1. Exemple
 2. Vânzări
Scris de Paul DruryPaul Drury

Exemplu de scrisoare de intenție pentru Vânzări

Completează-ți candidatura cu acest exemplu de scrisoare de intenție pentru Vânzări și te vei angaja rapid – fără să te enervezi și fără să mergi pe ghicite. Acest exemplu de scrisoare de intenție este special creat pentru posturile de Vânzări din 2024. Beneficiezi de fraze exemplificative și ghiduri specializate, iar scrisoarea de intenție perfectă este gata de a fi descărcată în doar câteva minute.
5.0
Evaluare medie
73 persoane l-au evaluat deja
Exemplu de scrisoare de intenție pentru Vânzări
Editează această scrisoare de intenție

Ca om de vânzări, încerci să-ți pui produsele într-o lumină unică. Deși unele domenii cer abordări mai creative decât altele, se poate afirma că toate scrisorile de intenție trebuie să urmeze aceeași structură, indiferent de ocupație. 

Ghidul exhaustiv de redactare a scrisorilor de intenție oferit de CVapp.ro îți oferă sfaturi generale privind crearea unei scrisori de intenție. 

Scrisoarea de intenție pentru vânzări include toate componentele următoare, iar fiecare are un scop anume:

 • antetul scrisorii de intenție;
 • formula de salut;
 • introducerea scrisorii de intenție;
 • paragrafele centrale (cuprinsul) ;
 • încheierea scrisorii de intenție;
 • formula de final.

Antetul scrisorii de intenție

Informațiile personale esențiale trebuie să se găsească mereu în secțiunea de antet a scrisorii de intenție pentru domeniul vânzărilor. Deși instinctul îți va spune să-ți începi pledoaria încă de la primele cuvinte, trebuie să te ocupi întâi de aspectele practice. Spațiul gol din jurul antetului le lasă cititorilor un răgaz în care să „comute” pe modul de citire. Dacă mintea încă le-a rămas la ultimul e-mail citit sau la cafeaua pe care încă n-au terminat-o, îți vei risipi acea deschidere în forță.

Ce scop are antetul, deci? Concentrează atenția asupra scrisorii, identificând clar autorul și modul în care te poate contacta recrutorul.

Formula de salut a scrisorii de intenție

Probabil că nu ai începe niciodată o conversație telefonică cu un străin cu „Ce faci, frate?”. La fel, nu uita că formula de salut a scrisorii de intenție dă tonul pentru restul textului. Trebuie să o găsești pe cea potrivită pentru cititorii tăi.

Clasicul „Stimate domn (sau doamnă) + Nume” este aproape mereu opțiunea ideală. Ea este potrivită cu gradul de respect și politețe la care se așteaptă oamenii din lumea vânzărilor care nu se cunosc.

Ce scop are formula de salut a scrisorii de intenție, atunci? Inițierea unei conversații formale printr-o legătură personală directă, care dă tonul altor interacțiuni din procesul de angajare.

Exemplu de formulă de salut din scrisoarea de intenție adaptabilă

Stimate domnule Circan,

S-a copiat!

Introducerea scrisorii de intenție

În primele două propoziții din scrisoarea de intenție pentru vânzări, ai ocazia să te periezi puțin.

Specialiștii din vânzări sunt maeștrii mesajelor succinte, atât pe rețelele sociale, cât și în persoană, așa că nu le va fi prea greu să scrie o introducere pe cât de incisivă, pe atât de pertinentă. Trebuie să creezi acea „viziune” asupra contribuției tale la viitorul angajator. Discută despre ținte de vânzări atinse cu brio, evoluții impresionante și noi clienți câștigați. Dacă începi cu dreptul, cititorul va sorbi fiecare cuvânt și-l va aștepta pe următorul.

Dacă vii cu câteva cifre concrete în introducere, arăți și că înțelegi importanța rezultatelor. Gândește-te cu atenție la ele: trebuie să fie cu adevărat impresionante. Dacă nu, ar putea avea un efect opus asupra viitorului angajator.

Ce scop are formula de salut a scrisorii de intenție, atunci? Perfecționează-ți argumentul de bază și spune din prima ce poți oferi.

Exemplu de introducere a scrisorii de intenție adaptabile

Clienții din lumea transportului de marfă nu sunt ușor de impresionat, iar disponibilitatea și prețurile nu sunt suficiente pentru a-i atrage. Când concurez cu alți manageri pentru a vinde spații în transporturi containerizate, simplele criterii de servicii și costuri nu-mi oferă un avantaj. Trebuie să-mi conving clienții că merită să plătească pentru a lucra cu mine. Iar eu nu vând doar containere, eu promovez competența colegilor.

S-a copiat!

Corpul scrisorii de intenție 

La fel ca atunci când argumentezi o vânzare, în corpul scrisorii de intenție, șarjezi către cititor și te retragi, dându-i un răgaz de reflecție.

Pe de o parte, ai grijă să nu-l copleșești cu un potop de succese din vânzări. Trebuie să-i arăți cine e „omul din spatele cifrelor”. Dacă oferi o simplă listă de proiecte sau incluzi prea multe statistici, vei distrage atenția de la imaginea de ansamblu.

Sigur, arată ce proiecte mai relevante ai avut, dar completează lacunele cu modul în care perspicacitatea ta a contat și de ce abordarea ta a dat rezultate deosebite. Totul devine mult mai concret când îți pui reușitele în context.

Ce scop are corpul scrisorii de intenție? El te va descrie în propriile tale cuvinte, iar cititorul își va putea imagina ce abilități de vânzări va câștiga compania lui.

Exemplu de corp scrisoare de intenție adaptabilă

Sunt conștientă că Hermesian Logistics își extinde rutele în Orientul Apropiat și sper că experiența mea B2B în regiune vă va fi de ajutor. În ultimii zece ani, mi-am construit o rețea profesională aici. Am luat cuvântul la conferințe de specialitate, am construit relații cu peste 250 de importatori și exportatori și am dublat cota de piață de la 4% la 8% în decurs de șase ani. Cunosc subtilitățile proceselor de ofertare și știu să le gestionez corect.

Hermesian încurajează oamenii cu mentalitate de câștigător, iar eu am dovedit că am această mentalitate. Pentru a vă demonstra că înțeleg și aspectele mai subtile din domeniul expedițiilor, vă prezint palmaresul meu:

 • Am crescut baza de clienți în transporturi maritime cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani.
 • Am avut o medie de fidelizare anuală a clienților de 92%.
 • Am înregistrat o creștere anuală a profitului per client de 16%.
 • Am depășit cota de vânzări anuală cu aproximativ 45% în ultimii șase ani.
 • Am lucrat cu peste 150 de clienți din Orientul Apropiat, din care jumătate ar putea trece la Hermesian.
 • Am generat venituri de 1 mil. EUR în ultimul trimestru.
 • Compania s-a situat mereu în topul național al vânzărilor.

 

Pentru a găsi acele pârghii care pot schimba o negociere și a valorifica potențialul din fiecare oportunitate, trebuie să înțelegem exact cerințele fiecărui client. Am rezultate optime când lucrez într-un proces de vânzări fluid, în loc să urmăresc pur și simplu clienții potențiali.

S-a copiat!

Încheierea și formula de final a scrisorii de intenție

Cuvintele de final din scrisoarea de intenție a unui om de vânzări trebuie să fie la granița dintre modestie și speranță.

Când închei, trebuie doar să-ți treci numele sub formula „Cu stimă” sau „Cu respect”. Semnătura de mână este necesară doar pe exemplarele tipărite. Introducerea unei versiuni scanate în documentele electronice este opțională, nu obligatorie.

Ce scop are încheierea scrisorii de intenție? Ea îți îmbracă speranța de angajare exprimată în hainele modestiei. Pledează pentru cauza ta și încheie cu o întrebare nescrisă: „Ce părere aveți”?

Încheiere de scrisoare de intenție adaptabilă și exemplu de formulă de final

Unul dintre managerii de vânzări actuali, Bogdan Iorga, mi-a recomandat această oportunitate profesională. Sper să îmi acordați șansa unui interviu, în care să aflu de ce îi place atât de mult să lucreze la compania dvs.

Cu stimă,

Valentina Diaconu

S-a copiat!
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Creează-ți scrisoarea de intenție în câteva minute
Ieși în evidență și angajează-te mai repede în postul ideal datorită colecției noastre de modele gratuite pentru scrisori de intenție, concepute de experți.
Creează o scrisoare de intenție

Modele gratuite cu design profesionist

Pe CVapp.ro s-au creat peste 10 milioane de CV-uri și scrisori de intenție – aici ai soluția online de top pentru promovarea carierei și accesul la interviuri
4.5 din 5
bazat pe un număr de 212 evaluări pe Trustpilot
Utilizează acest modelStockholm cover_letter template
Stockholm
Peste 1.300.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelNew York cover_letter template
New York
Peste 410.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelViena cover_letter template
Viena
Peste 110.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSydney cover_letter template
Sydney
Peste 150.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLondra cover_letter template
Londra
Peste 250.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelDublin cover_letter template
Dublin
Peste 220.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMoscova cover_letter template
Moscova
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMadrid cover_letter template
Madrid
Peste 140.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSantiago cover_letter template
Santiago
Peste 130.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelSingapore cover_letter template
Singapore
Peste 48.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelOslo cover_letter template
Oslo
Peste 52.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCape Town cover_letter template
Cape Town
Peste 7.200 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelParis cover_letter template
Paris
Peste 32.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBerlin cover_letter template
Berlin
Peste 87.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelGeneva cover_letter template
Geneva
Peste 3.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelVancouver cover_letter template
Vancouver
Peste 42.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelTokyo cover_letter template
Tokyo
Peste 57.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelMilano cover_letter template
Milano
Peste 48.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelLisabona cover_letter template
Lisabona
Peste 26.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBarcelona cover_letter template
Barcelona
Peste 27.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelCopenhaga cover_letter template
Copenhaga
Peste 21.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelChicago cover_letter template
Chicago
Peste 18.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRio cover_letter template
Rio
Peste 26.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelRoma cover_letter template
Roma
Peste 5.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelBoston cover_letter template
Boston
Peste 16.000 utilizatori au ales acest model
Utilizează acest modelToronto cover_letter template
Toronto
Peste 95.000 utilizatori au ales acest model
Acest site utilizează cookie-uri pentru a optimiza experiența utilizatorilor și a genera date analitice și de marketing. Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu toate cookie-urile în conformitate cu Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate.
Acceptă cookie-uri