1. Exemple
 2. Învățător/profesor
Scris de Anna MuckermanAnna Muckerman

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Învățător/profesor

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Învățător/profesor și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Învățător/profesor din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
4.2
Evaluare medie
80 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Învățător/profesor
Editează această scrisoare de intenție

Formatul optim al unei scrisori de intenție pentru profesori

De multe ori, argumentele tale și palmaresul tău profesional sunt mai ușor de prezentat într-o structură logică de scrisoare de intenție. Un responsabil de angajări sau un director se va aștepta să vadă următoarele elemente:

 • Antetul scrisorii de intenție
 • Formula de salut
 • Introducerea scrisorii de intenție
 • Paragrafele centrale (corpul sau cuprinsul scrisorii)
 • Paragraful final al scrisorii de intenție (încheierea și formula finală)
Exemplu de scrisoare de intenție adaptabilă

Stimate domnule director Popa,

Legea inerției afirmă că un obiect rămâne în stare de repaus până ce acționează o forță asupra lui.

În ultimii douăzeci de ani, peste 500 dintre elevii mei au absolvit la universități de top din țară și străinătate. Aș putea spune că „forța” mea a ajutat la crearea geniilor științifice ale viitorului. Sper să pot contribui cu această experiență la clasele cu profil real de la Liceul Pitagora.

Sunt autoare și coautoare de manuale școlare pentru clasele IX-XII și de auxiliare pentru examenul de bacalaureat. În liceul meu, gradul de absolvire a fost în medie de 99%. Cred în învățarea prin experimente practice, mai mult decât prin teorie. Abordările inovatoare generează adesea descoperiri.

Am creat lecții online pentru elevii mei și consider că învățământul cu model hibrid este viitorul educației. Poate că nu putem fi alături de elevi când își fac temele, dar le putem trimite un clip înregistrat în care le oferim explicații. Când poți derula înapoi un clip video, ai la îndemână o modalitate excelentă de verificare a cunoștințelor.

Valorile Liceului Pitagora sunt apropiate de sufletul meu – un membru al colectivului dumneavoastră profesoral mi-a sugerat să candidez la această funcție. V-aș fi recunoscătoare pentru oportunitatea de a afla mai multe despre mediul didactic și sper că voi putea contribui la reușita elevilor dumneavoastră. În marele proiect educațional al omenirii, fiecare minte tânără și curioasă contează.

Cu stimă, 

Ioana Mardare

S-a copiat!

În cadrul acestui format, o scrisoare de intenție pentru profesori trebuie să ofere o imagine de ansamblu asupra pedagogiei, experienței și filozofiei tale de predare. Acesta este planul de ansamblu pentru cariera ta, CV-ul de profesor fiind mai degrabă un „plan de lecție”.

Ghidul exhaustiv pentru scrisorile de intenție oferă sfaturi mai generice despre cum să redactezi scrisorile de intenție, însă mai jos îți vom oferi ponturi specifice despre cum poți obține un impact maxim cu fiecare paragraf și secțiune din scrisoare. Mostrele noastre de scrisori de intenție îți oferă o prezentare excelentă a modului în care toate aceste componente se îmbină perfect una cu alta.

Exemple de scrisori de intenție similare din același domeniu:

 • Bonă
 • Absolvent
 • Universitar
 • Bibliotecar
 • Bursă
 • Asistent bibliotecar
 • Profesor primar
 • Profesor suplinitor
 • Student
 • Tutore
 • Stagiar
 • Asistent didactic
 • Ucenic

Antetul scrisorii de intenție

Poate crezi că antetul scrisorii de intenție este o formalitate de care te poți dispensa, însă, în realitate, antetul are un scop important, atât pe plan estetic, cât și funcțional. Simplu spus, antetul prezintă numele și datele de contact ale candidatului într-un format îndrăzneț, unul pe care recrutorul îl poate consulta oricând. Scrisoarea poate circula și în cadrul departamentului de resurse umane, deci trebuie ca toți cei care o văd să știe cui îi aparține și cum pot intra în contact cu tine. 

În trecut, era la ordinea zilei să vezi adresa fizică de corespondență a candidatului pe o scrisoare de intenție. În prezent, poți include numele, numărul de telefon și adresa de e-mail, precum și o dată și numele responsabilului de angajări (dacă îl cunoști), dar și numele și adresa companiei/instituției. Dacă ții neapărat să scapi de antet, puteți opta să incluzi doar numele și informațiile de contact. 

Scopul acestei secțiuni: identifică documentul, menținându-ți numele și datele de contact la îndemâna managerului de angajare și creează un format atrăgător din punct de vedere vizual.

Încearcă exemplele noastre de scrisori de intenție dacă vrei să găsești antetul perfect pentru tine.

Formula de salut a scrisorii de intenție

Această formulă va conține probabil mai puțin de cinci cuvinte, dar trebuie să fie cele potrivite. Dacă folosești o formulă de salut prea formală sau prea relaxată, poți să-ți și imaginezi grimasa directorului sau responsabilului de angajări când începe să citească scrisoarea. Primul considerent la alegerea formulei de salut este profesia ta. Școlile sunt instituții destul de formale în comparație cu, să zicem, un startup sau o cafenea din zonă. În acest caz, „Stimate/Stimată” cu un nume și o virgulă la capăt este cea mai sigură și potrivită opțiune. Trebuie să folosești apelativul „domnul/doamna”, urmate de un nume de familie. În domeniul educației, ai grijă la directorii care ar putea fi și doctori: site-ul școlii sau profilul de LinkedIn te vor ajuta să lămurești această dilemă. 

Scopul acestei secțiuni: utilizarea formulei profesionale adecvate pentru a da tonul potrivit. În plus, stabilirea unei relații cu directorul folosindu-i numele, dacă îl cunoști.

Exemplu de formulă de salut din scrisoarea de intenție adaptabilă

Stimate domnule director Popa,

S-a copiat!
Sfat profesionist

Oamenilor le place să-și audă propriul nume. Este valabil pentru orice relație, fie personală, fie de afaceri. De aceea, bunul simț ne șoptește că trebuie să afli numele responsabilului de angajări și să adresezi scrisoarea direct acestuia. Este un sfat important, care arată că manifești destul interes și că te-ai documentat despre companie. Dar cum decurge procesul pentru posturile de profesor? În unele țări, angajarea se face de către o echipă de profesioniști din domeniul resurselor umane, care apoi supun cele mai bune CV-uri atenției directorilor. În altele, directorii înșiși evaluează direct candidații. Printr-un apel telefonic politicos, vei putea găsi răspunsul la această întrebare. 

Dacă este clar că scrisoarea ta va fi citită de o echipă de responsabili de angajări, poți opta pentru o formulă mai generală, de exemplu „Stimată echipă de angajare a Școlii XYZ”. Dacă știi că scrisoarea ta va ajunge într-un final pe biroul directorului, poți include și numele acestuia: „Stimate dle dr Andreescu și stimată echipă de angajare a Școlii XYZ”. În general, cel mai bine eviți demodatul „În atenția celor interesați”. Un apelativ colectiv este mult mai potrivit în aceste situații.

Introducerea scrisorii de intenție

Introducerea este cea care trezește interesul și îl convinge pe director să citească și restul. Fraze precum „Vă scriu pentru a-mi exprima interesul pentru postul vacant de profesor de fizică la Liceul ETC.” pot părea rigide și demodate. Dacă adaugi o notă de entuziasm printr-o relatare personală despre un succes pedagogic, infuzezi o doză de personalitate în scrisoare și îți pui în prim-plan abilitățile încă de la început. Trebuie însă să fie o relatare scurtă, pentru ca cititorul să se poată concentra pe conținut. 

Scopul secțiunii din exemplul de scrisoare de intenție: crearea unei prezentări rapide și captivante a personalității și experienței tale într-o frază sau două.

Exemplu de introducere a scrisorii de intenție adaptabilă

Legea inerției afirmă că un obiect rămâne în stare de repaus până ce acționează o forță asupra lui.

S-a copiat!

Paragrafele centrale ale scrisorii de intenție

Poți spera că, dacă ai formulat introducerea scrisorii exact așa cum vrei, cuprinsul ar trebui să decurgă firesc din ea. Forța relatării inițiale te propulsează spre un „șut și gol” în secțiunea centrală, permițându-ți să îți detaliezi abilitățile și realizările într-un mod cât mai natural. Nu pierde prea mult timp și precizează funcția pentru care candidezi, arătând că ești candidatul ideal și precizând și realizările anterioare care îți demonstrează abilitățile. Metoda STAR/ (Situație, Temă, Acțiune, Rezultat pozitiv) te poate ajuta să îți organizezi scrisul pentru a surprinde impactul pe care l-ai avut asupra performanței elevilor. În această secțiune, poți continua să epatezi cu abilitățile tale non-tehnice („soft”), cu pasiunea și cu personalitatea ta și poți opta să faci dovada abilităților tehnice care te plasează deasupra colegilor tăi, explicând abordările inovatoare pe care le-ai aplicat în sala de clasă. 

Ce scop are această secțiune din exemplul de scrisoare de intenție? Aici vei explica de ce ești candidatul potrivit pentru post, detaliind provocări, realizări și strategii personale din trecut.

Exemplu de cuprins scrisoare de intenție adaptabilă

În ultimii douăzeci de ani, peste 500 dintre elevii mei au absolvit la universități de top din țară și străinătate. Aș putea spune că „forța” mea a ajutat la crearea geniilor științifice ale viitorului. Sper să pot contribui cu această experiență la clasele cu profil real de la Liceul Pitagora.

Sunt autoare și coautoare de manuale școlare pentru clasele IX-XII și de auxiliare pentru examenul de bacalaureat. În liceul meu, gradul de absolvire a fost în medie de 99%. Cred în învățarea prin experimente practice, mai mult decât prin teorie. Abordările inovatoare generează adesea descoperiri.

Am creat lecții online pentru elevii mei și consider că învățământul cu model hibrid este viitorul educației. Poate că nu putem fi alături de elevi când își fac temele, dar le putem trimite un clip înregistrat în care le oferim explicații. Când poți derula înapoi un clip video, ai la îndemână o modalitate excelentă de verificare a cunoștințelor.

S-a copiat!

Finalul scrisorii de intenție pentru profesori (încheierea și formula de final)

Probabil că redactarea unei încheieri pentru scrisoarea de intenție este una dintre cele mai frustrante etape. Ai spus ce aveai de spus în toate modurile posibile, iar acum vrei doar să strigi: „Sunați-mă odată!”. Din fericire, există un alt mod, mai profesionist, de a spune asta. Cu îndemnul la acțiune, îți inviți responsabilul de angajări să ia legătura cu tine. Poți găsi echilibrul între un ton amabil și unul ferm cu o frază din scrisoarea de intenție precum „Aștept cu nerăbdare să aflu mai multe despre personalul și studenții de la XYZ. Puteți să mă contactați la (adresa de e-mail) sau (numărul de telefon) indiferent de ce întrebări ați avea." O formulă precum „Cu stimă”, „Cu respect” sau „Toate cele bune” sunt cele mai potrivite din punct de vedere profesional pentru încheierea scrisorii. 

Ce scop are această secțiune din exemplul de scrisoare de intenție? Aici, îți inviți prietenos și detașat angajatorul să te contacteze, închei pe un ton politicos și creezi o atmosferă pozitivă și profesională la final.

Încheiere de scrisoare de intenție adaptabilă și exemplu de formulă de final

Valorile Liceului Pitagora sunt apropiate de sufletul meu – un membru al colectivului dumneavoastră profesoral mi-a sugerat să candidez la această funcție. V-aș fi recunoscătoare pentru oportunitatea de a afla mai multe despre mediul didactic și sper că voi putea contribui la reușita elevilor dumneavoastră. În marele proiect educațional al omenirii, fiecare minte tânără și curioasă contează.

Cu stimă, 

Ioana Mardare

S-a copiat!
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4 din 5
bazat pe un număr de 5 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.400.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 440.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 290.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 250.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 63.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 160.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 53.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.900 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 36.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 94.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.400 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 46.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 62.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 51.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 30.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 23.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 20.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 29.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri