1. Exemple
 2. Restaurant
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Restaurant

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Restaurant și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Restaurant din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.1
Evaluare medie
76 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Restaurant
Editează această scrisoare de intenție

Un loc de muncă în alimentația publică poate fi solicitant, dar poate fi și profitabil din mai multe perspective. Banii câștigați, abilitățile noi acumulate, munca în echipă și satisfacția clienților sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii.

Totuși, trăim în vremuri incerte și candidații în domeniu pot avea nevoie de puțin ajutor când concurența este dură sau piața muncii se contractă. Acesta este scopul scrisorii de intenție pentru restaurant: să îți dea un avantaj competitiv față de cei cu calificări similare. Aici îți vei demonstra etica profesională și motivația, punându-ți în lumină experiența și calificările relevante.

Exemplu complet de scrisoare de intenție pentru restaurant

Exemplu de scrisoare de intenție pentru resturant adaptabil

Stimate domnule Patrick,

Sunteți proprietarul unei locații cu patru concurenți direcți la trei minute de mers pe jos, așa că vă înțeleg nevoia de a avea un manager care să ofere o experiență impecabilă la standarde culinare maxime.

Bucătăria italiană este în familia mea de două generații. Părinții mei au lucrat timp de 8 ani în restaurantele Claro din Milano, iar eu am preluat ștafeta de la ei și am devenit managerul restaurantului din Piazza del Duomo. Am revenit în țară pentru oportunitatea de a lucra la un concept inovator și mă regăsesc în inițiativa dumneavoastră. Posibilitatea de a avansa la funcția de manager regional mă atrage și consider că le-aș putea oferi multe clienților.

Încerc să dau maximă atenție tuturor aspectelor care influențează satisfacția clienților: creez legături cu cei care frecventează des restaurantul, supervizez formarea ospătarilor, mă ocup de reclamații și servesc și clienții în perioadele aglomerate. Managerii din restaurantele italiene trebuie să se implice și să fie vizibili. În locația anterioară, scorul de satisfacție a clienților a crescut de la 85% la 98% după venirea mea. Am crescut cu 22% sumele cheltuite de clienți prin schimbări în meniu și am crescut profitul prin reducerea risipei și a costurilor, plătind totodată și cele mai bune salarii din oraș.

Datorită unei naturi proactive și cunoașterii aprofundate a bucătăriei italiene, mă implic și în bucătărie, unde mă apropii cât mai mult de personal. Rata de fidelizare a clienților de la angajatorul anterior a fost de 31%, prezența restaurantului pe rețelele de socializare a fost solidă și pot afirma că l-am lăsat în cea mai bună formă.

Mi-ar face plăcere să-mi spuneți cum aș putea să ofer rezultate similare la Via Verona, atât ca manager de restaurant cât și, în timp, ca manager regional.

Cu stimă,

Damian Marin

S-a copiat!

Secțiunile scrisorii de intenție pentru restaurant

Industria restaurantelor este vastă, însă există numitori comuni între sectoarele sale. Din fericire, indiferent dacă ești chelner, manager, bucătar sau barman, structura scrisorii de intenție rămâne în mare parte similară. Ea nu ocupă mai mult de o pagină și urmează o secvență clară:

 1. Antetul scrisorii de intenție. La fel ca firma restaurantului, antetul îi arată recrutorului cine ești și ce stil ai. În primul rând, antetul plasează datele personale la îndemâna recrutorului. În al doilea, are un rol de „branding”, consolidând aspectul vizual și prezentarea profesională.
 2. Formula de salut. Satisfacția unui client depinde de cum este întâmpinat într-un restaurant; la fel, formula de salut stabilește tonul pentru restul documentului. Un simplu „Stimate/stimată” este suficient aici.
 3. Introducerea. Recrutorii sunt oameni ocupați. În primul paragraf al scrisorii, trebuie să le captezi atenția și să-i duci către corpul argumentației tale.
 4. Cuprinsul scrisorii de intenție. În corpul scrisorii de intenție te descrii în două-trei paragrafe. Scrie pe un ton îndrăzneț, dar nu arogant, și vino cu relatări și date concrete.
 5. Încheierea. În fraza finale plasezi un „îndemn la acțiune”, unde arăți că aștepți să fii chemat/ă la interviu.
 6. Formula de final. Folosește o formulă profesionistă, urmată de numele tău.

Exemplele de scrisori de intenție oferite de noi sunt ideale dacă vrei să te inspiri. Îți recomandăm și modele de scrisoare de intenție din alte domenii similare:

Dacă vrei un ghid mai general despre redactarea fiecărei secțiuni, ai la dispoziție un articol despre cum se face o scrisoare de intenție. În continuare, vom vedea cum redactezi scrisoarea propriu-zisă.

Introducerea scrisorii de intenție pentru restaurant

Recrutorii sunt mereu presați de timp, așa că nu vor sta prea mult să citească toate scrisorile de intenție și să filtreze candidații. Va trebui să faci tot posibilul pentru a formula o introducere profesională și atractivă, în care să arăți din start că ești candidatul potrivit.

Așa da

Stimată doamnă Marcu,

Ca ospătar și manager de restaurant cu peste 6 ani de experiență, am fost încântat să văd anunțul dumneavoastră de angajare. Fine Dine și-a creat o reputație în elita restaurantelor bucureștene și aș fi onorat să-mi folosesc abilitățile de supervizare și comunicare pentru a contribui la succesul locației. Pregătirea mea ca formator și certificarea Les Roches mă vor ajuta în acest sens.

Așa nu

Vă adresez această scrisoare de intenție pentru a-mi exprima dorința de a aplica la postul de șef de sală publicat pe youjobs.ro. Dețin o diplomă în domeniu și consider că abilitățile mele mă recomandă pentru un loc în echipa dvs.

Stârnește interesul încă de la început cu o relatare sau o afirmație care să facă referire la nevoile recrutorului și să îl încurajeze să citească în continuare. Dacă ai niște date concrete, cu atât mai bine, deoarece câștigi credibilitate și crești în ochii cititorului. De exemplu, ai putea cita un chestionar de satisfacție a clienților, în care punctajul a crescut cu 20% de când te-ai angajat tu acolo.

Încă ceva: exprimările rigide și alambicate („vă scriu”, „vă adresez”, „exprim interesul”) nu spun nimic, oricine le poate copia din sutele de exemple de pe internet. Dacă ai abilități, spune care sunt. Dacă ai experiență, spune cât. În exemplul de mai sus, vezi cum candidatul își „racordează” deja experiența și calitățile la cerințele restaurantului. Această direcție va continua și în cuprinsul scrisorii.

Cuprinsul scrisorii de intenție pentru restaurant

În două-trei paragrafe, corpul scrisorii de intenție va prezenta motivele pentru care ești cea mai bună alegere. Pentru impact maxim, urmează structura de mai jos:

 • Prezintă-ți competențele și experiența specifică.
 • Arată că înțelegi și că ești perfect adaptat la cultura și deviza restaurantului.
 • Scrie o încheiere ambițioasă și memorabilă.
 • În aceeași încheiere, maschează un îndemn la acțiune prin care ceri un interviu.

Primul paragraf din cuprins: abilitățile și experiența în prim-plan

Acum ai, în sfârșit, destul spațiu pentru a detalia obiectivele, realizările și scopul candidaturii tale. Secțiunea se gestionează mai ușor dacă dai exemple cu metoda STAR (Situație, Temă, Acțiune, Rezultat). Astfel, vei discuta despre o problemă apărută, nevoia de a o rezolva, măsura luată și rezultatul pozitiv obținut de tine.

Mai concret, cum ai putea organiza secțiunea? Iată câteva puncte pe care îți poți organiza descrierea experienței proprii:

 1. Servicii clienți. Un restaurant cu prea mulți clienți nemulțumiți nu va rezista prea mult. Cum îi faci pe oaspeți să se simtă bineveniți și răsfățați?
 2. Eficiența. În legătură cu punctul de mai sus, insistă pe serviciile eficiente și precise. Vino cu exemple în care ai pregătit comenzile rapid și impecabil sau de perioade aglomerate în care ai gestionat fluxul de clienți cu brio.
 3. Atenția la detalii. Fie că vorbim de alergii alimentare, comenzi înlocuite sau cereri speciale, angajații care pot îmbunătăți experiența culinară prin atenția acordată amănuntelor este mereu la mare căutare.
 4. Munca în echipă. Arată că îți poți coordona eforturile cu întreaga echipă și că știi cum să relaționezi cu colegii.
 5. Coordonare/multitasking. Cum te achiți de mai multe sarcini odată și cum le faci bine?
Exemplu adaptabil de introducere pentru scrisoarea de intenție

Stimate domnule Patrick,

Sunteți proprietarul unei locații cu patru concurenți direcți la trei minute de mers pe jos, așa că vă înțeleg nevoia de a avea un manager care să ofere o experiență impecabilă la standarde culinare maxime.

S-a copiat!

Al doilea paragraf: calitățile tale și misiunea companiei

În al doilea paragraf, discută despre motivația și interesul tău față de restaurant, dar și despre eventuala contribuție la misiunea lui.

Arată că ești pe aceeași lungime de undă cu angajatorul și demonstrează nu că te potrivești doar teoretic, ci și practic, prin acțiunile și experiența ta.

Pentru a exemplifica, vom arunca o privire pe site-ul Grupului City Grill. Aici vei găsi misiunea, viziunea și valorile sale, pe care le-am putea rezuma astfel:

 • Profesionalism și dedicare
 • Etică și cooperare
 • Sprijinirea comunității
 • Loialitate și muncă în echipă
 • Respect
 • Încredere

Scrie acest al doilea paragraf (și, eventual, al treilea) în așa fel încât să reflecte valorile companiei. Dacă poți avea o abordare și mai personală, folosește-o: de exemplu, poate ai amintiri plăcute legate de restaurant. Așa, arăți că ai un interes autentic.

Exemplu adaptabil de introducere pentru scrisoarea de intenție

Bucătăria italiană este în familia mea de două generații. Părinții mei au lucrat timp de 8 ani în restaurantele Claro din Milano, iar eu am preluat ștafeta de la ei și am devenit managerul restaurantului din Piazza del Duomo. Am revenit în țară pentru oportunitatea de a lucra la un concept inovator și mă regăsesc în inițiativa dumneavoastră. Posibilitatea de a avansa la funcția de manager regional mă atrage și consider că le-aș putea oferi multe clienților.

Încerc să dau maximă atenție tuturor aspectelor care influențează satisfacția clienților: creez legături cu cei care frecventează des restaurantul, supervizez formarea ospătarilor, mă ocup de reclamații și servesc și clienții în perioadele aglomerate. Managerii din restaurantele italiene trebuie să se implice și să fie vizibili. În locația anterioară, scorul de satisfacție a clienților a crescut de la 85% la 98% după venirea mea. Am crescut cu 22% sumele cheltuite de clienți prin schimbări în meniu și am crescut profitul prin reducerea risipei și a costurilor, plătind totodată și cele mai bune salarii din oraș.

Datorită unei naturi proactive și cunoașterii aprofundate a bucătăriei italiene, mă implic și în bucătărie, unde mă apropii cât mai mult de personal. Rata de fidelizare a clienților de la angajatorul anterior a fost de 31%, prezența restaurantului pe rețelele de socializare a fost solidă și pot afirma că l-am lăsat în cea mai bună formă.

S-a copiat!

Îndemn la acțiune și încheiere: finalul perfect

La final, revino asupra argumentelor principale și arată-ți încă o dată entuziasmul și ambiția. Cere-i politicos recrutorului să te cheme la un interviu, unde să mai discutați despre cum ai putea contribui la succesul locației.

Nu uita să-i mulțumești pentru atenție și încheie cu o formulă de final potrivită („Cu stimă” sau „Cu respect”). Astfel, arăți nu doar că ai maniere, ci și că ești foarte interesat de locul de muncă oferit.

Exemplu adaptabil de cuprins pentru scrisoarea de intenție

Mi-ar face plăcere să-mi spuneți cum aș putea să ofer rezultate similare la Via Verona, atât ca manager de restaurant cât și, în timp, ca manager regional.

Cu stimă,

Damian Marin

S-a copiat!

Cum se face o scrisoare de intenție pentru personalul de restaurant fără experiență

Cum ai putea obține un loc de muncă într-un restaurant dacă nu ai mai lucrat niciodată în domeniu?

Primul pas este să înțelegi nevoile restaurantului. Începe cu anunțul de angajare, site-ul și rețelele de socializare. Ce detalii ai putea găsi despre candidatul ideal? Este un restaurant de lux, unde profesionalismul și atenția sunt esențiale? Sau un restaurant adresat familiilor, unde contează viteza  de servire și prețul? Dacă restaurantul pe care ai pus ochii nu e departe de tine, ai putea să îl vizitezi pentru a-ți face o idee. Cum este mâncarea? Cum se comportă angajații cu clienții și între ei? 

După ce te-ai documentat, gândește-te la calitățile și abilitățile pe care le ai deja și prin care te-ai integra. Comunicarea, atitudinea pozitivă, eficiența, precizia și profesionalismul sunt trăsături pe care le poți avea și fără să mai fi lucrat în HoReCa.

Aspecte principale

 1. Dacă ai o scrisoare de intenție reușită, candidatura ta ajunge rapid la nivelul următor. Crește-ți șansele de a te angaja și include una în dosarul de candidatură.
 2. Trebuie să-i arăți conducerii de ce vrei să lucrezi exact în acel restaurant și abilitățile cu care contribui. Nu trimite scrisori generice, ci personalizează-le în funcție de angajator.
 3. Scrisorile de intenție au o structură simplă și poți să-ți treci toate informațiile pe o singură pagină. Atenție la introducere și încheiere.
 4. Formatul greșit îți poate compromite șansele de angajare. Modelul corect de scrisoare de intenție te ajută să mergi drept la țintă.
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 420.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 260.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 60.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 50.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 54.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.500 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 90.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.200 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 44.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 49.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 21.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 19.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 28.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.300 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 17.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri