1. Exemple
 2. Asistent personal
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Asistent personal

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Asistent personal și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Asistent personal din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.7
Evaluare medie
75 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Asistent personal
Editează această scrisoare de intenție

Acum, oamenii trăiesc până la vârste tot mai înaintate, iar cererea de asistenți personali experimentați și empatici va crește exponențial în lumea dezvoltată. Asistenții personali se asigură că pacienții vârstnici și cei cu dizabilități sau boli au parte de confort și echilibru în viață, ocupându-se de igiena, hrănirea și gospodărirea lor. Când ești asistent personal, nu lucrezi doar pentru pacientul tău, ci îi oferi și familiei liniștea de care are nevoie. Există puține locuri de muncă care să ofere o mai mare satisfacție, dar la fel de puține sunt și atât de solicitante.

Pentru a ocupa unul dintre numeroasele posturi vacante de asistent personal, va trebui să dovedești familiei sau recrutorului că ai abilități organizatorice excelente, că dai atenție detaliilor și, mai presus de toate, că ai acea pasiune prin care ajuți oamenii să ducă vieți confortabile. Cum ai putea transmite rapid și eficient toate aceste informații?

Ei bine, cu o scrisoare de intenție redactată atent și profesionist! Acest document este o metodă excelentă de a te remarca și de a-i arăta familiei că tratezi postul cu seriozitate. Cu ea, detaliezi informațiile din CV-ul tău și stabilești o legătură personală prin care justifici de ce ești alegerea perfectă.

În acest ghid, dar și în exemplul nostru gratuit de scrisoare de intenție pentru asistenți personali, vom elucida următoarele:

 • componentele și scopul unui excelent exemplu de scrisoare de intenție;
 • greșeli importante de evitat în scrisoarea de intenție;
 • modul de redactare a unei scrisori de intenție pentru asistenții personali fără experiență;
 • cel mai bun format al unei scrisori de intenție pentru asistenți personali (inclusiv un exemplu).
Perspectivă statistică

Perspectivele pentru locurile de muncă ale asistenților personali în următorul deceniu par atrăgătoare. Comisia Europeană le cere statelor membre să elaboreze planuri de acțiune naționale care să aducă îmbunătățiri în domeniul îngrijirii persoanelor, prin extinderea ofertei profesionale și mobilizarea unor fonduri adecvate pentru salarizarea celor care lucrează în acest sector.

Cel mai bun format al scrisorilor de intenție pentru asistenți personali

Dacă scrisoarea de intenție are formatul corect, familia sau recrutorul va putea să urmărească ce scrii de la primul cuvânt și până la ultimul paragraf. Pe fiecare rând al scrisorii de intenție va trebui să treci multe motive care să arate cât de competent sau competentă ești, iar aplicarea unei structuri consacrate te va ajuta să-ți crești șansele de angajare.

Formatul scrisorii de intenție pentru asistenți personali trebuie să cuprindă următoarele elemente:

 • antetul scrisorii de intenție;
 • formula de salut;
 • introducerea scrisorii de intenție;
 • paragrafele centrale (cuprinsul scrisorii);
 • paragraful final al scrisorii de intenție (încheierea și îndemnul la acțiune).

În acest format, rubricile trebuie să fie legate cursiv și să faci trecerea perfect între diferitele elemente. Scrisoarea de intenție va evidenția informațiile esențiale din experiența ta și va prezenta abilitățile importante pentru rolul tău specific.

Dacă vrei mai multe recomandări pentru redactarea propriului text, consultă exemplul nostru gratuit de scrisoare de intenție pentru asistenți personali. Acest exemplu poate fi modificat în creatorul nostru de scrisori de intenție, o soluție simplă și accesibilă.

Exemplu adaptabil de scrisoare de intenție

Stimată doamnă Crișan,

Sunt asistent personal certificat, cu peste nouă ani de experiență în îngrijirea pacienților vârstnici la domiciliu și în special a acelor pacienți cu probleme mintale.

La angajatorul anterior, m-am ocupat de opt-zece pacienți pe săptămână. Le-am asigurat îngrijirea medicală de bază, am supravegheat starea lor psihică, am aplicat terapii comportamentale și i-am ajutat să-și crească calitatea vieții. Pacienții au avut vârste între 64 și 80 de ani, cu diferite probleme fizice și mintale.

Pe măsură ce am acumulat experiență, am învățat să identific acele semne care arată că cineva necesită o intervenție medicală de specialitate, ajutor pentru învățare sau pur și simplu o persoană cu care să discute. Pacienții vârstnici uită uneori noțiuni de bază când sunt bolnavi sau stresați, așa că m-am specializat în a-i îngriji și liniști în situații prea dificile pentru ei.

O bună parte din pacienții mei anteriori aveau mobilitate redusă, așa că mi-am format abilitățile (și forța fizică) necesare pentru a-i ajuta. Sunt fizioterapeut certificat și i-am ajutat pe mulți să revină la un trai de calitate după apariția unor probleme fizice cauzate de instabilitatea psihică.

O doua arie de competență în cazul meu este și îngrijirea pacienților suferinzi de demență și Azheimer. Dețin un certificat de absolvire CAFFPA și particip și la acțiuni caritabile destinate acestora. Ca asistent personal, am avut ocazia să văd cât de multă contează fondurile caritabile în viața pacienților mei.

Mi-ar face plăcere să vă vizitez organizația la un interviu și poate și să-l însoțesc pe unul dintre îngrijitorii dvs. și să văd cum abordați o profesie atât de importantă în societatea noastră.

Cu stimă,

Sabina Kovacs

S-a copiat!

Antetul scrisorii de intenție

Antetul scrisorii de intenție este acel loc în care îi dai recrutorului sau destinatarului informații de bază despre identitatea ta și modalitatea de contact. Aflat chiar în partea de sus a documentului, antetul trebuie să conțină numele tău, informațiile de contact și orice alte detalii relevante. Nu uita să nu supraaglomerezi antetul cu un exces de informații inutile, deoarece vei consuma spațiul pe care l-ai aloca unor informații prețioase din restul scrisorii de intenție.

Include orașul și județul de reședință, dar nu da adresa completă până în etapa ofertei. Pot apărea probleme de confidențialitate și protecție a datelor. În plus, nu mai trebuie să treci „adresa internă” a angajatorului, deoarece majoritatea scrisorilor de intenție sunt trimise electronic. De aceea, acum ai mai mult spațiu pentru mesajul tău profesional.

Fă clic pe exemplul adaptabil de scrisoare de intenție pentru asistenți personali de mai sus și vei vedea mai multe idei pentru structurarea antetului.

Ce scop are antetul scrisorii de intenție? Transmite detaliile vitale despre identitatea și datele tale de contact, stimulând vizual interesul și determinând recrutorul să vrea să citească în continuare.

Sfat profesionist

Antetul scrisorii de intenție este unul dintre puținele locuri în care poți adăuga o doză de culoare sau alte elemente grafice pe o foaie în bună parte goală. Pentru asistenți personali, s-ar putea ca o paletă de culori neutră să fie mai potrivită, dar asta nu înseamnă că poți da uitării stilul. Încearcă mostrele noastre gratuite de scrisori de intenție și vei vedea că formatul e floare la ureche.

Formula de salut din scrisoarea de intenție

Formula de salut din scrisoarea de intenție se referă pur și simplu la modul în care te adresezi viitorului cititor. Dacă nu îl cunoști pe recrutor sau pe destinatarul scrisorii, „Stimate domnule/Stimată doamnă” urmat de formula de adresare corectă și numele de familie oferă în general o modalitate sigură și politicoasă de abordare. Dacă deja cunoști familia cu care speri să lucrezi, poți opta pentru o formulă mai relaxată cu un prenume sau chiar și „Bună”, mai ales dacă trimiți scrisoarea de intenție în corpul unui e-mail.

Încearcă să afli numele recrutorului dacă ai cum. S-ar putea să te adresezi direct companiei care oferă serviciile de asistență personală sau pacientului ori o rudă de-a lui dacă candidezi direct. Indiferent de formulă, evită impersonalul „În atenția celor interesați”.

Ce scop are formula de salut din scrisoarea de intenție? Ea creează o atmosferă de prietenie și politețe printr-o abordare adecvată, în care îi spui destinatarului pe nume când poți.

Sfat profesionist

Ori de câte ori este posibil, încearcă să îi spui destinatarului pe nume pentru a crea o legătură mai personală. Dacă, din diverse motive, nu știi exact numele celui care îți va citi scrisoarea și nu ai metode bune de a-l afla, poți opta pentru o formulă mai generică. „Stimate domnule recrutor” sau „Stimată familie XYZ” sunt și ele alternative bune pentru exemplele de scrisori de intenție adresate asistenților personali.

Introducerea scrisorii de intenție

Introducerea scrisorii tale de intenție este locul în care captezi atenția cititorului și îl încurajezi să afle mai multe despre punctele tale forte în următoarele paragrafe. Oricând poți, evită introducerile generice sau învechite. În schimb, începe prin a-ți declara motivația, arătând de ce ai fost atras de locul de muncă sau dă orice alt detaliu interesant. Nu uita să transmiți o mentalitate energică și pozitivă, astfel încât cititorul să-ți poată simți pasiunea încă din prima propoziție.

Primele cuvinte trebuie să emane încredere în capacitățile tale. Ți se va da forma supremă de responsabilitate, așa că trebuie să alegi un exemplu reconfortant în care îți arăți competența și încrederea pe care o meriți.

Vei găsi o sursă și mai bună de inspirație în introducerea din exemplul nostru de scrisoare de intenție pentru asistenți personali:

Exemplu adaptabil de introducere a scrisorii de intenție

Stimată doamnă Crișan,

Sunt asistent personal certificat, cu peste nouă ani de experiență în îngrijirea pacienților vârstnici la domiciliu și în special a acelor pacienți cu probleme mintale.

S-a copiat!

Partea centrală a scrisorii de intenție (cuprinsul)

Partea centrală a scrisorii tale de intenție, numită și cuprinsul, este locul în care poți detalia toate posturile în care ai lucrat și competențele relevante pe care le-ai dobândit. Cititorul trebuie să aibă impresia că îi spui povestea carierei tale, și nu doar că înșirui niște calificări. Deși trebuie să incluzi realizări și rezultate, trebuie să-ți arăți și latura umană și modurile în care îți tratezi pacienții cu respect și grijă. Poți discuta și despre orice abilități deținute, care apar direct în fișa postului, pentru a arăta ce avantaje ai față de alți candidați.

Orice asistent personal trebuie să se concentreze pe acele fragmente din experiență care sunt relevante pentru viitoarea sa ocupație. Anumite afecțiuni și boli au cerințe foarte specifice, așa că ai putea arăta în fruntea scrisorii de intenție că le poți îndeplini. Pune-ți în context realizările și fii cât mai specific posibil fără a dezvălui informații confidențiale despre pacienți.

Ce scop are cuprinsul scrisorii de intenție? El oferă cele mai convingătoare informații care arată că rolul de asistent personal este potrivit pentru tine, exprimându-ți personalitatea și calitățile interpersonale datorită cărora ești o prezență plăcută.

Iată secțiunea de cuprins din exemplul nostru de scrisoare de intenție pentru asistenți personali:

Exemplu adaptabil de cuprins al scrisorii de intenție

La angajatorul anterior, m-am ocupat de opt-zece pacienți pe săptămână. Le-am asigurat îngrijirea medicală de bază, am supravegheat starea lor psihică, am aplicat terapii comportamentale și i-am ajutat să-și crească calitatea vieții. Pacienții au avut vârste între 64 și 80 de ani, cu diferite probleme fizice și mintale.

Pe măsură ce am acumulat experiență, am învățat să identific acele semne care arată că cineva necesită o intervenție medicală de specialitate, ajutor pentru învățare sau pur și simplu o persoană cu care să discute. Pacienții vârstnici uită uneori noțiuni de bază când sunt bolnavi sau stresați, așa că m-am specializat în a-i îngriji și liniști în situații prea dificile pentru ei.

O bună parte din pacienții mei anteriori aveau mobilitate redusă, așa că mi-am format abilitățile (și forța fizică) necesare pentru a-i ajuta. Sunt fizioterapeut certificat și i-am ajutat pe mulți să revină la un trai de calitate după apariția unor probleme fizice cauzate de instabilitatea psihică.

O doua arie de competență în cazul meu este și îngrijirea pacienților suferinzi de demență și Azheimer. Dețin un certificat de absolvire CAFFPA și particip și la acțiuni caritabile destinate acestora. Ca asistent personal, am avut ocazia să văd cât de multă contează fondurile caritabile în viața pacienților mei.

S-a copiat!
Sfat profesionist

Dacă ai mai avut experiență ca asistent personal, metoda STAR te poate ajuta să o structurezi în relatări concise. Începe cu o Situație, apoi descrie Tema/sarcina care ți-a fost cerută, Acțiunea ta și Rezultatul pozitiv obținut. Relatările trebuie să fie concise și să se axeze numai pe experiențele de maximă relevanță pentru postul dorit.

Încheierea scrisorii de intenție pentru asistenți personali

Felicitări, ai ajuns la finalul scrisorii tale de intenție pentru asistenți personali! Greul a trecut, iar tot ce trebuie să faci acum este să-l convingi pe recrutor să ia legătura cu tine. Cum? Printr-un îndemn la acțiune. În această propoziție percutantă, îți arăți interesul pentru post și îți inviți expres destinatarul să te contacteze pentru un interviu, fără să pari prea insistent.

Încheie cu orice formulă profesionistă care să reflecte tonul folosit în formula inițială. „Cu stimă”, „Cu respect” sau chiar și un simplu „Vă mulțumesc” pot da rezultate foarte bune.

Ce scop are încheierea scrisorii de intenție? Ea creează un îndemn la acțiune eficient care îți mărește șansele de a primi un răspuns, încheind scrisoarea cu o formulă prietenoasă și respectuoasă.

Consultă încheierea din exemplul nostru de scrisoare de intenție pentru asistenți personali:

Exemplu adaptabil de încheiere și formulă de final

Mi-ar face plăcere să vă vizitez organizația la un interviu și poate și să-l însoțesc pe unul dintre îngrijitorii dvs. și să văd cum abordați o profesie atât de importantă în societatea noastră.

Cu stimă,

Sabina Kovacs

S-a copiat!

Scrisoarea de intenție pentru asistenții personali fără experiență

Un loc de muncă de asistent personal, chiar și fără experiență, este pe deplin accesibil. Îți trebuie doar puțin mai multă atenție pentru ca scrisoarea de intenție să le arate familiilor că ai toate abilitățile necesare, chiar dacă nu ai lucrat niciodată în domeniu.

Din fericire, în cazul asistenților personali, multe dintre sarcinile principale se pot învăța „din mers”. Printre responsabilitățile de bază ale asistenților personali se numără:

 • îmbăierea și îmbrăcarea pacienților;
 • gătirea și servirea meselor în funcție de regim;
 • ajutor la sarcinile ușoare de menaj, cum ar fi curățenia sau spălatul vaselor;
 • transportul pacienților la medic și ajutor pentru gestionarea programului.

Dacă nu ai experiență ca asistent personal, este și mai important să ai o scrisoare de intenție care să-ți însoțească CV-ul, deoarece aici ai ocazia ideală de a-ți detalia calitățile care te recomandă pentru această ocupație. Ai putea trece abilități precum:

 • răbdarea;
 • organizarea;
 • atenția la detalii;
 • motivația;
 • atitudinea prietenoasă;
 • flexibilitatea.

De asemenea, poți avea și aceste alte „abilități tehnice” utile ca asistent personal:

 • acordarea primului ajutor și resuscitare;
 • permis de conducere fără incidente în istoric;
 • cunoștințe de terminologie medicală;
 • prepararea de mâncare sănătoasă
 • controale medicale de bază, precum tensiunea arterială sau glicemia

Dacă te concentrezi pe calitățile deținute (în loc de cele absente), îi poți arăta unei familii că iubitul său bunic sau copil va fi pe mâini bune.

Cum eviți greșelile elementare într-o scrisoare de intenție pentru asistenți personali

Dacă vrei să fii sigur(ă) că scrisoarea ta de intenție este citită integral și că nu ai depus atâtea eforturi fără succes, trebuie să eviți câteva greșeli elementare. Dacă dai atenție acestor detalii, te vei plasa înaintea multor candidați debutanți care nu au experiență în redactarea scrisorilor de intenție. Iată câteva semnale de alarmă:

 • Scrisorile de intenție generice: scrisorile de intenție copiate fără discernământ îi arată recrutorului că nu ai vrut să depui nici minimul de efort când ai candidat. Personalizează-ți scrisoarea de intenție pentru fiecare anunț și trece doar experiența și abilitățile de maximă relevanță, arătând rapid că ești un candidat serios.
 • Greșeli de ortografie și gramatică: din cauza greșelilor de scriere, scrisoarea ta va fi greu de citit și te vei descalifica de la interviu. Din fericire, aceste greșeli pot fi ușor remediate cu un corector ortografic automat, precum cel din instrumentul nostru pentru crearea scrisorilor de intenție.
 • Format discutabil: formatul nu trebuie să fie excesiv de complicat, însă trebuie să aibă un aspect profesionist și atractiv. Evaluează tonul angajatorului și folosește un șablon adecvat dacă este cazul.

Idei principale

 1. O scrisoare de intenție este un mijloc esențial de transmitere a unor informații care nu pot fi deduse din CV-ul tău, așadar acordă timp și atenție redactării acestui document.
 2. Cel mai bun format de scrisoare de intenție conține toate rubricile dorite, inclusiv un antet care îți identifică clar numele și datele de contact.
 3. Adresează-i-te destinatarului pe nume ori de câte ori poți, pentru a-i da o nuanță personală și a arăta că ai acordat atenție detaliilor din fișa postului.
 4. Când candidezi la un post de asistent personal debutant, concentrează-te pe calitățile tale personale și pe alte abilități tehnice pe care le-ai dobândit în alte posturi.
 5. Nu lăsa ortografia și gramatica să te saboteze. Roagă un prieten să-ți revizuiască scrisoarea de intenție și fă-i verificarea ortografică înainte de a o trimite.
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.400.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 440.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 280.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 240.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 62.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 35.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 92.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.300 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 45.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 61.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 51.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 22.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.500 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri