1. Exemple de CV
 2. Barista
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Barista

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Barista și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.6
Evaluare medie
59 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Barista
Editează acest CV

O cafea nu este doar o simplă băutură. Pentru unii, e motivul pentru care se trezesc dimineața și acea primă notă din armonia unei zile reușite. Pentru alții, e încă și mai mult de atât: ei sunt specialiștii care prepară, definesc și înnobilează cafeaua, numiți „barista”. Cum ai putea să arăți că-ți meriți locul între ei?

Nu ai putea găsi un atu mai bun decât un CV de barista. Unul bine scris și bine dozat cu creatorul nostru de CV-uri arată că ai toate motivele să fii preferat de viitorul angajator.

Cum se face un CV de barista?

Știi deja cât de importantă este prepararea rețetei de cafea. Fără ea, combustibilul vieții urbane ar fi insipid și anost. În CV-ul de barista, vei urma același principiu și vei aplica o rețetă dovedită în practică, mulată pe structura de mai jos:

 • antetul;
 • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Prima etapă în redactarea CV-ului de barista: totul trebuie aranjat și gândit din timp. La fel cum nu spumezi laptele înainte să prăjești cafeaua, și aici vei urma o anumită secvență. Îți promovezi calitățile în fața viitorului angajator și trebuie să arăți că poți face față micilor clipe de aglomerație și haos fiindcă ai o strategie clară și o abordare profesionistă.

Iată câteva sfaturi care-ți pot fi de folos:

 1. Uită-te la cerințele din anunț și notează-ți câteva cuvinte-cheie. CV-ul tău trebuie să le reia (evident, mai discret și în altă formă) și să arate că ai abilitățile căutate de angajator.
 2. Vino cu date și cifre concrete: poate ai o statistică a volumului de clienți pe zi sau a espressourilor preparate.
 3. În legătură cu punctul anterior, arată că poți gestiona cu brio perioadele aglomerate.
 4. Folosește terminologia potrivită, fără să pari prea pretențios (s-ar putea ca recrutorul să nu știe mare lucru despre domeniu).
 5. Optează pentru modelul de CV potrivit, cu care să arăți că ești deschis la nou, dar și că ai o personalitate echilibrată și că ești atent la detalii.
Sfat profesionist

Sistemele ATS triază automat candidații la un job. Ele scanează CV-urile de barista și caută anumite cuvinte-cheie din anunț, selectându-le pe cele mai potrivite.

Iată câteva cuvinte cheie dintr-un anunț pentru Starbucks:

 • angajament
 • dezvoltare continuă
 • flexibilitate (disponibilitatea de a lucra în ture)
 • energie pozitivă

Alegerea formatului potrivit pentru un CV de barista

Scopul tău e un CV profesionist și concis, care să transmită și o doză de entuziasm și coordonare. De aceea, un format invers cronologic ți se potrivește cel mai bine.

Te vei axa în special pe istoricul profesional, începând cu ultimul job și mergând înapoi în timp pe o perioadă de circa 10 ani. Așa, spui o poveste convingătoare și dai substanță candidaturii tale. 

Nu uita de datele de contact

Antetul CV-ului e o adevărată carte de vizită: aici faci prima impresie, iar atenția pe care o dai detaliilor nu va trece neobservată. CV-ul și scrisoarea de intenție trebuie să formeze un „tot” vizual și estetic, cu un format și o cromatică asemănătoare.

Antetul CV-ului de barista te și diferențiază vizual de candidați și îți formează propriul „brand”. Mai mult, echilibrează blocurile de text de mai jos cu puțin spațiu alb care relaxează ochii. Iată ce vei trece aici:

 • Numele complet și funcția: trece-ți numele și prenumele, precum și jobul dorit.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă simplă, cu un domeniu cunoscut.
 • Număr de telefon: numărul unde poți fi mereu găsit.
 • Adresă fizică: sunt suficiente orașul și județul, asta dacă nu te aștepți la un răspuns scris.
 • LinkedIn: trece profilul de LinkedIn sau cel de pe alte rețele dacă ești activ și ai conținut relevant pentru job.
Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Tu ești prima persoană remarcată de clienți, iar amabilitatea cu care îi întâmpini determină și cât de satisfăcuți vor pleca. Profilul (denumit și secțiunea „Despre mine”) este practic formula de salut a CV-ului. El îi arată recrutorului ce personalitate ai, cu ce abilități te lauzi și ce experiență ai adunat. 

Dacă vii și cu câteva detalii clare despre experiența anterioară, deja ești pe cai mari. Câți clienți servești zilnic? Ai venit cu noi preparate? Câte sortimente ai realizat până acum? Și mai important, au crescut vânzările cât erai angajat la firma de dinainte?

Dacă vrei și alte surse de inspirație, aruncă o privire la alte CV-uri, precum cel de bucătar sau cel destinat industriei HoReCa.

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV începător

Angajat conștiincios, cu spirit de echipă, sunt gata să-mi combin pasiunea pentru cafea cu serviciile excelente oferite clienților până acum. Abilitățile mele de comunicare au fost testate în practică și apreciate de cei peste 800 de clienți ajutați la angajatorul anterior. Vorbesc fluent 4 limbi străine și aș fi încântat să le ofer o experiență unică clienților de la Shot In The Dark.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV nivel mediu

Barista experimentat și pasionat de arta cafelei, sunt gata să contribui cu un palmares de 7 ani în oferirea unor servicii de maximă calitate. Competențe în instruirea echipelor și crearea unei baze de clienți fideli prin interacțiuni dinamice.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV nivel senior

Barista motivată și atentă, cu peste 15 ani de experiență în domeniu și un angajament ferm pentru oferirea de servicii personalizate clienților. Specializată în coordonarea operațiilor din coffee shop, interacționarea cu clienții și crearea unor preparate excepționale. Accent pe respectarea standardelor companiei și ospitalitatea oferită clienților.

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de barista: „crema” CV-ului

Aici ajungi la miezul CV-ului tău de barista și principalele tale argumente pentru angajare. Începe cu cel mai recent job și concentrează-te doar pe acele activități specifice domeniului. 

La fiecare rubrică, descrie-ți pe scurt rezultatele sub forma unei scurte liste cu buline. Cifrele sunt cel mai bun mod de a cuantifica realizările anterioare. Câți clienți ai servit? Ai creat noi preparate? Te-ai ocupat de formarea noilor colegi? Ai contribuit la deciziile de afaceri? Ai putea vorbi și de activități conexe, de exemplu, amenajarea și curățenia spațiului, plasarea comenzilor de aprovizionare și pregătirea meniurilor.

Cel mai important, însă, este să nu înșirui doar responsabilitățile, ci să arăți exact ce ai obținut. Mai jos vei vedea diferența dintre responsabilități și realizări.

Responsabilități:

 • Primirea și servirea clienților
 • Pregătirea noilor colegi
 • Realizarea preparatelor conform standardelor

Rezultate:

 • Întâmpinarea și servirea a peste 110 clienți pe tură
 • Formarea a 5 noi colegi și inițierea lor în realizarea preparatelor și preluarea comenzilor
 • Prepararea a peste 600 de espressouri și băuturi personalizate pe săptămână

Cauți mai multe informații? Încearcă exemplul de istoric profesional de mai jos. Nu uita de importanța unei prezentări bine cizelate.

Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Head Barista la Roasty, București 
Noiembrie 2020 — Prezent 

 • Crearea a până la 600 de espressouri și preparate personalizate pe săptămână
 • Conceperea și implementarea reușită a unui proces care a eficientizat operațiile de inventar și aprovizionare zilnică, cu economii de 25 de minute pe tură
 • Instruirea a 4 noi angajați în materie de politici și proceduri
 • Organizarea de evenimente muzicale cu implicarea artiștilor locali
 • Onorarea a peste 150 de comenzi conform standardelor exigente ale companiei, cu o calitate consecventă și satisfacție maximă a clienților
 • Menținerea la curent cu noile tendințe și tehnologii din domeniu

 

Barista/casier la Starbucks Plaza, București 
Octombrie 2017 — Noiembrie 2020 

 • Oferirea de servicii optime clienților în fiecare tură
 • Informarea clienților privind noile opțiuni de preparate sau recomandări pe baza preferințelor acestora
 • Pregătirea cafelei și a ceaiurilor de specialitate
 • Colaborarea cu colegii pentru a crea procese eficiente și a asigura satisfacția clienților
 • Gestionarea rapidă și precisă a tranzacțiilor financiare de toate tipurile
S-a copiat!

Cum se face un CV de barista fără experiență

Totuși, cum procedezi dacă n-ai experiență?

Dacă vrei să urmezi acest drum în carieră, nu îți trebuie superputeri și abilități extraordinare, ci în primul rând pasiune și angajament. Unii au început fără să știe măcar diferența dintre un affogato și un cortado. 

Te vei concentra în primul rând pe calificările asociate (de exemplu, tot în HoReCa). Apoi, pe abilitățile tale. Arată că înveți din mers, că ești serios și că știi să te organizezi. De exemplu, poate ai lucrat în retail și ai avut de-a face cu niște clienți foarte exigenți. Poate ai fost recepționer și ai manierele și stilul potrivit pentru a-ți încânta clienții. Poate ai lucrat la McDonald’s și știi să urmezi exact instrucțiunile, să respecți igiena și să prepari comenzile rapid. Toate te ajută în acest caz.

Discută principalele abilități care te recomandă ca barista

Un barista are nevoie de cunoștințe tehnice (aparate, rețete etc.), dar și de abilități non-tehnice (comunicare și servicii clienți). În secțiunea de abilități a CV-ului, vei combina cele două categorii pentru a-ți demonstra competența. Accentul va fi pus totuși pe abilitățile de comunicare, esențiale pentru a face o impresie bună și a proteja imaginea clientului.

Iată o listă de exemple:

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • Servicii clienți
 • Igienă
 • Comunicare
 • Atenție la detalii
 • Coordonare
 • Întreținerea echipamentelor
S-a copiat!

Încorporează abilitățile în CV și dă-le substanță cu exemple specifice:

 1. Comunicare: poți pune accentul pe dimensiunea internațională, toată lumea bea cafea
 2. Servicii clienți: arată concret cum au crescut vânzările sau fluxul de clienți datorită ție
 3. Coordonare: demonstrează că te achiți de sarcini, deși ai un program foarte încărcat

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca barista

Cunoștințele din domeniu sunt predate la cursuri specializate. În România poți opta pentru Barista School sau Origo Academy, acreditate de Asociația Cafelei de Specialitate din America. Nu ai nevoie de diplome din învățământul superior și poți să devii barista și imediat după liceu.

Dacă ai și alte calificări pe care le poți trece în această secțiune, începe cu cea mai recentă, ca în istoricul profesional. Axează-te și pe dezvoltarea profesională, un factor important.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de licență în Marketing, Facultatea de Management-Marketing, Universitatea Artifex, București 
Aprilie 2017 — Iunie 2020

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de barista

Dacă ai noțiuni de latte art, știi mai bine ca oricine cât de mult contează prezentarea. Modelul pe care clienții îl văd în cană le influențează și percepția asupra licorii pe care o vor degusta. De aceea, angajatorul tău se așteaptă să vadă un CV curat și bine structurat, cu culorile potrivite la locul potrivit. Nu trebuie să lipsească însă și o tușă de creativitate și acea doză de pasiune specifică profesiei.

Exemplu de CV barista în format textual simplu

Exemplu adaptabil de CV cu text integral

Profil

Barista motivată și atentă, cu peste 15 ani de experiență în domeniu și un angajament ferm pentru oferirea de servicii personalizate clienților. Specializată în coordonarea operațiilor din coffee shop, interacționarea cu clienții și crearea unor preparate excepționale. Accent pe respectarea standardelor companiei și ospitalitatea oferită clienților.

 

Istoric profesional

Head Barista la Roasty, București 
Noiembrie 2020 — Prezent 

 • Crearea a până la 600 de espressouri și preparate personalizate pe săptămână
 • Conceperea și implementarea reușită a unui proces care a eficientizat operațiile de inventar și aprovizionare zilnică, cu economii de 25 de minute pe tură
 • Instruirea a 4 noi angajați în materie de politici și proceduri
 • Organizarea de evenimente muzicale cu implicarea artiștilor locali
 • Onorarea a peste 150 de comenzi conform standardelor exigente ale companiei, cu o calitate consecventă și satisfacție maximă a clienților
 • Menținerea la curent cu noile tendințe și tehnologii din domeniu

 

Barista/casier la Starbucks Plaza, București 
Octombrie 2017 — Noiembrie 2020 

 • Oferirea de servicii optime clienților în fiecare tură
 • Informarea clienților privind noile opțiuni de preparate sau recomandări pe baza preferințelor acestora
 • Pregătirea cafelei și a ceaiurilor de specialitate
 • Colaborarea cu colegii pentru a crea procese eficiente și a asigura satisfacția clienților
 • Gestionarea rapidă și precisă a tranzacțiilor financiare de toate tipurile

 

Abilități

 • Servicii clienți
 • Cunoștințe de specialitate
 • Amabilitate și atitudine deschisă
 • Managementul inventarului
 • Multitasking

 

Educație

Diplomă de licență în Marketing, Facultatea de Management-Marketing, Universitatea Artifex, București 
Aprilie 2017 — Iunie 2020

S-a copiat!

Acum, ai tot ce îți trebuie pentru a fi candidatul preferat de următorul angajator. Nu mai trebuie decât să treci toate informațiile în creatorul nostru de CV-uri și să apeși pe „Trimite”.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.6
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri