomie, Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, București Septembrie 2015 — Iunie 2018

Diplomă de cofetar, Atelierele Gastro
Iulie 2018 — Septembrie 2018

 • Certificat de cofetar recunoscut de MMSS și ME
S-a copiat!

Exemplu de abilități în CV

Abilitățile tale specifice de cofetar sunt evident esențiale în meseria ta. Această secțiune a CV-ului te ajută să le evidențiezi într-un format punctual. Nu uita că prezinți o imagine coerentă pe baza secțiunii istoricului profesional și a nevoilor angajatorului, așa cum reies ele din anunț. Combină eficient abilitățile non-tehnice (abilitățile „soft”), cum ar fi creativitatea sau curățenia, și abilitățile tehnice (abilitățile „hard”), cum ar fi normele de igienă alimentară.

Iată secțiunea cu abilități din exemplul nostru de CV.

Exemplu de abilități adaptabile
 • Chimie alimentară
 • Prepararea deserturilor
 • Estetică și design
 • Igiena alimentară
 • Asigurarea calității
 • Deservirea clienților
S-a copiat!

Structura și designul CV-ului

Prăjitura este mai apetisantă când o acoperi cu o glazură frumoasă – la fel este și CV-ul mai atrăgător când are un aspect și un design deosebite. Aspectul ajută la consolidarea imaginii de candidat profesionist care își ia în serios profesia și, întrucât ai o profesie creativă, vei avea și avantajul de a-ți demonstra stilul personal.

Cu o doză de culoare și un antet atractiv, CV-ul se distinge de cel al altor candidați. Nu uita însă nici de imaginea brandului angajatorului. De exemplu, un hotel din segmentul premium nu caută aceleași CV-uri ca unui lanț de cofetării locale. Dacă folosești un model de CV, nu mai mergi pe ghicite când te ocupi de formatare; în plus, poți crea chiar și mai multe designuri pentru mai multe posturi vacante. 

Așa da
 • Folosește dimensiunea standard a marginilor (1 inch, adică 2,54 cm)
 • Atrage atenția asupra numelui și informațiilor de contact din antet
 • Menține mărimea fontului între 10 și 12 puncte
Așa nu
 • Aglomerează pagina cu prea mult text care îngreunează citirea
 • Trimite un CV fără o corectură ortografică
 • Folosește mai mult de 1-2 stiluri de font sau culori pe același CV

Aspecte de reținut pentru CV-urile de cofetar

 1. Vorba dulce mult aduce, iar CV-ul tău demonstrează asta prin exprimarea realizărilor și abilităților tale în cuvinte cât mai ingenioase.
 2. Un profil energic și creativ te va face să te remarci în plutonul de candidați cu abilități similare.
 3. Nu uitați să-ți cuantifici realizările în secțiunea cu istoricul profesional.
 4. Încearcă exemplul nostru de CV de cofetar, unde vei găsi mai multe idei de aspect și design.
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.8
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.700.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.700.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 720.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 580.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 550.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 33.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 510.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 350.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 930.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 69.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri