1. Exemple de CV
 2. Resurse Umane
Scris de Paul DruryPaul Drury

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Resurse Umane

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Resurse Umane și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.8
Evaluare medie
70 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Resurse Umane
Editează acest CV

Resursele Umane sunt responsabile de cel mai de preț bun al oricărei companii: angajații săi. Când se inversează rolurile și chiar tu ești cel care caută un nou job în domeniu, cum vei reuși să-ți demonstrezi atuurile cu un CV de Resurse Umane care să impresioneze? Până la urmă, nu vei discuta despre tine și realizările tale, ci despre cum ai facilitat realizările colegilor tăi.

În continuare, vei vedea cum cvapp.ro te ajută să-ți exprimi convingător calitățile și să-ți impresionezi viitorul angajator. Site-ul nostru are peste 50 de ghiduri adaptate fiecărei profesii în parte.

Cum se face un CV de Resurse Umane?

CV-ul de Resurse Umane trebuie să ocupe o singură pagină și să cuprindă toate aceste elemente:

 • antetul;
 • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Dat fiind că lucrezi cu oameni, CV-ul de Resurse Umane trebuie să emane acea căldură umană și pasiune care ți-au animat cariera până acum. Totuși, nu uita că acum te concentrezi pe viitorii tăi colegi și că trebuie să vezi situația prin ochii angajatorului.

Îți recomandăm următoarea abordare punctuală:

 1. Pune accentul pe realizări și mai puțin pe responsabilități. Vino cu cifre, date concrete și relatări despre obiective atinse la fosta companie.
 2. Personalizează CV-ul în funcție de angajator. Arată-i cine ești și cât de compatibil(ă) ai fi cu ceea ce îți cere el.
 3. Unii cred că ai un job liniștit, fără prea multe provocări. Totuși, dincolo de dimensiunea umană, de tine depinde productivitatea companiei – trebui să arăți cum o vei dezvolta.
 4. Nu uita de sistemele de triere a candidaților (ATS). Va trebui să îți faci o listă de cuvinte-cheie pentru domeniul tău și să le folosești în CV.

Alegerea formatului potrivit într-un CV Resurse Umane

Dacă urmărești o schimbare de carieră și vrei să treci la Resurse Umane sau dacă nu ai o traiectorie liniară în istoricul tău profesional, ai putea încerca un format alternativ de CV. Poate ai mai lucrat pe bază de contract sau ai competențe transferabile – iată două motive care te-ar putea îndruma către CV-ul funcțional.

Altfel, formatul cronologic este ideal pentru structurarea majorității CV-urilor de Resurse Umane. Cu el mergi la sigur, deoarece oferă o imagine de ansamblu asupra reperelor importante din cariera ta. Și aici te putem ajuta cu câteva sugestii.

Include-ți datele de contact

Antetul CV-ului este ca o carte de vizită: aici trebuie să-ți prezinți clar datele de contact și să le adaptezi la imaginea ta profesională.

Nu uita să structurezi datele în așa fel încât să fie ușor de găsit și să aibă un aspect cât mai convingător:

 • Numele complet și funcția: trece-ți prenumele și numele, odată cu titlul postului dorit.
 • Adresă de e-mail profesională: folosește un format simplu și profesionist, adică [email protected].
 • Număr de telefon: oferă un număr de contact la care să te poată găsi oricând recrutorul.
 • Adresă fizică: precizează orașul, județul, strada și numărul – trece aici chiar adresa de domiciliu, nu cea din actul de identitate
 • LinkedIn: dacă ai un profil activ și relevant, pune un link aici.
Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Profilul sau secțiunea „Despre mine” din CV se pretează excelent la utilizarea cuvintelor-cheie, așa că va fi și componenta decisivă în CV-ului tău pentru Resurse Umane. În această secțiune îți pot da frâu liber creativității și poți atrage și menține atenția recrutorului fixată pe tine încă din primele cuvinte. Trebuie să-l faci să-și spună: „acest candidat s-ar potrivi cu echipa noastră”.

Totuși, această reacție inițială nu vizează abilitățile sau realizările tale. Pur și simplu trebuie să-l faci să-și imagineze că vei lucra în compania respectivă. Te vei integra în cultura ei și o vei dezvolta dacă te angajează? Te vei înțelege cu oamenii pe care îi vei ajuta să se dezvolte? Ai calitățile potrivite pentru a fi o sursă de motivație și inspirație? Dacă nu lași această impresie de compatibilitate, nu ai nicio șansă.

Pentru a lovi la țintă, folosește cuvinte de acțiune, care să arate cum ți-ai atins obiectivele sau le-ai depășit. Asezonează-le cu cuvinte-cheie („coordonare”, „implicare”, „colaborare”) care să reflecte fișa postului, însă nu forța nota: chiar dacă CV-ul poate fi scanat de un sistem automat, el se adresează unui om, așa că nu trebuie să sune artificial. 

Mai jos găsești un model de profil profesional pentru CV-ul de Resurse Umane.

Exemplu de profil profesional adaptabil în CV

Manager de Resurse Umane experimentat și specializat în toate aspectele din domeniu, cu accent pe formarea și instruirea angajaților. Pasiune și angajament pentru gestionarea provocărilor din domeniu și experiență solidă în politici, proceduri, salarizare și beneficii pentru personal.

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența din Resurse Umane: un om pentru oameni

Profesioniștii din HR au un întreg evantai de atuuri care să-și merite locul în CV-ul de Resurse Umane. Știm că trebuie să le menționezi, dar la fel de important este și ca experiența profesională să reflecte așteptările viitorului angajator. Gândește-te la ce ar căuta compania respectivă și nu umple CV-ul cu tot felul de texte neinteresante. Te credem pe cuvânt că tocmai ai terminat un proiect excepțional, dar, dacă nu este relevant pentru următorul angajator, lasă-l deoparte și vorbește despre ce contează. Convinge recrutorul că vă vei fi „ ca acasă” în acea firmă.

De aceea, vei folosi liste cu buline în care vei trece rezultate concrete și cuantificabile, nu doar responsabilități. Vezi diferența dintre cele două?

Responsabilități:

 • Coordonarea procesului de recrutare
 • Efectuarea procesului de integrare a angajaților
 • Fidelizarea angajaților

Rezultate:

 • Coordonarea proceselor de recrutare a talentelor pentru 40 de angajați full-time
 • Organizarea procesului de onboarding și implementarea unor programe cu peste 300 de ore de instruire
 • Aplicarea politicii de retenție și motivare a angajaților, cu o reducere de 21% a fluctuației personalului

Consultă mostra de istoric profesional din CV-ul de Resurse Umane dacă vrei o perspectivă mai clară. Nu uita că va trebui să-ți reformulezi responsabilitățile în așa fel încât să devină realizări atractive.

Exemplu de istoric profesional adaptabil din CV

Manager Resurse Umane la Antro Meta, Cluj-Napoca 
Octombrie 2008 - Prezent 

 • Organizarea și menținerea evidențelor de personal
 • Optimizarea operațiunilor de Resurse Umane, cu generarea unor economii de 1 mil. RON
 • Coordonarea de sesiuni de training cu o creștere a productivității de 23%
 • Aplicarea politicii de retenție și motivare a angajaților, cu o reducere de 21% a fluctuației personalului
 • Interpretarea politicilor și procedurilor și comunicarea lor către angajați
 • Asigurarea conformității cu normele și regulamentele în vigoare

 

Asistent Resurse Umane la Trei Stejari, Iași 
Septembrie 2005 - Septembrie 2008 

 • Elaborarea și desfășurarea procesului de recrutare
 • Contribuții la auditul anual • Monitorizarea procesului de integrare și formare a noilor angajați
 • Supervizarea programului de evaluare a performanței angajaților
 • Asistență pentru proiecte speciale
S-a copiat!

Cum se face un CV de Resurse Umane când nu ai experiență

Dacă ești în situația în care nu ai experiența necesară, concentrează-te pe abilitățile transferabile și pe pasiunea ta pentru acest domeniu. Arată cum alte locuri de muncă, de exemplu cel de manager de proiect, te-au ajutat să-ți cizelezi abilități esențiale, precum managementul performanțelor și relațiile cu angajații.

Arată cât de mult contează interacțiunea umană pentru tine și cum oamenii sunt cea mai prețioasă resursă de pe Pământ. Folosește vocabularul din domeniu și arată cu cât entuziasm îți vei ghida colegii către cea mai bună versiune a lor.

Precizează principalele abilități care te recomandă pentru domeniul Resurselor Umane

Există atât de multe ramuri diferite ale Resurselor Umane și o profunzime imensă în fiecare subdomeniu, încât probabil că ai putea scrie câte un CV separat pentru fiecare. De aceea, va trebui să selectezi acele abilități potrivite pentru angajator. Iată niște exemple:

Abilități care te recomandă pentru domeniul Resurselor Umane
 • Comunicare și relații interpersonale
 • Managementul resurselor umane
 • Recrutarea și retenția personalului
 • Managementul performanțelor
 • Dezvoltarea și perfecționarea echipei
S-a copiat!

Încorporează-le în CV și fundamentează-le în exemple clare:

 1. Coordonare/management: descrie-ți rolul în echipa HR, indică numărul de angajați și prezintă-ți realizările.
 2. Selecție și recrutare: vorbește despre numărul de candidați recrutați și felul în care contribuie la dezvoltarea companiei.
 3. Training și perfecționare: arată cum sesiunile organizate de tine au crescut productivitatea și competența.

Detaliază-ți educația și certificările relevante

Educația ta și pasiune ta pentru perfecționare continuă arată că te-ai dedicat domeniului Resurselor Umane, chiar dacă te-ai ocupat de altceva până acum. Arată ce studii superioare ai și prezintă diplomele și certificatele în ordine cronologică inversă. Probabil ai o pregătire chiar în acest domeniu sau într-unul conex, de exemplu, administrarea afacerilor. 

Nu uita nici de stagiile parcurse și nici de pregătirea în domenii asociate. Vorbește despre cursuri, ateliere și webinare. Calitatea de membru într-o organizație din domeniu este și ea importantă aici.

Iată câteva exemple:

Mai jos vei găsi secțiunea de educație dintr-un model de CV pentru Resurse Umane.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de licență în Administrarea Afacerilor, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Iași 
Septembrie 2001 - Iunie 2005 

Diplomă de bacalaureat, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Iași 
Septembrie 1997 - Iunie 2001

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului pentru Resurse Umane

CV-ul de Resurse Umane nu te ajută doar să ajungi la un interviu, ci arată și că te-ai familiarizat, ca profesionist HR, cu provocările de care se lovesc și alți candidați și că știi cum să le depășești cu brio. Cu alte cuvinte, propriul tău CV demonstrează vizual că știi cum arată un candidat convingător.

Recrutorul se va aștepta ca tu să iei decizia corectă privind aspectul, designul formatul CV-ului. Optează pentru stilul clasic, aerisit și ușor de citit, în care rupi blocurile continue de text în repere și liste. Momentele definitorii ale carierei trebuie să fie imediat vizibile.

Exemplu de CV asistent personal în format text simplu

Profil

Manager de Resurse Umane experimentat și specializat în toate aspectele din domeniu, cu accent pe formarea și instruirea angajaților. Pasiune și angajament pentru gestionarea provocărilor din domeniu și experiență solidă în politici, proceduri, salarizare și beneficii pentru personal.

Istoric profesional

Manager Resurse Umane la Antro Meta, Cluj-Napoca 
Octombrie 2008 - Prezent 

 • Organizarea și menținerea evidențelor de personal
 • Optimizarea operațiunilor de Resurse Umane, cu generarea unor economii de 1 mil. RON
 • Coordonarea de sesiuni de training cu o creștere a productivității de 23%
 • Aplicarea politicii de retenție și motivare a angajaților, cu o reducere de 21% a fluctuației personalului
 • Interpretarea politicilor și procedurilor și comunicarea lor către angajați
 • Asigurarea conformității cu normele și regulamentele în vigoare

 

Asistent Resurse Umane la Trei Stejari, Iași 
Septembrie 2005 - Septembrie 2008 

 • Elaborarea și desfășurarea procesului de recrutare
 • Contribuții la auditul anual
 • Monitorizarea procesului de integrare și formare a noilor angajați
 • Supervizarea programului de evaluare a performanței angajaților
 • Asistență pentru proiecte speciale

 

Abilități

 • Comunicare și relații interpersonale
 • Managementul resurselor umane
 • Recrutarea și retenția personalului
 • Managementul performanțelor
 • Dezvoltarea și perfecționarea echipei

 

Educație

Diplomă de licență în Administrarea Afacerilor, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Iași 
Septembrie 2001 - Iunie 2005 

Diplomă de bacalaureat, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Iași 
Septembrie 1997 - Iunie 2001

S-a copiat!

O carieră în Resurse Umane îți dă ocazia de a construi cultura unei companii și de a-i ajuta pe ceilalți să se dezvolte. Pentru a-ți dezvolta propria carieră și a atinge un nou nivel profesional, creatorul nostru online de CV-uri îți este alături.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.8
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 750.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 570.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 4.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 82.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri