1. Exemple de CV
 2. Inginer de sistem

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Inginer de sistem

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Inginer de sistem și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.2
Evaluare medie
61 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Inginer de sistem
Editează acest CV

Inginerii de sistem sunt cei care văd imaginea de ansamblu dintr-o companie și pun cap la cap toate sistemele pentru a crea un tot funcțional. Funcția lor este să integreze și să armonizeze, iar activitatea lor este multidisciplinară prin excelență.

Totuși unii au probleme când trebuie să-și îmbine experiența, abilitățile și educația într-un tot unitar: CV-ul de inginer sistem. E ușor să te ocupi de latura tehnică, însă cum ai putea să vorbești despre tine într-un mod și convingător, și cuprinzător?

Cvapp.ro îți vine în ajutor. Avem exemple de CV-uri pentru zeci de profesii și o soluție de creare a CV-urilor cu care ajungi pe primul loc în preferințele recrutorilor.

Cum se face un CV de inginer sistem?

Punctul tău forte e gândirea analitică. Și un CV de inginer sistem poate fi analizat pe componente, care sunt următoarele:

 • antetul;
 • profilul profesional;
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

La fel la alte CV-uri, stilul și tonul trebuie să corespundă celor folosite de angajator. Citește anunțul și site-ul/conturile de pe rețelele sociale pentru a te familiariza și a te pune în pielea celor care te angajează. Folosește și următoarea abordare punctuală:

 1. Arată cum poți dezvolta compania și ce atuuri ai, discutând mai mult despre realizări decât despre simple responsabilități.
 2. Vino cu date și cifre concrete și specifice.
 3. Prezintă-ți realizările în liste cu buline, începând cu infinitive lungi și continuând cu exprimări dinamice, care indică acțiuni, și adjective care să le descrie.
 4. Citește în diagonală anunțul și vezi ce cuvinte-cheie îți sar în ochi, apoi arată că ai acele calități în CV.
Sfat profesionist

Dacă ai lucrat la multinaționale, probabil că sistemele de triere a candidaților (ATS) nu îți sunt străine. Ele analizează convergența dintre un anunț și un CV pe baza termenilor folosiți. Arată că ești candidatul potrivit și integrează și tu respectivii termeni în CV-ul tău.

Iată cuvintele-cheie dintr-un anunț postat pe internet:

 • consiliere
 • asistență tehnică
 • rezolvarea problemelor
 • relaționare interpersonală
 • atitudine proactivă și orientată spre rezultate

Alegerea formatului potrivit într-un CV de inginer de sistem

Dacă vrei să te angajezi ca inginer de sistem, probabil ai deja mai mulți ani de experiență în spate. De aceea, formatul invers cronologic este cel ideal pentru tine, deoarece îți prezintă experiența în sens invers, începând cu cel mai recent job.

O doua alternativă este formatul funcțional, care pune accentul pe abilități. Chiar dacă nu ai prea multă experiență, poți pune în evidență felul în care ți-ai folosit abilitățile în practică, de exemplu la alte proiecte importante sau în stagii.

Include-ți datele de contact

CV-urile fără antet sunt precum cărțile fără titlu. Aici vei trece toate acele date importante fără de care angajatorul nu te poate contacta. Trebuie să fie clare și vizibile, în partea de sus a CV-ului.

Iată ce vei scrie aici:

 • Numele complet și funcția: prenume și nume, cu postul dorit mai jos.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă de e-mail simplă și elegantă, pe un domeniu cunoscut.
 • Număr de telefon: de preferat cel mobil, ca să fii ușor de contactat.
 • Adresă fizică: doar orașul și județul dacă nu vrei să fii contactat în scris.

Renunță la alte date inutile, precum cele strict personale (data nașterii, starea civilă etc.).

Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Când propui o soluție la o problemă, propui și o strategie de ansamblu care definește viitorul. Același scop îl are și profilul profesional (secțiunea „Despre mine”) din CV. Folosește cele 3-4 fraze din el pentru a-ți demonstra capacitățile. Nu ai nevoie de pronume și nu trebuie să începi frazele cu predicat. Scopul este să scrii fraze concise, cu impact imediat.

Totuși, nu înseamnă că nu îi poți insufla o doză de personalitate. Menține tonul profesionist, dar folosește exprimări dinamice pentru a capta interesul recrutorului.

Dacă vrei și alte idei, încearcă CV-ul de analist de date sau cel de programator.

Mai jos vei găsi exemple adaptabile de profiluri profesionale pentru CV-urile de ingineri de sistem cu grade diferite de experiență.

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel începător

Inginer dinamic și motivat cu doi ani de experiență în oferirea serviciilor de infrastructură și competențe înalte în soluționarea problemelor complexe prin codare. Experimentat în coordonarea și monitorizarea sistemelor instalate, cu oferirea unui nivel maxim de disponibilitate a infrastructurii.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel mediu

Inginer de sistem cu peste 8 ani de experiență în optimizarea infrastructurilor și implementarea strategiilor de continuitate în business. Responsabil de elaborarea și implementarea planurilor de testare la angajatorul anterior.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel senior

Inginer de sistem axat pe soluții și dedicat asigurării unei baze tehnologice optime în medii corporative complexe. Abilități de comunicare solide și disponibilitate pentru parteneriat cu lideri non-tehnici pentru definirea necesităților esențiale, modelarea recomandărilor tehnice și implementarea de sisteme inovatoare adaptate la situația existentă.

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de inginer de sistem: o iterație reușită

Dacă ai urmat formatul invers cronologic, trece fiecare angajator într-un subtitlu diferit, cu numele companiei, orașul și intervalul angajării. Continuă cu câteva subpuncte în care arăți cu ce te-ai ocupat acolo. Include suficiente informații care să arate de ce argumentele tale sunt relevante pentru viitorul rol. Folosește cuvinte de acțiune și exprimări concise.

Nu uita să nu vorbești în termeni de responsabilități, ci de realizări. Mai jos vei vedea diferența dintre ele.

Responsabilități:

 • Activități de implementare și audit la clienții noi
 • Transferul aplicațiilor în sisteme cloud
 • Implementarea soluțiilor de disaster recovery la noi clienți de anvergură

Rezultate:

 • Implementări și audit la clienții noi, pe infrastructuri cu peste 300 de computere
 • Transferul aplicațiilor în cloud, cu o reducere de peste 20% a costurilor operaționale
 • Implementarea soluțiilor de disaster recovery  și business continuity la un client nou cu o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde RON
Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Inginer de sistem la Tesko, Brașov 
Aprilie 2020 — Prezent 

 • Analiza echipamentelor existente pentru crearea unor sisteme și instrumente aliniate necesităților, cu gestionarea întregului ciclu de dezvoltare de la concept la lansare
 • Parteneriat cu conducerea pentru identificarea necesităților esențiale, crearea de sisteme strategice și planuri tehnologice pentru atingerea obiectivelor viitoare
 • Coordonarea tehnicienilor la dezvoltarea de tehnologii dinamice și scalabile cu impact pozitiv de durată
 • Monitorizarea continuă a sistemelor pentru depistarea problemelor și reducerea timpilor de inactivitate

 

Inginer de sistem la Augury, București 
Octombrie 2016 — Aprilie 2020 

 • Instalarea, configurarea și mentenanța sistemelor tehnologice complexe, cu monitorizarea eficienței și lacunelor pentru optimizare continuă
 • Supervizarea inventarului și utilizării de echipamente IT esențiale
 • Realizarea testelor pe echipamente și sisteme, cu remediere rapidă
 • Modelarea și coordonarea activităților de mentenanță planificată
S-a copiat!

Cum se face un CV de inginer de sistem fără experiență

Dacă nu ai mai lucrat ca inginer de sistem, o soluție ar fi să te concentrezi pe abilitățile transferabile din alte domenii. 

Mută accentul pe educație și pe diferite proiecte în care ai lucrat, inclusiv pe stagiile de practică sau voluntariat.

Arată cum locurile de muncă anterioare, precum cel de manager de proiecte, te-ar ajuta să vezi imaginea de ansamblu dintr-o corporație.

Precizează principalele abilități care te recomandă ca inginer de sistem

Lucrezi într-un domeniu interdisciplinar, așa că sigur ai avea ce scrie în această secțiune. Totuși, aici nu trebuie doar să treci toate abilitățile dobândite în timp. Păstrează-ți spațiu pentru abilitățile relevante și ierarhizează-le în ordinea importanței.

Nu uita că ai și o ocazie excelentă de a trece cuvinte-cheie pentru care n-ai avut loc în alte secțiuni. Secțiunea trebuie să conțină un amestec echilibrat de abilități „hard” (tehnice și, în cazul tău, digitale) și soft (cele non-tehnice).

Iată o listă de abilități tipice din domeniu:

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • Comunicare și interrelaționare
 • Spirit organizatoric
 • Managementul riscului
 • Gândire analitică
 • Atenție la detalii
S-a copiat!

Odată ce le-ai scris, verifică dacă și restul CV-ului le reflectă – nu e de ajuns doar să le menționezi în treacăt.

 1. Comunicare: discută despre relația ta cu echipa și modul în care bifați obiective împreună.
 2. Spirit organizatoric: menționează felul în care ai structurat proiecte complexe și cum ai atribuit resursele.
 3. Managementul riscului: vorbește despre măsuri implementate și sisteme de protecție contra atacurilor, erorilor umane etc.

Mai citește o dată anunțul de angajare pentru a vedea cum adaptezi secțiunea de abilități la nevoile angajatorului.

Detaliază-ți educația și certificările relevante ca inginer de sistem

Este adevărat că o secțiune cu experiență bogată tinde să o estompeze pe cea de educație, însă asta nu înseamnă că poți să o neglijezi pe cea din urmă. Vei crește puțin în ochii angajatorului dacă poți prezenta o diplomă de master în domeniu și dacă arăți că știi cum să conduci o echipă și să ții totul pe linia de plutire.

Nu uita nici de secțiunea de certificări, în care poți trece certificări precum MCSE sau CSEP.

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de master în Automatică și Informatică Industrială, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică, București 
Septembrie 2014 — Iunie 2016 

 

Diplomă de licență în Automatică şi informatică aplicată, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică, București
Septembrie 2010 — Iunie 2014

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de inginer de sistem

Chiar și cel mai reușit proiect poate fi văzut prost dacă prezentarea nu este bine modelată. Dacă vrei să captezi cu adevărat atenția recrutorului, ai grijă la design. 

Un CV de inginer de sistem trebuie să fie clar și concis. Nu schimba fonturile prea des, alege o schemă de culori simplă și orientează-te după așteptările angajatorului.

Exemplu de CV inginer sistem în format textual simplu

Exemplu adaptabil de CV cu text integral

Profil

Inginer de sistem axat pe soluții și dedicat asigurării unei baze tehnologice optime în medii corporative complexe. Abilități de comunicare solide și disponibilitate pentru parteneriat cu lideri non-tehnici pentru definirea necesităților esențiale, modelarea recomandărilor tehnice și implementarea de sisteme inovatoare adaptate la situația existentă.

 

Istoric profesional

Inginer de sistem la Tesko, Brașov 
Aprilie 2020 — Prezent 

 • Analiza echipamentelor existente pentru crearea unor sisteme și instrumente aliniate necesităților, cu gestionarea întregului ciclu de dezvoltare de la concept la lansare
 • Parteneriat cu conducerea pentru identificarea necesităților esențiale, crearea de sisteme strategice și planuri tehnologice pentru atingerea obiectivelor viitoare
 • Coordonarea tehnicienilor la dezvoltarea de tehnologii dinamice și scalabile cu impact pozitiv de durată
 • Monitorizarea continuă a sistemelor pentru depistarea problemelor și reducerea timpilor de inactivitate

 

Inginer de sistem la Augury, București 
Octombrie 2016 — Aprilie 2020 

 • Instalarea, configurarea și mentenanța sistemelor tehnologice complexe, cu monitorizarea eficienței și lacunelor pentru optimizare continuă
 • Supervizarea inventarului și utilizării de echipamente IT esențiale
 • Realizarea testelor pe echipamente și sisteme, cu remediere rapidă
 • Modelarea și coordonarea activităților de mentenanță planificată

 

Abilități

 • Ingineria sistemelor
 • Managementul datelor
 • Analiza cauzelor
 • Managementul calității
 • Coordonarea echipelor

 

Educație

Diplomă de master în Automatică și Informatică Industrială, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică, București 
Septembrie 2014 — Iunie 2016 

 

Diplomă de licență în Automatică şi informatică aplicată, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică, București
Septembrie 2010 — Iunie 2014

S-a copiat!

Funcționalitatea contează, dar la fel de mult contează și interfața. Nu-ți compromite șansele de angajare cu un design de CV neinspirat. Folosește creatorul nostru de CV-uri și mergi la interviu!

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.2
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri