1. Exemple de CV
 2. Consultant
Scris de Paul DruryPaul Drury

Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Consultant

Un exemplu de CV specific profesiei și testat în practică + un ghid de redactare cu care să-ți obții viitorul loc de muncă în 2024. Poți edita acest exemplu de CV pentru Consultant și vei începe să construiești rapid și simplu un CV perfect în doar câteva minute. Trebuie doar să-ți introduci datele, să descarci noul CV și vei discuta imediat cu angajatorul!
4.8
Evaluare medie
42 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de CV și ghid de redactare pentru Consultant
Editează acest CV

În complexul mecanism al companiilor moderne, consultanții sunt acel angrenaj esențial care leagă diferitele departamente și pune organizația pe direcția corectă. Au un rol important în ghidarea colegilor către obiective, dar cum își pot demonstra convingător calitățile într-o singură pagină?

La fel cum tu știi să-ți îndrumi colegii, și cvapp.ro te poate ghida către resursele și instrumentele de care ai nevoie pentru CV-ul câștigător. Cu cele peste 60 de exemple pentru diferite profesii, utilizatorii noștri se fac remarcați la fiecare proces de recrutare.

Cum se face un CV de consultant?

Planurile de afaceri sunt organizate pe etape. La fel, și CV-ul de consultant urmează o secvență specifică pentru efect maxim:

 • antetul;
 • profilul profesional (secțiunea „Despre mine” din CV);
 • istoricul profesional;
 • educația;
 • abilitățile.

Companiile apelează la tine fiindcă ai competențe pe care nu le găsesc la angajații pe care îi au deja. Va trebui să-ți pui în lumină unicitatea și talentele printr-o abordare mai diferită.

Încearcă următoarele sugestii:

 1. Fii realist. Oricine se poate lăuda cu „targeturi” și obiective fanteziste, însă tu trebuie să arăți și că le poți atinge. Nu promite marea cu sarea.
 2. Evită limbajul emoțional. Știi să gândești la rece și să filtrezi totul prin gândirea ta critică, iar asta trebuie să transpară din CV. Folosește formulări de impact clare și concise, fără a te pierde în epitete.
 3. Adaptează și actualizează. Nu e de-ajuns să scoți de la naftalină un CV de acum 7 ani, lumea s-a mai schimbat. În plus, recrutorii „miros” CV-urile generice trimise la alte zece firme și nu vor fi prea încântați.
 4. Folosește un model de CV profesionist, care îmbină structura echilibrată cu culorile discrete.
Sfat profesionist

CV-uri personalizate pentru ATS

Tot mai multe companii apelează la sisteme automatizate pentru filtrarea candidaților. Aceste sisteme ATS îți scanează CV-ul și caută terminologia specifică din anunț. Apoi, el este punctat în funcție de numărul de cuvinte-cheie care se regăsesc și în anunțul de angajare, și în CV-ul tău.

Iată câteva cuvinte cheie dintr-un anunț tipic:

 • organizare și prioritizare
 • gândire analitică
 • muncă în echipă
 • abilități excelente de comunicare

Alegerea formatului potrivit într-un CV de consultant

La fel ca în alte domenii, experiența din CV-ul de consultant tipic se împacă cel mai bine cu formatul invers cronologic. Începi cu cel mai recent post și termini cu ultimul pe o perioadă de maximum 15 ani. Astfel, arăți că ai progresat și ai urmat un traseu bine definit în carieră.

Există însă o excepție în cazul celor cu un traseu mai puțin liniar sau cei cu experiență mai puțin consistentă. Ei pot fi avantajați de formatele alternative, fie cel hibrid, fie cel funcțional, care mută accentul pe secțiunea de abilități sau de cunoștințe de specialitate. Totul depinde de situația fiecăruia.

Include-ți datele de contact

Poate ai un profil sclipitor și o experiență impresionantă. Inutil, dacă nu ai captat atenția recrutorului de la bun început. Adesea trecut cu vederea sau completat în grabă, antetul cu datele de contact este o secțiune vitală, care trebuie să fie complet sincronizată cu imaginea ta profesională. Iată ce vei trece aici:

 • Numele complet și funcția: prenumele și numele, cu denumirea postului căutat dedesubt.
 • Adresă de e-mail profesională: o adresă într-un format simplu și clar, la un domeniu cunoscut.
 • Număr de telefon: unul la care poți fi mereu găsit/ă.
 • Adresă fizică: orașul și județul sunt în general suficiente.
 • LinkedIn: poți trece un profil social doar dacă este cu adevărat relevant și ți-ar ajuta la angajare.

Renunță la date inutile precum starea civilă, numere de identificare sau data nașterii.

Așa da
Așa nu

Folosește profilul profesional

Angajatorii te caută mai ales pentru a-și crește eficiența, iar CV-ul tău trebuie să sugereze că ai această capacitate nu doar prin experiență, ci și prin exprimare. Articulează-ți argumentele în 2-3 fraze concise și percutante. Dacă ai multe proiecte în palmares, laudă-te doar cu cele mai relevante. Dă date cuantificabile, nu aproximări bombastice: de exemplu, oricine poate spune că a „coordonat un proiect de anvergură”, însă impactul e cu totul altul când spui că ai „ajustat procesele de lucru, cu o creștere de 50% a ratei de retenție a personalului și de 35% a satisfacției clienților”.

Dacă vrei mai multe idei, îți propunem și alte exemple de CV din domenii conexe, precum cel de project manager sau cel pentru Resurse Umane.

În plus, mai jos ai exemple de CV-uri de consultanți pentru diferite niveluri de experiență.

Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV începător

Consultant orientat spre viitor, cu abilități de planificare strategică și mentalitate inovatoare. Responsabil de creșterea eficienței proceselor de business la angajatorul anterior și facilitarea inițiativelor de optimizare, cu o reducere de 34% a timpului consumat de proiecte.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel mediu

Consultant cu 4 ani de experiență în coordonarea echipelor și gestionarea proiectelor complexe. Competențe în managementul schimbărilor și analiza datelor, cu accent pe procese decizionale solide. Creșterea productivității cu 30% pe baza aplicării strategiilor de business moderne.

S-a copiat!
Exemplu adaptabil de profil profesional/secțiune „Despre mine” în CV de nivel senior

Consultant experimentat și implicat, cu peste 10 ani de experiență în care am ajutat clienții să-și depășească obiectivele de business. Competențe dovedite în ghidarea operațiunilor și strategiilor pentru companii de profil înalt. Aptitudini de top în promovarea și optimizarea brandurilor.

S-a copiat!

Prezintă-ți experiența de consultant: o problemă de perspectivă

Secțiunea din CV-ul de consultant este cea care îi derutează adesea pe veteranii din domeniu, cu multe proiecte la activ. Nu e nevoie să scrii pagini întregi, deoarece nu vei impresiona o persoană care nu are decât un minut-două pentru a-ți citi CV-ul. Mizează în schimb pe relevanță și concizie: de exemplu, un proiect important la o firmă mai mică atârnă mai mult în balanța angajării decât unul mai puțin vizibil la o firmă mai mare.

O altă recomandare ar fi să nu-ți citezi pur și simplu responsabilitățile din fișa postului, ci să le transformi în realizări. Iată o comparație fictivă mai jos:

Responsabilități:

 • Coordonator de recrutare cu obiective de optimizare a fluxului de lucru
 • Crearea unui nou sistem pentru departamentul logistic
 • Coordonarea echipei de consultanți în scopul reducerii incidentelor de securitate

Rezultate:

 • Coordonarea recrutării a peste 60 de angajați pe an, cu optimizarea proceselor HR și reducerea timpului necesar recrutării
 • Crearea și implementarea unui sistem automatizat de optimizare a operațiilor logistice, care a determinat o reducere cu 20% a costurilor de inventar
 • Coordonarea unei echipe de 8 consultanți și implementarea unei soluții de securitate digitală care a determinat reducerea cu 55% a tentativelor de phishing

Istoricul profesional de mai jos ilustrează mai pe larg această recomandare.

Exemplu adaptabil de istoric profesional CV

Consultant la MarketForce, București 
Septembrie 2020 — Prezent

 • Stabilirea de obiective financiare specifice și de strategii pentru atingerea lor
 • Ghidare și planificare pe baza cunoștințelor din domeniu și a prognozării tendințelor de pe piață
 • Supervizarea implementării pentru propuneri acceptate, cu o creștere de 20% a satisfacției clientului și o mărire cu 15% a veniturilor în anul ulterior
 • Studierea și oferirea de soluții de eficientizare a costurilor, care au îmbunătățit procesele de business ale clienților

 

Consultant la Morgan Solutions, Iași 
Septembrie 2017 — Septembrie 2020

 • Elaborarea de modele financiare care au crescut cu 25% acuratețea prognozelor
 • Creșterea ratei de retenție a clienților companiei cu 50% și oferirea de soluții de dezvoltare de durată pentru angajații săi
 • Comunicare excelentă cu conducerea de nivel înalt și furnizarea de informări săptămânale privind evoluția proceselor de business
 • Crearea și promovarea noilor fluxuri de muncă pentru resurse umane, care au determinat o mai bună comunicare și eficiență în echipă
 • Contribuții la crearea unui nou model de business și inițierea de acțiuni pentru susținerea lui
S-a copiat!

Cum se face un CV de consultant fără experiență

Cum procedezi dacă nu ai experiență? Din fericire, aceasta este una dintre profesiile în care transferul de abilități funcționează de minune. Folosește un format de CV alternativ și pune în lumină calitățile și educația ta, lăsând experiența mai spre final. Arată că ești gata să înveți și să lucrezi în echipă. Folosește cuvintele-cheie din anunț și arată că vei urma direcția cerută de angajator.

H3 Precizează principalele abilități care te recomandă pentru funcția de consultant

În această secțiune, va trebui să selectezi dintr-o listă de abilități care îți reflectă cel mai fidel personalitatea și cunoștințele. Abilitățile soft sunt importante, însă la fel de importante vor fi și cele „hard”, adică acele cunoștințe tehnice cu care duci un proiect la bun sfârșit.

O categorie specială este dată de abilitățile de leadership, din ce în ce mai căutate. 

Iată câteva exemple:

Exemplu adaptabil de secțiune abilități în CV
 • Soluționarea problemelor
 • Gândire analitică
 • Managementul proiectelor
 • Abilități de comunicare
 • Adaptabilitate
S-a copiat!

Încă o dată, „scanează” anunțul de angajare și vezi ce se potrivește. Odată ce ai lista de abilități, structurează-ți experiența și profilul din CV-ul de consultant în așa fel încât să le reflecte:

 • Soluționarea problemelor: folosește metoda STAR (Situație, Temă/sarcină, Acțiune, Rezultat) și povestește cum ai rezolvat o problemă apărută, odată cu rezultatul obținut.
 • Managementul proiectelor: arată cum coordonezi colegii și cum atingeți și depășiți obiectivele împreună.
 • Adaptabilitate: demonstrează că știi cum să „pivotezi” și să te adaptezi din mers.

Detaliază-ți educația și certificările relevante drept consultant

Una dintre „hainele” îmbrăcate de consultanți este cea de facilitator: ei sunt cei care își învață clienții cum să rezolve singuri problemele apărute, pentru ca ele să nu reapară în viitor. De aceea, educația este un alt pilon al ofertei tale profesionale: cu o educație bună, poți oferi și tu o educație pe măsură.

În general, candidații din domeniu au cel puțin o diplomă de licență în marketing sau administrarea afacerilor. Totuși, angajatorii sunt tot mai atenți la dezvoltarea continuă și la prezența unor certificate sau acreditări suplimentare. 

Exemplu de educație și certificări (se poate copia)

Diplomă de licență în Management, FEAA, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași 
Septembrie 2014 — Iunie 2017

S-a copiat!

Alege corect aspectul și designul CV-ului de consultant

Nu există un ghid oficial pentru designul CV-ului de consultant. Există un format încetățenit, cel de Europass, dar nu ți-l recomandăm. Niște sugestii de bun-simț ar fi să adopți un format aerisit și simetric. Vei avea multe de povestit, însă argumentele tale sunt ignorate dacă ai o pagină prea încărcată sau aspectul e unul anost.

Nu exagera cu termenii tehnici și nu încărca prea mult nici lista de abilități. S-ar putea ca recrutorii care nu cunosc domeniul să sară direct la părțile mai inteligibile. Cel mai simplu ar fi să arunci o privire peste modelele noastre de CV, sigur găsești ceva care ți se potrivește.

Exemplu de CV consultant în format textual simplu

Exemplu adaptabil de CV cu text integral

Profil

Consultant experimentat și implicat, cu peste 10 ani de experiență în care am ajutat clienții să-și depășească obiectivele de business. Competențe dovedite în ghidarea operațiunilor și strategiilor pentru companii de profil înalt. Aptitudini de top în promovarea și optimizarea brandurilor.

 

Istoric profesional

Consultant la MarketForce, București 
Septembrie 2020 — Prezent

 • Stabilirea de obiective financiare specifice și de strategii pentru atingerea lor
 • Ghidare și planificare pe baza cunoștințelor din domeniu și a prognozării tendințelor de pe piață
 • Supervizarea implementării pentru propuneri acceptate, cu o creștere de 20% a satisfacției clientului și o mărire cu 15% a veniturilor în anul ulterior
 • Studierea și oferirea de soluții de eficientizare a costurilor, care au îmbunătățit procesele de business ale clienților

 

Consultant la Morgan Solutions, Iași 
Septembrie 2017 — Septembrie 2020

 • Elaborarea de modele financiare care au crescut cu 25% acuratețea prognozelor
 • Creșterea ratei de retenție a clienților companiei cu 50% și oferirea de soluții de dezvoltare de durată pentru angajații săi
 • Comunicare excelentă cu conducerea de nivel înalt și furnizarea de informări săptămânale privind evoluția proceselor de business
 • Crearea și promovarea noilor fluxuri de muncă pentru resurse umane, care au determinat o mai bună comunicare și eficiență în echipă
 • Contribuții la crearea unui nou model de business și inițierea de acțiuni pentru susținerea lui

Abilități

 • Strategii de vânzare
 • Strategii de marketing plătit
 • Audit marketing
 • Redactarea și analiza rapoartelor financiare
 • Management de proiecte
 • Gândire analitică

 

Educație

Diplomă de licență în Management, FEAA, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași 
Septembrie 2014 — Iunie 2017

S-a copiat!

Acum, te-ai înarmat cu sugestiile și îndrumările necesare pentru a face primul pas spre un job mai bun. Mai trebuie doar să aplici aceste sugestii în creatorul nostru de CV-uri. 

Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Construiește-ți CV-ul în 15 minute
Folosește modele profesioniste de CV-uri testate în realitate, care aplică exact „regulile CV-urilor” cerute de angajatori.
Creează-mi CV-ul
4.8
Editează acest CV
Distribuie acest articol

Modele de CV atractive, gata de utilizare

Câștigă încrederea angajatorilor și recrutorilor cu unul dintre cele 25+ modele de CV-uri elegante, cu design profesionist. Descarcă-le în Word sau PDF.
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm resume template
Stockholm
Peste 8.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York resume template
New York
Peste 4.100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena resume template
Viena
Peste 2.200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney resume template
Sydney
Peste 1.900.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra resume template
Londra
Peste 3.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin resume template
Dublin
Peste 4.000.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova resume template
Moscova
Peste 740.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam resume template
Amsterdam
Peste 1.800.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid resume template
Madrid
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago resume template
Santiago
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore resume template
Singapore
Peste 730.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo resume template
Oslo
Peste 590.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town resume template
Cape Town
Peste 59.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis resume template
Paris
Peste 560.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin resume template
Berlin
Peste 1.500.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva resume template
Geneva
Peste 34.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver resume template
Vancouver
Peste 520.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo resume template
Tokyo
Peste 360.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano resume template
Milano
Peste 940.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona resume template
Lisabona
Peste 230.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona resume template
Barcelona
Peste 490.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga resume template
Copenhaga
Peste 100.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago resume template
Chicago
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio resume template
Rio
Peste 210.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma resume template
Roma
Peste 200.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston resume template
Boston
Peste 120.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRirekisho resume template
Rirekisho
Peste 56.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
Peste 3.700 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAthens resume template
Athens
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBrussels resume template
Brussels
Peste 76.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelPrague resume template
Prague
Peste 24.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelShanghai resume template
Shanghai
Peste 41.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto resume template
Toronto
Peste 2.000.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri