1. Exemple de CV
 2. Team leader

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Team leader

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Team leader și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
5.0
Evaluare medie
74 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Team leader
Editează acest CV

Un șef de echipă capabil își poate motiva echipa să-și atingă și să-și depășească obiectivele. Dacă ai un spirit întreprinzător înnăscut și energie, pasiune și devotament, această carieră este pentru tine.

Totuși, chiar dacă bifezi toate calitățile cerute, cum ai putea să îi convingi și pe angajatori că ești omul pe care îl caută? La interviu, personalitatea ta poate îi cucerește pe interlocutori, însă mai trebuie să și ajungi acolo.

Un CV de team leader reușit este soluția. La noi găsești exemple de CV-uri pentru zeci de profesii, dar și un creator de CV-uri care te propulsează pe primele locuri în competiția pentru un job.

Cum se face un CV de team leader?

Ca șef de echipă, ești obișnuit să compartimentezi și să vezi lumea structurată în echipe și departamente. CV-ul de team leader urmează și el o structură exactă – vezi mai jos:

 • antetul;
 • profilul profesional;
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Tu coordonezi și gestionezi activitatea zilnică din companie; la fel, în CV va trebui să o organizezi pe secțiuni și să o comunici în așa fel încât să obții un impact maxim. Iată câteva sugestii în acest sens:

 1. Angajatorii caută oameni care aduc rezultate, nu doar se laudă cu ele. Discută despre cifre și statistici: creșterea vânzărilor, sondaje de satisfacție, indicatori de performanță etc.
 2. Adaptează-ți CV-ul în funcție de angajator. Documentează-te puțin și vezi care este imaginea brandului și misiunea companiei.
 3. Exprimă-ți personalitatea și arată de ce ești tu diferit, mai exact, ce stil de conducere ai.
 4. Recitește anunțul și selectează cuvintele care ies în evidență din lista de cerințe, apoi arată în CV-ul de team leader că ai și acele calități.
Sfat profesionist

Optimizează pentru ATS

Ultimul punct de mai sus are și o importanță tehnică. Multinaționalele folosesc sisteme de triere a candidaților (ATS) care selectează CV-urile pe principiul cuvintelor-cheie. Mai exact, documentul tău trebuie să reia o parte din terminologia tipică anunțului pentru a fi considerat eligibil.

Deși abilitățile cerute variază puternic de la un domeniu la altul, îți prezentăm câteva cuvinte-cheie tipice dintr-un anunț online:

 • comunicare activă
 • înțelegerea obiectivelor
 • rezolvarea problemelor
 • implementarea politicilor
 • organizarea muncii

Alegerea formatului potrivit într-un CV de team leader

De regulă, CV-urile de team leaderi se scriu în ordine invers cronologică. Începe cu cel mai recent job în partea de sus și continuă cu celelalte pe o perioadă de 10 ani. 

Nu uita că formatul trebuie să fie cât mai prietenos. Recrutorii își fac o idee imediat și decid în doar câteva secunde dacă vor continua să citească. Ușurează-le munca și nu îți supraîncărca CV-ul. Acordă prioritate informațiilor valoroase și pune-le la loc de cinste.

Include-ți datele de contact

Un CV fără antet este ca o echipă fără conducere. Cele mai importante date își au locul aici, fiindcă, fără ele, nici nu va putea să te caute nimeni. Este o secțiune scurtă, însă esențială.

Iată ce vei menționa:

 • Numele complet și funcția: prenume și nume, cu postul dorit mai jos.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă de e-mail simplă, care să inspire încredere.
 • Număr de telefon: de preferat cel mobil sau un număr unde angajatorul te poate găsi mereu.
 • Adresă fizică: doar orașul și județul sunt suficiente.

Renunță la alte date inutile, precum cele strict personale (data nașterii, starea civilă etc.).

Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Odată ce are CV-ul în față, privirea recrutorului va fi atrasă probabil de profilul profesional mai întâi. Această secțiune esențială (numită și „Despre mine” în alte CV-uri) are maximum 4-5 fraze și condensează motivele pentru care îți dorești jobul.

Ea ocupă spațiu prețios, așa că nu îl poți irosi pe informații care nu te ajută să ajungi la interviu, unde poți veni cu o prezentare mai detaliată. Comprimă-ți argumentele în fraze percutante și folosește cuvinte de acțiune precum „extindere” și „realizare”.

Dacă vrei mai multe idei, îți recomandăm CV-uri asemănătoare, precum cel de manager de proiecte sau cel destinat specialiștilor din Resurse Umane.

Mai jos vei găsi exemple de descrieri personale specifice ție.

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV-urile de nivel mediu

Team Leader eficient și motivat, cu istoric dovedit de monitorizare a progreselor și atingerii obiectivelor. Specializat în elaborarea de etape strategice și cuantificabile pentru a atinge rezultatele operaționale dorite

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de team leader: un pas înainte

Dacă ai urmat formatul invers cronologic, trece angajatorii în subsecțiuni diferite, în care precizezi numele companiei, orașul și intervalul angajării. Nu exagera cu descrierile, fiindcă nu îți scrii memoriile. Aici, totul este scurt și clar.

Formulările sunt și ele mai aparte. Păstrează stilul narativ pentru scrisoarea de intenție. Uită de enunțurile la persoana I și treci direct la ce te reprezintă. Unde situația (și confidențialitatea) permite, vino cu cifre și statistici. Spune cu cât ai crescut vânzările, cum a crescut rata de retenție a clienților etc.

Nu în ultimul rând, aici îți vei descrie realizările, nu simple responsabilități. Nu e nevoie de o înșiruire monotonă de „Activități generale”, ca în COR. Mai jos vei putea observa diferențele.

Responsabilități:

 • Activități de management echipe și creștere a productivității
 • Identificarea soluțiilor de monitorizare a stadiului proiectelor
 • Eficientizarea comunicărilor cu clientul

Rezultate:

 • Coordonarea unei echipe de vânzări cu 10 membri, cu elaborarea unui proces de identificare a clienților potențiali și o creștere a productivității de 44%
 • Aplicarea soluțiilor Asana pentru monitorizarea proiectelor, cu o reducere de 20% a întârzierilor în execuție
 • Implementarea principiilor Six Sigma pentru crearea unui proces de comunicare mai eficient cu clientul și soluționarea reclamațiilor cu 28% mai repede
Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Team Lead, StratStep, București
Iulie 2021 - Prezent

 • Implementarea de strategii ghidate pentru atingerea obiectivelor planificate
 • Coordonarea echipelor de peste 20 de angajați și monitorizarea proiectelor pentru a asigura progresul lor
 • Ghidarea ciclului de vânzări și dezvoltarea departamentului și funcțiilor
 • Creșterea vânzărilor cu peste 25% în decurs de 4 ani
 • Consolidarea și dezvoltarea relațiilor cu clienții existenți


Șef de echipă, Kron Tech, București
Septembrie 2017 - Iulie 2021

 • Crearea unui mediu de excelență în servicii pentru clienții externi și interni
 • Soluționarea problemelor clienților, cu o creștere a nivelului de satisfacție în sondaje de peste 40% în decurs de trei ani
 • Elaborarea de rapoarte săptămânale și lunare cu indicatori de performanță și rate de retenție
 • Creșterea bazei de clienți cu peste 25% în primul an
S-a copiat!

Cum se face un CV de team leader fără experiență

Dacă nu ai experiență în roluri de conducere, concentrează-te pe abilitățile transferabile și pe partea de educație/formare pentru roluri de conducere. Vezi ce puncte comune poți găsi între joburile anterioare și cel pe care ai pus ochii. 

De exemplu, dacă ai mai lucrat în domeniul administrativ, poți demonstra că ai spirit organizatoric, că știi să-ți gestionezi timpul și știi să planifici evenimentele. Totuși, nu încerca să-ți căptușești CV-ul inutil, s-ar putea să obții efectul opus.

Precizează principalele abilități care te recomandă ca team leader

Redactarea CV-ului este o artă în sine. Trebuie să le arăți angajatorilor că ai amestecul potrivit de abilități tehnice și non-tehnice. În plus, trebuie să demonstrezi că ele sunt specifice domeniului, de ex. abilități digitale sau abilități de leadership.

Iată o listă care te-ar putea interesa:

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • Soluționarea problemelor
 • Leadership
 • Managementul timpului
 • Integritate
 • Delegarea sarcinilor
S-a copiat!

Pe baza unei liste precum cea de mai sus îți vei organiza și secțiunea de experiență profesională sau cea care conține descrierea personală din CV. Încorporează abilitățile în text și dă-le substanță cu niște exemple concrete

 1. Soluționarea problemelor: vorbește despre piedici apărute în calea proiectelor și strategii prin care le-ai surmontat.
 2. Delegarea sarcinilor: arată cum ai colaborat cu colegii și cum ați crescut împreună vânzările, de exemplu.
 3. Managementul timpului: arată cum ți-ai organizat timpul într-un proiect urgent și cum l-ai dus la bun sfârșit.

Întoarce-te la anunțul dat de angajator și adaptează secțiunea de abilități la nevoile lui.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca team leader

În general, cei care candidează la postul de team leader au cel puțin o diplomă de licență în administrarea afacerilor sau în domenii similare. Bineînțeles, dacă ai urmat altă facultate nu ești exclus din start, însă va trebui să te concentrezi mai mult pe restul secțiunilor. 

Creează o rubrică specială pentru certificări dacă ai urmat cursuri de management sau de Resurse Umane. Orice calificare care te recomandă ca lider este bine-venită aici. Poți vorbi și despre stagii care te-au dus în această direcție.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de licență, Administrarea afacerilor, Facultatea de Administrație și Afaceri, UB, București 
Septembrie 2014 - Iunie 2017

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de team leader

În cazul CV-urilor de team leader, aspectul exterior chiar contează. Când le redactezi, trebuie să faci o primă impresie corectă cu o structură bună și un design atractiv. Recrutorii nu au prea mult timp la dispoziție, așa că tind să prefere CV-urile nu foarte complexe sau stufoase.

Arată că înțelegi cele de mai sus și separă textul cu secțiuni goale, fără să abuzezi de culori. Nu recurge la artificii, fiindcă nu vei ajunge la interviu. Mult mai important este ca recrutorii să poată obține exact informațiile de care au nevoie, de exemplu dintr-un CV în format profesionist.

Exemplu de CV team leader în format textual simplu

Profil

Team Leader eficient și motivat, cu istoric dovedit de monitorizare a progreselor și atingerii obiectivelor. Specializat în elaborarea de etape strategice și cuantificabile pentru a atinge rezultatele operaționale dorite


Istoric profesional

Team Lead, StratStep, București
Iulie 2021 - Prezent

 • Implementarea de strategii ghidate pentru atingerea obiectivelor planificate
 • Coordonarea echipelor de peste 20 de angajați și monitorizarea proiectelor pentru a asigura progresul lor
 • Ghidarea ciclului de vânzări și dezvoltarea departamentului și funcțiilor
 • Creșterea vânzărilor cu peste 25% în decurs de 4 ani
 • Consolidarea și dezvoltarea relațiilor cu clienții existenți


Șef de echipă, Kron Tech, București
Septembrie 2017 - Iulie 2021

 • Crearea unui mediu de excelență în servicii pentru clienții externi și interni
 • Soluționarea problemelor clienților, cu o creștere a nivelului de satisfacție în sondaje de peste 40% în decurs de trei ani
 • Elaborarea de rapoarte săptămânale și lunare cu indicatori de performanță și rate de retenție
 • Creșterea bazei de clienți cu peste 25% în primul an


Abilități

 • Soluționarea problemelor
 • Leadership
 • Managementul timpului
 • Integritate
 • Delegarea sarcinilor


Educație

Diplomă de licență, Administrarea afacerilor, Facultatea de Administrație și Afaceri, UB, București 
Septembrie 2014 - Iunie 2017

S-a copiat!

Cariera de team leader te așteaptă! Mai trebuie doar să folosești creatorul nostru de CV-uri și ești gata de interviu.

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
5.0
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 750.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 600.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 570.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 4.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 82.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri